GeneratePress theme

Op een vlotte manier je eigen website in elkaar zetten en daarbij gelijk kunnen zien wat er gebeurt met de layout? Dat is eenvoudiger dan ooit met het GeneratePress theme voor Wordpress. Ook zonder technische kennis vlieg je door de mogelijkheden heen en met goede templates bij de hand hoef je nooit met een lege pagina te beginnen. Bijkomend voordeel: alles wat je bouwt met GeneratePress werkt lekker snel en is optimaal vindbaar in Google. Dat betekent meer bezoekers en dus meer kans op een goede omzet.
GeneratePress theme

Een eigen website maken met GeneratePress theme

Tom Usborne begon al op heel jonge leeftijd met het bouwen van zijn eerste website. Daarop volgde een carrière als freelance website bouwer. De kennis die hij bij het maken van vele websites opdeed, bundelde hij in GeneratePress: zijn eigen WordPress thema dat het gebruikers makkelijker maakt om een eigen WordPress website te bouwen. Daarbij ligt de focus vooral op veiligheid tegen aanvallen van buitenaf en het genereren van lichte, snelle code voor optimale zoekmachinevriendelijkheid.

GeneratePress is beschikbaar als gratis thema maar biedt ook een betaalde variant. Die premium versie biedt je fors meer mogelijkheden op het gebied van design, templates en eCommerce. Ook is er de mogelijkheid om te werken met eigen code. Uit de positieve reviews in combinatie met het grote aantal actieve gebruikers (inmiddels zo’n 600.000) blijkt dat GeneratePress enorm populair is.

9.2Beoordeling
GeneratePress theme beoordeling

Met het kwaliteit thema GeneratePress bouw je razendsnel goede en snelle websites. GeneratePress is compatibel met veel plugins en met meer dan 50 demo websites keuze genoeg om te starten met een basis voor je nieuwe website.

Hulp en klantenservice
9.1
Zoekmachine vriendelijk
9
Gebruiksgemak en kwaliteit van het thema
9.6
Prijs
9.2

Functionaliteiten GeneratePress theme

De belangrijkste mogelijkheden van het GeneratePress theme

GeneratePress biedt volop mogelijkheden om een eigen website te maken, zonder ook maar een regel code te schrijven. Het thema is snel, creëert responsieve websites en is bijzonder gebruiksvriendelijk.

 • Razendsnelle code
 • Zien wat je doet met live editing
 • 50+ demo-websites
 • Zoekmachinevriendelijk
 • Compatible met populaire plugins
GeneratePress theme

Razendsnelle code

Wanneer een thema te veel code bevat, heeft dit een negatief effect op de laadtijd. Gelukkig is dat bij GeneratePress geen probleem. Het GeneratePress theme gaat voor snelheid. Dat betekent dat de code schoon is en dat je overbodige functies kunt uitschakelen om je website nóg lichter te maken.

Zien wat je doet met live editing

GeneratePress theme heeft een handige live editing functie, waarmee je vooraf kunt zien welke invloed jouw wijzigingen zullen hebben op het design van je website. De wijzigingen worden nog niet meteen doorgevoerd. Pas wanneer je helemaal tevreden bent, kun je de wijzigingen opslaan om ze zichtbaar te maken voor bezoekers van je website.

50+ demowebsites

Voor een snelle start met het GeneratePress theme voor WordPress kun je bij het maken van je eigen website kiezen uit 50+ demowebsites. Deze templates kun je met een druk op de knop installeren om direct een basis voor je website neer te zetten. Alle GeneratePress demowebsites zijn zoekmachinevriendelijk, responsive en volledig aan te passen. Er zijn demowebsites die geschikt zijn om te bewerken met de standaard WordPress editor, maar ook templates die je kunt gebruiken in combinatie met een pagebuilder.

