Beste WordPress pagebuilders 2024

Duik in de wereld van WordPress themes en ontdek welk thema het beste past bij jouw wensen op het gebied van design en functionaliteit. Van eenvoudige thema’s tot thema’s voor complexe websites en webshops. Er zijn zelfs echte ‘alleskunners’ die, in combinatie met een pagebuilder, ongekende mogelijkheden bieden om je eigen WordPress website te maken.
Beste WordPress pagebuilders 2024

Met een goede WordPress pagebuilder bouw je een eigen website zonder ook maar een regel code te schrijven. Ideaal voor mensen zonder technische kennis, maar ook voor de doorgewinterde programmeur!

Beste pagebuilder voor WordPress 2024

Wanneer je start met het maken van een WordPress website kies je vaak eerst een thema. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen hoe je de website gaat bouwen. Je kunt gebruik maken van de standaard WordPress editor, maar je kan ook kiezen voor een pagebuilder. Het grote voordeel van pagebuilders is dat ze veelal werken met een zeer intuïtief drag-and-drop systeem. Daarin sleep je alle elementen van een webpagina met een klik op de muis naar de juiste plek. Ideaal! Er zijn ook pagebuilders waarbij je direct op je website kunt zien hoe een wijziging uitpakt (live editing). Uiteraard zien bezoekers die aanpassing pas wanneer jij tevreden bent en de pagina opnieuw opslaat.

Om te bepalen welke pagebuilder het meest geschikt is, is het slim om goed te bedenken wat je met jouw website wil bereiken. Wil je een webshop bouwen? Zorg dan dat de pagebuilder van jouw keuze ook daar genoeg mogelijkheden voor te bieden heeft.

Wij vergeleken verschillende WordPress pagebuilders. Hieronder lees je meer over 3 populaire WordPress pagebuilders:

Populaire WordPress pagebuilders

 1. Divi – Dé totaaloplossing voor een succesvolle website
 2. Elementor (Pro) – Krachtige pagebuilder voor websites en webshops
 3. Visual Composer – Voor een vliegende start met je website!
Goed om te weten: Al deze WordPress pagebuilders zijn inclusief een front-end Drag-and-drop editor!
1

Divi – De totaaloplossing voor het bouwen van een complete website

Meer dan een miljoen gebruikers gingen je voor en bouwden hun website met Divi

Divi pagebuilder

$89,- p.j.
Je kunt Divi 30 dagen gratis proberen. Bevalt het niet dan krijg je zonder problemen erg snel je geld terug.

De Divi Builder is de WordPress website builder van Elegant Themes. Natuurlijk werkt de builder goed samen met het Divi theme, maar zeker ook met andere WordPress thema’s. Het drag-and-drop systeem werkt intuïtief en is zeer gebruiksvriendelijk. Ook zonder technische kennis kun je met deze builder zeer goed uit de voeten.

Handig om te weten: Een licentie voor de Divi Builder geeft je ook toegang tot het Divi WordPress theme, het Extra WordPress theme en de handige plugins Bloom en Monarch.

Of je nu een eenvoudige website wil maken of een volledige webshop, het kan met de Divi Builder. Je kunt daarbij gebruik maken van meer dan 40 elementen en modules die je vervolgens volledig naar wens kunt stylen. Direct zien wat je aanpast? Dankzij live editing bewerk je jouw webpagina’s aan de voorkant (front-end). Je ziet zo direct wat je doet en slaat alle aanpassingen pas op als je helemaal tevreden bent over het resultaat. Pas dan worden ze ook zichtbaar voor je bezoeker. Voor een snelle start maak je gebruik van één van de vele Divi templates. En heb je vragen? Dan staat de klantenservice van Elegant Themes voor je klaar.

Conclusie Divi pagebuilder

Divi is gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor het maken van websites en webshops. Dankzij de uitgebreide bibliotheek met templates en alle mogelijkheden die de builder te bieden heeft, kunnen we de Divi Builder van harte aanbevelen.

