Divi theme

Ga je een eigen website maken met WordPress? Dan heb je ongetwijfeld de naam Divi al eens gehoord. Niet zo gek, want Divi theme WordPress is de totaaloplossing waarmee je in een handomdraai een succesvolle website of webshop bouwt, zelfs zónder technische kennis.
Divi theme

Een eigen website maken met Divi theme

Wat ooit begon in de studentenkamer van oprichter Nick, is uitgegroeid tot één van de meest populaire en succesvolle WordPress thema’s: Divi. Het bedrijf achter dit thema is Elegant Themes. En dat is allang niet meer een one-man-show. Meer dan 100 werknemers werken dagelijks hard om het Divi theme en de Divi builder te onderhouden en te verbeteren. Dat doen ze overigens niet alleen, maar met een fantastische community die zij in de loop der jaren om zich heen hebben verzameld. De liefde voor WordPress en Open Source spat er bij dit bedrijf vanaf. En daar profiteren inmiddels bijna een miljoen gebruikers van.

9.3Beoordeling
Divi theme beoordeling

Met het Divi theme en de Divi builder van Elegant themes bouw je super snel een prachtige WordPress website. Al meer dan 800.000 klanten maken gebruik van het Divi theme. Je kunt dus wel stellen dat het een goed en solide theme is.

Hulp en klantenservice
9.4
Zoekmachine vriendelijk
9.2
Gebruiksgemak en kwaliteit van het thema
9.4
Prijs
9.3

Functionaliteiten Divi theme

De belangrijkste mogelijkheden van het Divi theme

Divi theme is, samen met de Divi builder een totaaloplossing voor het maken van websites en webshops. Technische kennis is niet niet noodzakelijk voor het werken met Divi. Handig is het natuurlijk altijd wel. Je start met één van de vele templates en bouwt vanaf daar verder aan alle webpagina’s van je website. Divi theme is snel en volledig geoptimaliseerd voor Google. We zetten een aantal belangrijke mogelijkheden van dit populaire WordPress thema op een rijtje:

 • Drag-and-drop builder
 • Visuele editor
 • Custom CSS
 • Bewerkingsgeschiedenis (Ongedaan maken, opnieuw uitvoeren en revisies)
 • Honderden templates
Divi theme pagina opties
Bij het aanmaken van een nieuwe pagina binnen het Divi theme krijg je altijd de volgende opties. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de lay-out van een eerder gemaakte pagina kopiëren met de optie “Clone bestaande pagina”.

Drag-and-drop builder

Het Divi theme WordPress werkt – hoe kan het ook anders – fantastisch samen met de Divi builder. Deze drag-and-drop website builder maakt het zelfs voor beginners heel eenvoudig om een eigen WordPress website te maken. Kies de juiste elementen voor je pagina en sleep ze naar de juiste plek. De Divi builder werkt zowel aan de voorkant van je website als in de back end.

Divi theme drag and drop editor
Dit is een voorbeeld van hoe de front-end live editor van Divi eruit ziet. Dit is met het Design Agency template als voorbeeld. Je kunt gemakkelijk elementen heen en weer slepen en of wijzigen aan een element doorvoeren.

Visuele editor

Dankzij de visuele editor van het Divi theme zie je altijd direct wat je aan het doen bent. Dat betekent dat je de website aan de voorkant kunt wijzigen en direct kunt zien hoe de aanpassing eruit ziet.

Divi theme visuele editor

Custom CSS

Voor websitebouwers zonder technische kennis is het fijn om te kunnen werken met een drag-and-drop builder. Maar het Divi theme is schaalbaar genoeg om ook heel geschikt te zijn voor programmeurs die wél kennis hebben van programmeren. Wanneer het gebruik van de visuele editor met custom CSS wordt gecombineerd, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Divi theme aangepaste CSS
Wil je extra of aangepaste CSS toevoegen aan een pagina dan kun je dit eenvoudig doen via de pagina instellingen van Divi.

Bewerkingsgeschiedenis

Wanneer je een aanpassing aan je website doet, kan het enorm frustrerend zijn als dat verkeerd uitpakt. Alle instellingen terugzetten is soms een hele klus… als je überhaupt nog weet hoe het in elkaar stak. Het Divi theme biedt daarom toegang tot de bewerkingsgeschiedenis. Dat werkt net zo eenvoudig als bij het bewerken van een tekstdocument op je computer. Je kunt zaken ongedaan maken, juist opnieuw doen en eerdere revisies bekijken.

Divi theme wijzigingsgeschiedenis
Maak je een foutje? Dan kun je dit gemakkelijk herstellen met via Wijzigingsgeschiedenis. Zo is een vervelend foutje snel hersteld.

Honderden templates

Om een vliegende start te maken met het Divi theme voor WordPress kun je gebruik maken van meer dan 800 kant-en-klare layouts. Er zijn templates voor een enkele pagina, of voor hele websites. Wat prettig is: er komen nog wekelijks nieuwe templates bij!

Divi theme verschillende templates

Divi theme website builder

Divi Builder: Direct aan de slag met jouw eigen website

Wanneer je een website maakt met Divi theme dan kun je eigenlijk niet om de Divi builder heen. En waarom zou je ook? De twee sluiten naadloos op elkaar aan. Met de visuele editor en de drag-and-drop functionaliteit kun je makkelijk aan de slag én zie je direct wat je doet. Even iets verslepen, een extra afbeelding of tekst toevoegen, zonder technische kennis sleep je met enkele muisklikken je website in elkaar.

Iedere pagina die je met de Divi builder maakt, is responsief voor alle apparaten. Toch zelf iets aanpassen? Met de Divi builder heb je volledige controle over hoe je website er uit ziet op computer, smartphone en tablet.

Divi theme voorbeelden

Divi theme website voorbeelden

Dankzij de vele beschikbare templates en de creativiteit van gebruikers van het Divi theme, zijn er tal van voorbeelden te vinden van mooie websites. Van persoonlijke blogs tot zakelijke websites en webshops. Laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden:

Divi website voorbeeld 1
Deze binnenhuisarchitect heeft ook een mooie strakke site ontwikkeld met Divi.
Divi website voorbeeld 2
Fotograaf Lisa Devlin heeft ook gekozen voor Divi als thema voor haar website.
Divi website voorbeeld 3
Deze business specialist heeft middels Divi een strakke zakelijke website ontwikkeld.
Divi website voorbeeld 4
Ook dit Internetbureau heeft voor Divi gekozen. Met Divi kunnen zij alle creativiteit kwijt!

Divi theme prijs

Verschillende pakketten en prijzen van Divi theme

Divi beschikt over twee pakketten. Een life-time pakket en een pakket waar je jaarlijks voor moet betalen. Verder zijn er geen verschillen tussen de twee pakketten. Je kunt alleen veel voordeliger uit zijn als je het in één keer “afkoopt” door eenmalig een life-time licentie te kopen.

Premium support
Honderden templates
onbeperkt gebruik
Jaarlijks

Divi theme, builder and more…
$89,- jaarlijks
Aan de slag
Premium support
1 jaar
Honderden templates
onbeperkt gebruik
Lifetime

Divi theme, builder and more…
$249,- eenmalig
Aan de slag
Premium support
Lifetime
Honderden templates
onbeperkt gebruik
Divi theme prijzen

Divi theme klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Divi

Heb je vragen over Divi theme of kom je ergens niet uit? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Elegant Themes. Het indienen van een ticket of contact leggen via de chat is eenvoudig en je krijgt vaak snel een reactie. Je kunt met specifieke vragen ook terecht bij de community van Divi gebruikers over de hele wereld. Er is ongetwijfeld iemand die weet welke volgende stap je moet zetten om jouw website helemaal naar wens te maken. In de online kennisbank vind je bovendien handleidingen voor veelvoorkomende zaken.

Support telefoonElegant Themes heeft geen telefonische support
Support e-mailElegant Themes heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemElegant Themes beschikt over een ticket systeem
ChatElegant Themes biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://www.elegantthemes.com/documentation/

Conclusie Divi theme

Een eigen website maken met het Divi theme?

Als je de gebruikers van het Divi theme mag geloven, dan is dit WordPress thema echt een aanrader. Dat geldt zowel voor beginners zonder technische kennis als voor doorgewinterde programmeurs. Het thema heeft iedereen meer dan genoeg te bieden en heeft dan ook veel voordelen. Door de vele opties kan de laadtijd van een Divi website soms net iets langer zijn.

Voordelen Divi theme
 • Drag-and-drop builder
 • Visuele editor
 • Gebruiksgemak
 • Meertalige websites mogelijk
 • 800+ templates
 • Custom CSS
 • Actieve community
 • Goede support
 • SEO-proof
Nadelen Divi theme
 • Leercurve
 • Laadtijd niet optimaal

Divi theme ervaringen

Divi theme ervaringen van anderen

Dat Divi theme een WordPress thema van kwaliteit is, blijkt wel uit de vele enthousiaste reviews die online te vinden zijn. Of het nu gaat om het gebruiksgemak, de templates of de klantenservice; Divi theme gebruikers zijn meer dan tevreden. Daarbij helpt het natuurlijk enorm mee dat Elegant Themes hard gewerkt heeft aan het opbouwen van een positieve community. Samen werken ze verder aan een goed product en dat is duidelijk succesvol.

4.9Beoordeling
Trustpilot

Met een gemiddelde van 4,9 van 5 op basis van meer dan 20.000 beoordelingen is Divi theme erg populair en geweldig beoordeeld op Trustpilot. Nog een reden om te kiezen voor Divi theme als thema voor je WordPress website.

4.9Beoordeling
Reviews.io

Ook op Reviews.io wordt Divi theme goed beoordeeld. Met een 4,9 van 5 op basis van meer dan 100 beoordelingen scoren ze ook hier erg goed!

4.7Beoordeling
G2

Last but not least, op de website van G2 scoort Divi theme ook een 4,7 van 5! Iets minder beoordelingen als op de andere website maar zeker niet slecht!

Divi theme veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Divi

Om je snel verder te helpen bij vragen vind je in de Elegant Themes kennisbank ook veelgestelde vragen (en antwoorden) over het Divi theme. Zeker bij meer algemene vragen is de kans groot dat je daar de informatie vindt die je zoekt. Wij beantwoorden hieronder alvast een paar veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Op hoeveel websites mag ik het Divi theme gebruiken?
Zodra je een licentie voor het Divi theme hebt, mag je het thema op een onbeperkt aantal websites gebruiken.
Werkt het Divi theme in combinatie met plugins van derden?
Het Divi theme is zo opgezet, dat het samenwerkt met plugins die zijn gemaakt volgens de WordPress richtlijnen. De meeste plugins zijn dus prima te gebruiken in combinatie met Divi theme.
Moet ik de Divi builder installeren om het Divi theme te gebruiken?
Nee. Je kunt Divi theme ook gebruiken zonder de builder. Je maakt dan gebruik van de standaard WordPress editor of een andere builder, zoals de Beaver builder.

Bekijk vergelijkbare WordPress themes

9.7Beoordeling
BeTheme theme

Perfect WordPress thema voor beginners én gevorderden.
Meer over BeTheme theme

9.4Beoordeling
Avada theme

Razendsnel en zoekmachinevriendelijk WordPress theme.
Meer over Avada theme

Eigenwebsitemaken.nl
Logo