Een eigen Lightspeed webshop maken

Lightspeed is méér dan een simpele tool voor het maken van een webshop. Het is een verzameling tools die samen een compleet ondernemersplatform vormen. Is deze uitgebreide webshop builder overweldigend qua mogelijkheden, of groeit het pakket mee met starters die gaandeweg meer ervaring opdoen? Wij zochten het voor je uit!
Eigen webshop maken Lightspeed

Start nu met je eigen Lightspeed webshop

Lightspeed reikt verder dan webshops. Applicaties van Lightspeed draaien bijvoorbeeld ook op kassasystemen in winkels en op tablets van restaurantmedewerkers. Dat is goed nieuws voor wie een betrouwbare oplossing voor de lange termijn zoekt. De techniek die Lightspeed uniek maakt, wordt dus dagelijks in de praktijk getest en is goed doorontwikkeld. Maar profiteert het e-commerce pakket daar ook van? En is het ook toegankelijk voor de beginnende gebruiker?

9.2Beoordeling
Lightspeed beoordeling

Met Lightspeed heb je niet alleen een uitmuntend systeem voor je webshop. Er zijn namelijk ook applicaties van Lightspeed die draaien op kassasystemen of tablets. Super handig als je ook een lokale winkel hebt of een restaurant.

Hulp en klantenservice
9.2
Gebruiksgemak en kwaliteit webshop builder
9.1
Prijzen
9.2

Functionaliteiten Lightspeed

De belangrijkste mogelijkheden binnen Lightspeed

Lightspeed is een zeer uitgebreide webshop builder en het kost wat tijd om alle functies goed te doorgronden. Geen probleem, want de editor helpt je prima op weg. Een aantal belangrijke functies bespreken we hier:

 • Thema’s
 • Veel instellingen
 • Apps
 • Voorvertoningen
Lightspeed webshop gratis proberen
Binnen enkele stappen kun je al starten met Lightspeed. Je kunt met een gratis proefperiode de software 14 dagen uitproberen.

Thema’s

Wie met de editor van Lightspeed eCommerce aan de slag gaat, hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. In de geïntegreerde store zijn veel thema’s en templates te vinden die als basis kunnen dienen voor je webshop. Het mooie aan die thema’s is dat veel features aanpasbaar zijn aan jouw wensen. Een deel van de thema’s zijn betaalde versies die je gemiddeld zo’n 15 á 20 euro kosten, maar er zijn ook gratis templates te vinden.

Lightspeed webshop theme store

Veel instellingen

Er is in Lightspeed genoeg in te stellen. Gelukkig zijn alle instellingen overzichtelijk samengebracht op een tabblad. Zo zijn er instellingen voor valuta en taal en is er de mogelijkheid om je webshop meertalig te maken.

Lightspeed instellingen
Lightspeed heeft een overzichtelijke pagina waar je alle belangrijke instellingen van je webshop terug kunt vinden en kunt beheren.

Apps

Hoewel je ze als startend webshop-builder misschien nog niet meteen nodig hebt, is het een fijn idee om te weten dat ze er zijn: apps. In de geïntegreerde eigen app-store van Lightspeed vinden we apps voor veelgebruikte functies als social media integratie, voorraadbeheer op afstand en boekhouden. Door ze als widgets in de webshop te integreren, kan de functionaliteit enorm worden uitgebreid.

Lightspeed uitgebreide app store
In dit voorbeeld hebben we in de App Store van Lightspeed gezocht op Facebook. Hier zie je een overzicht van alle apps die je kunt koppelen aan je webshop en Facebook.

Voorvertoningen

Met de Lightspeed website builder bouw je een webshop aan de backend, maar schakel je heel eenvoudig naar de voorbeeldweergave. Ook is het mogelijk om vooraf te bekijken hoe de indeling er op andere apparaten uit gaat zien.

Lightspeed webshop builder
Voorbeeld van hoe het eruit ziet als je bijvoorbeeld je header gaat aanpassen in Lightspeed. Het werkt erg gemakkelijk.

Lightspeed prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Lightspeed

Een Lightspeed webshop komt in meerdere varianten. De eenvoudigste versie is vooral gericht op beginners die hun eerste webshop maken. Wie een grotere markt gaat bestrijken en wellicht internationaal wil gaan handelen, moet een Advanced of Professional pakket aanschaffen tegen een iets hoger maandbedrag. Opvallend detail: HTML en CSS editing is alleen mogelijk met de duurdere pakketten.

Productvarianten
Internationale verkoop
Support

Essential
Voor beginnende webshops
€49,- p.m.
Aan de slag
Productvarianten
250
Internationale verkoop
Support
e-mail
meest gekozen

Advanced
Voor snel groeiende webshops
€89,- p.m.
Aan de slag
Productvarianten
5.000
Internationale verkoop
Support
telefoon & e-mail

Professional
Breng je online winkel naar een hoger niveau
€189,- p.m.
Aan de slag
Productvarianten
15.000
Internationale verkoop
Support
telefoon & e-mail

Bij jaarlijkse transacties van 300,000 of meer, is een offerte op maat mogelijk.

Goed om te weten: Alle pakketten van Lightspeed kun je 14 dagen GRATIS uitproberen.
Lightspeed prijzen

Lightspeed klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Lightspeed

De ondersteuning voor Lightspeed is uitgebreid. De afdeling support is doorgaans goed te bereiken en door middel van een chat met een medewerker kunnen veel issues direct worden opgelost. Voor complexere zaken kan e-mail of telefonische support worden ingeschakeld.

