Eigen website maken GoDaddy Website Builder

Een eigen website maken zonder technische kennis? Dat kan met de GoDaddy Website Builder. Door deze builder te combineren met tal van sjablonen en een handvol marketingmogelijkheden hoopt GoDaddy je te overtuigen om vandaag nog aan de slag te gaan.
GoDaddy website builder

Een eigen website maken met de GoDaddy Website Builder

Als internationale speler biedt GoDaddy wereldwijd hosting en domeinnamen aan. Sinds het bedrijf in 1997 is opgericht zijn er al meer dan 70 miljoen domeinnamen over de toonbank gegaan. Met meer dan 17 miljoen klanten in hun bestand kunnen we GoDaddy met recht een grote speler in de hostingbranche noemen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het bedrijf ook een eigen website builder heeft: de GoDaddy Website Builder. De focus: gebruikers zonder technische kennis toch in staat stellen om een eigen website te bouwen.

8.8Beoordeling
GoDaddy Website Builder beoordeling

Met de GoDaddy Website Builder kun je gemakkelijk zelf een website ontwikkelen. Ze hebben ontzettend uiteenlopende sjablonen waarmee je kunt starten en ook marketingtools om je website beter zichtbaar te maken binnen zoekmachines.

Hulp en klantenservice
9.2
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
8.9
Prijzen
8.2

Functionaliteiten GoDaddy Website Builder

De belangrijkste mogelijkheden binnen GoDaddy Website Builder

Om ervoor te zorgen dat je met de GoDaddy Website Builder écht de website kunt bouwen die je voor ogen hebt, biedt de software tal van functies:

 • Aanpasbare thema’s
 • Drag-and-drop website builder
 • GoDaddy Studio
 • Responsief ontwerp
 • Alles vanaf 1 plek beheren
GoDaddy Website Builder - Stap 1
Als je start bij de GoDaddy Website Builder dan laten ze je na het registreren eerst twee stappen doorlopen alvorens je kunt starten met je nieuwe website. Je kunt dus erg snel aan de slag met het ontwikkelen van je eigen website.

Aanpasbare thema’s

De GoDaddy Website Builder is voorzien van honderden sjablonen die je als basis voor je website kunt gebruiken. Kies een thema dat past bij jouw wensen en ga daar vervolgens mee aan de slag om de website zoveel mogelijk naar je hand te zetten.

GoDaddy Website Builde - Thema kiezen
Bij de GoDaddy Website Builder krijg je na het kiezen van een Categorie een thema toegewezen die je vervolgens helemaal kunt omzetten naar je eigen wensen.

Drag-and-drop website builder

Voor mensen die niet veel technische kennis hebben, is de drag-and-drop editor in de Godaddy Website Builder een uitkomst. Het is niet letterlijk “slepen” maar je kunt eenvoudig elementen verplaatsen doormiddel van op pijltjes te klikken. Het verplaatsen van tekstblokken, het toevoegen van foto’s, het is allemaal eenvoudig te doen en het resultaat is altijd direct zichtbaar.

GoDaddy Website Builder
Dit is de basis van hoe de website builder van GoDaddy eruit ziet. Erg eenvoudig en je kunt precies zien wat je doet.

GoDaddy Studio

In de GoDaddy Studio gebruik je sjablonen, lettertypes en afbeeldingen om content te maken voor website en social media. Alles in een stijl die matcht met je website.

GoDaddy Website Builder - Afbeeldingen studio
Met de GoDaddy Studio kun je eenvoudig en gratis afbeeldingen toevoegen aan je website. Hier hoef je niet voor te betalen en de afbeeldingen zijn rechten vrij en dus veilig en gratis te gebruiken.

Responsive ontwerp

Websites die gebouwd worden met de GoDaddy Website Builder zijn automatisch ook geschikt voor gebruik op mobiele apparaten.

Alles vanaf 1 plek beheren

Wie met de GoDaddy Website Builder een website bouwt, krijgt meer dan alleen die website. Vanuit de software van GoDaddy kun je naast je website namelijk ook je social media en je nieuwsbrieven beheren.

Verschillende pakketten en prijzen van GoDaddy Website Builder

GoDaddy Website Builder prijzen en pakketten

De diverse diensten van de GoDaddy Website Builder zijn onderverdeeld in drie pakketten. Alledrie de pakketten zijn in de basis voorzien van de belangrijkste functies. Hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider.

Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Basis
Je kunt dit abonnement gratis 7 dagen proberen
€4,99 p.m.
Gratis uitproberen
Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
SEO (Zoekmachine optimalisatie)
Meest populair

Premium
Voor ondernemers

€11,99 p.m.
Gratis uitproberen
Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
SEO (Zoekmachine optimalisatie)

Commerce
Zakelijk sterk in je schoenen

€13,99 p.m.
Gratis uitproberen
Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
SEO (Zoekmachine optimalisatie)
GoDaddy Website builder prijzen

GoDaddy klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van GoDaddy Website Builder

Veel klanten zijn lovend over de klantenservice van GoDaddy. De helpdesk is zowel telefonisch als via chat bereikbaar. Het bekroonde supportteam staat je graag te woord.

