Beste WordPress hosting

Sta je op het punt om een je eigen website te maken met WordPress en ben je op zoek naar goede hosting? Kies dan voor WordPress hosting: Hostingpakketten die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van WordPress. In veel gevallen kun je het CMS zelfs met een druk op de knop installeren. Wij namen een aantal WordPress hosting pakketten onder de loep en vertellen je in dit artikel meer over de beste WordPress hosting.
Beste WordPress hosting

Wat is WordPress hosting?

De meeste hostingpakketten die door webhosts worden aangeboden zijn algemeen van indeling en daarmee geschikt voor het hosten van een WordPress website. Toch zijn er ook hosting providers die hier een stap verder in gaan en gespecialiseerde WordPress hosting aanbieden. En dat heeft zeker voordelen! WordPress hosting biedt meer snelheid, betere beveiliging en robuustere support. Een snellere laadtijd is gunstig voor je SEO, maar natuurlijk ook heel prettig voor bezoekers van je website. En als je website goed scoort in zoekmachines, is de kans ook groter dat je extra bezoekers kunt verwelkomen. Loop je vast met het maken van je eigen WordPress website? Dan is het fijn als de helpdesk van je webhost je met deskundig advies verder kan helpen. Hostingproviders die WordPress hosting aanbieden zorgen daarom veelal voor WordPress experts die jou verder kunnen helpen met al je technische vragen.

Wat is WordPress hosting?

Afhankelijk van de provider kun je bij WordPress hosting kiezen voor twee soorten hosting: Managed WordPress hosting en shared WordPress hosting. Maar wat is het verschil tussen die twee? We leggen het graag even uit.

Shared WordPress hosting

Bij Shared WordPress hosting plaatst de hostingprovider je website op een server waar ook andere websites op staan. Dat klinkt slecht, maar is in veel gevallen helemaal geen probleem. Zeker wanneer het relatief lichte websites betreft, zoals een hobby website of een zakelijk visitekaartje. Door de server in te zetten voor meerdere websites kunnen de kosten gedrukt worden en profiteren alle gebruikers van goede én voordelige service.

Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting maakt het beheren van je WordPress website extra makkelijk. De server is geoptimaliseerd voor WordPress websites en bevat alle instellingen die nodig zijn voor maximaal resultaat. Dat betekent dat je website sneller is, dat er automatische back-ups en updates worden uitgevoerd, dat de beveiliging tot in de puntjes geregeld is en dat er een helpdesk voor je klaarstaat die gespecialiseerd is in WordPress CMS. Omdat site- en serveronderhoud bij Managed WordPress hosting voor je gedaan worden, kun jij je focussen op het design en de content voor je website. Managed WordPress hosting is over het algemeen duurder dan Shared WordPress hosting, maar daar krijg je dus ook veel extra tools en service voor terug.

Er zijn veel hostingbedrijven die WordPress hosting aanbieden. Ben je benieuwd welk bedrijf de beste WordPress hosting biedt? Wij gingen op onderzoek uit en stelden een top 5 voor je samen.

Beste WordPress hosting 2024

 1. Cloud86 – Beste prijs-kwaliteit met Nederlandse telefonische support
 2. Hostinger – Meer dan 29 miljoen klanten wereldwijd
 3. Kinsta – WordPress hosting op z’n best
 4. Mijn.host – Razendsnelle hosting van Nederlandse bodem
 5. SiteGround – Specialist in WordPress hosting
Tip van de dag: Een foute keuze bestaat er bijna niet met bovenstaande hosting providers
1

Cloud86

Beste prijs-kwaliteit met Nederlandse telefonische support

Cloud86 WordPress hosting

€1,95 €3,25 per maand
Bij Cloud86 kun je tot 40% korting krijgen aan de hand van je contracttermijn. Bij een driejarig contract ontvang je de meeste korting.

Cloud86 is een Nederlands hostingbedrijf voor WordPress hosting, maar ook voor webhosting, WooCommerce hosting en VPS. Websites bij Cloud86 scoren zeer goed op snelheidstesten.

Handig om te weten: Websites die gehost worden bij Cloud86 zijn razendsnel.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor Cloud86 WordPress hosting. Snelheid staat daarbij absoluut op nummer één. Dankzij het eigen LiteSpeed en Cache systeem zijn de prestaties van Cloud86 op dat gebied uitstekend. De pakketprijzen zijn zeer voordelig en de professionele helpdesk helpt je bij vragen en problemen met deskundig advies.