WordPress pagebuilder - Divi
Dit is een voorbeeld van hoe de pagebuilder (front-end editor) van Divi eruit ziet.
2

Elementor Pro – Krachtige pagebuilder voor websites en webshops

Bouw eenvoudig je eigen website met het Elementor drag-and-drop systeem

Elementor Pro pagebuilder

$49,- p.j.
Er is ook een gratis versie van Elementor. Deze is echter vrij beperkt.

Elementor Pro is een pakket boordevol functionaliteiten voor het maken van je eigen website. Met honderden templates en ruim 90 widgets heb je alles bij de hand om van jouw website een succes te maken.

Handig om te weten: Elementor Pro bevat ook de Elementor WooCommerce Builder die je kunt koppelen aan de WooCommerce plugin voor je eigen webshop.

Bij de Elementor Pro Pagebuilder draait het in eerste instantie om gebruiksgemak. Dat zit met de drag-and-drop builder wel goed! Om je snel op weg te helpen kun je starten met één van de vele templates. Websites die gebouwd worden met de Elementor Pro Pagebuilder zijn snel, zoekmachinevriendelijk en 100% responsive. Afhankelijk van het aantal websites dat je wil bouwen kies je een Elementor Pro pakket dat daarbij past.

Conclusie Elementor Pro

De Elementor Pro Pagebuilder is eenvoudig in gebruik. Ook zonder technische kennis kun je met deze builder je eigen website maken. Door gebruik te maken van de vele mogelijkheden en functies kun je jouw website steeds verder uitbreiden en professionaliseren. Elementor Pro is dan ook een aanrader voor iedere online ondernemer.

WordPress pagebuilder - Elementor Pro
Dit is een basis voorbeeld van hoe de Elementor Pagebuilder eruit ziet in het gebruik.
3

Visual Composer – Voor een vliegende start met je website!

Eén van de meest populaire pagebuilders van dit moment

Visual Composer

$49,- p.j.
Je kunt Visual Composer 30 dagen gratis proberen. Niet tevreden? Dan krijg je je geld terug.

De Visual Composer pagebuilder is snel en gemakkelijk in gebruik. Met deze builder bouw je eenvoudig een eigen website die zoekmachinevriendelijk en 100% responsive is.

Handig om te weten: Visual Composer heeft een koppeling met Unsplash zodat je gratis stockfoto’s direct in WordPress kunt importeren.

Met de intuïtieve drag-and-drop builder van Visual Composer kun je ook zonder technische kennis aan de slag met je eigen website. De software biedt professionele templates als startpunt. Daarbij krijg je veel vrijheid om deze qua design tot in detail aan te passen. Zo zet je jouw website helemaal naar je eigen hand. Dankzij de live editing functie kun je de website bovendien ook aan de voorkant (front-end) bewerken. Alle wijzigingen worden voor jou dan direct zichtbaar. Ideaal!

Conclusie Visual Composer

De Visual Composer pagebuilder is een WordPress website builder die perfect is voor beginnende websitebouwers, maar ook voor meer gevorderde programmeurs. De builder biedt veel mogelijkheden om de website helemaal naar wens in te vullen en te stylen.

WordPress pagebuilder - Visual Composer
Een voorbeeld van hoe de front-end editor (pagebuilder) van Visual Composer eruit ziet.

Voor- en nadelen van WordPress pagebuilders

Het grootste voordeel van WordPress pagebuilders is toch wel het gebruiksgemak. Door elementen van een pagina naar de juiste plek te slepen klik je in no-time je website in elkaar. Dat scheelt veel tijd en vaak ook frustratie. Je hebt geen kennis van programmeren nodig en hebt toch volledige controle over je website. Ook de mogelijkheid voor live editing en het feit dat je website direct responsive is zijn absoluut voordelen van WordPress pagebuilders. De meeste populaire pagegebuilder houden daarnaast ook rekening met snelheid en zorgen voor schone code zodat je website snel geladen wordt. Dat komt ook de zoekmachinevriendelijkheid ten goede!

