Een eigen Webnode website maken

Van een simpele website tot een complexer project met lidmaatschapsregistratie in meerdere talen: een eigen website maken met Webnode is altijd eenvoudig. Het gebruiksvriendelijke programma helpt je met tal van paginasjablonen snel op weg, zodat je website in no-time online staat.
Webnode website maken

Start nu met je eigen Webnode website

Al sinds 2008 kan iedereen eenvoudig een eigen Webnode website maken. Inmiddels hebben al meer dan 40 miljoen mensen dat dan ook gedaan. Om die miljoenen gebruikers wereldwijd te ondersteunen, werkt Webnode met een groot internationaal team. Samen ondersteunen ze jou bij het bouwen van een website en werken ze aan de ontwikkeling en de verbetering van functies. Wij zochten voor je uit wat je precies met de software kunt en wat de voor- en nadelen zijn.

8.9Beoordeling
Webnode beoordeling

Een eigen website maken met Webnode is altijd eenvoudig. Of het nu een eenvoudige website is voor je vereniging of een complexe website in verschillende talen. Met Webnode kun je het gemakkelijk realiseren.

Hulp en klantenservice
8.7
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
8.8
Prijzen
9.2

Functionaliteiten Webnode

De belangrijkste mogelijkheden binnen Webnode

Webnode is een compleet pakket met alles wat je nodig hebt om je eigen website te maken. Zelfs complexere zaken zoals ondersteuning voor meerdere talen of lidmaatschapsregistratie bouw je redelijk eenvoudig met de Webnode website builder. We zochten voor je uit wat de belangrijkste en meest opvallende mogelijkheden zijn:

 • Gebruiksvriendelijke website builder
 • Paginasjablonen
 • Bewerken op elk toestel
 • Formulieren bouwen
 • Lidmaatschapsregistratie
 • Meertalige websites
Webnode website maken
Binnen slechts 2 stappen kun je al aan de slag met Webnode en de software gratis proberen.

Gebruiksvriendelijke website builder

Wie met Webnode aan de slag gaat, kan gebruik maken van de gebruiksvriendelijke en zeer intuïtieve website builder. Met een druk op de knop voeg je verschillende soorten inhoud toe.

Webnode gemakkelijk builder
In bovenstaande afbeelding kun je zien hoe gemakkelijk je elementen kunt wijzigen binnen Webnode. Met de webbuilder van Webnode kun je gemakkelijk teksten wijzigen en ook direct het resultaat zien.

Paginasjablonen

Voor een snelle start kun je gebruik maken van de verschillende paginasjablonen die Webnode voor je heeft klaargezet. Inhoud, lay-out en ontwerp van deze sjablonen zijn afgestemd op diverse soorten bedrijven en hun doelgroep. Op die manier kun je in no-time de basis van je website neerzetten. De website builder biedt daarna voldoende mogelijkheden om alle onderdelen aan te passen om je website helemaal naar je hand te zetten.

Webnode Sjablonen
Je kunt bij Webnode uit ontzettend veel verschillende sjablonen kiezen. Zo zit er voor iedereen wel een sjabloon tussen waarmee hij of zij kan starten aan zijn of haar eigen website.

Bewerken op elk toestel

Het zal je maar gebeuren: je bent onderweg en ontdekt een fout op je website. Geen paniek! Webnode websites kunnen worden bewerkt op elk toestel, dus ook op je smartphone of tablet. Wel zo’n fijn idee als je even bij je bureau vandaan moet.

Formulier bouwen

Voor goed contact met klanten en bezoekers van je website is een contactformulier onmisbaar. De Webnode website builder biedt een handige formulierenbouwer waarmee je eenvoudig doelgerichte en mooie formulieren kunt maken.

Webnode formulier bouwen

Lidmaatschapsregistratie

Soms is het prettig om bepaalde pagina’s van je website af te schermen van het grote publiek. Bij Webnode kun je lidmaatschapsregistratie gebruiken om enkel (betalende) leden toe te laten tot deze specifieke content. Aangemelde bezoekers worden zichtbaar in de administratie van jouw project en kunnen door jou worden beoordeeld.

Webnode ledeninstellingen

Meertalige websites

Webnode is beschikbaar in meer dan 20 talen en biedt daarbij ook de mogelijkheid om je website eenvoudig in meerdere talen online te zetten. Ontzettend handig wanneer je internationaal zaken doet en met dezelfde website een wereldwijd publiek wilt bereiken.

Webnode meertalig maken
Via instellingen kun je je Webnode website eenvoudig meertalig maken.

Webnode prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Webnode

Voor een klein bedrag per maand kun je bij Webnode je domeinnaam registreren. Om daar ook daadwerkelijk een website op te zetten, heb je ook website hosting nodig. Gelukkig zijn de Webnode prijzen zeer schappelijk en kun je ook dat tegen een scherp tarief regelen. Starters kunnen beginnen met het gratis pakket of het betaalde Mini pakket. Wil je meer uit je website halen en professioneler overkomen op je bezoekers? Dan is een Standaard of Pro pakket meer geschikt.