Support telefoonGoDaddy biedt telefonische support via 085 888 3143
Support e-mailGoDaddy heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemGoDaddy beschikt niet over een ticket systeem
ChatGoDaddy biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://support.Squarespace.com/hc/en-us/

Conclusie sitebuilder GoDaddy Website Builder

Waarom wel of niet kiezen voor GoDaddy Website Builder

De GoDaddy Website Builder is gemaakt zodat jij zonder technische kennis in korte tijd een mooie website online kunt zetten. Omdat je daarbij niet werkt met HTML, zul je het moeten doen met de functies die de website builder te bieden heeft.

Voordelen GoDaddy Website Builder
 • Websites geschikt voor mobiel
 • Eenvoudig in gebruik
 • Alles-in-één marketingoplossing
 • Uitstekende klantenservice
Nadelen GoDaddy Website Builder
 • Weinig SEO mogelijkheden
 • Geen widgets
 • Nieuwe versies van software zorgen soms voor problemen

Conclusie: Een eigen website maken met GoDaddy Website Builder?

Terwijl GoDaddy hard werkt aan het verbeteren van de website builder, gaat er bij updates helaas weleens iets mis. Websites kunnen niet altijd zonder meer worden overgezet naar een nieuwere versie van de builder. Ze kunnen uiteindelijk stranden door gebrek aan ondersteuning van de verouderde variant. Of dit bij de volgende update opnieuw misloopt, kunnen we alleen maar afwachten. Het positieve van de GoDaddy Website Builder is dat je in korte tijd een mooie website kunt maken. De website is responsive zodat die ook direct geschikt is voor mobiele apparaten. Zoek je daarnaast ook nog een oplossing voor marketing, zoals social media en nieuwsbrieven? Dan is het natuurlijk ideaal dat dit vanuit dezelfde software geregeld kan worden.

GoDaddy Website Builder ervaringen

GoDaddy Website Builder ervaringen van anderen

Hoewel GoDaddy trots is op hun bekroonde klantenservice, is het maar de vraag of klanten het daar mee eens zijn. Online reviews over GoDaddy zelf staan vol klachten over de manier waarop gebruikers (niet) geholpen worden bij problemen met o.a. hosting en het verhuizen van domeinnamen. Iets om bij je afweging rekening mee te houden. Over de GoDaddy Website Builder zijn meer positieve reacties te lezen. Zeker wanneer je mikt op een simpele website zijn er volgens GoDaddy-gebruikers genoeg mogelijkheden om die snel in elkaar te zetten. Daarbij zit het een deel van de gebruikers wel dwars dat de functionaliteiten beperkt zijn en dat sjablonen soms lastig aan te passen zijn.

4.5Beoordeling
Trustpilot

Onze ervaringen met de GoDaddy Website Builder waren best wel positief en dit wordt ook bevestigt door andere gebruikers. Met een score van 4.5 uit 5 op basis van duizenden beoordelingen kun je wel zeggen dat het een goede partij is.

GoDaddy Website Builder veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over GoDaddy Website Builder

Door middel van een uitgebreid helpcenter probeert GoDaddy je zoveel mogelijk te helpen. Grote kans dat je daar precies de uitleg vindt die je nodig hebt om verder te werken aan je website. Kom je er met de veelgestelde vragen niet uit? Dan kun je 24/7 contact opnemen met de GoDaddy klantenservice.

Veelgestelde vragen
Kan ik mijn domeinnaam koppelen aan de GoDaddy Website Builder
E-mailadressen zijn niet inbegrepen in de pakketten van Squarespace. Je kunt deze opzetten via Google Workspace. Het is ook mogelijk je domein aan te schaffen via een andere hostingpartij en daar te kiezen voor een e-mailadres bij je domein.
Kan ik geld verdienen met een website die met de GoDaddy Website Builder is gebouwd?
Jazeker, je kunt op je website gebruik maken van Google Adsense, affiliate links of bijvoorbeeld banner ads om geld te verdienen aan je website.
Is het mogelijk om bestaande sjablonen in de GoDaddy Website Builder aan te passen?
Zodra je een sjabloon voor je website hebt gekozen, kun je deze naar wens aanpassen. Elementen als afbeeldingen, kleuren en lettertypes kunnen worden gewijzigd zodat je website helemaal wordt zoals jij voor ogen hebt.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

9.2Beoordeling
Wix

Voor professionele websites in hoge kwaliteit.
Meer over Wix

Eigenwebsitemaken.nl
Logo