Beste SEO plugin WordPress 2024

Staat je website online? Dan wil je natuurlijk wel door bezoekers gevonden worden! Door je website te optimaliseren voor zoekmachines scoor je hoger in de zoekresultaten en ben je zichtbaar voor jouw (ideale) klant. Dat noemen we zoekmachine optimalisatie (SEO). En met een SEO plugin voor WordPress, is dat optimaliseren gemakkelijker dan je denkt!
Beste SEO plugin WordPress

Wat zijn WordPress SEO plugins?

Het doel van een WordPress SEO plugin is je te helpen je website beter te laten scoren in de zoekmachines. Zo zijn er plugins die je website sneller maken, plugins die je helpen de beste keywords te bepalen en SEO plugins die je helpen de content op je webpagina’s te optimaliseren. Zoekmachines zijn dé plek waar bezoekers zich – voor een bezoek aan jouw website –  bevinden. Hoe hoger je scoort in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers je op je site kunt verwelkomen. Een goede website kan dan ook niet zonder een WordPress SEO plugin.

Betaalde SEO plugins vs. gratis SEO plugins

Zelfs voor de meest ervaren websitebouwers is goede zoekmachineoptimalisatie (SEO) best een dingetje. Een SEO plugin is wat dat betreft echt een uitkomst. En er is genoeg aanbod. Voor de basis kun je vaak gebruik maken van een gratis SEO plugin. Zeker in het begin kan dit helpen om voordelig aan je website te werken. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat gratis WordPress SEO plugins vaak ook een betaalde premium variant aanbieden. Betaalde SEO plugins bevatten vaak meer opties en instellingen om je website nog beter te optimaliseren. Hierdoor worden soms meerdere gratis plugins overbodig en door die uit te schakelen wordt je website weer een beetje sneller. Voor groeiende websites is een betaalde SEO plugin de investering dus al gauw meer dan waard.

Met zoveel keuze uit verschillende SEO plugins voor WordPress vraag je je wellicht af welke SEO plugin het meest geschikt is? Wij onderzochten verschillende plugins voor SEO en stelden een top 5 voor je samen: All in One SEO, Rank Math SEO, Yoast SEO, SEO Press en Squirrly SEO.

Beste SEO plugins WordPress 2024

 1. All in One SEO – Een compleet SEO pakket voor je website
 2. Rank Math SEO – Meest uitgebreide WordPress SEO plugin
 3. Yoast SEO – WordPress SEO plugin van Nederlandse bodem
 4. SEOPress – Simpele, snelle en krachtige WordPress SEO
 5. Squirrly SEO – De WordPress SEO plugin geschikt voor iedereen
Tip van de dag: Elke WordPress SEO plugin heeft zijn voor- en nadelen. Bekijk de uitgebreide artikelen op onze website goed of bezoek de website van de ontwikkelaar voor nog meer informatie.
1

All in One SEO – Een compleet SEO pakket voor je website

Geavanceerde ondersteuning voor WooCommerce

All in One SEO

$49,60 per jaar $124,- per jaar
Je kunt All In One SEO 14 dagen proberen. Bevalt het niet dan kun je zonder verdere vragen je geld terug vragen. Binnen enkele dagen staat het geld weer terug op je rekening.

All in One SEO is, zoals de naam al doet vermoeden, een heel compleet SEO pakket om je website te optimaliseren. Met deze plugin regel je alles wat je nodig hebt om je website goed vindbaar te maken.

Handig om te weten: All in One SEO bevat geavanceerde ondersteuning voor WooCommerce. De plugin is dus ook zeer geschikt voor mensen met een webshop.

All in One SEO regelt veel zaken automatisch. Zo verzend de plugin zelf sitemaps naar zoekmachines en genereert het metatags die je uiteraard nog kunt aanpassen. De plugin is beschikbaar in maar liefst 57 talen en gebruikers genieten van zeer klantvriendelijke support.

2

Rank Math SEO – Meest uitgebreide WordPress SEO plugin

Alle functies in Rank Math SEO zijn modulair

Rank Math SEO

$59,- per jaar $129,- per jaar
Je kunt de gratis variant van Rank Math proberen. Als je de PRO versie wil proberen dan kun je op de website van Rank Math een demo van de Pro versie testen.

Rank Math SEO is één van de meest uitgebreide WordPress SEO plugins die er zijn. De plugin geeft altijd suggesties voor het verbeteren van je content. Bijvoorbeeld tips over het toevoegen van een focus zoekwoord in een koptekst, over het plaatsen van interne links of over het aanpassen van de alt-tekst bij een afbeelding.

Handig om te weten: Alle functies in Rank Math SEO zijn modulair. Dat betekent dat je functies die je niet gebruikt met een druk op de knop kunt uitschakelen.

Rank Math SEO weet duidelijk wat er nodig is om goed te scoren. Dit blijkt zeker ook uit de geavanceerde instellingen die de WordPress SEO plugin bevat. Zo heeft de plugin een redirect manager, kun je meerdere keywords aan een pagina toevoegen en bepaal je zelf of een artikel wel of niet door de zoekmachine geindexeerd mag worden.

3

Yoast SEO – WordPress SEO plugin van Nederlandse bodem

Yoast SEO doet automatisch een leesbaarheidscheck

Yoast SEO

€99,- per jaar
Je kunt de gratis variant van Yoast SEO uitproberen. Hier kun je ook al erg veel mee. De premium versie van Yoast kun je helaas niet proberen.

Yoast SEO is een WordPress SEO plugin van Nederlandse bodem. De uitgebreide plugin werkt erg intuïtief en is daardoor voor iedereen gemakkelijk te gebruiken..

