Beste website builder 2024

Wil je graag een eigen website, maar lijkt het je ingewikkeld om er één te maken? Dan hebben we goed nieuws voor je, want dat valt dus reuze mee! Met de juiste website builder maak je in een handomdraai een prachtige website, zelfs zonder technische kennis. Wij onderzochten de meest populaire website makers en hebben de 5 beste website builders alvast voor je op een rijtje gezet.
Beste website builder 2024

In de begintijd van het internet was het bouwen van websites voor de meeste mensen iets ongrijpbaars. Logisch ook, want als je geen verstand had van programmeertalen was het vrijwel onmogelijk om zelf iets moois online te zetten. Gelukkig zijn we sinds die tijd ver gekomen en is het nu voor iedereen mogelijk om een eigen website te maken. Handige website builders maken HTML en CSS overbodig en zorgen ervoor dat je in een handomdraai je website online kunt zetten.

Met zoveel keuze uit verschillende website builders rijst natuurlijk wel de vraag welke website maker het meest geschikt is? Wij onderzochten verschillende website builders en stelden een top 5 voor je samen. In die top 5 vinden we JouwWeb, Wix, Weebly, Webnode en Jimdo. Wil je weten welke van deze tools de beste website builder voor jou is? Lees er alles over in onze artikelen en laat je vooral inspireren!

We wensen je veel succes en plezier toe met het maken van je eigen website.

Beste website builders van 2024

 1. JouwWeb – Goedkoop, gemakkelijk en Nederlands!
 2. Wix – Eindeloos veel mogelijkheden met Wix!
 3. Jimdo – Razendsnel een website online!
 4. Webnode – Keuze uit hoge kwaliteit designs
 5. Weebly – Website, marketing en e-commerce op één plaats
Tip van de dag: Alle website builders die we hebben beoordeeld kun je gratis proberen!
1

JouwWeb – In een handomdraai jouw website online

Dé Nederlandse website builder voor een succesvolle website

JouwWeb Website builder

€0,- €7,50 per maand
De eerste drie maanden kun je JouwWeb gratis uitproberen. Daarna betaal je slechts €7,50 voor een website builder waar je ontzettend veel mee kunt.

Om een eigen website te maken met de website builder van JouwWeb hoef je niet over technische kennis te bezitten. Sterker nog, met de overzichtelijke editor sleep je de verschillende elementen van je website eenvoudig naar de juiste plek.

Handig om te weten: De website builder van JouwWeb is volledig Nederlandstalig en dat geldt ook voor de klantenservice. Wel zo prettig!

Om het bouwen van een website simpel te houden, zijn er ook functionaliteiten die niet in de website builder passen. Je bent daardoor iets beperkt in je mogelijkheden. Toch heeft JouwWeb haar gebruikers meer dan genoeg te bieden voor een volledige en professionele website. Denk aan mooie templates, social media knoppen, duidelijke statistieken en een webshopmodule. Bovendien is je website responsive, oftewel automatisch geschikt voor gebruik op mobiele apparaten.

Conclusie JouwWeb

JouwWeb is geschikt voor iedereen die zonder technische kennis een – niet al te ingewikkelde – website wil bouwen in een Nederlandstalige omgeving. Voor complexere websites met bijvoorbeeld een inlogmogelijkheid voor leden, is de software niet geschikt. JouwWeb doet wat het belooft en geeft je de kans om jouw website al binnen enkele uren online te hebben.

2

Wix – Voor professionele websites in hoge kwaliteit

De 900+ sjablonen en 300+ widgets vormen de perfecte basis voor jouw website

Wix Website builder

€0,- €4,50 per maand
Je kunt Wix Gratis gebruiken maar dan heb je wel Wix advertenties en beperkte mogelijkheden binnen de website builder.

Met de handige website builder van Wix en de honderden sjablonen waar je uit kunt kiezen is het bouwen van een eigen website echt heel eenvoudig. Voor wie kennis heeft van programmeren biedt Wix bovendien extra mogelijkheden op het gebied van webapplicatie development. Of je nu een simpele website wil bouwen of een wat complexer exemplaar, met Wix kun je alle kanten op.

Handig om te weten: In de Wix App Market staan honderden apps die je als widgets aan je site kunt toevoegen. Zo geef je jouw website in een handomdraai extra functionaliteiten.

Het gebruiksgemak van de Wix website maker is één van de grootste voordelen van de software. Omdat je jouw webdesign start met een sjabloon, heeft Wix gezorgd voor een groot aanbod. Meer dan 900 sjablonen staan voor je klaar. Door jouw favoriete sjabloon naar wens aan te passen en te voorzien van de juiste widgets, bouw je eenvoudig een website op die precies is zoals jij voor ogen had.

Conclusie Wix

Een intuïtieve website builder zoals die van Wix is fantastisch voor wie zonder technische kennis zijn eigen website wil bouwen. Toch is het voor sommigen een nadeel dat de broncode ontoegankelijk is en websites niet zonder meer responsive zijn. Het gebruiksgemak van de website maker, de 900+ sjablonen en de meer dan 300 widgets maken dit echter meer dan goed.

3

Jimdo – Jouw eigen website in 3 minuten online

Bij Jimdo draait het om snelheid en gemak

Jimdo Website builder

€0,- €9,- per maand
Je kunt Jimdo Gratis gebruiken maar dan heb je wel Jimdo advertenties en beperkte mogelijkheden binnen de website builder.

Jimdo gaat voor snelheid. Door jou zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, helpt Jimdo je om in een handomdraai je eigen website in elkaar te zetten. Met de super eenvoudige website builder bouw je in één dag een hobbyblog, zakelijke website of webshop. Sterker nog, in slechts 3 minuten kan de basis van je website al klaar zijn!

Handig om te weten: Jimdo werkt met verschillende website builders zodat de website maker die je kiest altijd zo goed mogelijk aansluit bij jouw wensen.

De basis van jouw Jimdo website creëer je met een sjabloon óf aan de hand van een aantal vragen die door artificial intelligence leiden tot een ontwerp. Deze kun je vervolgens volop wijzigen. Kies andere foto’s uit de goed gevulde mediatheek of upload eigen afbeeldingen. Voeg teksten toe en kies de functionaliteiten die jij nodig hebt om van je website een succes te maken. Zelfs aan het opstellen van juridische teksten hebben ze bij Jimdo gedacht. Met de juridische tekstgenerator is dit een fluitje van een cent. En maak je geen zorgen; je site is altijd geschikt voor computers én voor mobiele apparaten.

Conclusie Jimdo

Jimdo kan wat het belooft: In slechts enkele minuten een website bouwen. Natuurlijk zul je er daarna nog wel het één en ander aan moeten aanpassen om de website kloppend en compleet te krijgen. Voor complexere websites met uitgebreide mogelijkheden is Jimdo minder geschikt, voor alle andere websites is de Jimdo website builder absoluut een aanrader.

4

Webnode – Omdat de eerste indruk telt!

Dé website builder voor websites met prachtig, hedendaags design

Webnode Website builder

€0,- €11,- per maand
Je kunt Webnode gratis proberen en gebruiken.

Zodra je website van Webnode bezoekt valt het direct op: Deze website builder gaat voor een strak design. De professionele templates die Webnode aanbiedt zijn dan ook een goede basis voor een prachtige website. Dankzij de vele mogelijkheden pas je jouw favoriete template eenvoudig aan tot jouw website, online portfolio, blog of webshop helemaal naar wens is.

Handig om te weten: Webnode is volledig gratis te gebruiken. De gratis versie is enigszins beperkt maar je kunt de basis van de software wel goed testen.

Webnode is een alles-in-1 platform, boordevol mogelijkheden om van jouw persoonlijke of zakelijke website een groot succes te maken. De website builder heeft geen eindeloze voorraad templates, maar de templates die er zijn, zijn prachtig opgezet. Pas de diverse elementen aan en voeg widgets en apps toe voor extra functionaliteiten, zoals contactformulieren en koppelingen met externe partijen voor betaalmethoden, verzending en boekhouding.

Conclusie Webnode

Het kan eventjes duren voordat je de website builder van Webnode onder de knie hebt. Maar als dat eenmaal gelukt is, ga je als een speer. De website builder is simpel genoeg om zonder technische kennis een eigen website te maken. Bovendien profiteer je van de meest uiteenlopende foto’s en ontwerpen om je website precies de uitstraling te geven die je zoekt.

5

Weebly – Een prachtige website start hier

Website, marketing en e-commerce op één plaats

Weebly Website builder

€11,- €15,- per maand
Je kunt Weebly Gratis gebruiken maar dan heb je wel beperkte mogelijkheden binnen de website builder en een domeinnaam met Weebly branding.

Met een drag-and-drop website builder, een platform voor e-mailmarketing en een app center vol widgets voor je website verdient Weebly zeker een plek in deze top 5. De website maker is voorzien van alle functionaliteiten voor persoonlijk of zakelijk gebruik en zelfs geschikt voor het maken van een webshop.

Handig om te weten: Als je eenmaal uit de voeten kunt met de Weebly website builder maak je op diezelfde eenvoudige manier prachtige e-mailcampagnes in Weebly Promote.

Hoewel Weebly geen Nederlands bedrijf is, bieden ze wel een Nederlandse interface aan. Zo weet je zeker dat je alle opties in de website builder begrijpt. Voor contact met de Weebly klantenservice ben je wel op het Engels aangewezen. Gelukkig spreekt de software van Weebly in veel gevallen voor zich. Dankzij het grote gebruiksgemak kun je al snel met de website builder overweg en bouw je in no-time een professionele website.

Conclusie Weebly

Wat gebruiksgemak en functionaliteiten betreft is Weebly zeker een aanrader. Zelfs gebruikers zonder enige technische kennis maken met deze website builder hun eigen website. Hoewel de website maker tal van integraties aanbiedt, ontbreken daarbij veelal grote namen, zoals MailChimp. Voor veel gebruikers is dat echt een gemis. Gebruikers van de Weebly e-commerce builder of mensen die kunnen programmeren kunnen hier omheen werken. Bedenk daarom vooraf welke functionaliteiten voor jou onmisbaar zij en check of Weebly hierin kan voorzien. Qua kwaliteit van je website zit je met een Weebly site in ieder geval goed.

Meer over website builders

Beste website builder

Bij een goede website builder gaat het maar om één ding: Het moet, ook voor mensen zonder technische kennis, zo eenvoudig mogelijk worden om een eigen website te bouwen. Het liefst zonder in te leveren op handige functionaliteiten en leuke extraatjes.

Intuïtieve website builders werken vaak met een drag-and-drop systeem waarmee je alles makkelijk op de juiste plek zet. Bovendien begin je meestal met een vooraf gekozen template. Uiteraard kies je daarbij voor iets dat al zoveel mogelijk lijkt op wat jij voor ogen hebt. De aanpassingen die je vervolgens doet, maken het ontwerp van jouw website uniek en helemaal eigen.

Naast het daadwerkelijk bouwen van een website, kun je bij veel website builders ook terecht voor een domeinnaam en hosting. Vaak zijn er ook volop widgets en koppelingen verkrijgbaar die je website van de nodige functionaliteiten voorzien. In de website builder voeg je deze eenvoudig in op de juiste plaats et voilà, je website is klaar voor gebruik.

Klinkt goed, toch? Daarom is het haast vervelend om over de nadelen te beginnen. Maar die zijn er wel. Door alles zo eenvoudig mogelijk te maken, blijven complexere opties vaak achterwege. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je geen of beperkte toegang hebt tot de broncode van je website. Buiten de kaders treden op het gebied van functionaliteiten of ontwerp is dan best lastig!

Wil je jouw website verhuizen naar een andere hosting? Ook dat is bij website builders vaak onmogelijk. Kijk daarom vooraf goed hoe en waar je jouw domeinnaam en hosting regelt. Het is niet altijd nodig om dit daadwerkelijk bij de gekozen website builder te doen.

Voordelen van een website builder
 • Gebruiksgemak
 • SEO-optimalisatie
 • Templates en kant-en-klare ontwerpen
 • Inclusief domein en hosting
 • Voordelig
Nadelen van een website builder
 • Website verhuizen vaak onmogelijk
 • Beperkt/geen toegang tot broncode
 • Afhankelijk van aangeboden functionaliteiten

Conclusie beste website builder

Het is duidelijk dat er (wereldwijd) volop wordt ingezet op de ontwikkeling van goede website software. Was het vroeger nog onmogelijk om je eigen website te maken zonder technische kennis, nu schieten de website builders als paddenstoelen uit de grond. Zelfs goedkopere aanbieders bieden veel mogelijkheden en koppelingen om snel en eenvoudig je eigen website te maken.

Wat ons betreft verdienen JouwWeb, Wix, Weebly, Webnode en Jimdo absoluut een plekje in de top 5 website builders 2024.

Veel gestelde vragen over website builders
Wat is een drag-and-drop website builder?
Drag-and-drop betekent niets meer dan ‘slepen en plaatsen’. Als een website builder een drag-and-drop mogelijkheid heeft, kun je binnen de builder elementen van een webpagina eenvoudig verplaatsen door ze naar de juiste plek te slepen. Ideaal, want zo zie je ook direct het resultaat van je actie. Niet goed? Dan sleep je het element gewoon weer terug.
Wat kost een website builder abonnement?
Er zijn veel verschillende website builders die stuk voor stuk vaak meerdere pakketten aanbieden. Prijzen variëren van enkele euro’s tot bedragen boven de € 50 per maand en zijn geheel afhankelijk van de functies die het pakket biedt.
Sommige website builders bieden gratis abonnementen aan op een subdomein. Voor een persoonlijke website kan dit een prima uitkomst zijn. Er zijn ook website builders die korting geven bij betaling voor een heel jaar, in plaats van een maandelijks bedrag.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo