Een eigen Shopify webshop maken

Een webshop maken met Shopify zou, als je alle omschrijvingen mag geloven, zonder gedoe moeten lukken. Aan de grote hoeveelheid mogelijkheden, thema’s en apps zal het in ieder geval niet liggen. Talloze gebruikers gingen je voor en zijn enthousiast over het gemak waarmee zij hun webshop konden maken én beheren.
Eigen webshop beginnen Shopify

Start nu met je eigen Shopify webshop

Een eigen online winkel met alles wat je nodig hebt om te snowboarden, dat is wat Tobias Lütke en Scott Lake in 2006 graag wilden. Het daadwerkelijk bouwen van die webshop viel echter behoorlijk tegen. Teleurgesteld in de mogelijkheden begonnen zij daarom hun eigen platform. Hun eerste webshop werd Snowdevil, want daar was het ze tenslotte allemaal om te doen geweest. Maar de tool, Shopify, was binnen twee maanden na de lancering van Snowdevil al zover ontwikkeld dat gebruikers over de hele wereld er snel en eenvoudig een eigen webshop mee konden bouwen. Met meer dan 1 miljoen online shops is Shopify sinds de lancering uitgegroeid tot een grote speler in de e-commerce markt. Wij onderzochten de mogelijkheden van dit platform en delen graag de voor- en nadelen met je.

9.6Beoordeling
Shopify beoordeling

Met Shopify kan iedereen een eigen webshop beginnen. Ze bieden alle features aan die je nodig hebt en uit the Theme Store kun je uit onwijs veel thema’s kiezen die je snel op weg helpen met het bouwen.

Hulp en klantenservice
9.6
Gebruiksgemak en kwaliteit webshop builder
9.6
Prijzen
9.5

Aanmelden voor Shopify GRATIS proefversie

Functionaliteiten Shopify

De belangrijkste mogelijkheden binnen Shopify

Shopify maakt het je graag zo eenvoudig mogelijk om je eigen webshop te maken en te beheren. Daarvoor bieden ze, in hun eigen woorden: “alle features die je nodig hebt, geen gedoe”. Zo staat er een groot aantal Shopify webshop thema’s voor je klaar en kun je gebruikmaken van apps om extra functionaliteit toe te voegen. De belangrijkste functies en mogelijkheden van Shopify zijn:

 • Shopify Theme Store
 • Gebruiksvriendelijke webshop builder
 • Shopify App Store
 • Klantaccounts
 • Shopify Payments
Shopify webshop beginnen
Dit is de eerste stap in het bestelproces van Shopify. Als je het gewoon eventjes snel wil proberen dan kun je de wizzard snel doorlopen of overslaan.

Shopify Theme Store

Voor een snelle start met je Shopify webshop biedt de software meer dan 70 thema’s (sjablonen) aan in de Shopify Theme Store. Er zijn gratis thema’s en betaalde thema’s. Zit er écht niets tussen dat aan je wensen voldoet? Dan kun je zelf een thema bouwen in Liquid; de geïntegreerde Shopify sjabloon-editor.

Shopify webshop theme store

Gebruiksvriendelijke webshop builder

Zodra je een thema hebt gekozen, kun je aan de slag in de gebruiksvriendelijke webshop builder van Shopify. Ieder thema heeft zijn eigen relevante instellingen. Hierdoor kun je ieder facet van het thema snel en eenvoudig aanpassen, totdat de webshop helemaal naar wens is. Technische kennis is daarbij niet nodig maar voor wie wél kan programmeren, biedt Shopify volledige toegang tot de HTML en CSS van je webshop.

Overzichtelijke webshop builder
Een voorbeeld van hoe de webshop builder van Shopify eruit ziet. Aan de rechterkant zie je een overzichtelijk menu met al je elementen die op de desbetreffende pagina aanwezig zijn.

Shopify App Store

In de Shopify App Store vind je tal van handige apps om in je webwinkel te gebruiken. Denk aan koppelingen met shops op social media, dropshipping apps, boekhoudkoppelingen, maar ook aan apps om bijvoorbeeld je SEO en klantenservice te verbeteren.

Shopify App Store

Klantaccounts

Verbeter de verbinding met je klanten door ze een account te laten aanmaken in je Shopify webshop. Zo kunnen ze eenvoudig hun bestellingen inzien of wensenlijstjes aanmaken.

Shopify Klantaccounts
Klanten van je webshop hebben zelf ook een account waarmee zij eenvoudig de bestelhistorie kunnen zien. Als webshop beheerder kun je ook alle klanten van je webshop inzien met de bestelhistorie.

Shopify Payments

Shopify Payments is de betaalmodule van Shopify zelf. Via die module heb je toegang tot zo’n 100 betaalmethoden. Je kunt er ook voor kiezen een andere koppeling te gebruiken voor de betaalmethoden die je in de webshop wil gebruiken. Als je Mollie gebruikt om iDeal aan te bieden, ben je goedkoper uit dan via Shopify Payments.

Shopify Payment koppelen
Je kunt erg eenvoudig Shopify Payments koppelen aan je Shopify webshop. Hou wel rekening met transactiekosten maar deze worden door andere betaalproviders ook vaak gerekend.

Shopify prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Shopify

De ene online verkoper verkoopt zo nu en dan een product, de ander verkoopt honderden items per dag. Shopify heeft daarom verschillende pakketten gemaakt, zodat je kunt kiezen voor de opties die het beste bij je webshop passen.

Aantal producten
Rapporten
Medewerkers accounts

Basic
Voor nieuwkomers met incidentele verkopen

€21,- p.m.
Aan de slag
Aantal producten
Onbeperkt
Rapporten
Medewerkers accounts
2
meest gekozen

Shopify
Voor groeiende bedrijven die online willen verkopen

€59,- p.m.
Aan de slag
Aantal producten
Onbeperkt
Rapporten
Medewerkers accounts
5

Advanced
Voor opschalende bedrijven die uitgebreide rapportages willen
€289,- p.m.
Aan de slag
Aantal producten
Onbeperkt
Rapporten
Medewerkers accounts
15
Goed om te weten: Alle pakketten van Shopify kun je 14 dagen GRATIS uitproberen.
Shopify prijzen

Shopify klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Shopify

De Shopify klantenservice is 24/7 via e-mail beschikbaar voor het beantwoorden van al je vragen. Wil je niet wachten op antwoord? Kijk dan eerst eens in het uitgebreide helpcenter naar de uitleg en handleidingen die voor je klaar staan. Er is ook een community met onafhankelijke experts die je op weg kunnen helpen als je tegen problemen aanloopt.

Support telefoonShopify biedt geen telefonische support
Support e-mailShopify heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemShopify beschikt niet over een ticket systeem
ChatShopify biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://help.shopify.com/nl

Conclusie Shopify webshop builder

Waarom wel of niet kiezen voor Shopify

Shopify is geschikt voor zowel grote als kleine webshops en biedt, dankzij het grote gebruiksgemak, veel voordelen.

Voordelen Shopify
 • Gebruiksgemak
 • 100 verschillende betaalmogelijkheden
 • Responsive designs
 • Veel apps met extra functionaliteiten
 • Goede koppelingen met social media
Nadelen Shopify
 • Transactiekosten
 • Niet alle thema’s beschikbaar in het Nederlands
 • Live support via chat alleen engelstalig

Conclusie: Een eigen Shopify webshop maken?

Shopify is niet voor niets één van de grootste spelers in de wereld van e-commerce oplossingen. Eigenaren van webshops kunnen zonder technische kennis een professionele webshop maken die geschikt is voor zowel computers als mobiele apparaten. Producten kunnen handmatig worden toegevoegd door een bestaande database te importeren. Alles op het gebied van betalen, verzenden en belastingen is eenvoudig in te stellen. Bovendien kun je gebruikmaken van tal van koppelingen om het beheren van je webshop zo makkelijk mogelijk te maken.

Shopify Marketing tools
Shopify beschikt ook over veel en uitgebreide marketing tools. Zo kun je gemakkelijk marketing campagnes starten binnen je webshop omgeving en ook direct de resultaten inzien zonder externe software.

Shopify ervaringen

Shopify voorbeelden en ervaringen

Gebruikers van Shopify zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden die het platform te bieden heeft. Enkele webshopeigenaren die daarnaast ook in een fysieke winkel hun producten verkopen, lopen zo nu en dan wel tegen problemen aan op het gebied van voorraadbeheer. Toch zijn de meeste winkeleigenaren erg tevreden over de software.

Overweeg je ook om Shopify te gaan gebruiken voor het ontwikkelen van je eigen webshop? Shopify heeft ook een overzicht gemaakt van LIVE webshops gemaakt met de software van Shopify. Zo krijg je nog een realistische beeld van wat je allemaal kunt met Shopify.

Shopify veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Shopify

In het helpcenter van Shopify worden de meestgestelde vragen zo duidelijk mogelijk beantwoord. Ook via de community en de klantenservice kun je vragen stellen.

Veelgestelde vragen
Kan ik ook digitale producten verkopen via Shopify?
Ja, Shopify webshops zijn ook geschikt voor de verkoop van digitale producten zoals e-books, mp3-bestanden, afbeeldingen en video’s.
Welke transactiekosten rekent Shopify?
Shopify gebruikers betalen twee soorten transactiekosten: transactiekosten aan Shopify en transactiekosten die de betalingsprovider rekent. Shopify transactiekosten variëren van 0,5% – 2%. Voor transactiekosten van betalingsproviders verwijzen we je door naar de website van de betreffende provider. Gebruik je Shopify Payments? Dan betaal je geen transactiekosten aan Shopify.
Is er een app om mijn webwinkel te beheren?
Ja. Met de Shopify App voor Android en iOS kun je jouw webshop altijd en overal beheren en aanpassen. Denk aan: wijzigingen in de shop, contact met klanten, statistieken bekijken en bestellingen verwerken.

Bekijk vergelijkbare Webshop builders

9.5Beoordeling
JouwWeb

Maak zonder technische kennis eenvoudig je eigen webshop.
Meer over JouwWeb

9.2Beoordeling
Lightspeed

Een betrouwbaar systeem voor jouw webshop.
Meer over Lightspeed

Eigenwebsitemaken.nl
Logo