Eigen domein
Premium support
Reclamevrij

Gratis
Voor beginners en hobbyisten

GRATIS PROBREREN
Eigen domein
Premium support
Reclamevrij

Mini
Alles voor een eenvoudige website
€5,50 p.m.
Aan de slag
Eigen domein
Premium support
Reclamevrij
meest gekozen

Standaard
Goede basis voor alle websites
€9,90 p.m.
Aan de slag
Eigen domein
Premium support
Reclamevrij

Pro
Volledig ingerichte website voor professionals
€17,90 p.m.
Aan de slag
Eigen domein
Premium support
Reclamevrij
Webnode prijzen

Webnode klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Webnode

Wanneer je tegen vragen of problemen aanloopt bij het maken van een Webnode website, kun je contact opnemen met de klantenservice. Om je sneller op weg te helpen, heeft Webnode de antwoorden op veelgestelde vragen en praktische handleidingen online gezet. Grote kans dat je aan de hand daarvan veel zaken zelf kunt oplossen.

Support telefoonWebnode biedt telefonische support
Support e-mailWebnode heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemWebnode beschikt over een ticket systeem
ChatWebnode heeft geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://www.webnode.info/nl_NL/

Conclusie sitebuilder Webnode

Waarom wel of niet kiezen voor Webnode

Een eigen website maken met Webnode is – ook zonder technische kennis – niet moeilijk. Maar het gebruiksgemak is niet het enige voordeel van Webnode. Zo kun je je website in meer dan 20 talen online zetten, is er een gratis back-up functie en zijn alle Webnode websites responsief voor gebruik op mobiele apparaten. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij:

Voordelen Webnode
 • SEO tools
 • Gratis fotogalerij
 • Moderne paginasjablonen
 • 20+ talen
 • Gratis e-mailadressen
 • Back-up functie
 • Responsief ontwerp
Nadelen Webnode
 • Geen zoekveld
 • Beperkte blogfunctionaliteit
 • Geen apps beschikbaar
 • Beperkte opslagruimte en bandbreedte

Conclusie: Een eigen Webnode website maken?

Er zijn maar weinig website builders waarmee je zo eenvoudig een meertalige website kan maken als met Webnode. Dat is duidelijk een pluspunt van de Webnode website builder. Maar ook het uitgebreide aanbod paginasjablonen, de gratis e-mailadressen en de mogelijkheid om back-ups te maken en terug te zetten, maken de software erg aantrekkelijk. Een nadeel van Webnode is dat het voor beginners wat moeilijker is om goed te leren werken met de website builder. Dit komt onder andere doordat een aantal basisfuncties zoals widgets voor social media ontbreken. Of Webnode de juiste keuze voor jouw website is, hangt dus erg af van de eisen die je aan je website stelt. Over het algemeen kunnen we zeggen dat Webnode zeer geschikt is voor het maken van websites en kleine webshops. Voor uitgebreide blogs en grote webwinkels is het pakket iets minder geschikt.

Webnode ervaringen

Webnode ervaringen van anderen

Dat een eigen website maken met Webnode eenvoudig is, blijkt ook uit de ervaringen van anderen. Veel gebruikers geven aan dat ze eenvoudig en snel hun eerste website online hadden staan. Gebruikers die minder positief zijn, hebben het vooral over de klantenservice. Opvallend detail is dat de Webnode klantenservice reageert op klachten die gebruikers openbaar, bijvoorbeeld op social media, publiceren. Hoewel de hulp voor de betreffende gebruiker soms te laat kan komen, toont zeker wel de goede bedoelingen van Webnode medewerkers.

4.3Beoordeling
Trustpilot

Met een 4,3 uit 5 op basis van tientallen reviews zijn de ervaringen over het algemeen erg positief op Trustpilot.

Webnode veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Webnode

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt wanneer je een eigen website met Webnode gaat maken. In dat geval ben je niet de enige. Op de supportpagina van Webnode vind je alle veelgestelde vragen  – en de antwoorden – overzichtelijk terug. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met de Webnode klantenservice voor hulp bij de meer specifieke vragen of problemen.

Veelgestelde vragen
Kan ik beginnen met Webnode Mini en later upgraden?
Zeker, tussentijds upgraden kan altijd. Je kunt dit zelf regelen in je account en Webnode zal het verschil in kosten verrekenen. Gebruik je juist een groter pakket en wil je downgraden? Neem dan contact op met de Webnode klantenservice.
Wat is de looptijd van de betaalde pakketten?
Alle betaalde pakketten van Webnode hebben een looptijd van een jaar en kunnen daarna voor het volgende jaar worden verlengd. Facturering geschiedt ook op jaarbasis.
Ik heb een Webnode website. Kan ik ook een e-mailadres aanmaken?
Bij de betaalde pakketten van Webnode is een eigen e-mailadres inbegrepen. Bij het Mini abonnement is dat 1 mailbox, bij Webnode Standaard kun je 20 mailboxen aanmaken en Webnode Pro biedt 100 mailboxen.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

8.8Beoordeling
Jimdo

Jouw eigen website in 3 minuten online.
Meer over Jimdo

Eigenwebsitemaken.nl
Logo