Adobe Stock

Of het nu om een folder, een website of een blog gaat; pakkende content bestaat uit een mix van teksten, illustraties en foto’s. Maar niet iedere schrijver is ook een illustrator en niet iedere websitebouwer is ook een fotograaf. Gelukkig hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen we putten uit de creativiteit van anderen. Hoe dan? Met stockafbeeldingen. En het aanbod is niet mis. In dit stuk zoomen we in op de grootste online aanbieder van stockmateriaal: Adobe Stock.
Adobe stock fotos

Over Adobe Stock

Adobe stock is een online database met middelen om grafische content en videomateriaal te maken. De dienst heette eerder Adobe Stock Photo en was onderdeel van Adobe Bridge. Tegenwoordig wordt het woord Photo weggelaten en heet de service simpelweg Adobe Stock. Logisch, want de focus is in afgelopen jaren een stuk breder geworden. Naast fotomateriaal zijn nu ook illustraties, video, audio en zelfs muziek aan het aanbod toegevoegd. Adobe Stock is nu onderdeel van Adobe creative Cloud; het allesomvattende platform waarop Adobe voor elke grafische toepassing een app beschikbaar heeft.

8.9Beoordeling
Adobe Stock beoordeling

Maak je veel gebruik van de software van Adobe en je hebt ook met regelmaat rechtenvrije afbeeldingen nodig dan is Adobe Stock ideale partner. Er is namelijk een perfect koppeling met de andere software van Adobe.

Hulp en klantenservice
9.1
Gebruiksgemak van de website en het bestellen
9.1
Prijzen
8.6

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van Adobe Stock

De pluspunten van Adobe Stock

Adobe Stock is om een aantal redenen uniek:

  • Enorme bibliotheek
  • Perfecte koppeling met Adobe software
  • Afbeeldingen van uitstekende kwaliteit

Enorme bibliotheek

De bibliotheek is enorm en bestaat uit meer dan 90 miljoen items. Die zijn onderverdeeld in collecties, waardoor je ook specifiek op bepaalde stijlen kunt zoeken. In de bibliotheek vind je niet alleen foto’s, maar ook illustraties, videoclips, geluiden en muziek voor bij je videoprojecten. Zo vind je altijd iets dat passend is bij je project.

Adobe Stock afbeeldingen overzicht

Perfecte koppeling met Adobe software

Een andere unieke eigenschap is de naadloze integratie met Adobe software. Wanneer je Adobe Stock gebruikt, is de kans immers groot dat je ook in het Adobe-pakket werkt. Omdat de dienst onderdeel is van Adobe’s Creative Cloud, kun je stockmaterialen zoeken, beheren en importeren zonder je favoriete app te verlaten. Middelen kunnen doelgericht en snel worden gezocht en in een handomdraai worden toegevoegd aan je bibliotheek. Ze kunnen ook als link in je eigen werk worden geplaatst waardoor ze dynamisch blijven. Wil je halverwege je designproject dus toch een in een compleet andere stijl verder? Dan kies je beelden uit andere collecties die op dezelfde plaatsen in je werk verschijnen. Super handig als je bezig bent met een webdesign voor bijvoorbeeld je eigen WordPress website.

Afbeeldingen van uitstekende kwaliteit

Niet alleen biedt Adobe Stock veel afbeeldingen aan, ze zijn ook nog eens van perfecte kwaliteit, zoals we van Adobe gewend zijn. Dankzij de hoge resolutie zijn de afbeeldingen op eindeloos veel manier toe te passen.

Collecties

Vaak heb je voor een project meerdere afbeeldingen nodig, die goed bij elkaar passen. Die vind je bij Adobe Stock dankzij goedgevulde collecties.

Verschillende pakketten en prijzen van Adobe Stock

Adobe Stock prijzen en abonnementen

Bij Adobe Stock kun je op twee manieren afbeeldingen kopen: Via een abonnement of vanuit een pakket met tegoeden:

Pakket met tegoeden | Vanaf € 6,00 per afbeelding

Door een pakket met tegoeden aan te schaffen kun je op ieder moment beeldmateriaal downloaden. De pakketten bieden toegang tot alle assets van Adobe Stock.

Abonnement | Vanaf € 0,27 per afbeelding

Adobe Stock biedt diverse abonnementen. Hoe meer beeldmateriaal je maandelijks wil downloaden, hoe lager de kosten per download. Bij de grotere abonnementen krijg je ook de mogelijkheid om HD-video’s te downloaden. Een abonnement op Adobe Stock is op ieder moment te annuleren.

Adobe Stock prijzen

Conclusie Adobe Stock

Waarom wel of niet kiezen voor Adobe Stock

Maak jij je ontwerpen in Adobe Software, dan ligt de keuze voor Adobe Stock voor de hand. Qua diversiteit in het aanbod steekt Adobe Stock kwalitatief met kop en schouders boven de andere diensten uit. Dat levert tijdwinst op, zeker wanneer je veel grafisch werkt. Je zou kunnen zeggen dat je, met een Adobe Stock account in je arsenaal, eigenlijk nooit meer eigenhandig iets hoeft te tekenen of te fotograferen. De prijs is daar dan ook wel naar.

Twijfel je nog? We zetten de voor- en nadelen nog even voor je op een rijtje.

Voordelen Adobe Stock
  • Afbeeldingen van uitstekende kwaliteit
  • Integratie Adobe Software
  • Groot aanbod
  • Handige collecties
Nadelen Adobe Stock
  • Beeldmateriaal minder uniek dan van andere aanbieders
  • Relatief hoge prijs
Adobe Stock foto vergelijkbare afbeeldingen zoeken
Met Adobe Stock kun je met de uitgebreide zoekfunctie afbeeldingen uploaden om soortgelijke afbeeldingen te vinden. Ideaal toch?!

Adobe Stock ervaringen

Adobe Stock ervaringen van anderen

In de loop der jaren heeft Adobe hard gewerkt aan het creëren van hun eigen fanbase: Vaste gebruikers die maandelijks één of meerdere producten afnemen, omdat ze bij Adobe zeker zijn van kwaliteit. Dat is met Adobe Stock niet anders. De rechtenvrije afbeeldingen van Adobe Stock zijn van uitstekende kwaliteit en de koppeling met Adobe software bevalt gebruikers uitstekend. De prijs per foto ligt wel relatief hoog, iets wat veel gebruikers een nadeel vinden.

Adobe Stock veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Adobe Stock

Maak je gebruik van Adobe Stock en heb je vragen? Dan kun je terecht op de pagina ‘leren en ondersteuning’. Daar vind je tal van zelfstudies, handboeken en oplossingen voor problemen. Ideaal als je graag zelf aan de slag wilt. Via een forum kun je je vragen ook stellen aan de Adobe community en uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice. Om je alvast een handje op weg te helpen, beantwoorden wij hieronder een aantal veelgestelde vragen over Adobe Stock.

Veelgestelde vragen
Hoe download ik afbeeldingen van Adobe Stock?
Je kunt op twee manieren een afbeelding van Adobe Stock openen:
–       Download de afbeelding van de Adobe Stock website rechtstreeks naar je computer.
–       Voeg afbeeldingen toe aan je Creative Cloud Bibliotheek en deel ze.
Kan ik een Adobe Stock proefabonnement afsluiten?
Ja. De eerste 30 dagen kun je gratis gebruik maken van Adobe Stock, om te kijken of de beeldbank aan je wensen voldoet. Je kunt in die periode 10 afbeeldingen downloaden.
Wat gebeurt er als ik aan het eind van de maand nog downloads van mijn abonnement over heb?
Heb je niet het maximale aantal afbeeldingen van je abonnement gedownload? Dan neem je deze mee naar de volgende maand.

Bekijk vergelijkbare websites voor rechtenvrije afbeeldingen

9.1Beoordeling
iStock

Foto’s, illustraties, videobeelden of muziek.
Meer over iStock

9.2Beoordeling
Shutterstock

De marktplaats voor beeldabonnementen
Meer over Shutterstock

Eigenwebsitemaken.nl
Logo