Een nadeel van een pagebuilder kan zijn dat je natuurlijk wel eerst moet leren hoe de software werkt. Zelfs bij de meest gebruiksvriendelijke builders kost dit wel eventjes tijd. Eenmaal aan de slag kun je natuurlijk ook tegen beperkingen van de software aanlopen. Gelukkig is dit vaak wel op te lossen door een extra plugin toe te voegen. Gratis versies van pagebuilders zijn qua functionaliteiten vaak redelijk beperkt. Voor een professionele website zul je dus al snel rekening moeten houden met kosten voor het gebruik van een goede WordPress pagebuilder.

Voordelen van een WordPress pagebuilders
 • Gebruiksgemak
 • Drag-and-drop systeem
 • Geen technische kennis nodig
 • Responsive websites
 • Snelle laadtijd
 • Zoekmachinevriendelijk
 • Controle over eigen website
Nadelen van een WordPress pagebuilders
 • Leercurve
 • Kosten
 • Afhankelijk van de geboden functionaliteiten

WordPress pagebuilders kiezen: Hier moet je op letten

Het kiezen van de beste WordPress pagebuilder kan een lastige klus zijn. Er is immers veel keuze! Bedenk je daarom vooraf goed welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn en check of de pagebuilder van je keuze daaraan voldoet. Verder is het altijd goed om bij het kiezen van een WordPress pagebuilder te checken met welke WordPress thema’s en plugins deze te gebruiken is. Dat is extra belangrijk als je al een thema op het oog hebt!

Het is fijn als een pagebuilder je website direct responsive maakt en als de website die je maakt snel en zoekmachinevriendelijk is. Wil je een webshop maken? Dan is het belangrijk dat je de pagebuilder kunt koppelen met WooCommerce.

Conclusie: Wat is de beste WordPress pagebuilder?

Zodra je in de wereld van WordPress pagebuilders duikt, ontdek je eindeloos veel mogelijkheden. Toch is het moeilijk om aan te geven wat de beste pagebuilder is. Dit is immers erg afhankelijk van jouw wensen en het soort website dat je gaat maken. Wel denken we dat je in de meeste gevallen het beste af bent met een zo compleet mogelijk pakket. De meest populaire pagebuilders bevatten dan ook veel functionaliteiten en templates om het maximale uit je website te halen.

Veelgestelde vragen over WordPress pagebuilders (+ interessante weetjes!)

Dat WordPress enorm populair is, komt vast niet als een verrassing. Maar wist je dat WordPress gebruikers per seconde 27 nieuwe posts online zetten? Dat zijn dagelijks heel wat nieuwe pagina’s! Dit grote aantal heeft natuurlijk ook te maken met het enorme aantal gebruikers met een WordPress website. De software is al meer dan 7 miljoen keer gedownload. Daar heeft de komst van pagebuilders zeker aan bijgedragen. Hierdoor is het namelijk echt voor iedereen mogelijk om een eigen website te maken. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt!

Sta jij op het punt om te starten met het bouwen van je eigen website en heb je nog vragen over de beste WordPress pagebuilder? Wij helpen je graag op weg door een aantal veelgestelde vragen te beantwoorden.

Veel gestelde vragen over WordPress pagebuilders
Kan ik tussentijds van thema wisselen als ik een pagebuilder gebruik?
Ja, dat kan. Kies daarbij wel voor een thema dat compatible is met de pagebuilder waar je website in gebouwd is. Uiteraard heeft het wisselen van thema wel invloed op de uitstraling van je website. Je zult daarna dus wel de pagina’s moeten controleren en eventueel moeten aanpassen om alles weer helemaal naar wens te krijgen.
Welke technische kennis heb ik nodig om een pagebuilder te gebruiken?
Geen. Dat is juist het mooie! WordPress pagebuilders maken het voor iedereen mogelijk om zonder technische kennis van code en programmeren een eigen website te bouwen.
Zijn pagebuilders gratis?
Er zijn zowel gratis als betaalde pagebuilders verkrijgbaar voor WordPress. In de meeste gevallen zijn gratis varianten een stuk beperkter dan betaalde pagebuilders. We raden je aan verschillende opties goed te vergelijken om er zeker van te zijn dat de pagebuilder voldoende mogelijkheden biedt. De kosten van een betaalde pagebuilder vallen over het algemeen mee en daar krijg je veel extra functionaliteiten voor terug.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo