Beste WordPress themes 2024

Duik in de wereld van WordPress themes en ontdek welk thema het beste past bij jouw wensen op het gebied van design en functionaliteit. Van eenvoudige thema’s tot thema’s voor complexe websites en webshops. Er zijn zelfs echte ‘alleskunners’ die, in combinatie met een pagebuilder, ongekende mogelijkheden bieden om je eigen WordPress website te maken.
Beste WordPress themes 2024

Om te starten met je eigen WordPress website heb je altijd een WordPress thema nodig. Zo’n thema is een verzameling van bestanden die het uiterlijk van je website bepalen. Je kunt dan denken aan lettertypes, kleuren en widgets bijvoorbeeld, maar ook aan extra functionaliteiten zoals een slider voor foto’s.

Om een geschikt WordPress theme te kiezen, kijk je dus naar de uitstraling van het thema, maar ook naar de mogelijkheden die het te bieden heeft. Niet ieder thema is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van een webshop of blog. We raden daarom aan om vooraf goed na te denken over waar je naar op zoek bent. Op basis daarvan kun je dan de thema’s selecteren die je het meest aanspreken.

Gratis WordPress themes vs. betaalde WordPress themes

Wie zich gaat verdiepen in de wereld van WordPress themes, zal al snel ontdekken dat er genoeg te kiezen valt. Het is daarbij belangrijk om duidelijk onderscheid te maken tussen gratis WordPress themes en betaalde WordPress themes. Gratis varianten zijn veelal meer beperkt in de mogelijkheden. Je kunt je website daardoor minder goed helemaal naar je zin maken. Het kan ook zijn dat bepaalde WordPress plugins niet (goed) werken bij gratis WordPress themes of dat je aanloopt tegen een gebrek aan support. Ook qua zoekmachinevriendelijkheid is het in de meeste gevallen aan te raden om te kiezen voor een betaald WordPress thema. Door een licentie te kopen garandeer je jezelf van ondersteuning bij problemen, krijg je regelmatig updates en profiteer je van de vele mogelijkheden en functionaliteiten die het thema te bieden heeft.

Wij vergeleken verschillende betaalde WordPress themes. Hieronder lees je meer over 5 populaire WordPress themes:

Populaire WordPress themes 2024

 1. BeTheme – Voor een snelle website met goede SEO
 2. Astra – Snel en licht WordPress theme
 3. Divi – Dé totaaloplossing voor een succesvolle website
 4. Avada – Best verkochte thema op ThemeForest
 5. GeneratePress – Snel en eenvoudig je eigen website bouwen
Tip van de dag: Al deze WordPress themes zijn inclusief een Drag-and-drop pagebuilder!
1

BeTheme – Voor een snelle website met goede SEO

Perfect WordPress thema voor beginners én gevorderden

BeTheme is één van de beste WordPress themes van dit moment. Met ruim 650 demowebsites maak je een snelle start met iedere website. Websites met het BeTheme zijn bovendien altijd responsive, zoekmachinevriendelijk en razendsnel.

Handig om te weten: De makers van BeTheme hebben een bijpassende pagebuilder, BeBuilder, gemaakt, maar het thema is ook compatible met andere populaire pagebuilders.

In de enorme verzameling demowebsites zit voor vrijwel iedere branche wel een geschikt template om mee van start te gaan. Door verschillende elementen in de demowebsite aan te passen, kun je jouw website helemaal naar je hand zetten. BeTheme is wat dat betreft enorm flexibel en biedt veel mogelijkheden op het gebied van design. En dat alles zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven.

Hoewel het eventjes kan duren voor je alle functies goed onder de knie hebt, is BeTheme geen moeilijk thema om mee te werken. Bovendien kun je er werkelijk ieder soort website mee maken. Van een eenvoudig online portfolio tot meertalige website en van een blog tot een webshop.

Conclusie BeTheme

BeTheme is een zeer compleet en uitermate goed in elkaar gezet WordPress thema dat we iedereen kunnen aanraden. Ook zonder technische kennis kun je met dit thema aan de slag om je website te maken. En omdat je bij BeTheme echt ieder element van de website kunt aanpassen, past je website straks perfect bij jouw bedrijf.