2

Hostinger

Meer dan 29 miljoen klanten wereldwijd

Hostinger WordPress hosting

€1,49 €2,99 per maand
Bij Hostinger kun je tot 81% korting krijgen aan de hand van je contracttermijn. Bij een vierjarig contract ontvang je de meeste korting.

Al meer dan 29 miljoen mensen wereldwijd gingen je voor met hun keuze voor Hostinger hosting. Deze internationale provider biedt dan ook alles wat je nodig hebt voor een snelle website.

Handig om te weten: Bij Hostinger installeer je WordPress met één klik. En omdat de backend wordt aangedreven door LiteSpeed caching en geavanceerde optimalisatie, is je website snel, betrouwbaar en veilig.

Van WordPress hosting tot domeinregistratie en VPS; je regelt het bij Hostinger. De missie om het bouwen van websites gemakkelijker te maken, maken ze daarmee meer dan waar. Dankzij de garantie van 99,99% uptime, weet je zeker dat je website vrijwel altijd bereikbaar is. En omdat Hostinger voortdurend blijft ontwikkelen in techniek, snelheid, servers en infrastructuur, kun je ook in de toekomst rekenen op uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs.

3

Kinsta

WordPress hosting op z’n best

Kinsta neemt WordPress hosting zeer serieus. Het bedrijf streeft er zelfs naar ‘s werelds beste WordPress hosting platform te zijn. Dat is niet niks! Met volle focus op performance en optimalisatie hosten zij succesvol elk soort WordPress website.

Handig om te weten: Bij Kinsta kun je alleen terecht voor WordPress hosting. Wil je ook een domeinnaam registreren of gebruik maken van e-mailhosting? Dan zul je daarvoor bij een andere partij moeten aankloppen.

Bij Kinsta draait alles om WordPress hosting. Het bedrijf neemt daarbij ook de volledige snelheidsoptimalisatie voor haar rekening. Door gebruik te maken van een eigen Content Delivery Network (CDN) en volledige pagina caching op server niveau, zorgen ze voor snelle websites en optimale beveiliging.

4

Mijn.host

Razendsnelle hosting van Nederlandse bodem

Mijn.host WordPress hosting

€1,99 €3,99 per maand
De actieprijs van Cloud86 is alleen geldig voor de eerste 12 maanden, daarna geldt de normale prijs.

De Hollandse hosting provider Mijn.host streeft naar hosting die makkelijker, goedkoper én sneller is. Je kunt dus rekenen op veel gebruiksgemak, scherpe tarieven en uitstekende klantenservice.

Handig om te weten: Mijn.host is in 2022 getest als snelste hosting provider. Met de snelheid van je website zit het bij deze webhost dus wel goed!

Mijn.host gaat voor snelle website. Door nieuwe technieken, zoals IPv6, DNSSEC, DANE en LiteSpeed in te zetten, zorgen ze voor snelheid en een uptime van maar liefst 99,9%. Qua prestaties zit het bij Mijn.host dus wel goed. Heb je hulp nodig? Dan is het fijn dat Mijn.host een Nederlandstalige klantenservice heeft die dagelijks via tickets of live chat bereikbaar is voor deskundig advies.

5

SiteGround

Specialist in WordPress hosting

SiteGround WordPress hosting

€2,49 €12,99 per maand
Actieprijs bij SiteGround is alleen van toepassing op de eerste contractperiode, daarna gelden de normale tarieven.

Deze premium hosting partij biedt WordPress hosting van goede kwaliteit, inclusief een flink pakket aan functionaliteiten en features.

Handig om te weten: Zelfs WordPress beveelt SiteGround aan als één van ‘s werelds beste WordPress hosting partijen!

Kies je voor SiteGround WordPress hosting? Dan kun je direct aan de slag! Met een druk op knop activeer je het voor geïnstalleerde WordPress en/of WooCommerce. Het dashboard van SiteGround is gebruiksvriendelijk en de klantenservice is 24/7 bereikbaar. Om te zorgen voor een extra snelle verbinding gebruikt SiteGround Nederlandse servers voor Nederlandse gebruikers, ideaal! Bovendien zijn er zelden errors en heeft claimt SiteGround een uptime van 99,99%.

WordPress hosting op een LiteSpeed webserver: dit zijn de voordelen

Beste WordPress hosting

Als het over snelle websites gaat, dan gaat het al snel over LiteSpeed webservers. Waarom? Omdat LiteSpeed software snel en betrouwbaar is. Bovendien is LiteSpeed zeer compatibel met WordPress. Dit zorgt voor een korte laadtijd van webpagina’s, ook wanneer het webverkeer plotseling enorm toeneemt.

Ook op het gebied van veiligheid biedt LiteSpeed voordelen ten opzichte van andere webservers. Zo kan de software IP-adressen detecteren en blokkeren in geval van een DDoS-aanval en je website beschermen tegen aanvallen door malware.

Litespeed webserver Cloud86

WordPress hosting kiezen: hier moet je op letten

Wanneer je kiest voor WordPress hosting, dan doe je dat natuurlijk niet voor niets. Je wilt daarom ook optimaal kunnen profiteren van de voordelen van deze specifieke hosting. Voor de één is snelheid daarbij de belangrijkste factor, een ander heeft wellicht meer behoefte aan deskundige klantenservice. Hoe het ook zij, er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van de beste WordPress hosting:

 • Snelheid van je hosting
 • Caching functionaliteiten
 • Locatie van de servers
 • Bereikbaarheid en deskundigheid van de klantenservice
 • Limieten op verkeer, websites, e-mailadressen en webruimte
 • Extra features (bijvoorbeeld: 1-klik-installatie van WordPress)
 • Tarieven

Conclusie beste WordPress hosting

Ben je op zoek naar Nederlandse WordPress hosting met goede prijs-kwaliteitverhouding en een klantenservice die telefonisch bereikbaar is? Dan is Cloud86 echt één van de beste opties. Maar welke WordPress hosting het beste is voor jouw website kun je uiteraard alleen zelf bepalen. In dit artikel hebben we diverse providers bekeken, ieder met eigen voor- en nadelen. Wij zijn er van overtuigd dat deze webhosts stuk voor stuk zeer geschikt zijn voor het hosten van jouw website.

De meestgestelde vragen over WordPress hosting (én leuke weetjes!

Wist je dat WordPress één van de weinige systemen is waar speciale hosting voor in het leven is geroepen? Niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat ongeveer de helft van de websites wereldwijd met dit CMS gemaakt worden. En omdat de software gratis is, zijn de kosten voor hosting de enige kosten die je maandelijks maakt om je website in de lucht te houden. Ideaal!

WordPress is Open Source en daardoor kan iedere ontwikkelaar met de software aan de slag. En ondanks dat WordPress geen CEO heeft, zit er wel degelijk lijn in de ontwikkeling. Wist je dat alle WordPress versies vernoemd worden naar Jazz artiesten? WordPress 1.0 werd vernoemd naar Mike Davis, WordPress 4.6 naar Pepper Adams en WordPress 4.7 naar Sarah “Sassy” Vaughan. De naam “WordPress” werd overigens niet door de oprichter (Matt Mullenweg) van de software verzonnen, maar door zijn vriendin Christine Selleck Tremoulet.

Veel gestelde vragen over website hosting
Kan ik van WordPress hosting provider wisselen?
Ja. Overstappen van hosting provider is altijd mogelijk. Vergelijk daarbij niet alleen prijs, maar ook de inhoud van de pakketten, zodat je zeker weet dat je er ook echt op vooruit gaat.
Is WordPress hosting ook geschikt voor een WooCommerce webshop?
WordPress webshops met WooCommerce draaien prima op WordPress hosting. Vergeet niet daarbij ook altijd een SSL-certificaat te installeren voor een veilige verbinding. Dit is in Nederland wettelijk verplicht voor webshops.
Hoe installeer ik WordPress op mijn WordPress hosting?
De meeste hostingproviders stellen een duidelijke handleiding ter beschikking met uitleg over het installeren van WordPress. Het voordeel van WordPress hosting is dat dit vaak geleverd wordt met een 1-klik installatiesysteem. Het installeren van WordPress is daarmee echt een fluitje van een cent.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo