Astra theme

Zoek je een multifunctioneel WordPress thema waarmee je werkelijk ieder soort website kunt bouwen? Met Astra theme staat jouw website - ook zonder technische kennis - snel online. Bovendien profiteer je van een snelle laadtijd, zoekmachinevriendelijkheid en volop mogelijkheden voor ervaren programmeurs.
Astra theme

Een eigen website maken met Astra theme

Het kan een flinke uitdaging zijn om een WordPress thema te maken dat snel, zoekmachinevriendelijk én gebruiksvriendelijk is. Het is dus ook niet gek dat het wat dat betreft soms is als zoeken naar een speld in een hooiberg. De mensen bij Brainstormforce, het bedrijf achter Astra theme, vonden dat dit beter kon. Ze doken in de code om een snel en licht WordPress thema te maken waar gebruikers en zoekmachines om stonden te springen. Geen wonder dat Astra theme zo populair is. Het thema is bovendien multifunctioneel en geschikt voor het maken van vrijwel ieder soort website. Meer dan een miljoen gebruikers gingen je al voor. Is dit thema iets voor jou? Lees dan verder, ontdek wat je ermee kunt en wat de voor- en nadelen zijn van het WordPress Astra theme.

9.7Beoordeling
Astra theme beoordeling

Astra theme is ontzettend populair en dat is ook niet gek. Met het Astra theme bouw je gemakkelijk prachtige WordPress websites. Met de verschillende website builders die er beschikbaar zijn bouw je in een handomdraai je eigen WordPress website. Dat wij niet de enige zijn die gek zijn van Astra kun je verderop in onze beoordeling lezen.

Hulp en klantenservice
9.7
Zoekmachine vriendelijk
9.9
Gebruiksgemak en kwaliteit van het thema
9.7
Prijs
9.6

Functionaliteiten Astra theme

De belangrijkste mogelijkheden van het Astra theme

Astra theme is een razend populair WordPress thema en dat heeft een reden. Het thema is licht en snel en werkt samen met veel bekende pagebuilders. Zelfs wanneer je geen technische kennis hebt, kun je met dit thema direct aan de slag. We kijken naar een aantal belangrijke mogelijkheden van het Astra WordPress theme:

 • Snelle laadtijd
 • Zoekmachinevriendelijke code
 • Hooks: functies voor geavanceerde gebruikers
 • Astra WooCommerce Integratie
 • Geschikt voor populaire pagebuilders
Astra theme templates
Op de website van Astra kun je uit meer dan 180 templates kiezen om snel te kunnen starten met je nieuwe website.

Snelle laadtijd

Zowel bezoekers als zoekmachines houden van snelle websites. Niemand wil lang wachten tot ieder element op een pagina geladen is. Het WordPress Astra theme bevat zo min mogelijk code en is daardoor licht en snel. Bovendien biedt Astra theme je de mogelijkheid om alle overbodige functies uit te schakelen en zelfs te verwijderen. Zo kun je het thema nog lichter maken!

Astra theme snelle laadtijden
Met het Astra theme ontwikkel je websites die razendsnel zijn. De meeste websites die in Astra zijn ontwikkeld halen uitstekende scores in Google PageSpeed.

Zoekmachinevriendelijk

Om je website goed vindbaar te maken, is zoekmachinevriendelijkheid van groot belang. Met het oog op zoekmachines is Astra theme goed en overzichtelijk in elkaar gezet, zodat jouw website door Google makkelijk en snel kan worden gescand. Dat levert je een hogere positie op in de zoekmachine.

Hooks: functies voor geavanceerde gebruiker

Astra theme is heel geschikt voor gebruikers zonder technische kennis. Maar ook ervaren programmeurs kunnen met dit WordPress thema goed uit de voeten. De overzichtelijke code is gemakkelijk uit te breiden en geavanceerde gebruikers krijgen volledige controle over het ontwerp en de functies van de website.

Astra WooCommerce Integratie

Ook voor het maken van een webshop biedt Astra theme een goede basis. Dankzij de WooCommerce integratie kun je gebruikmaken van alle handigheden van WooCommerce én van het design en de functionaliteiten van Astra theme. Gebruiksgemak voert daarbij de boventoon: Zodra je een productpagina gebouwd hebt, kun je deze gemakkelijk instellen als standaardpagina voor elk product. Toch iets wijzigen? Dan wordt deze wijziging direct doorgevoerd op alle andere productpagina’s.

Astra theme WooCommerce voorbeeld
In het overzicht van templates heb je ook dit voorbeeld van een Astra template inclusief WooCommerce en dus een webshop waar je artikelen kunt bestellen. Met Astra kun je moeiteloos een eigen webshop ontwikkelen.

Website maken met pagebuilder

Om snel en gemakkelijk een website te bouwen, is een goede pagebuilder onmisbaar. Daar zijn de makers van het WordPress Astra theme zich goed van bewust. Ze hebben het thema daarom zo gemaakt dat het perfect samenwerkt met bekende en populaire pagebuilders als WPBakery Page Builder, Elementor, Beaver Builder, Divi Builder, Thrive Architect, Brizy en Gutenberg.

Astra theme elementor pagebuilder
Voorbeeld van hoe de Elementor pagebuilder eruit ziet als je deze zou willen gebruiken met het Astra theme.

Astra theme pagebuilders

Kies je favoriete pagebuilder en ga direct aan de slag

De makers van het Astra theme hebben het thema geschikt gemaakt voor alle grote en populaire pagebuilders. Het thema zelf is aan te passen via de WordPress customizer, maar het bouwen van pagina’s gaat stukken sneller in een pagebuilder. Bundel de kracht van dit super lichte thema daarom met de Divi Builder, Beaver Builder, WPBakery Page Builder, Elementor, Thrive Architect, Brizy of Gutenberg en ga direct van start met het bouwen van je website.

Een goede pagebuilder heeft als voordeel dat je een WordPress website kunt maken zonder kennis van code. Dankzij een eenvoudig drag- and drop systeem schuif je alles eenvoudig op zijn plek. Veel pagebuilders beschikken daarnaast ook over live editing, waardoor wijzigingen direct zichtbaar zijn.

Astra theme voorbeelden

Astra theme website voorbeelden

Meer dan een miljoen gebruikers bouwden de afgelopen jaren een website met Astra theme. Het vinden van mooie en inspirerende voorbeelden was dan ook geen enkel probleem:

Astra theme voorbeeld website 1
De website van Astra theme is ook gebouwd met Astra. Bekijk de website hieronder.
Astra theme voorbeeld website 2
Deze interieur website is ook ontwikkeld met the Astra theme. Niet verkeerd toch?

Astra theme prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Astra theme

Astra theme beschikt over verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Elk pakket kent zijn functionaliteiten en de prijzen zijn per jaar. Echter is er ook de mogelijkheid om het in één keer af te kopen. Dit heet Lifetime en je betaald dan één keer een groter bedrag en daarmee koop je Astra theme volledig af en hoef je nooit meer te betalen.

Premium support
Premium sjablonen
White label

Astra Pro
Een uitstekende basis

$59,- per jaar
Aan de slag
Premium support
Premium sjablonen
White label
meest gekozen

Essential Bundle
Premium website sjablonen
$169,- per jaar
Aan de slag
Premium support
Premium sjablonen
White label

Growth Bundle
De complete set voor je website
$249,- per jaar
Aan de slag
Premium support
Premium sjablonen
White label
Astra theme prijzen

Astra theme klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Astra

Een voordeel van een betaald WordPress thema is de support waarbij je terecht kunt met vragen en problemen. Door een ticket in te dienen bij Brainstormforce kun je eenvoudig je vragen voorleggen aan mensen met volledige kennis van het Astra theme. In de uitgebreide kennisbank vind je daarnaast tal van handleidingen om je met simpele én complexe issues te helpen.