2

Astra – Snel en licht WordPress theme

Gemaakt voor gebruik met jouw favoriete pagebuilder

Astra theme is een multifunctioneel WordPress theme waarmee je zonder technische kennis vrijwel ieder soort website kunt bouwen. Het Astra theme heeft een snelle laadtijd en is zoekmachinevriendelijk.

Handig om te weten: Hoewel beginners met Astra theme goed uit de voeten kunnen, biedt het thema ook voor programmeurs volop mogelijkheden. Dankzij de vele hooks kunnen zij de code volledig naar hun hand zetten.

De makers van het Astra theme zijn gegaan voor snelheid. Een snelle website is immers fijn voor bezoekers én wordt beter gewaardeerd door zoekmachines zoals Google. Naast snel is het thema ook enorm veelzijdig. Je kunt het dan ook gebruiken voor tal van websites en webshops. Astra theme heeft geen eigen pagebuilder, maar is compatible met alle grote en bekende pagebuilders. Zo kun je het thema koppelen aan onder andere Thrive Architect, Divi Builder, Beaver Builder, Elementor en WPBakery Page Builder.

Conclusie Astra

Door Astra te gebruiken in combinatie met je favoriete pagebuilder, kun je eigenlijk direct aan de slag. Ook zonder technische kennis. Dat het thema daarnaast ook mogelijkheden biedt voor programmeurs, maakt Astra extra populair. De gratis versie van het thema is wat beperkt, maar zodra je een licentie van het thema koopt, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos.

3

Divi – Dé totaaloplossing voor een succesvolle website

Bouw zonder technische kennis in een handomdraai je eigen website

Divi theme

$89,- p.j.
Op de website kun je Divi theme gratis proberen. Zo krijg je een idee van hoe Divi werkt.

Bijna een miljoen gebruikers bouwen hun website met Divi theme en dat is niet voor niets. Het thema biedt honderden templates, eindeloos veel mogelijkheden en een visuele editor waarmee je iedere aanpassing live kunt weergeven.

Handig om te weten: Foutje gemaakt? Tover dan de bewerkingsgeschiedenis tevoorschijn en maak je vergissing ongedaan, zonder dat je zelf alle instellingen hoeft terug te zetten.

Divi is een heel veelzijdig thema met veel aanpassingsmogelijkheden. Zelfs als je begint met een van de vele prachtige templates, kun je een unieke website creëeren. En dankzij de zoekmachinevriendelijkheid en snelheid van het thema, is jouw website straks gegarandeerd een succes. Het thema is compatible met verschillende populaire pagebuilders, maar werkt uiteraard het meest optimaal samen met de Divi Builder. Die builder werkt met een eenvoudig drag-and-drop systeem waarmee je zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de website alle elementen op de juiste plek kunt plaatsen. Voor websitebouwers met technische kennis is er ook de mogelijkheid verdere aanpassingen te doen middels custom CSS.

Conclusie Divi theme

Het Divi theme is met recht één van de beste WordPress themes te noemen. Het thema is veelzijdig qua design en functionaliteiten, biedt honderden templates én heeft een eigen pagebuilder om in no-time je website mee te bouwen. Een aanrader voor zowel beginners als geavanceerde gebruikers.

4

Avada – Best verkochte thema op ThemeForest

Razendsnel en zoekmachinevriendelijk WordPress theme

Toen Avada werd ontwikkeld, waren er nog maar weinig goede WordPress thema’s op de markt. Dit snelle en zoekmachinevriendelijke thema stond al gauw aan de top en weet van geen wijken.

Handig om te weten: Met Avada maak je eenvoudig layouts voor veelvoorkomende pagina’s. Handig voor bijvoorbeeld een blog of portfolio.

Of je nu gebruik maakt van de standaard WordPress Editor, van de Avada Website Builder of van een andere populaire pagebuilder, met Avada theme maak je eenvoudig je eigen website. Dankzij live editing zie je altijd direct wat je doet en kun je iedere wijziging testen voor je deze publiceert. Headers en footers zijn volledig aan te passen en dat geldt ook voor de meeste andere elementen van de website. Even geen inspiratie? Start dan met een Avada demowebsite. Voeg eigen content toe en pas het design aan om in no-time je website helemaal naar wens te maken.

Conclusie Avada theme

Avada theme is een enorm veelzijdig WordPress theme en kan gebruikt worden met alle populaire pagebuilders, inclusief de Avada Website Builder en de standaard WordPress editor. Dit maakt het bouwen van een website met Avada ook voor beginners zeer eenvoudig. Het thema is geschikt voor simpele websites, maar ook voor webshops en meertalige websites. De klantenservice helpt je bovendien graag op weg wanneer je tegen problemen aanloopt. Zeker een aanrader!

5

GeneratePress – Snel en eenvoudig je eigen website bouwen

Een thema met lichte, snelle code voor optimale zoekmachinevriendelijkheid

In de code van GeneratePress staat geen letter te veel. Schone code, zorgt immers voor een snelle website. En laat dat nou net de focus zijn van dit fantastische WordPress thema.

Handig om te weten: GeneratePress theme is compatible met populaire pagebuilders én met veelgebruikte plugins zoals WPML, Yoast en WooCommerce.

Met een lege pagina beginnen is bij het GeneratePress theme niet nodig. Start jouw website met één van de 50+ demowebsites en maak direct een vliegende start. Ook zonder technische kennis zijn alle demopagina’s eenvoudig aan te passen tot ze volledig naar wens zijn. En heb je extra functionaliteiten nodig? Dan zijn er veel populaire plugins die perfect samenwerken met dit WordPress thema. Door ongebruikte functies juist uit te schakelen zorg je dat je website lekker snel blijft en daardoor ook extra goed gevonden wordt in Google.

Conclusie GeneratePress theme

Het GeneratePress WordPress theme is zeer gebruiksvriendelijk en vol mogelijkheden voor beginners en gevorderden. Ook programmeurs zijn hierdoor zeer enthousiast over dit thema. GeneratePress houdt meer dan voldoende rekening met snelheid en SEO en is compatible met alle populaire plugins en pagebuilders.

Eigen website maken met WordPress theme en sitebuilder

Beste WordPress themes
Voorbeeld van de populaire en beste WordPress Themes die op Themeforest staan. Themeforest is de bekendste en het meest populaire market place voor WordPress themes.

Een WordPress thema is vooral verantwoordelijk voor het uiterlijk van je website. Om die website ook daadwerkelijk te bouwen, is het gebruik van een sitebuilder aan te bevelen. Zo’n pagebuilder heeft vaak een gebruiksvriendelijk drag-and-drop systeem waarmee je alle elementen van een pagina eenvoudig op de juiste plek zet. Even iets toevoegen of verwijderen is gemakkelijk en met sommige builders kun je layouts opslaan voor wanneer je veel dezelfde soort pagina’s wil maken. Heb je al een favoriete sitebuilder? Controleer dan vooraf of deze compatible is met het door jou gekozen WordPress thema. Het zou zonde zijn als na aanschaf blijft dat je die twee niet kunt combineren.

Voordelen van een WordPress themes
 • Je kunt snel aan de slag
 • Goedkoop om mee te starten
 • SEO-vriendelijke
 • Vaak inclusief Pagebuilder
 • Keuze uit veel thema’s
 • Grote community dus veel support
Nadelen van een WordPress themes
 • Beperkingen binnen theme
 • Maatwerk oplossing kost geld

WordPress themes en sitebuilders

Of een WordPress theme gebruikt kan worden in combinatie met een pagebuilder is per thema verschillend. Sommige thema’s werken alleen samen met de standaard WordPress editor of met een eigen sitebuilder. Andere thema’s zijn zo gemaakt dat ze ook goed samenwerken met externe pagebuilders zoals WPBakery Page Builder, Visual Composer, Beaver Builder, Elementor, Divi Builder of Thrive Architect.