GeneratePress voorbeeld websites

Zoekmachinevriendelijk

Een lichte website met snelle laadtijd wordt door Google enorm gewaardeerd. Dat betekent dat jouw website met het GeneratePress theme gelijk een streepje voor heeft op vele andere websites. Ook de manier waarop je content toevoegt en de content zelf zijn van invloed op de vindbaarheid in zoekmachines. Je kunt in het GeneratePress theme daarom makkelijk werken met verschillende headings (h1, h2, h3). Daar is Google dol op!

Compatible met populaire plugins

Een goede WordPress website kan eigenlijk niet zonder plugins. Deze toevoegingen aan je website zorgen voor extra functionaliteiten die niet standaard in het thema zitten. GeneratePress is zo gemaakt dat het thema goed samenwerkt met populaire plugins, zoals WPML, Yoast en WooCommerce.

GeneratePress theme compatibel

Pagina’s bouwen met een pagebuilder

Hoewel de standaard WordPress editor prima werkt in combinatie met het GeneratePress theme, is dat niet altijd voldoende. Gebrek aan technische kennis of aan mogelijkheden kunnen de reden zijn dat je liever met een pagebuilder werkt. GeneratePress theme werkt uiteraard goed samen met GenerateBlocks, de bijbehorende pagebuilder. Het thema is daarnaast ook goed te koppelen met bekende pagebuilders als Elementor, Divi Builder, Visual Composer, Thrive Architect en Beaver Builder.

GeneratePress theme website builder

GenerateBlocks: Direct aan de slag met jouw eigen website

Gebruikers van het GeneratePress thema kunnen werken met de pagebuilder van dezelfde makers: GenerateBlocks. Deze pagebuilder werkt met een drag-and-drop systeem waarbij je contentblokken en blokken met andere functionaliteiten naar de juiste plaats sleept om je pagina’s vorm te geven. Thema en pagebuilder sluiten naadloos op elkaar aan en je creëert zo een website die snel en responsief is en die er qua design bovendien fantastisch uitziet.

Toch liever een andere pagebuilder gebruiken? Dat kan. Je kunt standaard werken met de WordPress editor of je thema koppelen met bekende pagebuilders als Thrive Architect, Divi Builder, Elementor, Visual Composer en Beaver Builder.

GeneratePress theme voorbeelden

GeneratePress theme website voorbeelden

Duizenden gebruikers gingen je voor en maakten een prachtige website met GeneratePress theme. Benieuwd? We inspireren je graag met een paar mooie voorbeelden:

GeneratePress theme voorbeeld website 1
Een website speciaal voor en over katten. Inclusief een webshop ontwikkeld in WooCommerce. Zo zie je maar, je kunt er alle kanten mee op.
GeneratePress theme voorbeeld website 2
Alles over bedden en slapen. Een website die alles voor je uitzoekt op het gebied van slapen.

GeneratePress theme prijs

Verschillende pakketten en prijzen van GeneratePress theme

GeneratePress beschikt net als Divi over twee pakketten. Een life-time pakket en een pakket waar je jaarlijks voor moet betalen. Verder zijn er geen verschillen tussen de twee pakketten. Je kunt alleen veel voordeliger uit zijn als je het in één keer “afkoopt” door eenmalig een life-time licentie te kopen.

Premium support
Alle premium opties
Gebruik voor 500 websites
Jaarlijks

GeneratePress theme, Yearly
$59,- jaarlijks *
Aan de slag
Premium support
1 jaar
Alle premium opties
Gebruik voor 500 websites
Lifetime

GeneratePress theme, Lifetime
$249,- eenmalig *
Aan de slag
Premium support
Lifetime
Alle premium opties
Gebruik voor 500 websites
GeneratePress theme prijzen

GeneratePress theme klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van GeneratePress

Wanneer je vastloopt bij het werken met GeneratePress, dan kun je altijd terugvallen op de uitgebreide online kennisbank. Daar worden veel problemen stap voor stap opgelost. GeneratePress heeft ook een actief forum waar medewerkers support verlenen en gebruikers kunnen overleggen over specifieke vraagstukken. Stem je liever persoonlijk af met een medewerker van GeneratePress? Dan kun je natuurlijk contact opnemen met de klantenservice. Over het algemeen wordt er binnen 24 uur op je bericht gereageerd.