Handig om te weten: Tekst geschreven? Dan doet Yoast SEO automatisch een leesbaarheidscheck. Daarmee kun je beoordelen of je genoeg tussenkopjes hebt gebruikt en of er nog elementen zijn die je aan de tekst kunt toevoegen om deze te verbeteren.

De Yoast SEO plugin voor WordPress helpt je een webpagina te optimaliseren voor het keyword dat jij gekozen hebt. Door het keyword in te typen zie je direct hoe goed je pagina hiervoor is geoptimaliseerd. Ook het bijbehorende Google zoekresultaat wordt getoond. Niet tevreden over de omschrijving die Google hanteert? Dan kun je de titel en de omschrijving direct aanpassen om nog beter te scoren.

Dat Yoast SEO zo’n uitgebreide plugin is, heeft ook een nadeel. De plugin is namelijk aan de zware kant en dat is echt een minpunt. Zeker als je je bedenkt dat snelheid erg belangrijk is voor goede zoekmachineoptimalisatie.

4

SEOPress – Simpele, snelle en krachtige WordPress SEO

75 opties om de plugin helemaal naar eigen hand te zetten

SEOPress

$49,- per jaar
Je kunt SEOPress 14 dagen proberen. Bevalt het niet dan kun je zonder verdere vragen je geld terug vragen. Binnen enkele dagen staat het geld weer terug op je rekening.

SEOPress is een simpele, snelle en krachtige WordPress SEO plugin met tal van instellingen om je website op eenvoudige wijze beter vindbaar te maken.

Handig om te weten: Ontwikkelaars kunnen in SEOPress gebruik maken van ruim 75 opties om de plugin helemaal naar eigen hand te zetten.

Zowel de gratis als de betaalde variant van SEOPress zijn zeer geschikt om je website te optimaliseren. Je kunt o.a. sitemaps maken, metatags aanpassen, bezoekers analyseren met Google Analytics en content delen via social media. Kom je opties tekort? Dan kun je met de betaalde versie de broodkruimelpaden optimaliseren, pagina’s doorverwijzen, locatie gebonden SEO toepassen en nog veel meer.

5

Squirrly SEO – De WordPress SEO plugin geschikt voor iedereen

Squirrly SEO

$71,99 per jaar
Er is een gratis versie van Squirrly SEO die je kunt proberen. Bevalt dit goed dan kun je eventueel overstappen op de Pro versie van Squirrly SEO.

Squirrly SEO is een WordPress SEO plugin die geschikt is voor iedereen. Ook zonder technische kennis kun je met deze plugin prima uit de voeten om je website goed vindbaar te maken in Google.

Handig om te weten: Stap je van een andere WordPress SEO plugin over naar Squirrly? Dan behoudt Squirrly de instellingen van je vorige installatie. Ideaal!

Squirrly SEO geeft aanbevelingen as you go. Door te starten met het onderwerp en keyword van een tekst, gaat de plugin direct aan de slag. Terwijl jij verder gaat met het schrijven van de content worden in realtime steeds meer groene lampjes geactiveerd. Missen er nog groene bolletjes, dan weet je precies waar je de tekst kunt verbeteren om dat te veranderen.

WordPress SEO plugin: De belangrijkste elementen

Beste SEO plugin WordPress

Wij zetten de belangrijkste elementen van de beste SEO plugins voor WordPress voor je op een rij:

 • Keyword check
  Heb je het keyword genoeg gebruikt in de content? En staat het op belangrijke plekken in de tekst, zoals het intro en een koptekst?
 • Metatitels en descriptions
  Sommige plugins genereren deze automatisch, maar je wil altijd de mogelijkheid om deze aan te kunnen passen.
 • Dubbele content
  Dubbele content wordt door Google flink afgestraft. Ideaal dus, als je SEO plugin vooraf controleert of je geen dubbele content publiceert.
 • Redirect manager
  Hiermee kun je oude URL’s laten doorverwijzen naar nieuwe pagina’s om te voorkomen dat een bezoeker een foutmelding krijgt.
 • XML Sitemaps
  Plugins die sitemaps genereren melden automatische iedere website update aan de zoekmachine.
 • Google Analytics
  SEO optimalisatie wordt extra krachtig als je ook kijkt naar de bezoekers op je website middels Google Analytics.. Waar komen ze vandaan en welke pagina’s bezoeken ze? Op basis via die statistieken kun je de website verder optimaliseren.

Conclusie beste SEO plugin WordPress 2024

Dat de ene plugin de andere niet is, dat is je nu vast wel duidelijk geworden. Maar welke kies je dan? En waar let je op bij het maken van je keuze? Een aantal basiszaken zijn in een SEO plugin natuurlijk wel belangrijk. Denk aan een zoekwoord check en het kunnen aanpassen van metatitels en descriptions. Welke andere opties je nodig hebt is erg afhankelijk van wat je wil bereiken met je website. Maak daarom eerst een lijstje met zaken die je belangrijk vindt in een SEO plugin en kies op basis daarvan de beste SEO plugin voor jouw WordPress website.

Veel gestelde vragen over WordPress contactformulieren
Zijn er ook gratis SEO plugins?
Jazeker, de meeste SEO plugins hebben een gratis versie beschikbaar. Deze kunnen soms beperkt zijn maar zijn wel voldoende om de basis SEO van je website of webshop te verbeteren.
Waarom is een SEO plugin zo belangrijk?
Een SEO plugin is belangrijk omdat je “iets” uit je website wilt halen. Om een dienst of product te verkopen of mensen te informeren moet je bezoekers naar je website zien te trekken. De meeste mensen zoeken naar iets via welbekende zoekmachines zoals Google. Met een SEO plugin kun je elementen binnen je website verbeteren waardoor je op specifieke zoekwoorden hoger getoond wordt in de zoekresultaten.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo