Wat is Webflow en hoe is het ontstaan?
Webflow zag in 2013 het levenslicht als een project van Vlad Magdalin, Sergie Magdalin en Bryant Chou. Het begon als een reactie op de beperkingen van bestaande websitebouwers, waarbij de focus lag op zowel design als functionaliteit. De startup groeide snel, ondersteund door financiering en een groeiende gebruikersbasis. Met meer dan 100.000 actieve websites die momenteel online staan, heeft Webflow bewezen een betrouwbare partner te zijn voor iedereen die graag een eigen website wil bouwen.
Functionaliteiten Webflow
De belangrijkste mogelijkheden binnen Webflow
Je eigen website maken met Webflow? Webflow biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars. De website builder onderscheidt zich door krachtige ontwerptools, codevrije ontwikkeling en de mogelijkheid om volledige controle te hebben over het eindproduct. We zetten de belangrijkste mogelijkheden voor je op een rij:
- Webflow editor: Templates en presets
- Hosting
- Automatische HTML
- SEO
- Beveiliging
- Webshop functionaliteiten
Webflow editor: Templates en presets
Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Webflow zijn de beschikbare templates en presets. Deze versnellen het ontwikkelingsproces aanzienlijk, waardoor gebruikers snel aan de slag kunnen, zonder helemaal vanaf nul te beginnen. Met meer dan honderd templates om uit te kiezen, is er voor bijna elke behoefte wel iets beschikbaar.
Hosting
Naast het bouwen van websites biedt Webflow ook hostingdiensten. Dit is een handige optie voor degenen die liever een all-in-one oplossing hebben. De hosting wordt gekenmerkt door hoge prestaties en schaalbaarheid, en er is zelfs een optie om de site over te zetten naar aangepaste hosting.
Automatische HTML
Een van de opmerkelijke kenmerken van Webflow is de mogelijkheid om automatisch HTML en CSS te genereren op basis van het ontwerp. Dit elimineert de noodzaak om handmatig code te schrijven, wat vooral handig is voor degenen die (te) weinig ervaring hebben met programmeren en het schrijven van code.
Geavanceerde SEO
Webflow gaat verder dan de basis-SEO-functies die je in de meeste websitebouwers vindt. Het biedt de mogelijkheid om sitemaps te genereren en 301 redirects aan te passen. Hierdoor hebben gebruikers meer controle over de zoekmachineoptimalisatie van hun sites. In onderstaande afbeelding kun je de basisfunctionaliteiten zien. Hier kun je bijvoorbeeld Meta-titels en omschrijvingen toevoegen zoals deze in Google worden getoond.
Beveiliging
Beveiliging is een cruciaal onderdeel bij het bouwen van websites. Om je website en de bezoekers te beschermen, biedt Webflow enkele beveiligingsfuncties. De websitebuilder maakt automatische back-ups, waardoor je eerdere versies van je site kunt herstellen als er iets misgaat en je krijgt een gratis SSL-certificaat.
Webshop functionaliteiten
Dankzij de e-commerce functionaliteiten kun je met Webflow ook een online winkel opzetten en producten verkopen. Webflow hanteert daarbij wel een beperking in het aantal producten dat je kunt verkopen, afhankelijk van het gekozen abonnement.
Webflow prijzen en pakketten
Verschillende pakketten en prijzen van Webflow
Webflow biedt verschillende prijzen en pakketten om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Van een gratis pakket voor de beginnende gebruiker tot een maatwerk Enterprise abonnement.
Webflow klantenservice
Ondersteuning en klantenservice van Webflow
Webflow biedt gebruikers een uitgebreide database met educatieve hulpmiddelen. In de Webflow University vind je cursussen, handleidingen en een actief gebruikersforum waar je met al je vragen terecht kunt. Voor persoonlijk contact met de Webflow klantenservice, kun je contact opnemen via e-mail. Doorgaans ontvang je binnen 24-48 uur een reactie.
Support telefoon | Webflow biedt geen telefonische support |
Support e-mail | Webflow heeft een e-mailadres voor support |
Ticket systeem | Webflow beschikt over een ticket systeem |
Chat | Webflow biedt geen support via de chat |
Veel gestelde vragen / Helpcenter | https://forum.webflow.com/ |
Conclusie sitebuilder Webflow
Waarom wel of niet kiezen voor Webflow
Webflow heeft gebruikers veel te bieden. Van een gebruiksvriendelijke editor tot automatische HTM en tal van templates en presets. Maar is Webflow geschikt voor jou? We zetten de voor- en nadelen van Webflow nog even op een rij:
Conclusie: Een eigen Webflow website maken?
Webflow is een krachtige tool om websites te maken, maar het is niet meteen perfect voor iedereen. Als je bereid bent om de leercurve te overwinnen en waarde hecht aan design en functionaliteit, kan Webflow een uitstekende keuze zijn. Het biedt ongekende controle over je projecten en is bijzonder geschikt voor ervaren ontwerpers en ontwikkelaars. Als je echter een beginner bent of eenvoudige sites wilt bouwen, kunnen andere platformen meer geschikt zijn. De prijzen kunnen wat ingewikkeld zijn, dus het is slim om goed na te denken welk abonnement het beste bij jou past. Over het algemeen is Webflow een sterke tool waarmee je prachtige, op maat gemaakte, websites kunt bouwen.
Webflow ervaringen
Webflow ervaringen van anderen
Wat de mogelijkheden en functionaliteiten van Webflow betreft, zijn de meeste gebruikers erg enthousiast. Gebruikers die minder blij zijn met Webflow, lopen vooral aan tegen de wat steile leercurve en de beperkte mogelijkheden om de klantenservice te bereiken.
Webflow veelgestelde vragen
De meestgestelde vragen over Webflow
De Webflow klantenservice en gebruikers op het forum helpen je graag op weg met antwoorden op je vragen. Is jouw vraag vaker gesteld? Dan vind je hem wellicht terug tussen de veelgestelde vragen.