Een eigen Weebly website maken

Dat gebruiksgemak bij Weebly voorop staat, is duidelijk te zien. Met de drag-and-drop website editor kunnen zelfs mensen zonder technische kennis eenvoudig een goede website maken en deze voorzien van alle nodige functionaliteiten voor persoonlijk of zakelijk gebruik.
Eigen website maken Weebly

Je professionele website maken met Weebly

Sinds de oprichting van Weebly in 2007 is het bedrijf voortdurend bezig geweest met innovatie van de techniek. Met inmiddels 50 miljoen online websites zijn ze één van de grotere websitemakers. Na de overname door Square in 2018 lijkt de techniek maar weinig aangepast of verbeterd. Hierdoor zijn sommige functionaliteiten wat gedateerd. Hoewel de website builder zeker een goede update kan gebruiken, blijft het gebruiksgemak van Weebly bijzonder goed. Een ander voordeel: de interface van Weebly is ook beschikbaar in het Nederlands. Hierdoor wordt het werken aan je website nog eenvoudiger.

8.7Beoordeling
Weebly beoordeling

Website, marketing en e-commerce en dat allemaal op één plaats. Dat is Weebly! Eindeloze mogelijkheden om een eigen website of webshop op te zetten en ook nog het gemak van ingebouwde e-mailmarketing mogelijkheden.

Hulp en klantenservice
7.7
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
9.4
Prijzen
8.9

Functionaliteiten Weebly

De belangrijkste mogelijkheden binnen Weebly

Met twee website editors en honderden apps en integraties heeft Weebly haar gebruikers genoeg te bieden. We kijken naar de belangrijkste mogelijkheden van de Weebly software:

 • Twee website builders: Klassiek en E-commerce
 • Weebly Promote voor e-mailmarketing
 • Weebly App Center
Weebly website maken of webshop
Als je bij Weebly start krijg je eerst de keuze of je een website wil maken of een webwinkel.

Twee website builders: Klassiek en E-commerce

Om snel tot goed resultaat te komen kun je bij Weebly kiezen uit twee website builders: een klassieke builder en een e-commerce builder. Hoewel je met beide builders tot hetzelfde resultaat kan komen, verschillen ze wel qua werking. Het zijn vooral de stijlen van de editors en de aanpassingsmogelijkheden die je bij het maken van een keuze kunt vergelijken.

Weebly website builder
Dit is de website builder van Weebly! Ziet er eenvoudig uit he?! Je ziet gelijk wat je doet en kunt ontzettend gemakkelijk alles aanpassen naar je eigen smaak.

Weebly Promote voor e-mailmarketing

Het gedeelte voor e-mailmarketing binnen Weebly heet Weebly Promote en werkt op dezelfde manier als de website builder. Door middel van drag-and-drop bouw je eenvoudig complete e-mailcampagnes. Weebly Promote beschikt over e-mailsjablonen voor een snelle start en leidt je stap voor stap door alle instellingen heen. Daarnaast biedt het platform de mogelijkheid om contactlijsten op te bouwen en te segmenteren. Weebly Promote is niet standaard inbegrepen in de website pakketten. De extra kosten zijn afhankelijk van het aantal campagnes dat je nodig hebt.

Weebly App Center

In het Weebly App Center vind je meer dan 350 apps en integraties om je website te voorzien van functionaliteiten als social feeds, contactformulieren en live chat. Er is ook ruime keuze aan e-commerce apps, met name gericht op verzending van bestellingen.

Kies je voor de Weebly E-commerce editor? Dan kun je apps gebruiken uit de Square App Marketplace. Hiervoor heb je een square account nodig. In de Marketplace van Square vind je een groot aanbod aan apps. In tegenstelling tot het Weebly App Center biedt Square wél apps van grote namen (zoals MailChimp en ChowNow) aan.

Weebly app center
Met honderden Apps kun je in het App center van Weebly onwijs veel functionaliteiten voor je website vinden en integreren. Dit zonder enige technische kennis of programmeerwerk.

Verschillende pakketten en prijzen van Weebly

Weebly prijzen en pakketten

De voordelig geprijsde pakketten van Weebly bieden verschillende opties voor diverse soorten websites en gebruikers. Van een gratis pakket met Weebly subdomein tot een oplossing voor kleine bedrijven en winkels.

Gratis domein
reclamevrij
Klantenservice

Gratis
Weebly gratis proberen voor basisgebruik.
Nu gratis proberen
Gratis domein
reclamevrij
Klantenservice
Chat & e-mail

Connect
Een domein verbinden

€5,- p.m.
Aan de slag
Gratis domein
reclamevrij
Klantenservice
Chat & e-mail
Meest populair

Pro
Voor groepen en organisaties
€10,- p.m.
Aan de slag
Gratis domein
reclamevrij
Klantenservice
Chat, e-mail & telefonisch

Business
Voor kleine bedrijven en winkels
€20,- p.m.
Aan de slag
Gratis domein
reclamevrij
Klantenservice
Chat, e-mail & telefonisch
Weebly prijzen

Weebly klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Weebly

Het gemak waarmee je de klantenservice van Weebly kunt bereiken, hangt af van het soort abonnement dat je hebt afgesloten. Weebly is voor alle gebruikers via chat en e-mail bereikbaar en voor Pro en Business gebruikers ook telefonisch. Daarnaast vind je op de website van Weebly een uitgebreid helpcenter met antwoorden en stappenplannen voor tal van zaken waar je bij het gebruiken van de software tegenaan kunt lopen.

Support telefoonWeebly biedt geen telefonische support
Support e-mailWeebly biedt support via e-mail
Ticket systeemWeebly beschikt niet over een ticket systeem
ChatWeebly biedt support via de chat
Veelgestelde vragen / Helpcenterhttps://www.weebly.com/app/help/us/en

Conclusie sitebuilder Weebly

Waarom wel of niet kiezen voor Weebly

Een Weebly website maken is heel eenvoudig. Het gebruiksgemak van Weebly steekt dan ook met kop en schouders boven alle voordelen van de service uit. Het is duidelijk dat de ontwikkelaars van de software daarop hebben ingezet. Dat Weebly voor zowel gratis als betaalde pakketten honderden apps en integraties aanbiedt, zorgt ervoor dat je jouw website van tal van extra functionaliteiten kunt voorzien.

Voordelen Weebly
 • Nederlandstalig
 • Gebruiksgemak
 • 350+ apps en integraties
 • Weebly Promote
 • Responsive websites
Nadelen Weebly
 • Geen grote namen (zoals MailChimp) in Weebly App Center
 • Geen Nederlandstalig support
 • E-mailaccount moet apart worden aangeschaft

Conclusie: Een eigen Weebly website maken?

Qua gebruiksgemak en functionaliteiten is Weebly voor veel gebruikers zeker geschikt. Je kunt er een website mee maken die aan al je eisen en wensen voldoet. Ook op het gebied van e-commerce kun je met Weebly goed uit de voeten. Wanneer je graag gebruikmaakt van bekende integraties zoals MailChimp, is Weebly minder geschikt. Door de e-commerce builder te gebruiken óf aan de slag te gaan met HTML code is dit probleem wel te verhelpen. Voor deze laatste optie heb je uiteraard wel enige technische kennis nodig.

Voor blijvend succes zal Weebly zich de komende tijd wel moeten bewijzen op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Extra sjablonen en nieuwe of verbeterde functionaliteiten worden – na een paar jaar stilte – door gebruikers waarschijnlijk juichend in ontvangst genomen.

Weebly thema kiezen
Na het registeren bij Weebly kom je al snel op het punt dat je een thema moet gaan kiezen. Dat ziet er uit als op bovenstaande afbeelding en je hebt keuze uit tal van verschillende thema’s.

Weebly ervaringen

Weebly ervaringen van anderen

Qua gebruiksgemak van de website builders zijn gebruikers van de software overwegend positief. Het feit dat er recent weinig updates zijn geweest zorgt er wel voor dat er ook Weebly gebruikers zijn die tegen bugs en problemen aanlopen. Ervaringen met de klantenservice zijn wisselend. Veel gebruikers benoemen een lange wachttijd of het uitblijven van een reactie als hun frustratie met de Weebly klantenservice.

2.1Beoordeling
Trustpilot

De ervaringen die wij hebben met Weebly waren best wel goed maar de beoordelingen op Trustpilot lopen erg uiteen. Met een 2,1 van 5 op basis van honderden reviews is het gemiddelde redelijk laag. 40% beoordeeld ze met “Uitstekend” en 42% met “Slecht”. Het loopt dus erg uiteen.

Weebly veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Weebly

In het Weebly Helpcenter vind je tal van handleidingen en antwoorden op veelgestelde vragen. Aan de hand daarvan kun je veel issues waar je tegenaan loopt oplossen zonder persoonlijk contact met de klantenservice. Heb je toch nog vragen? Dan kun je uiteraard altijd chatten, e-mailen of bellen met een medewerker.

Veelgestelde vragen
Kan ik upgraden naar een ander pakket?
Wanneer je bedrijf groeit kun je altijd upgraden naar een ander Weebly pakket. Eventuele eerdere betalingen worden daarbij verrekend, zodat je nooit teveel betaalt.
Kun je bij Weebly een e-mailaccount krijgen?
Om te kunnen e-mailen biedt Weebly e-mailaccounts aan via Google Apps. Deze oplossing is professioneel, maar brengt wel extra kosten met zich mee: € 48,- per gebruiker per jaar. Een alternatieve oplossing is om je domeinnaam bij een externe provider te registreren en daar ook een e-mailaccount op te zetten. Deze domeinnaam kun je vervolgens koppelen aan Weebly.
Kan ik een Weebly website maken met advertenties om geld te verdienen?
Ja, dat kan. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van banneradvertenties of Google Adsense.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

9.2Beoordeling
Wix

Voor professionele websites in hoge kwaliteit.
Meer over Wix

Eigenwebsitemaken.nl
Logo