Support telefoonLightspeed biedt telefonische support
Support e-mailLightspeed heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemLightspeed beschikt niet over een ticket systeem
ChatLightspeed biedt support via de chat
Veelgestelde vragen / Helpcenterhttps://ecom-support.Lightspeedhq.com/hc/nl

Conclusie Lightspeed webshop builder

Waarom wel of niet kiezen voor Lightspeed

Niet elke (beginnende) ondernemer heeft hetzelfde doel voor ogen. De één wil snel een eenvoudige eerste webshop opzetten om die vervolgens te dupliceren en zo meerdere markten te bedienen. Deze groep gebruikers doet er goed aan om Lightspeed in elk geval uit te proberen, maar vooral ook eenvoudigere alternatieven niet uit het oog te verliezen.

De andere soort gebruiker is verbonden aan een bedrijf met een heel productengamma dat online aangeboden moet worden. Daar komt een hoop bij kijken. Variaties op producten, actieprijzen, artikelnummers en voorraadbeheer zijn zomaar enkele zaken die dan gaan spelen. Vooral voor die groep is de Lightspeed webshop ideaal vanwege de uitgebreide functies en de mogelijkheid om apps van derden in te zetten voor complexere functies.

Voordelen Shopify
 • Veel opties
 • Vrijwel alles is aanpasbaar
 • Apps voor extra functionaliteit
 • Gebruiksgemak
 • Goede preview voor meerdere schermen
 • Veel dynamische thema’s
 • Heel veel productinformatie toe te voegen
 • Ingebouwde SEO- en marketingtools
Nadelen Shopify
 • Voor beginners zijn er goedkopere alternatieven
 • HTML en CSS alleen met de duurdere versies zelf aan te passen
 • Voor onervaren gebruikers lastiger om in te stappen

Conclusie: Een eigen Lightspeed webshop maken?

Ondanks dat Lightspeed eCommerce boordevol functies zit, is de instap redelijk eenvoudig. Met de gratis probeerversie kun je vooraf testen of het pakket iets voor je is.

Beginnende webshopbouwers kunnen met templates een vliegende start maken en de mogelijkheden gaandeweg verkennen. Ondertussen is wel vast alles klaar voor de volgende stap; uitbreiding. Want Lightspeed eCommerce is diep genoeg. Mensen die kennis hebben van HTML en CSS kunnen in de editor vrijwel alle onderdelen van de shop naar eigen hand zetten. De support voor apps van derden maakt dat de deur altijd open staat voor nieuwe functies. Als iets er nog niet is, is het mogelijk om er een app voor te (laten) ontwikkelen. Er zijn eenvoudigere én goedkopere webshop builders te vinden, maar gebruikers die nu al weten dat ze straks meer zullen willen, kunnen beter vanaf het begin te investeren in een goed doorontwikkelde en veelzijdige omgeving.

Lightspeed verzendmethodes pagina
Op de verzendmethode pagina van Lightspeed kun je de verzendmethodes beheren en instellen.

Lightspeed ervaringen

Lightspeed ervaringen van anderen

De ervaringen van gebruikers met Lightspeed waren in eerdere jaren niet zo positief. Mensen gaven in feedback aan dat er onlogische zaken en bugs in de software zaten. Recentelijk is de feedback positiever geworden. Zo zijn gebruikers blij met het grote aantal tutorials en de goede klantondersteuning. Ook zijn gebruikers erg te spreken over de cloud-based manier van werken, waardoor ze altijd en overal hun webshop kunnen bijwerken en actuele data kunnen opvragen. Gebruikers zien die mate van controle als een enorm voordeel.

4.4Beoordeling
Trustpilot

Wij waren al erg lovend over de ervaringen met Lightspeed. Dat is niet gek want als je de ervaringen van anderen leest dan zijn deze erg lovend over Lightspeed. Met een 4,4 van 5 op basis van meer dan duizend beoordelingen is zegt dat genoeg.

9.3Beoordeling
Kiyoh

Ook bij Kiyoh is Lightspeed erg goed beoordeeld. Met maar liefst een gemiddelde van een 9,4 van 10 op basis van honderden ervaringen zijn de meeste klanten van Lightspeed erg tevreden.

Lightspeed veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Lightspeed

Op de website van Lightspeed is een zeer uitgebreide sectie met veelgestelde vragen te vinden. Vragen lopen zeer uiteen van vragen over het toevoegen van e-mailadressen, het veranderen van de taal tot het koppelen van boekhoudpakketten. Enkele interessante veelgestelde vragen vind je hier.

Veelgestelde vragen
Kan ik de internationale markt bedienen met Lightspeed?
Dat kan, maar alleen in de Advanced (€89,-) of de Professional (€189,-) variant. In de basisversie ben je beperkt tot de Nederlandse markt.
Kan ik mijn boekhoudpakket koppelen aan Lightspeed?
Ja. Dat wil zeggen; veel boekhoudpakketten zijn aan je webshop te linken door middel van een app uit de geïntegreerde appstore
Moet ik voor alle thema’s die ik installeer blijven betalen?
Nee. Je betaalt alleen voor het thema dat je het laatst hebt geïnstalleerd en dat dan actief is.

Bekijk vergelijkbare Webshop builders

9.5Beoordeling
JouwWeb

Maak zonder technische kennis eenvoudig je eigen webshop.
Meer over JouwWeb

9.6Beoordeling
Shopify

Wereldwijd de #1 webshop builder.
Meer over Shopify

Eigenwebsitemaken.nl
Logo