Eigen webshop beginnen

Wil jij dit jaar eindelijk een eigen webshop beginnen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de meest geschikte webshop software. Wij doken in de wereld van webshop software en selecteerden speciaal voor jou onze top 5 beste webshop builders 2024.
Eigen webshop beginnen

Een eigen webshop maken, iedereen kan het!

Ooit leek het bouwen van een webshop iets dat weggelegd was voor mensen met veel technische kennis. Daar is tegenwoordig, met de komst van een heel assortiment aan goede webshop builders gelukkig verandering in gekomen.

Kan iedereen een eigen webshop maken? Wij denken van wel. De tools die nodig zijn voor het opzetten van zo’n webshop zijn toegankelijker dan ooit en het aanbod is enorm. Dat zorgt dan ook gelijk voor een nieuwe uitdaging, want hoe ga je kiezen uit zoveel webshop builders?

Om je op weg te helpen, hebben wij al wat werk voor je gedaan. We hebben het huidige aanbod van webshop builders eens goed bekeken en een top 5 voor je samengesteld. In die top 5 vinden we Shopify, Jouwweb, Lightspeed, CCV Shop en Wix. Wil je weten welke van deze tools voor jou het beste geschikt is? Lees er alles over in onze artikelen en laat je vooral inspireren!

We wensen je veel succes en plezier toe met het maken van je eigen webshop.

Beste webshop builders 2024

 1. Shopify – Wereldwijd de #1 webshop builder
 2. JouwWeb – Maak zonder technische kennis eenvoudig je eigen webshop
 3. Lightspeed – Een betrouwbaar systeem voor jouw webshop
 4. CCV Shop – CCV Shop is relatief onbekend, maar nu al favoriet!
 5. Wix – Bouw eenvoudig je eigen webshop op basis van één van de vele templates
Tip van de dag: Alle webshop builders die we hebben beoordeeld kun je gratis proberen! Je kunt vandaag nog je eigen webshop beginnen!
1

Shopify – Niet de goedkoopste, wél de beste webshop builder

Wereldwijd de #1 webshop builder

Shopify webshop builder

€0,- €21,- per maand
Je kunt Shopify 14 dagen gratis uitproberen. Daarna betaal je slechts €21,- voor een webhop builder met ongekend veel mogelijkheden.

Shopify staat wereldwijd hoog in de lijst van beste webshop builders 2024. Als één van de grootste spelers in de e-commerce wereld heeft Shopify webshopeigenaren dan ook veel te bieden. Zonder technische kennis maak je met Shopify eenvoudig een professionele webshop.

Handig om te weten: Je kunt bij Shopify kiezen uit veel verschillende betaalmethodes. De transactiekosten verschillen per optie, dus het is de moeite waard om die eerst goed te vergelijken.

De Shopify webshop builder is zeer gebruiksvriendelijk en biedt meer dan genoeg opties om je webshop helemaal naar wens in te richten. Designs zijn responsive en zowel via de builder als via HTML en CSS aan te passen tot ze aan al je wensen voldoen. Bovendien kun je gebruik maken van de vele apps met extra functionaliteiten én wel 100 betaalmethodes. Houd er wel rekening mee dat de klantenservice en sommige templates alleen in het Engels beschikbaar zijn. Ook de transactiekosten die Shopify rekent, zijn iets om mee te nemen in je keuze voor de meest geschikte webshop builder.

Conclusie Shopify

Shopify heeft zich de afgelopen jaren echt bewezen als beste webshop builder 2024. Zonder technische kennis maak je met de builder een professionele webshop. Het toevoegen van producten is eenvoudig (handmatig of door importeren). Door koppelingen met betaalmethodes, verzendpartijen en boekhoudpakketten te ondersteunen, maakt Shopify het beheren van je webshop bovendien een stuk efficiënter.

2

JouwWeb – Begin vandaag voordelig met je eerste webshop

Maak zonder technische kennis eenvoudig je eigen webshop

JouwWeb Webshop builder

€0,- €7,50 per maand
JouwWeb kun 3 maanden helemaal gratis uitproberen. Voor de webshop functionaliteiten dien je wel het pakket Pro of Business aan te schaffen. Na 3 maanden betaal je het standaard tarief per maand.

JouwWeb streeft ernaar om het maken van een eigen webshop zo eenvoudig mogelijk te maken. De builder is eenvoudig in het gebruik en met drag-and-drop-functies zet je zelf alle onderdelen van je webshop op de juiste plaats.

Handig om te weten: JouwWeb is – in tegenstelling tot veel andere webshop builders – volledig Nederlandstalig. Ook de klantenservice!

Start je webshop op basis van één van 50 templates en gebruik de webshop builder om je site helemaal naar wens te maken. Je webshop is direct responsive voor gebruik op mobiele apparaten en je profiteert van onbeperkte opslagruimte op de server. Producten kunnen enkel handmatig worden ingevoerd en helaas is het niet mogelijk om digitale producten in een JouwWeb webshop te verkopen.

Conclusie JouwWeb

Wanneer je snel en eenvoudig zelf een webshop wil maken, is de JouwWeb webshop builder uitermate geschikt. De builder werkt zeer intuïtief en met drag-and-drop kun je onderdelen gemakkelijk verplaatsen. Ook zonder technische kennis is het maken van een eigen webshop bij JouwWeb dus goed te doen. Heb je wel technische kennis en/of wil je een webshop met uitgebreide mogelijkheden? Kijk dan eens bij de andere webshop builders in deze top 5.

3

Lightspeed – Veelzijdige webshops gericht op groei

Een betrouwbaar systeem voor jouw webshop

Lightspeed Webshop builder

€0,- €49,- per maand
Bij Lightspeed kun je 14 dagen GRATIS proberen. Daarna kun je er zelf voor kiezen of je verder wil met Litespeed.

Lightspeed biedt online ondernemers méér dan een goede webshop builder om je eigen webshop te maken. Dankzij handige koppelingen is je webshop perfect te combineren met fysieke retail of horeca. De vele templates die Lightspeed aanbiedt, vormen een goede basis voor jouw webshop. Vrijwel ieder onderdeel daarvan is aan te passen zodat je jouw webshop helemaal naar wens kunt inrichten.

Handig om te weten: Jouw Lightspeed webshop is perfect te combineren met verkoop in fysieke retail of horeca. Zo blijft het assortiment en voorraadbeheer altijd up-to-date!

Hoewel de maandelijkse kosten van Lightspeed hoger zijn dan van veel andere webshop builders, krijg je daar wel veel voor terug. Vooral ondernemers die hard groeien en/of die hun webshop willen combineren met fysieke retail of horeca hebben met Lightspeed een webshop builder in handen die het (online) ondernemen een stuk gemakkelijker maakt.

Conclusie Lightspeed

De Lightspeed webshop builder zit boordevol nuttige functies, maar is toch eenvoudig in gebruik. Dat maakt de software geschikt voor zowel de beginner als voor de ervaren en meer technisch onderlegde gebruikers. Vrijwel ieder element van de webshop is aan te passen om de webshop helemaal naar wens te maken. Een goede investering dus voor ondernemers die inzetten op groei en succes.

4

CCV Shop – Onverwacht goede webshop bouwer van Nederlandse bodem

CCV Shop is relatief onbekend, maar nu al favoriet!

CCV Shop builder

€0,- €30,- per maand
CCV Shop heeft een proefperiode van 21 dagen. Tijdens deze periode kun je de software van CCV Shop GRATIS proberen. Bevalt het? Dan kun je overstappen op het maandelijkse betaalde abonnement.

De makers van CCV Shop zetten volop in op ontzorgen. Dankzij de vele mogelijkheden in de webshop builder maak je eenvoudig een goede webshop met tal van handige functionaliteiten. Denk aan koppelingen met boekhoudpakketten, betaalmethodes en verzendpartijen. Zo wordt het runnen van je webshop extra makkelijk!

Handig om te weten: CCV Shop biedt volop mogelijkheden voor een B2B webshop. Ideaal voor groothandels en producenten.

CCV Shop heeft geen enorme collectie templates om je website mee te maken, maar de templates die er zijn, zijn goed. Bovendien kun je de templates zelf volop aanpassen om je webshop helemaal eigen te maken. Gebruiksgemak en ontzorging staan bij CCV Shop voorop. De wat hogere pakketprijzen worden gerechtvaardigd door tal van integraties, de mogelijkheid om een B2B-shop te openen, en de multishop functionaliteit.

Conclusie CCV Shop

Het grote aantal mogelijkheden en de uitstekende service maken de CCV Shop webshop builder meer dan de moeite waard. Met de webshop builder bouw je eenvoudig je eigen webshop. Dankzij de koppelingen met o.a. betaalmethoden, verzendpartijen en affiliate marketing netwerken wordt het beheren van je webshop makkelijker (en leuker) dan ooit.

5

Wix – Webshop builder met ongekend veel mogelijkheden

Bouw eenvoudig je eigen webshop op basis van één van de vele templates

Wix Webshop builder

€0,- €20,- per maand
Je kunt een Wix Premium pakket (met webshop functie) gratis 14 dagen proberen. Ben je niet tevreden dan krijg je het geld teruggestort. Je dient wel op tijd op te zeggen.

Met Wix bouw je zonder technische kennis eenvoudig en snel je eigen webshop. Om snel van start te kunnen gaan, biedt Wix meer dan 500 webshop templates aan. Pas jouw favoriete template aan naar wens en voeg handige widgets toe om je bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Handig om te weten: Met de Wix Owner App kun je vanaf ieder mobiel apparaat altijd en overal je webshop beheren. Bestellingen afhandelen, chatten met klanten en nog veel meer.

Wie technische kennis heeft op het gebied van programmeren, vindt Wix wellicht wat tegenvallen. De webshop builder werkt fantastisch, maar geeft geen toegang tot de broncode van je webshop. Daar staat tegenover dat je kunt kiezen uit tal van templates die je zelf kunt aanpassen. De Wix webshop builder is ook geschikt voor het bouwen van een webshop voor digitale producten, dropshipping, print-on-demand en abonnementen.

Conclusie Wix

De Wix webshop builder doet wat het belooft en neem je veel werk uit handen. Met de eenvoudig te bedienen builder zet je in no-time de basis van je webshop neer. Die kun je vervolgens nog helemaal aanpassen. Wix is hierdoor echt een aanrader voor iedereen die zonder technisch gedoe snel een webshop wil maken. Heb je technische kennis en wil je toegang tot de broncode van je webshop? Dan ben je beter af met een webshop builder van een andere aanbieder.

Meer over webshop builders

Eigen webshop beginnen shopify

Webshop builders zijn ontwikkeld om het maken van een eigen webshop voor iedereen toegankelijk te maken. Geen gedoe met codes en programmeren, maar klikken en slepen om je webshop vorm te geven.

Door te werken met templates kun je in een webshop builder snel de basis van je webshop neerzetten. Afhankelijk van de builder kun je hier vervolgens nog vanalles aan aanpassen om de webshop echt te maken zoals jij wil. Gebruiksgemak staat hierbij echt voorop.

In vrijwel de meeste gevallen kun je bij een webshop builder alles onder één dak onderbrengen. Je domeinnaam en hosting, het ontwerpen van de webshop en handige zaken als betaalmethodes en koppelingen met boekhoudpakketten en verzendpartijen. Door middel van speciaal ontwikkelde integraties of apps voeg je deze functionaliteiten in een handomdraai toe aan je webshop. Ideaal!

Hoe perfect het allemaal ook klinkt (en ook wel is), het gebruiksgemak komt ook met wat nadelen. Een webshop builder werkt eenvoudig, maar biedt minder ruimte om buiten de kaders te treden. Zeker wanneer je iets unieks wil neerzetten, kan dit een struikelblok zijn. Ook wanneer je jouw webshop wil overzetten naar andere hosting of wanneer je de sitestructuur wil wijzigen, kun je tegen de grenzen van de webshop builder aanlopen. Het is goed om hier vooraf rekening mee te houden en dit ook mee te nemen in het maken van een keuze.

Voordelen van een webshop builder
 • Gebruiksgemak (geen technische kennis nodig)
 • Voordelige prijzen (geen hoge opstartkosten)
 • Kant-en-klare designs beschikbaar
 • Inclusief hosting en domein
Nadelen van een webshop builder
 • Geen/beperkte toegang tot broncode
 • Site verhuizen vaak onmogelijk
 • Afhankelijk van de mogelijkheden binnen de builder

Conclusie beste webshop builder

Nu steeds meer mensen en bedrijven online willen verkopen, wordt er ook veel geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van goede webshop software. Zelfs de goedkoopste aanbieders bieden gebruikers tal van handige functionaliteiten en koppelingen zodat het maken én runnen van een webshop steeds eenvoudiger wordt. Het is dus de verwachting dat webshop builders de komende jaren alleen nog maar beter worden en dat zelf programmeren eigenlijk niet meer nodig zal zijn om een mooie webshop te bouwen.

Wat ons betreft zijn Shopify, JouwWeb, LightSpeed, CCV Shop en Wix echt de koplopers van dit moment en daarom ook zeker de beste webshop builders van 2024.

Veelgestelde vragen over webshop builders
Zijn webshop builders ook geschikt voor webshops met heel veel producten?
Het aantal producten dat je in een webshop kunt plaatsen, verschilt per webshop builder en per pakket. Er zijn abonnementen waarbij je niet meer dan 10 producten kunt plaatsen, maar ook pakketten voor een onbeperkt aantal producten. Die laatste optie kost iets meer, maar biedt uiteraard ook meer kans om je investering terug te verdienen.
Bestaan er gratis webshop builders?
Ja en nee. Dat wil zeggen: Bij sommige webshop builders, zoals JouwWeb, kun je gebruik maken van een gratis proefperiode. Je kunt de software dan testen, maar niet alle functies zullen beschikbaar zijn. Voor een volledige én betrouwbare webshop builder zul je altijd te maken hebben met maandelijkse kosten.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo