Een eigen Jimdo webshop maken

De focus van Jimdo ligt op snelheid. Word je wakker met een goed idee? Dan kun je met Jimdo direct aan de slag. Skip de lange, dure ontwikkelingstrajecten en zet binnen één dag een goed functionerende webshop online.
Jimdo website maken

Start nu met je eigen Jimdo webshop

Jimdo is een product dat is ontstaan vanuit een persoonlijke passie voor startups; kleine ondernemingen. Wat begon als een tool om simpele websites te bouwen is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid pakket voor het opzetten van webshops en websites. Sinds de oprichting van Jimdo in 2007 zijn er al meer dan 32 miljoen van deze Jimdo webshops en websites online gekomen. Wij onderzochten daarom wat je met de Jimdo webshop builder kan en wat de voor- en nadelen zijn van het werken met Jimdo.

8.9Beoordeling
Jimdo webshop beoordeling

Met Jimdo kun je razendsnel een website maken maar ook met de webshop builder van Jimdo kun je in een oogomslag een webshop realiseren.

Hulp en klantenservice
8.9
Gebruiksgemak en kwaliteit webshop builder
8.7
Prijzen
9

Functionaliteiten Jimdo webshop

De belangrijkste mogelijkheden binnen Jimdo

Om klanten te helpen zo snel en eenvoudig mogelijk een webshop te bouwen, heeft Jimdo software ontwikkeld met een aantal handige mogelijkheden:

 • Snelle website builder
 • Verschillende product-layouts
 • Productvarianten
 • Betaalmethodes
 • Kortingscodes en kortingprijzen
Jimdo wel of niet programmeren
Kun je programmeren? Dan kun je eventueel voor het systeem voor programmeurs kiezen. Liever niet? Kies dan Nu starten zonder te programmeren.

Snelle website builder

Wie start met het maken van een eigen webshop in Jimdo, kiest in het eerste stadium al voor één van de twee richtingen: Dolphin of Creator. De webshop builder Dolphin is gebaseerd op AI (Artificial Intelligence). Aan de hand van een aantal vragen stelt de software zélf de basis van jouw webshop samen. Vervolgens kun je aan de slag om het design en de opbouw van de pagina’s te finetunen en natuurlijk de nodige producten toe te voegen.

Kies je voor Creator? Dan heb je vanaf het begin al meer controle over de bouw van jouw website. In tegenstelling tot bij Dolphin, kun je bij Creator ook zelf code toevoegen om je website helemaal eigen te maken. Ideaal voor mensen die vaker webshops maken en iets meer HTML kennis hebben. Je kunt kiezen uit meer dan 100 templates om snel een basis voor je webshop neer te zetten. Na het activeren van de juiste template kan je deze helemaal naar je hand zetten en finetunen.

Jimdo website maken - Websitebuilder

Verschillende product-layouts

Het ontwerp van je webshop begint wellicht bij de homepage, maar ook de uitstraling van de productpagina’s is erg belangrijk. Jimdo biedt verschillende layouts om de productpagina’s goed in te kunnen richten. Afhankelijk van de tekst en afbeeldingen die je bij een product wil plaatsen, kies je de layout die het meest overzichtelijk én het meest aantrekkelijk is voor de (potentiële) doelgroep.

Jimdo webshop - verschillende product layouts

Productvarianten

Bij het ontwikkelen van de Jimdo webshop builder is rekening gehouden met productvarianten. Erg prettig, want daardoor is het een koud kunstje om meerdere versies van je producten te plaatsen. Variaties in kleur, afmeting en prijsklasse worden zo overzichtelijk in beeld gebracht.

Betaalmethodes

Jimdo werkt samen met een aantal veelgebruikte betaalmethodes. Hierdoor is het eenvoudig om één of meerdere van deze betaalopties toe te voegen aan je webshop. Denk daarbij aan creditcard, PayPal, iDeal en automatische overschrijving.

Jimdo betaalmethodes koppelen
In de back-end van Jimdo kun je eenvoudig betaalmogelijkheden koppelen aan je webshop.

Kortingscodes en kortingsprijzen

Jimdo biedt zowel de mogelijkheid om kortingscodes te maken als de optie om kortingsprijzen toe te voegen aan een product. Een klant ziet dan zowel de actuele als de normale prijs.

