Beste WordPress beveiliging plugin 2024

WordPress beveiliging is vandaag de dag voor website eigenaren onmisbaar. Denk daarbij vooral niet dat je website ‘te klein’ is om de interesse van hackers te wekken, want niets is minder waar. Wees niet te laat en zorg vandaag nog voor goede WordPress beveiliging tegen hackers, bots en andere malware.
WordPress beveiliging

Het belang van goede WordPress beveiliging

Veel eigenaren van websites kunnen zich niet voorstellen dat hackers hun (kleine) website ooit zouden hacken. Maar de meeste hackers zijn helemaal niet uit op websites met veel verkeer. Ze hebben je website enkel nodig om via jouw server SPAM te kunnen mailen. Dit kan als gevolg hebben dat Google het IP-adres van je server op een ‘blacklist’ zet, waardoor jouw mails voortaan automatisch bij anderen in de SPAM-box terecht komen.Het is dus ontzettend belangrijk om je website hier goed tegen te beveiligen. Met onderstaande tips verklein je de kans om doelwit te worden van hackers, malware en bots.

Top 3 WordPress beveiliging plugins 2024

 1. Sucuri Security
 2. iThemes Security
 3. WordFence Security
Tip van de dag: Bezuinig niet op de beveiliging van je WordPress website. Als je website eenmaal een keer gehackt wordt dan is de schade financieel vaak veel groter.
1

Sucuri Security

Clean and Protect Your Website Fast

Sucuri Security

$199,99 per jaar
Je kunt Sucuri Security 30 dagen proberen. Bevalt het niet dan kun je zonder verdere vragen je geld terug vragen. Binnen enkele dagen staat het geld weer terug op je rekening.

Sucuri Security gebruikt malwarescans, firewall, post-hack functionaliteiten en aanmeldcontrole om de beveiliging van je website tot in de puntjes te regelen. Je kunt de plugin gratis gebruiken of upgraden naar een betaalde variant voor meer functionaliteiten.

Handig om te weten: Sucuri Security biedt de mogelijkheid om de plugin 30 dagen vrijblijvend te proberen. Bevalt het niet dan kun je je geld terugvragen.

Voordelen Sucuri Security:

 • Gratis versie beschikbaar
 • Gebruiksvriendelijk
 • Malware scan
 • Firewall beschikbaar (betaald)
 • 24/7 klantenservice

Nadelen Sucuri Security:

 • Beperkte functionaliteit
 • Prijzen relatief hoog (zeker voor kleine bedrijven)
2

iThemes Security

The Best WordPress Security Plugin

iThemes Security

$99,00 per jaar
Er is ook een gratis versie van iThemes Security beschikbaar, deze kun je ook proberen.

iThemes Security biedt maar liefst 36 verschillende functionaliteiten om jouw website te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De app detecteert malware, blokkeert IP-adressen van bekende hackers, stopt brute force aanvallen en nog veel meer.

Handig om te weten: iThemes Security heeft ook een gratis versie die je kunt proberen. Deze bevat ook handige beveiliging opties maar is niet zo veilig als de betaalde versie.

Voordelen iThemes Security:

 • Gratis versie beschikbaar
 • Unieke beveiligingsfuncties
 • Gebruiksvriendelijk
 • Malware scan
 • Betaalbaar
 • 36 beveiligingsfuncties

Nadelen iThemes Security:

 • Vooral verdedigende functies (niet pro-actief)
 • Gebrekkige support
 • Niet compatible met alle hosting providers
3

Wordfence Security

Trust The Global Leaders in WordPress Security

Wordfence Security

$119,00
Er is ook een gratis versie van Wordfence Security beschikbaar, deze kun je ook proberen.

Wordfence Security is 24/7 actief om je website te controleren en te beschermen. Dreigingen worden afgewend, verdacht verkeer wordt geblokkeerd en kwetsbaarheden worden in kaart gebracht zodat je eventuele problemen kunt verhelpen.

Handig om te weten: Wordfence Security heeft ook een gratis versie die je kunt proberen. Deze bevat ook handige beveiliging opties maar is niet zo veilig als de betaalde versie.

Voordelen Wordfence Security:

 • Gratis malware scanner
 • Bescherming tegen brute force aanvallen
 • Firewall
 • Bestandsherstel
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Wordfence Security:

 • Website kan door plugin iets langzamer worden
 • Geen support bij gratis plugin

Meer over WordPress beveiliging

WordPress beveiligen sleutels

Investeer in veilige WordPress hosting

Een goede, betrouwbare en deskundige hostingpartij speelt een grote rol in de veiligheid van je website. Wil je weten wat jouw hostingprovider doet op het gebied van WordPress beveiliging? Vraag daar dan zeker naar. Wat ons betreft is Cloud86 echt een aanrader op het gebied van WordPress hosting. Zij scannen websites 24/7 om eventuele lekken snel te lokaliseren en te verhelpen. Om te bepalen of een hostingpartij geschikt is, kun je de volgende vragen stellen:

 • Is de server geoptimaliseerd voor WordPress websites?
 • Gebruikt de hostingpartij een firewall?
 • Worden de nieuwste versies van PHP en MySQL ondersteund?
 • Worden er regelmatig backups gemaakt?
 • Werkt de provider pro-actief aan het voorkomen en oplossing van beveiligingsproblemen?

PHP updaten

PHP is een scripttaal die de basis vormt voor WordPress websites. Er komen regelmatig nieuwe versies uit en het is aan te raden PHP dan ook te updaten. Gemiddeld wordt een versie tot twee jaar na de release ondersteund. In die periode worden beveiligingsproblemen opgelost en bugs verholpen. Heb je een oudere versie? Dan loopt je website meer risico bij een aanval door hackers.

Kies veilige inloggegevens

Het lijkt een inkoppertje, maar zorg voor goede inloggegevens. Het zal je wellicht verbazen hoeveel mensen kiezen voor eenvoudige gebruikersnamen en wachtwoorden die gemakkelijk te hacken zijn. Een goed voorbeeld van een hele onveilige gebruikersnaam is ‘admin’. In de top 10 van veelgebruikte makkelijke wachtwoorden, staan wachtwoorden als ‘123456’, ‘password’, ‘111111’ en ‘qwerty’. We raden je aan te kiezen voor een sterk wachtwoord met letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens.

Update regelmatig WordPress, thema’s en plugins

Software wordt door fabrikanten niet voor niets geupdate. Nieuwere versies zijn beter bestand tegen aanvallen van buitenaf en zorgen dus voor een betere beveiliging van je website. In ruim 55% van de gevallen starten hackers hun actie bij een kwetsbaarheid in een plugin. Het updaten van WordPress, thema’s en plugins is dus enorm belangrijk!

WordPress Admin verbergen

Standaard krijgen WordPress Admins altijd eenzelfde soort URL mee. Het is dus gemakkelijk voor hackers om op je inlogpagina terecht te komen. Door de werking van je website zoveel mogelijk te verbergen, maak je het hen een stuk lastiger om binnen te komen. We raden je dan ook aan om de login-URL te wijzigen naar iets dat niet zomaar te raden is.

Regel een SSL (HTTPS) certificaat voor je website

Veel websites hebben tegenwoordig een SSL-certificaat. Zo’n certificaat laat het verkeer via HTTPS lopen zodat de verbinding veilig verloopt. SSL-certificaten zijn veelal gratis verkrijgbaar bij je hostingprovider of voor een klein bedrag verkrijgbaar. SSL-certificaten zorgen voor veiligheid en dragen bij aan het verbeteren van je ranking in zoekmachines. Voor bezoekers van je website schept een veilige verbinding vertrouwen.

Gebruik WordPress beveiliging plugins

Als je bovenstaande tips ter harte hebt genomen, dan is de beveiliging van je website al aardig op orde. Toch is het raadzaam om ook te kijken naar een specifieke WordPress plugin voor extra beveiligingsmaatregelen. Deze plugins helpen je onder andere bij het genereren van veilige wachtwoorden, loggen de acties van gebruikers, updates WordPress beveiligingssleutels, scannen je website voor malware, bieden twee-staps authenticatie en gebruiken een firewall om aanvallen te weren.

Conclusie WordPress website beveiligen

In dit artikel werd duidelijk dat er vele manieren zijn waarop je de beveiliging van je WordPress website kunt verbeteren. Van het kiezen van slimmere wachtwoorden en het updaten van de software, tot het verbergen van de WordPress admin en het regelen van een SSL-certificaat, je hebt de veiligheid van je website zelf in handen. Om extra sterk te staan is het installeren van een WordPress beveiliging plugin echt een aanrader. Deze zijn gemaakt om aanvallen van buitenaf tegen te gaan, signaleren eventuele zwakke plekken en bieden oplossingen om kwetsbaarheden te verhelpen en malware te verwijderen. Onmisbaar in een tijd waarin het hacken van websites aan de orde van de dag is.

Veel gestelde vragen over WordPress contactformulieren
Zijn er ook gratis WordPress beveiliging plugins
Jazeker, er zijn ook gratis WordPress beveiliging plugins die je kunt gebruiken op je website. Er zijn ook partijen die beide aanbieden maar dan is de gratis versie vaak erg beperkt of staat er reclame op van de partij die de plugin aanbiedt. Voor een optimale beveiliging is een betaalde versie vaak wel beter.
Waarom is beveiliging van je WordPress website zo belangrijk?
WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld en dus erg populair bij hackers. Als er kwetsbaarheden op je website zijn dan zullen hackers hier graag en snel gebruik van maken. Een goede beveiliging om deze hackers buiten te houden is dan ook erg belangrijk.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo