Een eigen JouwWeb website maken

JouwWeb is de websitebuilder voor beginners. Het is ontzettend gemakkelijk te gebruiken en je kunt er een goed werkende en mooie website mee maken.
Website maken JouwWeb

Wat is JouwWeb en hoe is het ontstaan?

Tijdens hun studie informatica werden Wouter Twisk en Roel van Duijnhoven regelmatig gevraagd of ze ‘even een website konden maken’. Maar daar zaten de studenten niet echt op te wachten. In plaats van simpelweg ‘nee’ te verkopen, deden ze iets slimmers. Ze gingen aan de slag en bedachten een oplossing waarmee iedereen eenvoudig zélf een website kon maken: JouwWeb. Het bleek een schot in de roos en inmiddels is JouwWeb uitgegroeid tot de ideale tool voor beginners die graag een eigen website, webshop of een portfolio willen. En dat zijn er inmiddels al meer dan 750.000! Maar wat kun je dan eigenlijk precies met JouwWeb? Wat kun je verwachten en hoe zit het met de voor- en nadelen? In ons artikel lees je er alles over.

9.5Beoordeling
JouwWeb beoordeling

Simpel je eigen website maken, dat is het concept achter JouwWeb en dat is wat ons betreft uitstekend gelukt. Er is geen technische kennis nodig en je kunt via een Drag & Drop editor eenvoudig je website in elkaar zetten.

Hulp en klantenservice
9.5
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
9.6
Prijzen
9.3

Functionaliteiten JouwWeb

De belangrijkste mogelijkheden binnen JouwWeb

Het concept achter JouwWeb is dat het vooral simpel moet zijn om je eigen website te maken. Daarnaast biedt JouwWeb je heel wat mogelijkheden om je online business op de kaart te zetten.

 • Handige websitebuilder
 • Templates voor jouw eigen website
 • Eén website voor desktop en mobiel
 • Kies je domeinnaam en e-mailadres
 • Foto’s uploaden
 • Webshop module
 • Social media knoppen
 • Duidelijk statistieken
Zo ziet het stappenplan eruit bij JouwWeb. Je ziet het goed, in slechts 3 stappen heb je al een start gemaakt met je eigen website.

Handige websitebuilder

Om een eigen website te maken met JouwWeb, hoef je geen verstand te hebben van HTML. Sterker nog; met de overzichtelijke editor kun je de verschillende elementen van je website gewoon naar de juiste plek slepen. Omdat je iedere wijziging live ziet, weet je ook direct hoe het eruit komt te zien. JouwWeb maakt het bouwen van een website intuitief en daardoor toegankelijk voor een breder publiek.

Website builder JouwWeb
Dit is hoe de website builder van JouwWeb eruit ziet. Zo krijg je een indruk van wat je kunt verwachten.

Templates voor jouw eigen website

Met de keuze uit meer dan 50 sjablonen heb je al snel een goede basis te pakken voor jouw nieuwe website. Het zijn fraaie templates in uiteenlopende stijlen die als basis of als inspiratie kunnen dienen. De kleuren, logo’s en foto’s zijn uiteraard naar wens aan te passen zodat de website uiteindelijk écht de look & feel krijgt die bij je past.

Template kiezen JouwWeb
Zo ziet het overzicht uit bij JouwWeb waar je een template kunt kiezen voor je website. Hiermee kun je starten en vervolgens helemaal naar je eigen wens maken.

Eén website voor desktop en mobiel

Steeds meer mensen bekijken een website op hun smartphone of tablet. JouwWeb speelt daar goed op in. De geproduceerde code is geschikt voor weergave op elk gangbaar schermformaat. Ideaal: de editor maakt het mogelijk om een preview te bekijken van hoe jouw website er op die verschillende schermformaten uit komt te zien.

JouwWeb responsive maken
Bij JouwWeb kun je ook je website volledig en gemakkelijk responsive maken voor mobiel en tablet.

Kies je domeinnaam en e-mailadres

Bij een gratis pakket van JouwWeb krijg je een webadres met een JouwWeb-extensie. Wie een pro- of business abonnement neemt, krijgt de mogelijkheid om zelf een domeinnaam en bijpassende e-mailadressen te kiezen. Niet voor iedereen even belangrijk, maar het staat natuurlijk wel professioneel.

Foto’s uploaden

Of je nu een enkele foto wil plaatsen of complete fotoalbums of slideshows wil tonen; bij JouwWeb is het eenvoudig te doen. Bij het uploaden van content zorgt JouwWeb ervoor dat de foto’s automatisch voor het web worden geoptimaliseerd. Erg prettig en essentieel voor een vlotte website.

Foto's uploaden JouwWeb
Foto’s of een galerij aanmaken is binnen JouwWeb ook ontzettend gemakkelijk.

Webshop module

Ook webshops bouw je eenvoudig met JouwWeb. Je kunt productpagina’s maken met tekst, foto’s en meer. Het systeem verzorgt online betaalmethodes en koppelingen met verzendservices. Een veilig bestelsysteem is gegarandeerd. Met JouwWeb heb je bovendien altijd duidelijk in beeld wat er besteld is.

Social media knoppen

Ook webshops bouw je eenvoudig met JouwWeb. Je kunt productpagina’s maken met tekst, foto’s en meer. HOm ook via social media contact te houden met bezoekers en (potentiële) klanten, kun je jouw social media kanalen koppelen aan de website. Door de buttons te integreren in de website, is de gebruiker altijd slechts één muisklik verwijderd van het bezoeken van posts op jouw instagram, facebook of twitteraccount. Een ideale marketingtool.

Social media knoppen toevoegen
Je kunt bij JouwWeb eenvoudig Social Media knoppen toevoegen van alle populaire Social media kanalen.

Duidelijke statistieken

Natuurlijk wil je graag weten hoe het met je website gaat. JouwWeb biedt daarom duidelijk inzicht in statistieken zoals het aantal (terugkerende) bezoekers, de tijd die bezoekers op je website doorbrengen en de manier waarop ze op jouw website terecht zijn gekomen. Alle informatie wordt overzichtelijk en cijfermatig weergegeven. De cijfers helpen je om je diensten op de juiste manier aan te prijzen en laten je zien of je op de goede weg bent.

JouwWeb voorbeelden

Voorbeelden van JouwWeb websites

Door de jaren heen zijn er al meer dan 80.000 kleine ondernemers gestart met het ontwikkelen van een eigen website met de software van JouwWeb. Alle voorbeelden hier laten zien dat is veel te veel werk en ook voor JouwWeb is dit natuurlijk niet bij te houden. Toch hebben ze een overzicht gemaakt met fantastische voorbeelden van echte websites die ontwikkeld zijn met JouwWeb.

JouwWeb prijzen en pakketten

Verschillende pakketten van JouwWeb

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij je wensen, biedt JouwWeb verschillende pakketten aan:

Eigen domeinnaam (gratis)
Eigen mailbox
Reclamevrije website

JouwWeb
GRATIS
Hobbyisten en particulieren
Nu gratis proberen
Eigen domeinnaam (gratis)
.jouwweb.nl-adres
Eigen mailbox
Reclamevrije website

JouwWeb Lite
Eenvoudige versie met domeinnaam
€4,00 p.m.
Eerste 3 maanden gratis proberen
Eigen domeinnaam (gratis)
Eigen mailbox
Reclamevrije website
Meest gekozen

JouwWeb Pro
Voor de ondernemers

€7,50 p.m.
Eerste 3 maanden gratis proberen
Eigen domeinnaam (gratis)
Eigen mailbox
Reclamevrije website

JouwWeb Business
Voor de professionals

€15,- p.m.
Eerste 3 maanden gratis proberen
Eigen domeinnaam (gratis)
Eigen mailbox
Reclamevrije website

JouwWeb Gratis

Een pakket voor hobbyisten en particulieren waar je gratis gebruik van kunt maken. Dit is inclusief een .JouwWeb domein en een basisset aan functies voor een simpele website.

Prijs:
Altijd gratis

JouwWeb Lite

Met deze nieuwe tussenversie kun je gemakkelijk een eigen website bouwen zonder eigen mailbox maar wel met een eigen gratis domeinnaam. Alle functionaliteiten om zelf een website te maken zitten in dit pakket maar verder geen overbodige functionaliteiten die je misschien niet nodig hebt.

Prijs:
€ 5,- per maand (of € 4,- per maand bij jaarlijkse betaling) Eerste 3 maanden gratis + geen opstartkosten.

JouwWeb Pro

Als ondernemer wil je graag je eigen domeinnaam kiezen en zo snel mogelijk je website online zetten. Dat kan met het JouwWeb Pro pakket. Je krijgt een uitgebreide set functionaliteiten om je website zo optimaal mogelijk in te richten en een eigen e-mailadres.

Prijs:
€ 9,- per maand (of € 7,50 per maand bij jaarlijkse betaling) Eerste 3 maanden gratis + geen opstartkosten.

JouwWeb Business

Voor de echte professionals is er JouwWeb Business. Met dit pakket geniet je van alle functies uit het Pro pakket + een XL mailbox, onbeperkt aantal producten in je webshop en de mogelijkheid om HD video aan je website toe te voegen.

Prijs:
€ 18,- per maand (of € 15,- per maand bij jaarlijkse betaling) Eerste 3 maanden gratis + geen opstartkosten.

JouwWeb prijzen

JouwWeb klantenservice

Ondersteuning en de klantenservice van JouwWeb

De klantenservice van JouwWeb is ondanks dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn erg goed. Een kort overzicht van de mogelijkheden die JouwWeb aanbiedt:

Support telefoonJouwWeb heeft geen telefonische support
Support e-mail (Ticket systeem)JouwWeb heeft een Ticket systeem waar je vragen in kunt stellen
Chat JouwWeb biedt een live chat functionaliteit aan via de website
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://help.jouwweb.nl/nl/support/solutions/

JouwWeb video “Website maken in 12 minuten”

JouwWeb heeft ook een eigen YouTube kanaal. Op dit kanaal kun je verschillende video’s vinden waarin ze uitleggen hoe je verschillende functionaliteiten aan je website toe kunt voegen. Van hele simpele basis functionaliteiten als het toevoegen van een knop of tabel tot aan video’s hoe je een product galerij toevoegt aan je webshop.

Ook hebben ze een complete video waarin ze uitleggen hoe je een website kunt maken met JouwWeb in 12 minuten. Deze hebben we hieronder voor je toegevoegd:

Conclusie sitebuilder JouwWeb

Waarom wel of niet kiezen voor JouwWeb

Jouwweb is een pakket boordevol handige functies en heeft haar gebruikers veel voordelen te bieden. Omdat de focus bij JouwWeb vooral op gemak voor de minder ervaren gebruiker ligt, zitten er ook nadelen aan het gebruik. Zo is het met JouwWeb lastiger om complexe websites te bouwen. Heb je dus iets meer verstand van websites maken of stel je veel specifieke eisen aan je website? Dan is JouwWeb wellicht minder geschikt. Hier enkele voor- en nadelen van JouwWeb op een rij:

Voordelen JouwWeb
 • Gratis .nl domein
 • Gratis SSL-certificaten
 • Onbeperkte opslagruimte
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Gebruiksgemak, met o.a. een drag en drop editor
 • Previews voor desktop- en mobiele weergave
 • Meertalige websites
 • Voordelige prijzen
 • Eenvoudig te koppelen aan Google Analytics
 • Mogelijkheid tot koppelen met betaaldiensten en boekhoudpakketten
 • Volledig Nederlandstalige ondersteuning
Nadelen JouwWeb
 • De mogelijkheden binnen de websitebouwer zijn beperkt
 • Wisselen van provider is niet mogelijk
 • Met JouwWeb kun je geen membership site bouwen
 • Geen live chat-ondersteuning
 • Blogfunctionaliteit is vrij beperkt

Snel jouw professionele website online met JouwWeb

JouwWeb is een aanrader voor wie eenvoudig een goede website wil maken. Het pakket biedt goede, doorontwikkelde functies en een groot gebruiksgemak. Uit een gemiddelde van alle JouwWeb ervaringen blijkt dat veel gebruikers blij zijn met de mogelijkheden en de goede (Nederlandstalige) ondersteuning. Dat dit alles verkrijgbaar is voor een voordelig bedrag maakt JouwWeb extra populair.

De focus op gemak maakt JouwWeb minder geschikt voor complexe (membership) websites. Wie echter het profijt wil van een eenvoudig drag-en-drop systeem, onbeperkte opslagruimte en snelle koppelingen met social media, betaalsystemen, boekhoudpakketten en Google Analytics, zit goed met JouwWeb.

JouwWeb ervaringen

Wat zijn de ervaringen op andere platformen met JouwWeb

Hoe wordt JouwWeb op andere platformen beoordeeld? Wij hebben verschillende bekende platformen bekeken en de gemiddelde beoordelingen van JouwWeb op deze platformen kun je hieronder terugvinden.

4.6Beoordeling
Trustpilot

JouwWeb wordt ook op Trustpilot erg goed beoordeeld. Met maar liefst een 4,6 van 5 op basis van duizenden reviews blijkt ook hier dat JouwWeb uitstekend is om een eigen website mee te maken.

3.9Beoordeling
Google Reviews

JouwWeb wordt ook op Google goed beoordeeld. Met een 3,9 van 5 op basis van honderden reviews wel minder goed dan op Trustpilot maar nog steeds een er goed gemiddelde!

JouwWeb veelgestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende vragen over JouwWeb

Veelgestelde vragen
Zit er een maximum aan aantal afbeeldingen, bestanden of dataverkeer?
Bij JouwWeb is er geen maximum aan het aantal afbeeldingen en of bestanden dat je wil gebruiken op je website. Ook is er geen limiet op dataverkeer. Er is uiteraard wel een Fair Use Policy mocht je het echt te gek maken.
Is een “gratis” pakket echt Gratis bij JouwWeb?
Ja, het gratis pakket van JouwWeb is ook echt gratis. Je hoeft niks te betalen en je kunt dus zelf een eigen website maken en dat helemaal gratis. Echter zit je dan wel aan een ‘jouwweb.nl’ URL vast. Je domeinnaam zal er dus bijvoorbeeld als volgt uitzien: jouwwebsitenaam.jouwweb.nl. Als je gebruik wilt maken van een eigen domeinnaam dan moet je wel gaan betalen. De gratis versie van JouwWeb is prima om een website te maken als hobby. Heb je echter een bedrijf of wil je serieus iets met je website gaan doen dan adviseren we wel om een betaald pakket te nemen.

Bekijk vergelijkbare websitebuilders

9.2Beoordeling
Wix

Voor professionele websites in hoge kwaliteit.
Meer over Wix

8.8Beoordeling
Jimdo

Jouw eigen website in 3 minuten online.
Meer over Jimdo

Eigenwebsitemaken.nl
Logo