Jimdo webshop prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Jimdo

Omdat websites en webshops qua functionaliteiten van elkaar verschillen, heeft Jimdo een aantal pakketten samengesteld die zich uitsluitend op webshops richten:

Productvarianten
Opslagruimte
Kortingsprijzen

Basic
Kleine projecten
€15,- p.m.
Aan de slag
Productvarianten
Opslagruimte
10 GB
Kortingsprijzen
meest gekozen

Business
Professionele webshop
€19,- p.m.
Aan de slag
Productvarianten
Opslagruimte
15 GB
Kortingsprijzen

VIP
Alles voor succes
€39,- p.m.
Aan de slag
Productvarianten
Opslagruimte
Onbeperkt
Kortingsprijzen
Goed om te weten: Alle pakketten van Jimdo kun je 7 dagen GRATIS uitproberen.
Jimdo webshop prijzen

Jimdo webshop klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Jimdo

Wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van een webshop van Jimdo, dan staat de klantenservice voor je klaar. Op de supportpagina vind je tal van hulpartikelen die veel mogelijke vragen beantwoorden en je helpen om snel weer verder te kunnen. Wil je toch liever persoonlijk contact? Dan biedt Jimdo Nederlandstalige ondersteuning via het supportcenter. Met een Webshop Basic en Webshop Professional pakket krijg je binnen 4 uur een reactie. Webshop VIP klanten worden binnen 1 uur verder geholpen.

Support telefoonJimdo heeft geen telefonische support
Support e-mailJimdo heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemJimdo beschikt over een ticket systeem
ChatJimdo biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://help.jimdo.com/hc/nl

Conclusie Jimdo webshop builder

Waarom wel of niet kiezen voor Jimdo

Eén van de grootste voordelen van Jimdo is de snelheid waarmee je jouw webshop kunt maken. Bovendien biedt de software een aantal handige opties voor webshop eigenaren zoals variabelen bij de producten en kortingsprijzen. Een groot nadeel kan zijn dat Jimdo webshops niet geschikt zijn voor het aanbieden van meer dan 100 producten.

Voordelen Shopify
 • Gebruiksgemak
 • Diverse handige betaalmethodes
 • Gratis domeinnaam
 • Inzicht in bezoekersstatistieken
 • Responsive design
 • Templates en product-layouts
Nadelen Shopify
 • Niet geschikt voor meer dan 100 producten
 • Beperkt aantal opties qua designs
 • Niet geschikt voor verkoop van digitale producten
 • Geen inlogmogelijkheden voor klanten

Conclusie: Een eigen Jimdo webshop maken?

Voor wie zonder technische kennis in korte tijd een webshop wil bouwen, is Jimdo uitermate geschikt. Dankzij de handige software heb je binnen enkele minuten de basis van je webshop staan. Daarna kun je nog volop finetunen en natuurlijk je producten gaan toevoegen. Zoals besproken is er een maximum van 100 producten. Oftewel: heb je een groter assortiment? Dan zul je bij andere webshop builders beter af zijn.

Jimdo verzendmethodes instellen
Ook verzendmethodes om je producten gemakkelijk te kunnen versturen kun je gemakkelijk instellen in de back-end van Jimdo.

Jimdo webshop ervaringen

Jimdo ervaringen van anderen

Op het gebied van gebruiksgemak zijn Jimdo gebruikers overwegend enthousiast. Wat dat betreft lijkt Jimdo zijn beloftes over snelheid en eenvoud zeker waar te maken. Een deel van de gebruikers merkt daarbij wel op dat die snelheid bij sommige opties (zoals meertalige webshops) ten koste gaat van de designopties. Problemen met de klantenservice gaan voornamelijk over de financiële afhandeling van bepaalde issues en minder over de software zelf. Het is een groot voordeel dat de klantenservice van Jimdo haar gebruikers ook in het Nederlands te woord kan staan.

3.5Beoordeling
Trustpilot

Met een 3,5 van 5 op basis van honderden ervaringen kun je wel zeggen dat Jimdo over het algemeen goed ontvangen wordt.

Jimdo webshop veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Jimdo

Wanneer je een webshop start, wil je natuurlijk kiezen voor software die makkelijk werkt en de juiste functionaliteit bevat. En dat alles voor een zo scherp mogelijke prijs. Wellicht loop je bij het bekijken van de Jimdo pakketten tegen vragen aan. Die kun je uiteraard stellen aan de Jimdo klantenservice. Hieronder beantwoorden wij alvast een aantal veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Welke betaalmethoden kunnen mijn klanten gebruiken?
Met een Jimdo webshop kun je jouw klanten verschillende betaalmethodes aanbieden. Je klanten hebben dan de keuze tussen o.a. creditcard, automatische incasso, iDeal en PayPal.
Hoeveel producten kunnen er in een Jimdo webshop?
Jimdo webshops zijn heel geschikt voor webshops met maximaal 100 producten. Met het Business en VIP pakket kun je deze producten in verschillende varianten (kleur, maat, etc.) aanbieden.
Berekent Jimdo transactiekosten per verkoop?
Nee. Alle opbrengst van verkoop via je webshop is voor jou. Jimdo rekent hiervoor geen transactiekosten. Je betaalt dus alleen maandelijks de kosten voor je webshop-pakket.

Bekijk vergelijkbare Webshop builders

9.6Beoordeling
Shopify

Wereldwijd de #1 webshop builder.
Meer over Shopify

9.2Beoordeling
Lightspeed

Een betrouwbaar systeem voor jouw webshop.
Meer over Lightspeed

Eigenwebsitemaken.nl
Logo