Een eigen Wix website maken

Wix is gemaakt om websites te ontwerpen en te bouwen, zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Dankzij een handige wizard en honderden sjablonen hoef je niet vanuit niets te beginnen. Na het kiezen van een geschikte template kun je snel van start. Heb je wél kennis van programmeren? Dan biedt Wix veel extra mogelijkheden op het gebied van webapplicatie development.
Wix website maken

Wat is Wix en hoe is het ontstaan?

Toen de makers van Wix, Avishai Abrahami, Nadav Abrahami en Giora Kaplan op het strand werkten aan de website van een start-up, liepen zij tegen een grote frustratie aan. Het maken van een website was moeilijk, duur en frustrerend. Dat moest toch anders kunnen? Een briljant idee werd geboren en daaruit ontstond uiteindelijk Wix, een platform waarmee iedereen zonder technische kennis een eigen website kan maken. In slechts 15 jaar tijd is Wix uitgegroeid tot een enorme website builder met wereldwijd meer dan 200 miljoen gebruikers. Wij zochten voor je uit wat Wix te bieden heeft en wat de voor- en nadelen zijn van het maken van een eigen website met Wix.

9.2Beoordeling
Wix beoordeling

Snel en zonder technische kennis toch een professionele website van hoge kwaliteit maken. Dat is het idee achter Wix en met meer dan 900 sjablonen en 300 widgets heb jij binnen notime je eigen website online!

Hulp en klantenservice
8.6
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
9.5
Prijzen
9.5

Functionaliteiten Wix

De belangrijkste mogelijkheden binnen Wix

De software van Wix biedt iedereen de mogelijkheid om een eigen website te maken. Of je nu wil starten met een automatisch gegenereerde website, een sjabloon of een leeg canvas, alles is mogelijk. We zetten een aantal belangrijke en opvallende functionaliteiten voor je op een rijtje:

 • 300+ Widgets
 • 900+ templates
 • Wix ADI (Artificial Design Intelligence)
 • Wix Editor
 • Wix Velo
 • Wix SEO Wiz
Wix bestelproces
Op basis van drie vragen helpt Wix je al een handje voor het vervolg van het bestelproces, hoe makkelijk wil je het hebben?

Widgets

In de Wix App Market vind je honderden apps die je in de vorm van widgets aan je website kunt toevoegen voor extra functionaliteit. Veel templates van Wix komen met vooraf geïnstalleerde apps, maar je kunt dit altijd zelf aanpassen en aanvullen. Zo zijn er bijvoorbeeld apps voor nieuwsbrieven, live chat en online boekingen. Goed om te weten: Hoewel Wix zelf veel apps heeft ontwikkeld, vind je in de App Market ook veel toepassingen van derden. Wix biedt ze aan maar ondersteunt ze veelal niet zelf; Voor hulp bij het gebruik moet je aankloppen bij de betreffende ontwikkelaar en niet bij Wix.

Wix Widgets en Apps
De Wix-appmarkt, hier kun je meer dan 300 verschillende widgets vinden die je op je website kunt integreren zonder dat je hier zelf technische kennis voor nodig hebt.

900+ templates

Wix biedt een zeer uitgebreid aanbod templates voor je website. De templates zijn stuk voor stuk zeer verschillend en volledig naar wens aan te passen.

Wix template kiezen
Als je niet kiest voor de ADI (zie hieronder) kun je kiezen uit meer dan 900 verschillende templates. Dan moet er haast wel iets tussen zitten wat aansluit bij je wensen:)

Wix ADI (Artificial Design Intelligence)

Voor sommige websites kun je gebruik maken van Wix ADI. Deze slimme wizard helpt je bij het opzetten van je website. Aan de hand van een aantal gerichte vragen kiest de software een ontwerp dat past bij jouw doelgroep. Vervolgens wordt dat ontwerp automatisch met afbeeldingen en tekst gevuld. Er wordt een contactformulier gecreëerd en je website wordt aan je social media gekoppeld. Uiteraard kun je ieder onderdeel daarna aanpassen zodat de website helemaal naar je eigen wens wordt.

Wix Editor

Begin je met een Wix sjabloon of start je met een blanco pagina om je website helemaal zelf op te bouwen? Met de Wix editor is die keuze aan jou. Waar bij andere website editors wel eens frustraties kunnen ontstaan qua grids en indeling, is in de Wix editor elk detail tot op de pixel aan te passen. Ideaal, want zo zet je jouw website ook qua design helemaal naar je eigen hand.

Wix website builder omgeving
Dit is de website builder omgeving van Wix nadat je een template hebt gekozen. Ziet er eenvoudig uit toch!?

Wix Velo

Heb je zelf wél developing skills? Ook dan is Wix ideaal. Het geïntegreerde Velo maakt het mogelijk om je eigen web applicaties te schrijven en zo de functionaliteit van je website flink te vergroten. Zo kun je zelf databases met content bouwen en Wix site zelf de bijbehorende pagina’s voor je website laten genereren. Velo biedt je de volledige vrijheid om te ontwerpen, beheren en implementeren, inclusief serverless computing en probleemloze codering.

Wix Velo modus

Wix SEO Wiz

Wix SEO Wiz is een uitgebreide SEO tool. Wellicht één van de meest uitgebreide SEO tools die bij website builders zijn inbegrepen. Aan de hand van een handige checklist zie je precies wat je moet doen om de vindbaarheid van je website te verbeteren én waarom die stappen nodig zijn. Bovendien heeft de tool een duidelijke handleiding die inzicht geeft in de werking van zoekmachines en hoe je deze kunt inzetten om je website beter te laten scoren.

Wix SEO tool
Dit is de SEO Wiz van Wix. Met deze tool kun je heel eenvoudig binnen enkele stappen je website een stuk zoekmachine vriendelijker maken.

Wix prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Wix

Een wix website maken is, dankzij de verschillende pakketten die Wix aanbiedt, voor iedereen mogelijk.Van een gratis startpakket tot een VIP pakket met grote opslagruimte en extra functionaliteiten. Bekijk de pakketten hieronder voor een eerste indruk van de diverse opties.

Persoonlijk domeinnaam
Reclamevrij
Opslagruimte

Gratis
Voor al je het eerst wilt proberen
GRATIS
Persoonlijk domeinnaam
Reclamevrij
Opslagruimte
500 MB

Connect Domain
Leg een basis voor je site
€4,50 p.m.
Aan de slag
Persoonlijk domeinnaam
Reclamevrij
Opslagruimte
500 MB
meest gekozen

Combo
Voor persoonlijk gebruik
€8,50 p.m.
Aan de slag
Persoonlijk domeinnaam
Reclamevrij
Opslagruimte
3 GB

Unlimited
Voor ondernemers en freelancers
€14,50 p.m.
Aan de slag
Persoonlijk domeinnaam
Reclamevrij
Opslagruimte
10 GB
Wix prijzen

Wix klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Wix

Bij de Wix klantenservice kun je terecht met al je vragen over je account, je website en de Wix widgets die je op je website kunt gebruiken. Via het online helpcenter deelt het team van Wix de kennis waarmee je zelfstandig aan de slag kunt om problemen op te lossen. Is dat niet voldoende of spreek je liever een medewerker? Dan kun je de klantenservice 24/7 bereiken via live chat.

Support telefoonWix biedt telefonische support
Support e-mailWix heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemWix beschikt niet over een ticket systeem
Chat Wix biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://support.wix.com/en/

Conclusie sitebuilder Wix

Waarom wel of niet kiezen voor Wix

Wix is misschien wel de meest uitgebreide website builder die we kennen. Toch is het ook voor mensen zonder ervaring makkelijk om een goed begin te maken in Wix. De editor is diep en de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos, maar je bepaalt zelf hoe ver je gaat. Met de grote hoeveelheid widgets, sjablonen en afbeeldingen kun je in elk geval in korte tijd een complete website online zetten. Door de grote diversiteit aan sjablonen is het echter niet mogelijk deze allemaal responsief aan te bieden. Dat betekent dat je de mobiele versie van je website soms handmatig moet wijzigen. Ook is het van belang om direct het juiste thema te kiezen, omdat achteraf wijzigen van het basisthema een hoop handmatig aanpaswerk kan opleveren.

