123RF

Of je nu op zoek bent naar pakkende foto’s, een praktische vectortekening of een inspirerende video, bij 123RF ben je aan het juiste adres. Artiesten wereldwijd vulden de beeldbank met meer dan 180 miljoen beelden. Voor ieder wat wils!
123RF afbeeldingen en foto's

Over 123RF

Sinds de oprichting van 123RF in juni 2005, is de stockfotowebsite uitgegroeid tot één van de grootste in zijn soort. De beeldbank bevat meer dan 180 miljoen beelden van uitstekende kwaliteit en is wereldwijd (ook in Nederland) razend populair. Je kunt er terecht voor foto’s, illustraties, video’s, vectortekeningen en muziek voor al je ontwerpen en projecten. Alle content is overzichtelijk ingedeeld en makkelijk vindbaar. Ideaal! Bovendien staat de webshop voor kwaliteit in alles wat zij aanbieden. Ben je onverhoopt niet tevreden? Dan geld bij 123RF een 100% geld-terug-garantie.

8.7Beoordeling
123RF beoordeling

123RF bestaat wat minder lang dan de welbekende iStock en Shutterstock maar doet zeker niet onder aan deze grote jongens. Met meer dan 180 beelden is 123RF razend populair!

Hulp en klantenservice
8.9
Gebruiksgemak van de website en het bestellen
8.7
Prijzen
8.6

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van 123RF

De pluspunten van 123RF

Dankzij het enorm grote aanbod aan stockfoto’s, is 123RF een serieuze speler in de markt. Tegen scherpe tarieven koop je stockfoto’s met credits óf sluit je een abonnement af voor een vast aantal afbeeldingen per maand. We kijken naar de belangrijkste voordelen van 123RF:

 • Geavanceerde zoekfunctie
 • Online fotobewerker
 • Mobiele versie
 • Corporate+ programma

Geavanceerde zoekfunctie

Hoe beter de zoekfunctie op een stockfoto website, hoe makkelijker je kunt vinden wat je zoekt. 123RF biedt bezoekers daarom een zeer geavanceerde zoekfunctie. In eerste instantie zoek je veelal op trefwoorden, maar je kunt je zoekresultaten verfijnen op basis van mediatype, publicatie, collecties, oriëntatie, huidtint, geslacht, leeftijd, kleur en personen. Heb je al een afbeelding en zoek je iets wat daar bij past? Dan kun je deze uploaden om 123RF te laten zoeken naar relatieve afbeeldingen uit de collectie.

Online fotobewerker

Even snel een foto aanpassen, tekst toevoegen, kleuren wijzigen of een achtergrond verwijderen? Met de gratis online fotobewerker van 123RF pas je foto’s gemakkelijk aan. Ideaal voor bijvoorbeeld social media. Dankzij de standaard formaten waar je uit kunt kiezen is je afbeelding in een handomdraai geschikt voor een social media kanaal naar keuze.

Mobiele versie

Even snel een foto opzoeken? Met de mobiele app van 123RF is dat heel eenvoudig. De app maakt hiervoor verbinding met je account. Ook als je enkel wil zoeken (zonder te downloaden), komt de app goed van pas. Door foto’s te selecteren en in een lightbox te plaatsen, kun je ze later op de computer gemakkelijk terugvinden en, indien gewenst, downloaden. Het mobiele platform bevat bovendien de mogelijkheid voor fotograferen om beelden aan te kunnen leveren voor verkoop via 123RF.

123RF Corperate+

Corporate+ programma

Het corporate+ programma van 123RF is een speciale service voor bedrijven. Dankzij de multi-user licenties in dit programma kunnen verschillende afdelingen binnen een bedrijf credits gebruiken of overdragen. Beeldgegevens kunnen bovendien op een gedeelde server worden opgeslagen, zodat alle gebruikers de benodigde afbeeldingen kunnen downloaden en gebruiken.

Verschillende pakketten en prijzen van 123RF

123RF prijzen en abonnementen

De één heeft wekelijks nieuwe stockfoto’s nodig, de ander slechts enkele keren per jaar. Om beiden tegemoet te komen werkt 123RF met twee soorten prijzen: Een abonnement of een downloadpakket.

Credit pakket | Vanaf € 0,82 per afbeelding

Heb je slechts af en toe een rechtenvrije afbeelding nodig? Dan ligt de keuze voor een downloadpakket voor de hand. Je bepaalt daarbij vooraf hoeveel afbeeldingen je wil kopen en rekent deze in één keer af. Vervolgens heb je een jaar de tijd om de gekochte credits ook daadwerkelijk om te zetten in downloads. Hoe meer afbeeldingen je bij het downloadpakket betaald, hoe voordeliger de prijs per afbeelding.

Abonnement | Vanaf € 0,41 per afbeelding

Met een abonnement bij 123RF heb je maandelijks recht op een vooraf afgesproken aantal bestanden. Hierbij geldt geen dagelijks limiet. Je kunt dus zelf bepalen of je alle afbeeldingen in één keer download, of verspreid over de maand.

123RF prijzen

Conclusie sitebuilder 123RF

Waarom wel of niet kiezen voor 123RF

De juiste rechtenvrije afbeelding vinden is bij 123RF een fluitje van een cent. Dankzij de geavanceerde zoekfunctie verfijn je de zoekresultaten tot je de perfecte afbeelding hebt gevonden. Bovendien kun je kiezen uit losse downloads in een downloadpakket óf een abonnement. Dit maakt de beeldbank geschikt voor vrijwel iedere gebruiker.

Voordelen 123RF
 • Grote collectie rechtenvrij (beeld)materiaal
 • Uitstekende 24/7 klantenservice
 • Geavanceerde zoekfunctie
 • Mobiele app
 • Scherpe tarieven
 • Flexibele abonnementen en downloadpakketten
 • Gratis fotobewerker
Nadelen 123RF
 • Losse afbeeldingen kopen niet mogelijk
123RF zoek vergelijkbare afbeelding
Met Depositphotos kun je met de uitgebreide zoekfunctie afbeeldingen uploaden om soortgelijke afbeeldingen te vinden. Fantastisch toch?!

123RF ervaringen

123RF ervaringen van anderen

123RF is niet alleen populair vanwege de ruime keuze aan rechtenvrije afbeeldingen en andere bestanden. Al speelt dat uiteraard wel een grote rol. Gebruikers zijn daarnaast ook enthousiast over de flexibiliteit qua abonnementen en downloadpakketten en over de uitstekende klantenservice. Wel zo prettig als je vragen hebt en de focus op het maken van je eigen website wil houden.

123RF veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over 123RF

De online helpdesk van 123RF is Nederlandstalig en staat boordevol informatie. Grote kans dat al je vragen daar beantwoord worden. Om je alvast op weg te helpen, vind je hieronder de antwoorden op een aantal belangrijke en veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Hoe weet ik welk formaat beeld ik nodig heb?
Het juiste formaat van een foto is natuurlijk heel afhankelijk van het doel waarvoor je de foto download. Daarbij is het goed om te weten dat alle beelden in pixel en origineel formaat zijn. Het printformaat is daarnaast ook zichtbaar in centimeters en inches. Een drukker kan uiteraard altijd informeren over de benodigde formaten, maar grofweg kun je deze richtlijnen aanhouden:
 
●     Voor kleine posts en profielfoto’s: maat S
●     Voor beeldgebruik van een halve tot hele pagina: maat M of maat L
●     Voor extra grote prints: maat XL
123RF heeft een download pack en een abonnementsvorm. Wat is het verschil?
Download Packs zijn vooral geschikt voor mensen die af en toe een foto nodig hebben. Je kunt de foto’s (JPEG) en vectoren (EPS) dan downloaden tot XL formaat en ontvangt daarbij een standaardlicentie. Heb je vaker content nodig? Dan is een abonnement al snel lonend. Je kunt daarmee zowel foto’s als vectoren downloaden van S tot XL formaat en ontvangt een standaard- of redactionele licentie.
Als ik een foto gebruik, moet ik dan refereren aan 123RF?
Dat ligt eraan hoe je de foto gebruikt. Wanneer beeldmateriaal redactioneel gebruikt wordt of onderdeel is van een video, film, tv-uitzending of documentaire moeten zowel 123RF als de naam van de creator worden vermeld.

Bekijk vergelijkbare websites voor rechtenvrije afbeeldingen

9.2Beoordeling
Shutterstock

De marktplaats voor beeldabonnementen
Meer over Shutterstock

9.1Beoordeling
iStock

Foto’s, illustraties, videobeelden of muziek.
Meer over iStock

Eigenwebsitemaken.nl
Logo