Visual Composer pagebuilder

Met Visual Composer bouw je in een handomdraai je eigen website. Deze pagebuilder is volledig responsive, zoekmachinevriendelijk, snel en makkelijk om te gebruiken. Combineer dat met een mooi thema en één van de vele paginatemplates en je maakt een vliegende start.
Visual Composer Pagebuilder

De Visual Composer pagebuilder voor WordPress

Visual Composer is één van de meest populaire pagebuilders van dit moment. De techniek achter deze pagebuilder zit fantastisch in elkaar. Het Bootstrap framework, waar Visual Composer in is gebouwd, maakt het eenvoudig om responsive websites te maken. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden en is het erg gebruiksvriendelijk. Geen wonder dat Visual Composer zoveel gebruikt wordt.

De afgelopen paar jaar is er veel onduidelijkheid geweest over het verschil tussen Visual Composer en de WPBakery Page Builder. Niet zo gek, want voorheen was dit één pakket.

Bij het opsplitsen van dat pakket is verwarring rondom de naamgeving ontstaan. Om alles even in perspectief te plaatsen:

Visual Composer en WPBakery Page Builder zijn nu twee aparte tools voor WordPress. WPBakery is een pagebuilder. Daarmee kun je aparte pagina’s opbouwen, maar geen complete websites. Voor het bouwen van pagina’s met de WPBakery Page Builder heb je een apart aangeschaft WordPress thema nodig. Visual Composer is een websitebuilder. Deze builder biedt zelf templates en je kunt er een hele website mee maken, ook zonder apart WordPress thema.

9Beoordeling
Visual Composer pagebuilder beoordeling

Met de Visual Composer pagebuilder bouw je gemakkelijk en snel pagina’s. Het werkt met vrijwel alle WordPress thema’s en is erg gebruiksvriendelijk.

Hulp en klantenservice
9
Zoekmachine vriendelijk
9
Gebruiksgemak en kwaliteit van de pagebuilder
9.1
Prijs
9

Functionaliteiten Visual Composer pagebuilder

De belangrijkste mogelijkheden van de Visual Composer pagebuilder

Met Visual Composer bouw je niet alleen pagina’s, maar ook hele websites. De websitebuilder zit dan ook vol handige functies die het bouwen van een complete website zo overzichtelijk mogelijk maken. We zetten een aantal belangrijke mogelijkheden voor je op een rij:

 • Drag-and-drop builder
 • Werkt met alle WordPress thema’s
 • Live editing
 • Veel vrijheid qua design
 • Koppeling met Unsplash (gratis afbeeldingen)
 • Pop-up builder
 • Professionele templates

Drag-and-drop builder

Net als veel andere pagebuilders werkt Visual Composer met een drag-and-drop systeem. Hierdoor is het zelfs voor de beginnende websitebouwer heel eenvoudig om een pagina vorm te geven. Kies simpelweg de elementen die je nodig hebt en sleep ze naar de juiste plaats op de pagina.

Visual Composer Drag and Drop
In Visual Composer kun je alle elementen die je ziet gemakkelijk oppakken en verslepen.

Werkt met alle WordPress thema’s

Zoals we hierboven al schreven heb je bij het gebruik van Visual Composer geen speciaal vooraf geïnstalleerd WordPress thema nodig. Visual Composer werkt met alle WordPress thema’s. Je hebt daarin dus volledige keuzevrijheid.

Visual Composer Alle WordPress thema's
Visual Composer werkt met vrijwel alle WordPress thema’s dus je kunt je lol op;)

Live editing

Een wijziging doen en direct zien hoe het uitpakt? Dankzij live editing verschijnt iedere aanpassing direct op je scherm. Zichtbaar voor jou, maar niet voor bezoekers van je website. Pas als je helemaal tevreden bent over hoe het eruit ziet sla je de pagina opnieuw op en wordt deze ook voor de buitenwereld zichtbaar.

Visual Composer Pagebuilder Live editing

Veel vrijheid qua design

Je kent ze vast wel: van die dertien-in-een-dozijn websites. De opmaak is gelijk en als je een beetje kennis hebt van populaire WordPress thema’s, herken je het gebruikte thema direct. Zonde, want er is zoveel meer mogelijk. Met Visual Composer kun je rekenen op een flinke dosis vrijheid qua design. Van achtergrondvideo’s tot lettertypes en van headers tot Parallax achtergronden. Met deze pagebuilder maak je jouw website uniek en val je extra op bij de doelgroep.

Koppeling met Unsplash (gratis afbeeldingen)

Vaak gebruik je op je website ook heel wat afbeeldingen. De kans is groot dat je daarbij kiest voor (gratis) stockfoto’s. Speciaal daarom heeft Visual Composer een koppeling met Unsplash. Via deze koppeling kun je direct vanuit WordPress afbeeldingen importeren en op je website plaatsen. Ideaal, want dan hoef je de afbeeldingen dus niet eerst te downloaden en te optimaliseren.

Visual Composer Unsplash koppeling
Je kunt Visual Composer koppelen aan Unsplash. Hiermee kun je rechtenvrije afbeeldingen gebruiken voor op je website, wel zo makkelijk.

Pop-up builder

Pop-ups op je website zijn enorm effectief. Ze trekken de aandacht en zijn haast onmisbaar bij het verzamelen van leads. Maar het maken van dit soort pop-ups is bij veel websitebuilders behoorlijk lastig. Maar niet met de pop-up builder van Visual Composer! Je kunt gebruik maken van templates en sleept met drag-and-drop in no-time je pop-up in elkaar. Na het maken van je pop-up gebruik je de instellingen om ervoor te zorgen dat de pop-up op het juiste moment aan de juiste bezoekers vertoont wordt.

Professionele templates

Visual Composer helpt je graag op weg bij het maken van je website. Je kunt daarom kiezen uit veel verschillende templates. Importeer het template van je keuze en pas waar nodig de pagina aan om deze helemaal naar wens te maken.

Visual Composer Templates

Visual Composer zoekmachinevriendelijk

Is Visual Composer zoekmachinevriendelijk?

De laadtijd van je website is één van de belangrijkste ingrediënten van goede zoekmachinevriendelijkheid. Visual Composer heeft veel aandacht geschonken aan het optimaliseren van alle tools, zodat jouw website zo snel mogelijk wordt geladen. Daar worden niet alleen de bezoekers blij van, maar Google ook.

Ook On-Page optimalisatie is een belangrijk element van SEO. Je kijkt daarbij vooral naar jouw website ten opzichte van de concurrent. Hoe is je tekst opgebouwd? Zijn je afbeeldingen en video’s aantrekkelijk genoeg? Maak je gebruik van Rich-snippets? Visual Composer biedt je de mogelijkheid deze zaken in de drag-and-drop builder te controleren en te optimaliseren. Dat kan qua zoekmachinevriendelijkheid een groot verschil maken.

Visual Composer pagebuilder prijs

Visual Composer prijzen en mogelijkheden

Wie Visual Composer aanschaft, heeft de keuze uit verschillende pakketten. Het is goed om te weten dat deze pakketten inhoudelijk helemaal hetzelfde zijn, met maar één belangrijk verschil: het aantal websites dat je met de builder kunt maken. Van één of enkele websites tot maar liefst 1000 websites.

De kosten voor Visual Composer zijn jaarlijkse licentiekosten. Wanneer je er na een jaar voor kiest om je licentie niet te verlengen, blijft je website gewoon online. Je mist dan echter wel updates en support.

Aantal websites
Templates
Gratis stockfoto’s

Single
$49,- jaarlijks
Aan de slag
Aantal websites
1
Templates
200+
Gratis stockfoto’s
populair

Plus
$99,- jaarlijks
Aan de slag
Aantal websites
5
Templates
200+
Gratis stockfoto’s

Accelerate
$149,- jaarlijks
Aan de slag
Aantal websites
20
Templates
200+
Gratis stockfoto’s

Growth
$349,- jaarlijks
Aan de slag
Aantal websites
100
Templates
200+
Gratis stockfoto’s

Agency
$849,- jaarlijks
Aan de slag
Aantal websites
1000
Templates
200+
Gratis stockfoto’s
Visual Composer prijzen

Visual Composer pagebuilder klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Visual Composer

Om snel antwoord te geven op veel van je vragen heeft Visual Composer een uitgebreide kennisbank online gezet. Met de handleidingen die je daar vindt, kun je stap voor stap problemen oplossen. Heb je toch liever persoonlijk contact met een medewerker van Visual Composer? Dan kun je via chat of een ticket contact opnemen met de klantenservice.

Support telefoonVisual Composer heeft geen telefonische support
Support e-mailVisual Composer heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemVisual Composer beschikt over een ticket systeem
ChatVisual Composer biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://help.visualcomposer.com

Conclusie Visual Composer pagebuilder

Conclusie: Een eigen website maken met Visual Composer?

Met zoveel mogelijkheden wegen de voordelen van Visual Composer duidelijk zwaarder dan de paar nadelen die we gevonden hebben. De pagebuilder is ideaal voor wie zonder technische kennis een website wil maken en ook ervaren websitebouwers kunnen profiteren van alle mogelijkheden en het grote gebruiksgemak.

Voordelen Visual Composer Pagebuilder
 • Drag-and-drop builder
 • Live editing
 • Templates
 • Zoekmachinevriendelijk
 • Pop-up builder
 • Gebruiksvriendelijk
Nadelen Visual Composer Pagebuilder
 • Leercurve
 • Achtergrondafbeeldingen zijn niet of moeilijk aan te passen
 • Updates en bugfixes niet altijd even vlot

Visual Composer pagebuilder ervaringen

Visual Composer ervaringen van anderen

Het gebruiksgemak van de Visual Composer wordt door gebruikers enorm geprezen. Toch zijn niet alle ervaringen positief. Ondanks dat Visual Composer gemaakt is voor mensen zonder technische achtergrond, is er wel degelijk een leercurve. Het kost dus wat tijd om alle functies te begrijpen. Sommige gebruikers vinden dat updates met nieuwe functies lang op zich laten wachten en dat de klantenservice niet voldoende ondersteuning biedt. Toch is er, ondanks wat verbeterpunten, genoeg om enthousiast over te zijn. Dat blijkt ook uit de positieve reviews die online te lezen zijn.

4.1Beoordeling
G2

Met een gemiddelde van 4,1 van 5 op basis van meer dan 20 beoordelingen wordt Visual Composer redelijk goed beoordeeld.

4.7Beoordeling
WordPress.org

Op WordPress.org wordt de gratis versie van Visual Composer erg goed beoordeeld. Met een 4,7 van 5 op basis van meer dan 150 beoordelingen scoren ze erg goed!

Visual Composer pagebuilder veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Visual Composer

Op de website van Visual Composer worden veel vragen beantwoord in de kennisbank. Zo kun je snel verder, zonder contact op te hoeven nemen met de klantenservice. Ook voordat je Visual Composer aanschaft loop je wellicht tegen wat vragen aan. We noemen hieronder alvast enkele veelgestelde vragen én de bijbehorende antwoorden.

Veelgestelde vragen
Heb ik technische kennis nodig om Visual Composer te gebruiken?
Nee. Zonder enige kennis van programmeren kun je met Visual Composer je eigen website maken. Je gebruikt hiervoor de intuïtieve drag-and-drop builder en live editing.
Wat gebeurd er met mijn website als mijn licentie verloopt?
Als je licentie verloopt, verandert er niets aan je website. Je ontvangt echter ook geen updates meer van de pagebuilder en plugins en ontvangt ook geen support meer van de klantenservice.
Kan ik Visual Composer gratis gebruiken?
Visual Composer biedt geen gratis proefperiode aan. Je hebt wel het recht om binnen 30 dagen geld terug te vragen wanneer je ontevreden bent over de pagebuilder.

Bekijk vergelijkbare WordPress pagebuilder

9.4Beoordeling
Divi pagebuilder

De totaaloplossing voor het bouwen van een complete website.
Meer over Divi pagebuilder

9.2Beoordeling
Elementor Pro

Krachtige pagebuilder voor websites en webshops.
Meer over Elementor Pro

Eigenwebsitemaken.nl
Logo