SiteGround hosting review

Siteground mag zich met recht een premium hosting partij noemen. Het bedrijf biedt hosting van goede kwaliteit, met een flink pakket aan functionaliteiten en features. Ook wanneer je op zoek bent naar WordPress hosting is SiteGround zeer geschikt.
Beste website hosting SiteGround

SiteGround hosting

SiteGround is opgericht in 2004, precies tijdens een snelle groeispurt van het Internet. SiteGround wist perfect mee te liften met deze groei. Door in de jaren daarna volop te innoveren en verbeteren, groeide het bedrijf mee met de nieuwste technieken. Een goed voorbeeld daarvan is WordPress hosting. SiteGround heeft zich daar dusdanig in gespecialiseerd, dat WordPress zelf het hostingbedrijf aanraadt als één van de beste WordPress hosting partijen wereldwijd. Dat is niet niks!

9.2Beoordeling
SiteGround

SiteGround is een kwalitatief goede hosting provider die gespecialiseerd is in WordPress hosting. Met goede service en goede support is het een hele goede hosting provider. Qua prijs zijn ze wel duurder dan gemiddeld maar daar krijg je ook een hoop voor terug.

Hulp en klantenservice
9.2
Kwaliteit en uptime hosting servers
9.7
Prijzen
8.6

Verschillende pakketten en prijzen van SiteGround

SiteGround prijzen en producten

Domeinregistratie SiteGround

Waar SiteGround groot is in hosting, is het een minder gunstige partij als het aankomt op domeinregistratie. De prijzen voor een domeinnaam liggen bij SiteGround een stuk hoger dan gemiddeld. Hiervoor kun je dus wellicht beter met een Nederlandse partij in zee gaan.

Domeinnaam extensiePrijs per jaar
.NL€ 15,99
.BE€ 12,99
.COM€ 15,99
.EU€ 12,99
.INFO€ 20,99
.ORG€ 16,99
Het verhuizen van een domeinnaam naar SiteGround kost € 11,95.

Webhosting SiteGround

SiteGround maakt voor hosting gebruik van diverse pakketten. Hierdoor kunnen zij zowel starters als grote partijen bieden wat zij nodig hebben. Onderstaande pakketten zijn het meest populair en beschikbaar voor shared hosting, WooCommerce hosting en WordPress hosting.

PakketPrijs per maand
SiteGround Startup€ 1,99*
SiteGround GrowBig€ 3,99*
SiteGround GoGeek€ 5,99*
* Is een actieprijs, bezoek de website voor de actievoorwaarden
SiteGround prijzen

Cloud Hosting SiteGround

Wie het maximale uit zijn hosting wil halen, kan bij SiteGround kiezen voor managed cloud hosting pakketten. Deze pakketten zijn zeer flexibel. Zo kun je zelf kiezen voor meer CPU, meer SSD space of bijvoorbeeld meer geheugen. Als startpunt gaat SiteGround voor cloud hosting uit van onderstaande pakketten:

PakketPrijs (vanaf)
Jump Start€ 80,00
Business€ 160,00
Business Plus€ 240,00
Super Power€ 320,00

Kiezen voor SiteGround

Waarom zou je kiezen voor SiteGround hosting?

Veel hostingpartijen hebben een soortgelijk aanbod. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welke hosting het beste is. Dat SiteGround zeker mee moet dingen naar een winnende plek, komt onder andere door de volgende voordelen:

 • SiteGround WordPress pre-installs
  Om snel aan de slag te gaan heeft SiteGround pre-installs van WordPress en WooCommerce voor je klaar staan. Dan kun je in no-time aan de slag.
 • Backups
  Dankzij goede backups en restores zorgt SiteGround ervoor dat je website nooit écht kwijt is.
 • Tools voor optimalisatie
  Een supercacher, Ultrafast PHP en de SiteGround Optimizer; SiteGround biedt je de tools die je nodig hebt om je website te optimaliseren.
 • SiteGround Migrator
  Dankzij de migrator van SiteGround kun je je WordPress website super eenvoudig verhuizen.
 • Site Tools
  Nog meer handige tools, o.a. voor het installeren van subdomeinen, ssl certificaten, backups, caching en nog veel meer.
 • WordPress SuperCache Plugin
  Deze cache plugin is door Siteground ontwikkeld en helpt je website een stuk sneller te laden. WordPress SuperCache plugin helpt je website een stuk sneller te laden.
SiteGround WordPress hosting extra's

SiteGround WordPress Hosting

Speciale WordPress hosting van SiteGround

Als er iets is waar SiteGround écht goed in is, dan is het WordPress Hosting. Dat begint al bij de handige pre-installs voor WordPress en WooCommerce. Verder is SiteGround heel gebruiksvriendelijk, bieden ze 24/7 klantenservice en beschikken ze over hosting pakketten voor ieder budget. Dat is ook WordPress zelf niet ontgaan. Zij raden SiteGround aan als één van ‘s werelds beste WordPress hosting partijen. Een eigen WordPress website maken en SiteGround WordPress hosting zijn dus een ideale combinatie.

SiteGround WordPress hosting

SiteGround prestaties

Webservers en prestaties van SiteGround hosting

Hoe dichterbij een hosting datacenter bij de bezoekers van een website is, hoe sneller de verbinding is. Met dat in het achterhoofd is het voor Nederlandse gebruikers dus ideaal dat SiteGround ook servers in Nederland heeft.

De betrouwbaarheid van SiteGround hosting is erg goed. Er zijn zelden errors en SiteGround claimt zelf een 99,99% uptime voor alle diensten.

SiteGround service

Ondersteuning en klantenservice van SiteGround

Om je snel van dienst te kunnen zijn bij vragen en problemen heeft SiteGround een uitgebreide kennisbank online staan vol tutorials en antwoorden op veelgestelde vragen. Maar ook als je persoonlijk contact met de klantenservice opneemt, word je snel geholpen. De SiteGround klantenservice is 24/7 bereikbaar via een chat- en ticketsysteem. Medewerkers streven ernaar om binnen 10 minuten te reageren, maar vaak heb je al veel sneller een reactie van een expert.

Support telefoonSiteGround biedt geen telefonische support
Support e-mailSiteGround heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemSiteGround beschikt over een ticket systeem
Chat SiteGround heeft support via de chat
Veel gestelde vragen / HelpcenterVeel gestelde vragen SiteGround

SiteGround ervaringen

SiteGround ervaringen van anderen

Van nieuwe gebruikers tot websitebouwers die al jaren gebruik maken van SiteGround: de SiteGround ervaringen zijn positief! Vooral de uitstekende technische ondersteuning en klantenservice worden in reviews veel genoemd.

4.8Beoordeling
Hostingvergelijker.nl

SiteGround is een goed beoordeelde hosting provider. Ook op Hostingvergelijker.nl ontvangen ze een 4,8 van 5 op basis van honderden reviews.

4.6Beoordeling
Trustpilot

Op Trustpilot zijn ze ook heel erg enthousiast over de diensten van SiteGround. Met een beoordeling van 4,6 van 5 op basis van meer dan tienduizend reviews kun je wel zeggen dat SiteGround een uitstekende hosting provider is.

Conclusie SiteGround hosting

Waarom wel of niet kiezen voor SiteGround hosting

Met het uitgebreide dienstenaanbod, de deskundige klantenservice is SiteGround zeker een goede partij voor het hosten van je website. Het is daarbij wel handig dat je de Engelse taal machtig bent. Zowel de klantomgeving als de helpdesk zijn Engelstalig. Is dat geen probleem? Dan zou SiteGround wel eens dé webhost kunnen zijn waarmee jij in zee gaat.

Voordelen SiteGround
 • Gebruiksvriendelijk
 • Deskundige en snelle klantenservice
 • Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Gratis SSL
 • WordPress pre-installs
 • Back-ups
 • Gratis handige tools
 • Goede verhuisservice
 • WordPress SuperCache Plugin
Nadelen SiteGround
 • Domeinnaamregistratie relatief duur
 • Support en klantomgeving engelstalig

SiteGround veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over SiteGround

Sta je op het punt om een SiteGround hosting pakket te kiezen, of je bent inmiddels al volop bezig met het bouwen van je website? Dan kun je natuurlijk tegen (technische) vragen of problemen aanlopen. In de SiteGround kennisbank vind je antwoorden en oplossingen voor veelvoorkomende issues. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je natuurlijk ook contact opnemen met de klantenservice. Wij lichten hieronder alvast enkele veelgestelde vragen voor je uit.

Veelgestelde vragen
Is SiteGround geschikt voor WordPress hosting?
SiteGround WordPress hosting is zeer geschikt voor het maken van je eigen WordPress website. Dankzij de handige pre-installs zijn WordPress en WooCommerce in een handomdraai geïnstalleerd en kun je zo aan de slag.
Kan ik bij SiteGround met iDeal betalen?
Ja, wanneer je een dienst afneemt bij Siteground, kun je die met iDeal betalen.
Hoe kan ik mijn website verhuizen naar SiteGround?
Het verhuizen van je website is heel eenvoudig. De SiteGround Migrator tool helpt je stap voor stap om je WordPress website naar SiteGround te migreren. Het is ook mogelijk om een medewerker van SiteGround te vragen je te helpen bij het verhuizen van je website.

Bekijk vergelijkbare hosting providers

9.7Beoordeling
Cloud86

Beste prijs-kwaliteit met Nederlandse telefonische support
Meer over Cloud86

9.5Beoordeling
Hostinger

Meer dan 29 miljoen klanten wereldwijd
Meer over Hostinger

Eigenwebsitemaken.nl
Logo