WordPress theme kiezen: Welk thema is het best?

Welk WordPress theme het beste bij jou past, is vooral een kwestie van smaak. Kijk daarom naar de uitstraling van het thema, maar ook naar de mogelijkheden om kleuren en lettertypes aan te passen. Daarnaast raden we aan om alle mogelijke functionaliteiten goed te bekijken voor je een thema aanschaft.

Op zoek naar een thema? Kijk dan eens op onderstaande websites:

WordPress theme kiezen op WordPress.org (gratis)

Voor gratis WordPress themes raden we je aan te kijken op WordPress.org. Deze website biedt een mooi aantal (gratis) themes aan waarmee je eenvoudig kunt starten. Zeker voor kleine, simpele websites zijn deze gratis thema’s een mooi uitgangspunt.

WordPress theme kopen op ThemeForest

Envato is dé marktplaats voor WordPress themes. De website, die ook wel bekend staat als ThemeForest, biedt een verzameling van duizenden thema’s aan in verschillende prijsklassen.

WordPress themes van Elegantthemes.com

Elegant Themes is het bedrijf achter het Divi theme de Divi Builder. Dit thema is te koop op Elegantthemes.com. Je kunt daar ook terecht voor het Extra Magazine theme en voor een aantal handige plugins.

Wij bekeken voor dit artikel verschillende mogelijkheden en betaalde WordPress themes. Welk thema het beste is voor jouw website, is echter volledig afhankelijk van het soort website dat jij gaat maken. Ieder thema heeft voor- en nadelen. Kijk daarom vooral naar de zaken die voor jou het meest belangrijk zijn en onthoudt: Je kunt niet echt een goede of foute keuze maken.

Veelgestelde vragen over WordPress themes (+ interessante weetjes!)

WordPress gaat al heel wat jaren mee en heeft een grote online community waar voortdurend nieuwe kennis wordt uitgewisseld. Steeds meer mensen bouwen hun website met WordPress of ontwikkelen thema’s en plugins om anderen te helpen het maximale uit hun website te halen. Op WordPress.org zijn veel van deze plugins te downloaden. Die website is de mijlpaal van 1 miljard downloads al enige tijd voorbij!

Sinds de komst van pagebuilders worden er dagelijks nog meer websites met WordPress gebouwd dan voorheen. En dan hebben we het niet over tientallen. Dagelijks komen er maar liefst zo’n 50.000 nieuwe WordPress websites online. Betaalde thema’s zijn daarvoor enorm populair. De gemiddelde prijs van zo’n thema ligt rond de $57. Het ontwikkelen van een thema kan dus zeer winstgevend zijn!

Op WordPress.org, in de online community en op YouTube vind je ongetwijfeld antwoord op veel vragen en problemen waar je bij het maken van je website tegenaan loopt. Wij beantwoorden alvast een paar veelgestelde vragen:

Veel gestelde vragen over WordPress themes
Kun je tussentijds van WordPress thema wisselen?
Ja, je kunt ten alle tijden wisselen van WordPress thema. Dit heeft uiteraard wel grote invloed op de vormgeving van je pagina’s. We raden daarom aan altijd te wisselen naar een thema dat werkt met de pagebuilder waar de website mee gebouwd is.
Werken alle WordPress thema’s met een pagebuilder?
Nee. Sommige WordPress themes werken alleen met de standaard WordPress editor. Andere thema’s werken alleen samen met een eigen sitebuilder of staan open voor koppeling met andere builders. Heb je al een favoriete pagebuilder? Dan is het slim om vooraf te controleren of deze compatible is met het thema van je keuze.
Zijn er jaarlijkse kosten voor gebruik van een WordPress thema?
Dat is geheel afhankelijk van het thema. Bij gratis thema’s zijn er uiteraard geen jaarlijkse kosten. Er zijn thema’s met een eenmalig aanschafbedrag voor levenslang gebruik en er zijn thema’s waarbij je jaarlijks de licentie moet vernieuwen voor updates en support.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo