Depositphotos

Bij Depositphotos vind je een beeldbank vol met miljoenen foto’s, illustraties en vectortekeningen die je rechtenvrij kunt gebruiken voor vrijwel ieder project. Zoek op keyword, afbeelding of in één van de themacollecties naar de perfecte afbeelding voor jouw design.
Depositphotos afbeeldingen

Over Depositphotos

Depositphotos vindt zijn oorsprong in Kiev, waar Dmitry Sergejev de beeldbank online zette. Dat hij daarmee een succesvol product in handen had, blijkt wel uit de cijfers. Depositphotos heeft een stockfoto collectie van meer dan 225 miljoen foto’s, video’s en vectoren en trekt klanten van over de hele wereld. Teams in New York, Milaan, Kiev, Limassol en Warschau staan bovendien 24/7 klaar om deze klanten ondersteuning te bieden in maar liefst 20 talen. Door business en creativiteit samen te brengen op één platform, vindt vrijwel iedereen bij Depositphotos het geschikte beeldmateriaal voor zijn website of marketinguitingen.

8.7Beoordeling
Depositphotos beoordeling

Met meer dan 225 miljoen foto’s, video’s en vectoren behoort Depositphotos ook in het rijtje van Dé platformen die dit aanbieden.

Hulp en klantenservice
8.9
Gebruiksgemak van de website en het bestellen
8.7
Prijzen
8.6

Wat zijn de belangrijkste pluspunten van Depositphotos

De pluspunten van Depositphotos

De database van Depositphotos staat vol met miljoenen foto’s, video’s, vectoren, illustraties en muziek. Met zo’n groot aanbod is de kans groot dat je er vindt wat je zoekt. Maar Depositphotos heeft nog meer voordelen:

  • Zoeken op afbeelding
  • Themacollecties
  • Diverse licenties

Zoeken op afbeelding

Natuurlijk kun je bij Depositophotos zoeken op keywords om de juiste foto’s te vinden. Maar de beeldbank biedt ook de mogelijkheid om te zoeken op afbeelding. Heb je eerder een afbeelding gezien en gedacht “dat is wat ik nodig heb!”, dan kun je die afbeelding uploaden in het zoekveld. Depositphotos gaat dan op zoek naar soortgelijke foto’s die je kunt gebruiken bij jouw project. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld bezig bent voor een webdesign. Je hebt meteen de foto’s die je wilt gebruiken als je daadwerkelijk je eigen website gaat bouwen.

Themacollecties

Van actuele onderwerpen en thema’s worden in bepaalde periodes veel beelden gezocht. Depositphotos maakt het je daarom extra gemakkelijk door themacollecties samen te stellen. Van algemene collecties over ‘liefde’ of ‘dieren’ tot collecties die draaien om een recente gebeurtenis.

Depositphotos afbeeldingen overzicht

Diverse licenties

Depositphotos heeft een opvallend duidelijke afbakening met betrekking tot licenties. Zeker met betrekking tot de uitgebreide licentie die soms vereist is voor merchandise-artikelen. De regel hieromtrent luidt: Als de rechtenvrije afbeelding een ondergeschikte rol speelt in het totale product (zoals een afbeelding op een voucher of ter decoratie van speelgoed), dan is een standaardlicentie voldoende. Depositphotos maakt dit onderscheid omdat ze ervan uitgaan dat eindafnemers zich niet bezighouden met de gebruikte afbeelding, maar enkel met het totaalproduct. Gaat het bij merchandise-artikelen wél om de specifiek gekozen afbeelding, dan is een uitgebreide licentie noodzakelijk.

Verschillende pakketten en prijzen van Depositphotos

Depositphotos prijzen en abonnementen

Voor rechtenvrije afbeeldingen neem je bij Depositphotos een abonnement voor foto’s en vectors. Heb je ook video’s of muziek nodig? Dan kun je daar een apart abonnement voor afsluiten. Wil je liever geen abonnement, maar heb je wel af en toe een rechtenvrije afbeelding nodig? Dan kun je ook kiezen voor downloads op aanvraag.

Abonnement | Vanaf € 0,27 per afbeelding

Afhankelijk van het aantal foto’s dat je maandelijks nodig hebt, kies je een abonnement. Er zijn abonnementen verkrijgbaar voor 25, 75, 150 of 750 foto’s per maand. Houd je downloads over? Dan schuiven deze door naar de volgende maand. De foto’s mogen zowel digitaal als gedrukt gebruikt worden, ook voor marketing en reclame. Hoe groter het aantal foto’s in je abonnement, hoe voordeliger de prijs per foto. Extra beelden zijn te koop voor € 1,- per stuk.

Downloads op aanvraag | Vanaf € 2,99 per afbeelding

De downloads op aanvraag bij Depositphotos lijken een beetje op een strippenkaart. Je betaalt vooraf een bedrag voor een vast aantal afbeeldingen. Je hebt daarna een jaar de tijd om de foto’s te kiezen en te downloaden. Downloads op aanvraag zijn al verkrijgbaar vanaf 3 foto’s en de prijs ligt tussen de € 2,99 – € 12,00 per foto.

Depositphotos prijzen

Conclusie sitebuilder Depositphotos

Waarom wel of niet kiezen voor Depositphotos

Depositphotos biedt gebruikers miljoenen rechtenvrije afbeeldingen van uitstekende kwaliteit. We zetten de voor- en nadelen van de beeldbank nog even op een rij:

Voordelen Depositphotos
  • Grote collectie
  • Scherpe tarieven
  • Uitstekende klantenservice
  • Goede zoekfunctie
Nadelen Depositphotos
  • Losse afbeelding kopen niet mogelijk
  • Apart abonnement nodig voor video’s en muziek
Depositphotos vergelijkbare afbeelding zoeken
Met Depositphotos kun je met de uitgebreide zoekfunctie afbeeldingen uploaden om soortgelijke afbeeldingen te vinden. Fantastisch toch?!

Depositphotos ervaringen

Depositphotos ervaringen van anderen

Depositphotos behoort tot één van de meest populaire stockfotowebsites wereldwijd. Dat de gebruikers van de beeldbank tevreden zijn, blijkt wel uit de hoge score die zij behalen op basis van duizenden reviews. Daarin wordt Depositphotos geloofd om de goede kwaliteit, de gunstige tarieven, het enorme aanbod en de gebruiksvriendelijkheid.

Depositphotos veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Depositphotos

De helpdesk van Depositphotos staat dagelijks voor je klaar om vragen te beantwoorden via telefoon, e-mail of live chat. Ga je liever zelf op zoek naar het antwoord op je vraag? Dan staat er een uitgebreide helpdesk online met antwoorden op alle veelgestelde vragen. Hieronder vind je enkele van deze vragen en antwoorden:

Veelgestelde vragen
Welke betalingsmogelijkheden biedt Depositphotos?
Depositphotos heeft wereldwijd gebruikers en biedt daarom verschillende veelgebruikte betalingsmogelijkheden aan. Denk daarbij aan de gebruikelijke creditcards, maar ook aan PayPal, Moneybookers, de WebMoney service, iDeal en bankoverschrijving.
Mag ik een afbeelding voor aanschaf uitproberen?
Ja. Om een afbeelding uit te proberen, kun je de gratis voorbeeldafbeelding downloaden. Deze is voorzien van een watermerk en daardoor niet geschikt voor verder gebruik. Door de voorbeeldafbeelding in je project te gebruiken, kun je makkelijker evalueren of deze aan al je wensen voldoet. Tevreden? Dan kun je de afbeelding aanschaffen.
Als ik automatisch verlengen annuleer, heb ik dan nog wel toegang tot mijn resterende downloads?
Ja. Alle resterende downloads blijven beschikbaar tot het abonnement afloopt.

Bekijk vergelijkbare websites voor rechtenvrije afbeeldingen

9.2Beoordeling
Shutterstock

De marktplaats voor beeldabonnementen
Meer over Shutterstock

8.9Beoordeling
Adobe Stock

Beeldmateriaal waarmee je een verhaal kunt vertellen.
Meer over Adobe Stock

Eigenwebsitemaken.nl
Logo