Voordelen Wix
 • 300+ widgets
 • 900+ sjablonen
 • Alles is naar wens te wijzigen
 • Wix ADI
 • Je kunt Wix gratis proberen
Nadelen Wix
 • Niet alle Wix tempaltes zijn responsive voor mobiel en tablet
 • Prijs relatief hoog

Conclusie: Een eigen Wix website maken?

Wix biedt enorm veel vrijheden in het bouwen van een website. Of je nu start aan de hand van Wix ADI of zelf een sjabloon of leeg canvas kiest, maakt daarbij niet uit. Je kunt met Wix dus ook zonder technische kennis vlot aan de slag om een eigen website te maken.

Dankzij Wix Velo is de software ook interessant voor mensen met meer technische kennis. Velo biedt de mogelijkheid om webapplicaties te ontwerpen, maken en implementeren. Wat Wix websites betreft, blijft het echter zo dat je geen toegang hebt tot de broncode. Een website vanuit Wix migreren naar een ander CMS, bijvoorbeeld WordPress, is daarmee een no-go.

Alles bij elkaar genomen is Wix geschikt voor beginners én voor ervaren websitebouwers. Daardoor is Wix voor iedere website bouwer vroeg of laat het proberen waard.

Twijfel je nog tussen Wix of WordPress? Lees dan eens ons artikel over Wix of WordPress!

Wix ervaringen

Wix ervaringen van anderen

Over het gebruiksgemak van de Wix website builder zijn veel klanten goed te spreken. Er is ruime keuze op het gebied van sjablonen en widgets en het is eenvoudig om dingen aan te passen en toe te voegen. Op het gebied van klantenservice zijn veel ervaringen minder positief. Zeker wanneer het vragen betreft over financiële afwikkelingen en abonnementsprijzen voelen mensen zich niet snel gehoord.

1.7Beoordeling
Trustpilot

Ondanks onze goede ervaringen wordt Wix erg slecht beoordeeld op het platform Trustpilot. Met maar liefst een 1,7 van 5 op basis van duizenden reviews is dat niet heel best.

4.3Beoordeling
Wix Customer Reviews

Op de eigenwebsite van Wix krijgen ze wel erg goede beoordelingen. Op basis van honderden reviews scoren ze een 4,3 op basis van 5.

Wix veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Wix

Via het Wix helpcenter probeert de klantenservice van Wix zoveel mogelijk vragen te beantwoorden zonder persoonlijke contact. Je treft er dan ook tal van handleidingen (in EN en NL) aan om je op weg te helpen. Is jouw vraag vaker gesteld? Dan vind je hem wellicht terug tussen de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Kan ik ook een e-mailadres koppelen aan mijn Wix website?
Ja, via Wix kun je een gepersonaliseerd e-mailadres krijgen dat past bij je bedrijf en bij het domein van je website.
Welk Wix-abonnement moet ik kiezen?
Vrijwel de meeste gebruikers van Wix kiezen voor een van de goedkopere opties. Hierbij kunnen ze gebruik maken van alle functies én hebben zij toegang tot de Wix App Market. Wil je een Wix webshop bouwen? Kijk dan naar de zakelijke pakketten voor e-commerce websites.
Zijn Wix websites reclamevrij?
Alle websites die gemaakt zijn met een betaald pakket van Wix zijn reclamevrij. Gebruik je het gratis pakket voor je Wix website, dan bevat je website een Wix banneradvertentie en een Wix favicon. Deze kun je pas verwijderen nadat je pakket is opgewaardeerd naar een betaalde optie.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

8.8Beoordeling
Jimdo

Jouw eigen website in 3 minuten online.
Meer over Jimdo

Eigenwebsitemaken.nl
Logo