Eigen website maken Webflow

Webflow is een unieke websitebouwer waar zowel ontwerpers als ontwikkelaars razend enthousiast over zijn. De websitebuilder biedt tal van handige functies, waaronder een handige editor automatische HTML generatie, goede beveiliging en e-commercefuncties.
Eigen website maken Webflow

Wat is Webflow en hoe is het ontstaan?

Webflow zag in 2013 het levenslicht als een project van Vlad Magdalin, Sergie Magdalin en Bryant Chou. Het begon als een reactie op de beperkingen van bestaande websitebouwers, waarbij de focus lag op zowel design als functionaliteit. De startup groeide snel, ondersteund door financiering en een groeiende gebruikersbasis. Met meer dan 100.000 actieve websites die momenteel online staan, heeft Webflow bewezen een betrouwbare partner te zijn voor iedereen die graag een eigen website wil bouwen.

9.3Beoordeling
Webflow beoordeling

Neem de controle over HTML, CSS en JavaScript in een visueel canvas. Webflow genereert schone, semantische code die klaar is om te publiceren of aan ontwikkelaars te overhandigen. Je bouwt zowel met als zonder technische kennis prachtige websites met Webflow

Hulp en klantenservice
8.8
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
9.5
Prijzen
9.5
Webflow vragen voor je start

Functionaliteiten Webflow

De belangrijkste mogelijkheden binnen Webflow

Je eigen website maken met Webflow? Webflow biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars. De website builder onderscheidt zich door krachtige ontwerptools, codevrije ontwikkeling en de mogelijkheid om volledige controle te hebben over het eindproduct. We zetten de belangrijkste mogelijkheden voor je op een rij:

 • Webflow editor: Templates en presets
 • Hosting
 • Automatische HTML
 • SEO
 • Beveiliging
 • Webshop functionaliteiten

Webflow editor: Templates en presets

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Webflow zijn de beschikbare templates en presets. Deze versnellen het ontwikkelingsproces aanzienlijk, waardoor gebruikers snel aan de slag kunnen, zonder helemaal vanaf nul te beginnen. Met meer dan honderd templates om uit te kiezen, is er voor bijna elke behoefte wel iets beschikbaar.

Webflow template overzicht
Je hebt verschillende categorieen templates bij Webflow die je kunt bekijken en waar je een template uit kunt kiezen die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Hosting

Naast het bouwen van websites biedt Webflow ook hostingdiensten. Dit is een handige optie voor degenen die liever een all-in-one oplossing hebben. De hosting wordt gekenmerkt door hoge prestaties en schaalbaarheid, en er is zelfs een optie om de site over te zetten naar aangepaste hosting.

Automatische HTML

Een van de opmerkelijke kenmerken van Webflow is de mogelijkheid om automatisch HTML en CSS te genereren op basis van het ontwerp. Dit elimineert de noodzaak om handmatig code te schrijven, wat vooral handig is voor degenen die (te) weinig ervaring hebben met programmeren en het schrijven van code.

Geavanceerde SEO

Webflow gaat verder dan de basis-SEO-functies die je in de meeste websitebouwers vindt. Het biedt de mogelijkheid om sitemaps te genereren en 301 redirects aan te passen. Hierdoor hebben gebruikers meer controle over de zoekmachineoptimalisatie van hun sites. In onderstaande afbeelding kun je de basisfunctionaliteiten zien. Hier kun je bijvoorbeeld Meta-titels en omschrijvingen toevoegen zoals deze in Google worden getoond.

Webflow SEO

Beveiliging

Beveiliging is een cruciaal onderdeel bij het bouwen van websites. Om je website en de bezoekers te beschermen, biedt Webflow enkele beveiligingsfuncties. De websitebuilder maakt automatische back-ups, waardoor je eerdere versies van je site kunt herstellen als er iets misgaat en je krijgt een gratis SSL-certificaat.

Webshop functionaliteiten

Dankzij de e-commerce functionaliteiten kun je met Webflow ook een online winkel opzetten en producten verkopen. Webflow hanteert daarbij wel een beperking in het aantal producten dat je kunt verkopen, afhankelijk van het gekozen abonnement.

Webflow webshop ontwikkelen

Webflow prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Webflow

Webflow biedt verschillende prijzen en pakketten om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Van een gratis pakket voor de beginnende gebruiker tot een maatwerk Enterprise abonnement.

Aantal pagina’s
Aantal CMS items
Bandbreedte

Free
Voor hobby en privégebruik
GRATIS
Aantal pagina’s
2
Aantal CMS items
50
Bandbreedte
1 GB

Basic
Voor eenvoudige websites
$14,00 p.m.
Aan de slag
Aantal pagina’s
150
Aantal CMS items
0
Bandbreedte
50 GB
meest gekozen

CMS
Voor blogs
$23,00 p.m.
Aan de slag
Aantal pagina’s
150
Aantal CMS items
2000
Bandbreedte
200 GB

Business
Voor grote websites
$39,00 p.m.
Aan de slag
Aantal pagina’s
150
Aantal CMS items
10000
Bandbreedte
400 GB

Enterprise
Voor grote bedrijven en projecten
n.o.t.k.
Aan de slag
Aantal pagina’s
onbeperkt
Aantal CMS items
onbeperkt
Bandbreedte
onbeperkt
Webflow prijzen

Webflow klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Webflow

Webflow biedt gebruikers een uitgebreide database met educatieve hulpmiddelen. In de Webflow University vind je cursussen, handleidingen en een actief gebruikersforum waar je met al je vragen terecht kunt. Voor persoonlijk contact met de Webflow klantenservice, kun je contact opnemen via e-mail. Doorgaans ontvang je binnen 24-48 uur een reactie.

Support telefoonWebflow biedt geen telefonische support
Support e-mailWebflow heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemWebflow beschikt over een ticket systeem
ChatWebflow biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://forum.webflow.com/

Conclusie sitebuilder Webflow

Waarom wel of niet kiezen voor Webflow

Webflow heeft gebruikers veel te bieden. Van een gebruiksvriendelijke editor tot automatische HTM en tal van templates en presets. Maar is Webflow geschikt voor jou? We zetten de voor- en nadelen van Webflow nog even op een rij:

Voordelen Webflow
 • Gebruiksvriendelijke editor
 • Automatische HTML
 • Responsieve websites
 • Geavanceerde SEO-opties
 • Veel templates en presets
 • Geschikt voor e-commerce
 • Gegarandeerde uptime van 99,9%
Nadelen Webflow
 • Steile leercurve
 • Limieten aantal producten e-commerce
 • Geen live chat of telefonisch support

Conclusie: Een eigen Webflow website maken?

Webflow is een krachtige tool om websites te maken, maar het is niet meteen perfect voor iedereen. Als je bereid bent om de leercurve te overwinnen en waarde hecht aan design en functionaliteit, kan Webflow een uitstekende keuze zijn. Het biedt ongekende controle over je projecten en is bijzonder geschikt voor ervaren ontwerpers en ontwikkelaars. Als je echter een beginner bent of eenvoudige sites wilt bouwen, kunnen andere platformen meer geschikt zijn. De prijzen kunnen wat ingewikkeld zijn, dus het is slim om goed na te denken welk abonnement het beste bij jou past. Over het algemeen is Webflow een sterke tool waarmee je prachtige, op maat gemaakte, websites kunt bouwen.

Webflow responsive

Webflow ervaringen

Webflow ervaringen van anderen

Wat de mogelijkheden en functionaliteiten van Webflow betreft, zijn de meeste gebruikers erg enthousiast. Gebruikers die minder blij zijn met Webflow, lopen vooral aan tegen de wat steile leercurve en de beperkte mogelijkheden om de klantenservice te bereiken.

4.4Beoordeling
G2

Op G2.com krijgt Webflow een beoordeling van gemiddeld een 4.4 op basis van honderden reviews. Hiermee kun je wel zeggen dat gebruikers over het algemeen erg tevreden zijn over Webflow.

Webflow veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Webflow

De Webflow klantenservice en gebruikers op het forum helpen je graag op weg met antwoorden op je vragen. Is jouw vraag vaker gesteld? Dan vind je hem wellicht terug tussen de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Is Webflow beter dan WordPress?
Of Webflow beter is dan WordPress, hangt af van je wensen en verwachtingen. WordPress is een open-source platform waarop je vrijwel alles kunt maken, mits je weet hoe het werkt. De editor van Webflow werkt eenvoudiger, waardoor je ook met weinig ervaring eenvoudig een mooie website kunt maken.
Kan ik gratis gebruikmaken van Webflow?
Er is een gratis versie van Webflow die je kunt gebruiken om een eenvoudige website te maken. Wil je echter beschikken over meer ruimte en functionaliteiten? Dan raden we aan te kiezen voor één van de betaalde abonnementen.
Kan ik mijn Webflow website ook hosten bij Webflow?
Ja, Webflow biedt gebruikers ook hosting voor hun website. Het is ook mogelijk om je website bij een andere hostingprovider onder te brengen.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

8.8Beoordeling
Jimdo

Jouw eigen website in 3 minuten online.
Meer over Jimdo

Eigenwebsitemaken.nl
Logo