Support telefoonGeneratePress heeft geen telefonische support
Support e-mailGeneratePress heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemGeneratePress beschikt over een ticket systeem
ChatGeneratePress biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://docs.generatepress.com

Conclusie GeneratePress theme

Een eigen website maken met het GeneratePress theme?

GeneratePress theme is gebruiksvriendelijk en beginnende websitebouwers kunnen er goed mee uit de voeten. Voor programmeurs heeft GeneratePress hooks toegevoegd. Hierdoor wordt het nog makkelijker om aanpassingen door te voeren in de code van het thema. Het thema is snel, goed voor SEO en compatible met alle populaire plugins en pagebuilders. Bovendien is de support van de klantenservice en de community snel en goed.

Voordelen Avada theme
 • Licht en snel
 • Zoekmachinevriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk
 • Koppeling met populaire plugins (o.a. WooCommerce)
 • WPML-ready
 • Compatible met alle bekende pagebuilders
 • 50+ demowebsites
Nadelen Avada theme
 • Gratis variant redelijk beperkt
 • Standaard layout is vrij basic

GeneratePress theme ervaringen

GeneratePress theme ervaringen van anderen

Zowel beginners als ervaren websitebouwers zijn bijzonder tevreden over het GeneratePress theme. Sterker nog, talloze developers zijn dankzij GeneratePress gestopt met het volledig bouwen van eigen thema’s. Dat zegt absoluut iets over de vele mogelijkheden die het thema te bieden heeft. Veel mensen die werken met het GeneratePress theme doen dit al jaren. De constante ontwikkeling van het thema brengt steeds weer goede dingen met zich mee waardoor tevreden klanten ook écht tevreden blijven.

5Beoordeling
WordPress.org

Met een gemiddelde van 5 van 5 op basis van meer dan 1300 beoordelingen is GeneratePress theme erg populair en onwijs goed beoordeeld op WordPress.org. Genoeg reden om GeneratePress eens een keer te proberen.

GeneratePress theme veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over GeneratePress

Voor je overgaat tot het aanschaf van een GeneratePress theme licentie, heb je wellicht nog vragen. Op de website van GeneratePress worden veel van deze vragen beantwoord. We lichten een aantal vragen en de bijbehorende antwoorden hieronder voor je uit:

Veelgestelde vragen
Voor hoeveel websites mag ik het GeneratePress theme gebruiken?
Per licentie kun je met het GeneratePress theme tot 500 websites maken. Dat betekent dat je websites voor jezelf kunt maken, maar bijvoorbeeld ook voor klanten.
Wat gebeurt er met mijn website als ik mijn licentie niet vernieuw?
Niets. Je website blijft zoals hij was. Je kunt het GeneratePress theme voor onbepaalde tijd gebruiken. Het enige verschil is dat je – na het verlopen van je licentie – geen support en updates meer ontvangt. Vooral het gebrek aan updates kan na verloop van tijd wel een negatief effect op je website hebben.
Hoe zit het het Lifetime plan en elkaar?
Het Lifetime plan is een levenslange licentie. Je betaalt daarbij eenmalig een bedrag en mag vanaf dan voor onbepaalde tijd gebruik maken van GeneratePress theme en alle plugins, inclusief updates. Je ontvangt premium support van de klantenservice en hoeft niet jaarlijks je licentie te vernieuwen.

Bekijk vergelijkbare WordPress themes

9.7Beoordeling
BeTheme theme

Perfect WordPress thema voor beginners én gevorderden.
Meer over BeTheme theme

9.4Beoordeling
Avada theme

Razendsnel en zoekmachinevriendelijk WordPress theme.
Meer over Avada theme

Eigenwebsitemaken.nl
Logo