Cloud86 hosting review

Op zoek naar een Nederlands hostingbedrijf dat zowel goed scoort op snelheidstesten als op klantervaring? Dan ben je bij Cloud86 aan het goede adres. Cloud86 biedt webhosting, WooCommerce hosting, VPS en managed WordPress.
Beste website hosting Cloud86

Cloud86 hosting

In 2003 stapte Cloud86 de wereld van hosting in met een duidelijke missie: Het aanbieden van hoogwaardige webhosting tegen een eerlijke prijs. En dat doen ze inmiddels al bijna 20 jaar met veel succes. Cloud86 heeft al meer dan 40.000 klanten bediend en is een top 10 speler in de Nederlandse hostingmarkt. Ze kennen de markt en weten welke techniek er nodig is om succes te boeken. Ze werden in 2020 immers niet voor niets bekroond tot snelst geteste Nederlandse webhoster. En met een 4,9/5 is Cloud86 ook al ruim een jaar de nummer 1 hostingpartij op hostingvergelijker.nl.

9.7Beoordeling
Cloud86

Cloud86 staat voor kwaliteit hosting voor een schappelijke en betaalbare prijs. Daarnaast beschikken ze over een goede Nederlandse klantenservice die telefonisch bereikbaar en je uitstekend helpt bij verhuizingen en uiteenlopende vraagstukken.

Hulp en klantenservice
9.8
Kwaliteit en uptime hosting servers
9.8
Prijzen
9.6

Verschillende pakketten en prijzen van Cloud86

Cloud86 prijzen en producten

Domeinregistratie Cloud86

Bij Cloud86 kun je een domeinnaam registreren. Hiervoor heb je keuze uit enkele honderden domeinextensies. Heb je al een domeinnaam bij een ander hostingbedrijf? Dan kun je deze gratis verhuizen naar Cloud86.

Domeinnaam extensiePrijs per jaar
.NL€ 9,95
.BE€ 11,95
.COM€ 12,95
.EU€ 11,95
.INFO€ 15,95
.ORG€ 14,95

Webhosting Cloud86

Cloud86 biedt drie populaire hostingpakketten. Deze pakketten zijn geschikt voor shared webhosting, WooCommerce hosting en WordPress hosting. Als je liever kiest voor Managed WordPress hosting of managed WooCommerce hosting, dan kan dat ook. Die pakketten zijn iets duurder dan de pakketten in onderstaande overzicht, maar bieden ook meer mogelijkheden.

PakketPrijs per maand
Webhosting Medium€ 1,95*
Webhosting Medium€ 2,95*
Webhosting Unlimited€ 5,95*
* Is een actieprijs, bezoek de website voor de actievoorwaarden
Cloud86 prijzen

VPS Hosting

Cloud86 biedt ook directe VPS hosting oplossingen, waaronder Managed VPS, een Virtual Private Cloud pakket of een eigen VPS.

PakketPrijs (vanaf)
Virtual Private Server€ 25,-
Managed VPS€ 114,95
Virtual Private Cloud€ 98,75

Kiezen voor Cloud86

Waarom zou je kiezen voor Cloud86 hosting?

Als we kijken naar goede redenen om te kiezen voor Cloud86 hosting, dan staat snelheid stipt op nummer 1. Dankzij het eigen LiteSpeed en Cache systeem, presteert Cloud86 op dat gebied razendgoed. Zet je dat voordeel naast de voordelige pakketprijzen van Cloud86 hosting, dan weet je helemaal dat je goed zit. Maar er zijn nog meer voordelen te benoemen:

 • Plesk control panel
  Een controle panel waarin je vrijwel alles voor je website kunt beheren. Van een SSL certificaat tot e-mailsettings.
 • Vakkundige klantenservice
  Het is natuurlijk fijn dat de Cloud86 klantenservice Nederlandstalig is, maar daarnaast zijn ze ook telefonisch goed bereikbaar en zeer vakkundig.
 • Gratis verhuisservice
  Wil je je website verhuizen naar Cloud86? Dan helpt Cloud86 je daar krijg bij. Het verhuizen én de service zijn helemaal gratis.
 • WordPress pre-installs
  WordPress installeren moeilijk? Dankzij de pre-install van Cloud86 is het in een wip gebeurd.
 • Back-ups
  Nooit meer zorgen over het kwijtraken van je website. Cloud86 zorgt voor goede backups.
Cloud86 gratis verhuisservice
Bij bepaalde pakketten die je besteld bij Cloud86 zit een Gratis verhuisservice. De medewerkers zorgen er dus voor dat je website en e-mail netjes wordt verhuist van je oude hosting provider naar Cloud86.

Cloud86 WordPress Hosting

Speciale WordPress hosting van Cloud86

Cloud86 is klaar voor het hosten van jouw WordPress website. Dankzij de WordPress pre-install is WordPress installeren een fluitje van een cent. Daarnaast zet Cloud86 alles op alles om de maximale performance uit je website te halen. En als je kiest voor een managed WordPress pakket zit je helemaal goed. Deze pakketten maken standaard gebruik van een razendsnelle LiteSpeed webserver, zodat je website klaar is voor geavanceerde techniek, zoals HTTP/3, MariaDB, PHP 8 en CloudLinux.

Cloud86 WordPress hostng

Cloud86 prestaties

Webservers en prestaties van Cloud86 hosting

Wie bij Cloud86 kiest voor een standaard pakket, maakt gebruik van shared hosting. Zeker geen slechte keus. Dankzij de toepassing van technieken zoals de LiteSpeed webserver, ultrasnelle SSD opslag en het aanbieden van HTTPv2 en caching zit het met de prestatie van jouw website zeker goed. Tijdens piekmomenten zou de snelheid van je website op shared hosting iets omlaag kunnen gaan. Het vermogen van de server wordt immers over meerdere websites verdeeld. De uptime van Cloud86 websites is 99,98%, een top prestatie.

Litespeed webserver Cloud86

Cloud86 service

Ondersteuning en klantenservice van Cloud86

Bij Cloud86 kun je op verschillende manieren terecht voor hulp. Voor veel vragen en problemen geldt dat je het antwoord kunt vinden in de goedgevulde kennisbank of bij de veelgestelde vragen. Wel zo handig! Heb je liever contact met een medewerker, dan kun je deze via de website een bericht sturen, e-mailen of even bellen. Klanten van Cloud86 geven online massaal aan zeer tevreden te zijn over de uitstekende klantenservice van Cloud86.

Support telefoonCloud86 biedt telefonische support
Support e-mailCloud86 heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemCloud86 beschikt over een ticket systeem
Chat Cloud86 heeft geen support via de chat
Veel gestelde vragen / HelpcenterVeel gestelde vragen Cloud86

Cloud86 ervaringen

Cloud86 ervaringen van anderen

De vele klanten van Cloud86 winden er in hun Cloud86 review geen doekjes om: Dit Nederlandse hostingbedrijf is fantastisch! Ze krijgen een uitstekende beoordeling voor service, maar ook voor prijs-kwaliteit verhouding en snelheid van websites.

4.9Beoordeling
Hostingvergelijker.nl

Alle goede ervaringen zien we ook terug op Hostingvergelijker.nl. Met maar liefst een 4,9 van 5 op basis van honderden reviews wordt Cloud86 uitstekend beoordeeld.

4.9Beoordeling
Trustpilot

Ook op de beoordelingswebsite Trustpilot zijn de beoordelingen erg lovend. Met maar liefst een 4,8 van 5 op basis van honderden reviews wordt Cloud86 meer dan goed beoordeeld.

Conclusie Cloud86 hosting

Waarom wel of niet kiezen voor Cloud86 hosting

Als we alles bij elkaar optellen, kunnen we niet anders dan concluderen dat Cloud86 een zeer goede hostingpartij is om je website te hosten of een domeinnaam te registreren. Ze hebben een goed aanbod, alle producten zijn scherp geprijsd en de klantenservice is uitstekend. We zetten de voor- en nadelen nog even voor je op een rij.

Voordelen Cloud86
 • Overzichtelijk dashboard
 • Plesk control panel
 • Uitstekende klantenservice (online én telefonisch goed bereikbaar)
 • Nederlandstalig
 • Litespeed webserver met cache
 • Snelst geteste server
 • Uptime 99,98%
Nadelen Cloud86
 • Domeinnaamregistratie relatief duur
 • Klantenservice in weekend niet/slecht bereikbaar

Cloud86 veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Cloud86

We noemden het net al even: Cloud86 heeft een uitgebreide kennisbank en FAQ online staan om je snel te helpen bij vragen of problemen. Wij lichten hieronder vast een paar veelgestelde vragen voor je uit.

Veelgestelde vragen
Wat is de contractduur van Cloud86 hosting?
Cloud86 staat bekend om de korte contracten. Kies je voor het kleinste pakket dat minder dan 24 euro per jaar kost, dan heb je een jaarcontract. Vanaf het Medium pakket heb je bij Cloud86 een contract van 1 maand. Je betaalt dan ook per maand en er is geen opzegtermijn.
Als ik Cloud86 hosting afneem, hoe snel kan ik dan online zijn?
Na het bestellen van een webhosting pakket stuurt Cloud86 je binnen 5 minuten de inloggegevens voor het Plesk control panel. Koos je voor webhosting op een nieuw geregistreerd domein of heb je je domein verhuisd? Dan kan het 2 tot 3 uur duren voor alle DNS servers het domein doorsturen naar Cloud86 servers.
Is Cloud86 hosting inclusief e-mail?
Ja, Cloud86 hosting is een totaaloplossing. Je kunt dus zonder extra kosten e-mailadressen aanmaken voor jezelf, je bedrijf of voor familieleden.

Bekijk vergelijkbare hosting providers

9.5Beoordeling
Hostinger

Meer dan 29 miljoen klanten wereldwijd
Meer over Hostinger

9.4Beoordeling
Mijn.host

Razendsnelle hosting van Nederlandse bodem Meer over Mijn.host

Eigenwebsitemaken.nl
Logo