Een eigen JouwWeb webshop maken

JouwWeb belooft dat het maken van een eigen webshop met JouwWeb verrassend eenvoudig is. Met de kant-en-klare templates en de drag-and-drop editor maak je in ieder geval een vliegende start.
Website maken JouwWeb

Start nu met je eigen JouwWeb webshop

Nadat zij zelf al enkele jaren websites voor anderen bouwden, realiseerden de Nederlanders Wouter Twisk en Roel van Duijnhoven een pakket waarmee iedereen zelf een website of webshop kan maken: JouwWeb. Inmiddels zijn er al meer dan 30.000 webshops met de software gemaakt en de teller tikt door.

Dankzij goede templates en een drag-and-drop website builder is voor JouwWeb nauwelijks technische kennis nodig en staat je webshop binnen korte tijd online. Wij bekeken wat je van de software mag verwachten en vertellen je meer over de voor- en nadelen van het maken van een eigen webshop met JouwWeb.

9.5Beoordeling
JouwWeb Webshop beoordeling

Misschien wist je al dat je met JouwWeb gemakkelijk een eigen website kunt maken maar een met JouwWeb kun je ook erg eenvoudig een uitgebreide webshop ontwikkelen.

Hulp en klantenservice
9.6
Gebruiksgemak en kwaliteit webshop builder
9.5
Prijzen
9.5

Functionaliteiten JouwWeb Webshop

De belangrijkste mogelijkheden binnen JouwWeb

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken om je eigen webshop te bouwen, biedt JouwWeb een aantal gebruiksvriendelijke mogelijkheden:

 • Drag-and-drop webshop builder
 • Responsive webdesign
 • Koppeling met betaalmethodes
 • Verzendopties
 • Optimalisatie voor Google (SEO)
JouwWeb Webshop starten
Binnen slechts drie stappen start jij je eigen JouwWeb Webshop! Je kunt direct aan de slag en de software van JouwWeb proberen.

Drag-and-drop webshop builder

JouwWeb streeft er naar om het bouwen van je eigen webshop zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kunt starten met één van de 50 sjablonen en daarna de drag-and-drop editor gebruiken om alle onderdelen op de webpagina’s naar de juiste plaats te slepen. Daarna kun je lettertypes en kleuren aanpassen en content zoals afbeeldingen en video’s toevoegen om je producten tentoon te stellen.

Website builder JouwWeb

Responsive webdesign

Alle webshops die gemaakt worden met de JouwWeb website builder zijn automatisch ook geschikt voor alle mobiele apparaten.

JouwWeb responsive maken
Met JouwWeb kun je ook gemakkelijk je webshop responsive maken voor mobiel en tablet. Je kunt direct controleren hoe dit eruit ziet in de editor van JouwWeb.

Koppeling met betaalmethodes

De koppeling met betaalmethodes is één van de belangrijkste functionaliteiten van een webshop. JouwWeb biedt daarom koppeling aan met Mollie en Stripe zodat je klanten automatisch kunt laten betalen met betaaldiensten als iDeal, Bancontact en PayPal.

JouwWeb betaalmethodes

Verzendopties

Door je webshop te koppelen met SendCloud kun je gebruik maken van betrouwbare verzendpartijen zoals PostNL, DHL en DPD. Ideaal om je orders zo eenvoudig mogelijk bij de klant te krijgen en het overzicht over je verzendingen te bewaren.

JouwWeb verzendmethodes
Bij de webshop instellingen van JouwWeb kun je eenvoudig je webshop koppelen met SendCloud en gebruik maken van de verschillende verzendpartijen.

Optimalisatie voor Google (SEO)

JouwWeb weet hoe belangrijk het is dat jouw webshop goed gevonden wordt. Je webshop wordt daarom zo goed mogelijk geoptimaliseerd voor Google (SEO). In duidelijke statistieken en rapportages ontdek je alles over je bezoekers en ontvang je handige tips voor nog meer succes.

JouwWeb Webshop prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van JouwWeb

Voor het bouwen en onderhouden van je eigen webshop bij JouwWeb kun je kiezen uit twee pakketten. Het grootste verschil tussen deze twee opties is het aantal producten dat je in de webshop kunt plaatsen. JouwWeb Pro is met 10 producten duidelijk bedoeld voor kleine webshops. Bij JouwWeb Business is er geen limiet aan het aantal producten dat je kunt toevoegen. De gratis versie van JouwWeb is niet geschikt voor het bouwen van een webshop en is daarom niet in het onderstaande overzicht opgenomen.

Aantal producten
Boekhoudkoppelingen
Persoonlijke ondersteuning

Pro
Perfect voor kleine webshops
€7,50 p.m.
Aan de slag
Aantal producten
10
Boekhoudkoppelingen
Persoonlijke ondersteuning
meest gekozen

Business
Voor een complete webshop
€15,- p.m.
Aan de slag
Aantal producten
Onbeperkt
Boekhoudkoppelingen
Persoonlijke ondersteuning
Goed om te weten: Alle pakketten van JouwWeb kun je 3 maanden GRATIS uitproberen.
JouwWeb prijzen

JouwWeb Webshop klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van JouwWeb

JouwWeb biedt Nederlandstalige klantenservice via e-mail en een ticketsysteem. Op drukke dagen kan het even duren voordat je een reactie ontvangt. We raden daarom aan om altijd eerst te kijken naar de hulpartikelen in het JouwWeb helpcenter. De medewerkers van JouwWeb verzamelen daar de antwoorden op de meestgestelde vragen en delen duidelijke stappenplannen voor veelvoorkomende zaken. Er is dus een grote kans dat je aan de hand van de artikelen in het helpcenter zelf aan de slag kunt om je probleem op te lossen.

Support telefoonJouwWeb biedt geen telefonische support
Support e-mailJouwWeb heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemJouwWeb beschikt over een ticket systeem
ChatJouwWeb biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://help.jouwweb.nl/nl/support/home

Conclusie JouwWeb webshop builder

Waarom wel of niet kiezen voor JouwWeb

Gebruiksgemak staat bij de webshop builder van JouwWeb voorop. Dat is voor de beginnende webshopbouwer zeker een voordeel. Maar voor wie wat complexere zaken in de webshop wil, kan die eenvoud als een nadeel worden ervaren. Door het systeem zo simpel mogelijk te maken, zijn namelijk veel technische opties uitgesloten. Zo zijn er altijd afwegingen.

Boekhoudkoppelingen
 • Gratis .nl domeinnaam
 • Onbeperkte opslagruimte
 • 50 templates
 • Gebruiksgemak
 • Mogelijkheid tot koppelen met betaaldiensten en boekhoudpakketten
 • Nederlandstalige ondersteuning
 • Responsive webdesign
Persoonlijke ondersteuning
 • Beperkte mogelijkheden in de website builder
 • Blogfuncties vrij beperkt
 • Geen livechat-ondersteuning
 • Geen mogelijkheid voor verkoop van digitale producten
 • Geen import- en exportfuncties

Conclusie: Een eigen JouwWeb webshop maken?

Wil je snel en eenvoudig een simpele webshop maken? Dan kun je met JouwWeb prima uit de voeten. Betaalmethoden, verzendopties, taal en contactmogelijkheden zijn makkelijk in te stellen en dankzij de sjablonen kun je snel beginnen met het ontwerpen van je website. De software kent echter maar weinig geavanceerde functies. Zo is het voor klanten niet mogelijk om in te loggen op je website en ook de functionaliteit om te bloggen is beperkt. Wil je meer uit je je webshop halen? Dan is een uitgebreider webshop pakket van een andere aanbieder waarschijnlijk beter geschikt.

JouwWeb Webshop product toevoegen
Zo ziet het eruit als je een nieuw product toe wilt voegen aan je JouwWeb Webshop. Eenvoudiger kan bijna niet. Geen overbodige informatie maar gewoon de belangrijkste informatie die je in moet vullen.

JouwWeb Webshop ervaringen

JouwWeb ervaringen van anderen

Veel beginners gebruikten JouwWeb om voor de eerste keer een eigen website te maken. Ze zijn tevreden over hoe makkelijk het was om een eerste website of webshop te bouwen en online te zetten. Ze bevelen de software van harte aan.

Wat de klantenservice betreft, lopen de meningen uiteen. Waar de één zegt dat het lang duurde voordat er een reactie kwam, is de ander lovend over de uitstekende hulp die ze hebben ontvangen.

4.6Beoordeling
Trustpilot

Met maar liefst een 4,6 van 5 op basis van duizenden beoordelingen zijn wij niet de enige die de JouwWeb Webshop functionaliteiten als prettig ervaringen.

JouwWeb Webshop veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over JouwWeb

JouwWeb beantwoordt alle veelgestelde vragen in het online helpcenter. Door middel van handleidingen en instructievideo’s proberen ze je direct op weg te helpen bij het oplossen van vraagstukken en problemen. Het gaat daarbij om vragen over de website editor, maar ook over bijvoorbeeld koppelingen met betaalmethoden en verzendpartijen, het aanmaken van e-mailadressen en het toevoegen van producten in de webshop.

Veelgestelde vragen
Kan ik een koppeling maken met een verzendpartij?
Zeker. Je kunt een JouwWeb webshop koppelen aan SendCloud. Via dat portaal kun je verzending regelen via PostNL, DHL, DPD, GLS, UPS, Bpost en andere verzendpartijen.
Kan ik bij JouwWeb een dropshipping webshop maken?
Ja, dat kan. Je moet de producten voor je dropshipping webshop wel handmatig toevoegen. Gelukkig gaat dit eenvoudig via de handige editor.
Welke betaalmethoden kan ik instellen in mijn JouwWeb webshop?
JouwWeb biedt de mogelijkheid om verschillende betaalmethoden aan jouw klanten aan te bieden. Via Mollie of Stripe kunnen klanten automatisch betalen met methoden als iDeal, Bancontact en PayPal. Ook betalen bij afhalen, betalen bij bezorging, betalen via factuur en vooraf overmaken behoren tot de mogelijkheden. Voor deze laatste opties is geen koppeling nodig met een betaalprovider.

Bekijk vergelijkbare Webshop builders

9.6Beoordeling
Shopify

Wereldwijd de #1 webshop builder.
Meer over Shopify

9.2Beoordeling
Lightspeed

Een betrouwbaar systeem voor jouw webshop.
Meer over Lightspeed

Eigenwebsitemaken.nl
Logo