Support telefoonBrainstormformce heeft geen telefonische support
Support e-mailBrainstormforce heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemBrainstormforce beschikt over een ticket systeem
ChatBrainstormforce biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://wpastra.com/docs/

Conclusie Astra theme

Een eigen website maken met het Astra theme?

Voordelen Astra theme
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Gebruiksgemak
 • Snelle laadtijd
 • Compatible met diverse pagebuilders
 • Meertalige websites mogelijk
 • WooCommerce integratie
 • Onbeperkt aantal websites
 • Beschikbaar in Nederlands
 • Hooks voor programmeurs
Nadelen Astra theme
 • Geen eigen pagebuilder

Alles bij elkaar genomen is het Astra WordPress thema een aanrader voor het maken van vrijwel iedere soort website. Beginnende website bouwers kunnen, dankzij de goede samenwerking met pagebuilders, direct aan de slag. Met een druk op de knop laad je een starter site die je vervolgens helemaal kunt aanpassen. Meer geavanceerde programmeurs kunnen het thema ook door middel van code volledig naar hun hand zetten. Een belangrijk nadeel van dit thema is wellicht dat de gratis versie zeer beperkt is. Doordat er maar weinig aanpassingsmogelijkheden zijn, loop je al gauw tegen de grenzen aan. Zodra je overstapt naar de betaalde versie van Astra theme vervalt dit bezwaar.

Astra theme ervaringen

Astra theme ervaringen van anderen

Een WordPress thema met meer dan een miljoen gebruikers, moet haast wel goed in elkaar zitten. Het is dan ook geen verrassing dat de ervaringen van anderen bijzonder goed zijn. Gebruikers zijn niet alleen enthousiast over de functionaliteiten die het thema biedt maar ook over de goede support bij vragen en (technische) problemen.

4.9Beoordeling
Trustpilot

Astra theme wordt ook erg goed beoordeeld op Trustpilot. Je kunt wel zeggen dat Astra uitstekend beoordeeld wordt met een 4,9 van 5 op basis van meer dan 1500 reviews.

5Beoordeling
Astra testimonials

Op de website van Astra zelf worden zij ook extreem goed beoordeeld. Met een gemiddelde van 5 van 5 op basis van meer dan 5000 beoordelingen kun je wel zeggen dat er heel veel gebruikers uitermate tevreden zijn over Astra theme.

Astra theme veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Astra

In de online kennisbank van Astra theme vindt je veel informatie over tal van zaken waar je bij het bouwen van je website tegenaan kunt lopen. Grote kans dat je de antwoorden op jouw vragen daar terugvindt. We beantwoorden hieronder een paar veelgestelde vragen die vaak al voor de aanschaf van het thema worden gesteld.

Veelgestelde vragen
Ik heb het Astra theme gekocht. Welke pagebuilder kan ik nu gebruiken?
Het WordPress Astra theme is gemaakt voor het gebruik van een pagebuilder en is volledig compatible met o.a. Divi Builder, Beaver Builder, WPBakery Page Builder en Elementor.
Kan ik Astra theme gratis proberen?
Er is een gratis variant van het Astra theme, waarmee je een eigen website kunt maken. De mogelijkheden met deze gratis versie zijn echter wel beperkt. Astra Pro is 14 dagen kosteloos te proberen wanneer je het thema aanschaft. Bevalt het thema niet? Dan krijg je binnen die 14 dagen het volledige aankoopbedrag terug.
Op hoeveel websites mag ik Astra theme gebruiken?
Het Astra WordPress thema is te gebruiken op een onbeperkt aantal websites. Hierdoor is het thema ook zeer geschikt om websites voor derden te maken.

Bekijk vergelijkbare WordPress themes

9.7Beoordeling
Betheme

Voor een snelle website met goede SEO.
Meer over Betheme

9.3Beoordeling
Divi theme

Dé totaaloplossing voor een succesvolle website. Meer over Divi

Eigenwebsitemaken.nl
Logo