Shutterstock

Wie online op zoek gaat naar stockfoto’s, komt al snel de naam Shutterstock tegen. De site heeft een indrukwekkend aanbod aan foto’s en het aanbod is gekoppeld aan de actualiteit. Wat maakt dat Shutterstock zich al die jaren al weet te redden in het kolkende internetlandschap? Lees hier alles over de mogelijkheden van Shutterstock en ontdek of deze site voor jou de juiste keuze is.
Shutterstock foto

Over Shutterstock

De naam Shutterstock is inmiddels alweer decennia lang verbonden met het vinden van goede afbeeldingen voor blogs, websites en andere publicaties. De dienst begon ooit met de collectie van slechts één fotograaf en is sindsdien uitgegroeid tot een van de drie grootste spelers. Shutterstock was de eerste stockfoto website die met een abonnement werkte. Inmiddels telt de beeldbank meer dan 400 miljoen beelden en dat aantal stijgt nog dagelijks. Naast foto’s biedt Shutterstock tegenwoordig ook andere middelen zoals video, muziek en geluidsfragmenten aan. Zo kunnen complete producties worden gemaakt.

9.2Beoordeling
Shutterstock beoordeling

Zoek je afbeeldingen voor je website, blog, webshop of andere platformen, Shutterstock heeft het. De website van Shutterstock is erg gemakkelijk in gebruik en de prijzen zijn schappelijk.

Hulp en klantenservice
9.3
Gebruiksgemak van de website en het bestellen
9.1
Prijzen
9.1

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van Shutterstock

De pluspunten van Shutterstock

Het succes van een beeldbank staat of valt natuurlijk met het assortiment. Maar een grote collectie alleen is nog geen garantie voor succes. De toegankelijkheid van zoveel materiaal is ook van groot belang. Een aantal pluspunten van Shutterstock:

De juiste foto vinden

Shutterstock biedt slimme oplossingen voor het uitzoeken van middelen. De zoekfunctie bevat hiervoor diverse filters en gebruikers hebben ook de mogelijkheid om zelf items aan collecties toe te voegen. Tijdens het ontwikkelen van bijvoorbeeld je eigen WordPress website heb je dan altijd de juiste afbeeldingen binnen handbereik.

Shutterstock foto overzicht afbeeldingen

Zoekfunctie met AI-technology

Shutterstock denkt graag met je mee en je met het maken van keuzes door Artificial Intelligence in te zetten. Zo wordt het mogelijk om te voorspellen welke afbeelding het beste resultaat op zal gaan leveren in de geplande context.

Shutterstock Create

Een online editor waarmee gebruikers van stockfoto’s direct basisbewerkingen op de beelden kunnen uitvoeren

Verschillende pakketten en prijzen van Shutterstock

Shutterstock prijzen en abonnementen

Zoek je regelmatig naar middelen als afbeeldingen, geluiden, film of muziek? Dan kun je het beste een abonnement afsluiten. Zo haal je het meeste rendement uit de dienst. Je kunt dan volop van alle mogelijkheden gebruik maken en ook aan de slag met Shutterstock Create, waarmee je de media direct online kunt bewerken. Extra handig: met de betaalde Pro versie wordt het bij veel afbeeldingen ook mogelijk om de achtergrond te verwijderen.

Wanneer je maar heel af en toe een enkele asset nodig hebt, doe je er het beste aan om die On Demand af te nemen. Je betaalt dan direct de prijs van de asset. In de praktijk blijkt echter al snel dat een abonnement genoeg te bieden heeft. Een belangrijke factor is de zoektijd. Wie vaak meerdere stocksites afspeurt op zoek naar het perfecte beeld, bespaart veel tijd door direct op Shutterstock te starten en de middelen vervolgens direct in het perfecte formaat binnen te halen. Bij regelmatig werk betaalt het maandbedrag zich zo al snel terug.

Abonnement | Vanaf € 0,21 per afbeelding

Voor de meest voordelige foto’s sluit je bij Shutterstock een abonnement af voor 750 afbeeldingen per maand. Je betaalt dan slechts 0,21 per afbeelding.

On Demand | Vanaf € 7,16 per afbeelding

Heb je jaarlijks slechts enkele foto’s nodig? Kies dan voor on demand bij Shutterstock en betaal slechts € 7,16 per afbeelding.

Shutterstock prijzen

Conclusie Shutterstock

Waarom wel of niet kiezen voor Shutterstock

Shutterstock behoort terecht tot de top 3 van beste stocksites. De dienst biedt een gigantisch aanbod bestaande uit meerdere soorten media zoals beelden, video, audio en muziek. Alles is netjes ondergebracht in een krachtige website waarmee je als gebruiker meteen over alle tools beschikt om je producties goed neer te zetten.

Voordelen Shutterstock
  • Grote collectie rechtenvrije afbeeldingen
  • Zoekfunctie met AI-technology
  • Ook video’s, illustraties en muziek
  • Shutterstock create
  • Abonnementen en on demand
Nadelen Shutterstock
  • Geen losse afbeeldingen te koop
Shutterstock zoeken op vergelijkbare afbeelding
Met Shutterstock foto kun je met de uitgebreide zoekfunctie afbeeldingen uploaden om soortgelijke afbeeldingen te vinden. Ideaal toch?!

Shutterstock ervaringen

Shutterstock ervaringen van anderen

Hoewel gebruikers van Shutterstock enorm enthousiast zijn over de grote collectie stockfoto’s en de mogelijkheden om deze te zoeken en te bewerken, zijn online ook heel wat negatieve Shutterstock ervaringen te vinden. Daarbij gaat het vooral om onduidelijkheid bij het gebruikmaken van een aanbieding. Klanten balen dat ze meer moeten betalen dan ze hadden verwacht of balen dat ze ongewenst een jaar aan een abonnement vastzitten. Door vooraf goed de kleine lettertjes te lezen kun je dergelijke zaken prima voorkomen. Kies je wel het juiste abonnement? Dan zijn de mogelijkheden met het beeldmateriaal van Shutterstock eindeloos.

Shutterstock veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Shutterstock

Wanneer je bij het gebruik van Shutterstock tegen vragen of problemen aan loopt, kun je de oplossing in veel gevallen vinden in de online kennisbank. Lukt dat niet? Dan staat de klantenservice uiteraard voor je klaar. Medewerkers zijn telefonisch en via e-mail bereikbaar en streven ernaar e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
Mag ik Shutterstock afbeeldingen zelf aanpassen?
Zeker! En hiervoor heb je geen eigen software nodig. Dankzij Shutterstock Create kun je de door jou gekozen afbeelding direct bewerken tot deze helemaal naar wens is.
Kan ik Shutterstock gratis uitproberen?
Ja, Shutterstock biedt zowel een gratis proefversie als één gratis afbeelding van de week.
Zijn Shutterstock licenties overdraagbaar?
Na het downloaden van Shutterstock media kun je deze ook gebruiken voor klanten. Wil je een licentie officieel overdragen? Dan heb je een premier-licentie nodig.

Bekijk vergelijkbare websites voor rechtenvrije afbeeldingen

9.1Beoordeling
iStock

Foto’s, illustraties, videobeelden of muziek.
Meer over iStock

8.9Beoordeling
Adobe Stock

Beeldmateriaal waarmee je een verhaal kunt vertellen.
Meer over Adobe Stock

Eigenwebsitemaken.nl
Logo