Elementor Pro pagebuilder

Of je nu een beginnende of gevorderde websitebouwer bent, met de Elementor Pro pagebuilder kan iedereen een eigen website bouwen. De Elementor Pro pagebuilder is super snel en zoekmachinevriendelijk en geschikt voor alle soorten websites en webshops.
Elementor Pro Pagebuilder

Elementor Pro pagebuilder voor WordPress

Toen Pojo Themes, het bedrijf achter Elementor, de Elementor pagebuilder op de markt bracht, was dat niet hun eerste product. Al langere tijd maakte de onderneming WordPress thema’s en plugins van hoge kwaliteit. Maar een goed en gebruiksvriendelijk systeem om websites te bouwen ontbrak nog aan het assortiment. En zo werd in 2016 de Elementor Pro pagebuilder geboren. Een pagebuilder die, dankzij het drag-and-drop systeem eenvoudig te gebruiken is, waarmee je zeer snelle websites kunt bouwen die goed vindbaar zijn in Google. Dat de Elementor pagebuilder een succes is, blijkt wel uit de meer dan 5 miljoen gebruikers. Wij kijken daarom in dit artikel naar de mogelijkheden met de Elementor Pro pagebuilder en zetten voor- en nadelen voor je op een rijtje.

9.2Beoordeling
Elementor Pro pagebuilder beoordeling

Met Elementor Pro bouw je de meeste complexe website in een handomdraai. De builder werkt erg gemakkelijk en heeft een lage leercurve. Meer dan 10 miljoen websites zijn ontwikkeld met Elementor Pro, dat zegt genoeg toch?

Hulp en klantenservice
9.1
Zoekmachine vriendelijk
9.2
Gebruiksgemak en kwaliteit van de pagebuilder
9.6
Prijs
9

Functionaliteiten Elementor Pro pagebuilder

De belangrijkste mogelijkheden van Elementor Pro pagebuilder

Elementor is niet de eerste de beste pagebuilder, maar een multifunctioneel stukje software waarmee je een volledige website of webshop kunt ontwikkelen. Daarbij zijn er wel grote verschillen tussen de gratis versie en de betaalde variant. Door te kiezen voor Elementor Pro krijg je toegang tot alle mogelijkheden die de builder te bieden heeft. Van een gebruiksvriendelijk drag-and-drop systeem tot Elementor WooCommerce voor webshops:

 • Drag-and-drop systeem
 • 100% responsive
 • Live editing
 • Templates bouwen met theme builder
 • 90+ widgets
 • 200+ demowebsites en templates
 • Webshop bouwen met Elementor WooCommerce Builder
Elementor Pro Text editor
Voorbeeld van hoe je live op de voorkant een titel van een banner of sectie aan kunt passen.

Drag-and-drop systeem

Met de Elementor pagebuilder bouw je zonder technische kennis eenvoudig je eigen website. Het drag-and-drop systeem van de pagebuilder werkt intuïtief en helpt je om alle elementen van je website gemakkelijk op de juiste plek te zetten.

Elementor Pro Drag and Drop
In Elementor kun je alle elementen die je zit gemakkelijk oppakken en verslepen. Op bovenstaande afbeelding zie je dat we een Koptekst aan het verslepen zijn tussen de “Shop now” knop en voorbeeld tekst.

100% responsive

Steeds vaker bekijken mensen een website niet op de computer, maar op een tablet of smartphone. Het is dus aan te raden je website geschikt te maken voor al deze verschillende apparaten. Websites die gebouwd zijn met Elementor Pro zijn automatisch 100% responsive. Door in de builder te switchen naar de verschillende devices kun je vooraf zien hoe pagina’s worden weergegeven en eventueel specifieke pagina’s aanpassen voor één of meerdere apparaten.

Elementor Pagebuilder Responsive
In Elementor kun je gemakkelijk de responsive versie van je website maken. Je kunt hem op mobiel zetten en live de mobiele versie bewerken. Hetzelfde geldt voor tablets.

Live editing

Naast het drag-and-drop systeem van Elementor Pro, heeft de pagebuilder ook een live editing systeem. Dat betekent dat je de website kunt bewerken aan de voorkant van de pagina’s (front-end) en daar direct kunt zien hoe je wijzigingen eruit zien. Alle aanpassingen zijn alleen voor jou zichtbaar, tot je de pagina opnieuw opslaat.

Templates bouwen met theme builder

Elementor Pro is niet alleen een pagebuilder, maar ook een theme builder. Je kunt in de builder dan ook zelf templates instellen en aangeven voor welke pagina’s deze templates gebruikt moeten worden. Ideaal, want daardoor hoef je niet keer op keer een pagina vanaf het begin op te bouwen. Je werkt bovendien met flexibele elementen, zodat zaken als titels, featured image en author box op iedere pagina juist worden ingevuld.

Elementor Pro thema bouwer

90+ widgets

Elementor heeft een groot aanbod aan widgets die je bij het maken van je website kunt gebruiken. Gebruik je de gratis versie van Elementor, dan krijg je toegang tot de basiselementen, zoals tekstveld, titel, afbeelding, lijsten en video. Kies je voor Elementor Pro? Dan heb je meer dan 90 Elementor widgets tot je beschikking. Denk bijvoorbeeld aan een login mogelijkheid, formulieren en prijslijsten. Perfect voor jouw professionele website of webshop.

Elementor Pro widgets

200+ demowebsites en templates

Voor een snelle en gemakkelijke start biedt Elementor meer dan 200 demowebsites en templates aan. Websitebouwers die de gratis versie van Elementor gebruiken, kunnen uit een kleine selectie templates kiezen. Wie de Elementor Pro Pagebuilder gebruikt heeft ruime keuze uit demowebsites met prachtige designs en volop functionaliteiten.

Elementor Pro Demowebsites

Webshop bouwen met Elementor WooCommerce Builder

Voor het online verkopen van producten is een simpele website niet voldoende. Je hebt een webshop nodig. Met de Elementor WooCommerce Builder combineer je de kracht van Elementor Pro met de webshop functionaliteiten van WooCommerce om in no-time een complete webshop te bouwen. Dankzij de Elementor WooCommerce Builder is het bouwen van een webshop voor iedereen toegankelijk geworden. De koppeling tussen de twee systemen loopt soepel en snel. De Elementor templates bibliotheek bevat ook templates voor webwinkels en Elementor Pro biedt daarnaast ook nog zo’n 20 widgets die speciaal zijn ontwikkeld voor WooCommerce webshops.

Elementor Pro WooCommerce Builder Widgets
In bovenstaande afbeelding zie je aan de rechterzijde verschillende widgets waarmee je eenvoudig WooCommerce elementen op je website kunt toevoegen.

Elementor Pro Popup Builder

Met de Elementor Pro Popup Builder maak je in een handomdraai de mooiste en meest succesvolle pop-ups voor je website. Ook hiervoor gebruik je het drag-and-drop systeem van de pagebuilder én er staan een groot aantal templates tot je beschikking voor een snelle start. Via de instellingen kun je precies bepalen wanneer een pop-up vertoond moet worden en stel je gemakkelijk voorwaarden, triggers en geavanceerde regels in.

Elementor Pro zoekmachinevriendelijk

Is Elementor Pro zoekmachinevriendelijk?

Qua zoekmachinevriendelijkheid zit je met de Elementor pagebuilder zeker goed. Dat heeft vooral te maken met de kwaliteit van de code. Hoe schoner deze code is, hoe makkelijker Google jouw website kan lezen. Elementor Pro zorgt ervoor dat de code vrij is van alle functionaliteiten die je op jouw website niet gebruikt. Dat scheelt enorm in de laadtijd en in de vindbaarheid van je website.

Elementor Pro pagebuilder prijs

Elementor Pro Pagebuilder prijzen en mogelijkheden

Om te starten met Elementor, zou je kunnen kiezen voor de gratis variant van de software. Voor sommige eenvoudige websites is dit voldoende. Je mist dan echter wel veel mogelijkheden en functionaliteiten. We hebben daarom vooral gekeken naar de prijzen van de Elementor Pro Pagebuilder. Daarbij betaal je jaarlijks een vast bedrag, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Zo heb je toegang tot alle templates, demowebsites en widgets en ontvang je bij vragen en problemen support van de klantenservice.

Aantal websites
Support
Expert Website Kits

Essential plan
$49,- jaarlijks
Aan de slag
Aantal websites
1
Support
Premium Support
Expert Website Kits
populair

Expert plan
$199,- eenmalig
Aan de slag
Aantal websites
25
Support
Premium Support
Expert Website Kits

Agency plan
$399,- eenmalig
Aan de slag
Aantal websites
100
Support
VIP Support 
Expert Website Kits
Elementor Pro Prijzen

Elementor pagebuilder klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Elementor Pro

Zodra je Elementor Pro aanschaft krijg je toegang tot support van de klantenservice. Via e-mail, een ticket of de live chat kun je al je vragen en problemen voorleggen aan deskundige supportmedewerkers. Over het algemeen ontvang je binnen 1 dag een reactie. Heb je het Studio of Agency pakket van Elementor Pro? Dan ontvang je 24/7 VIP support met reactie binnen 30 minuten.

Om zelf problemen op te lossen, kun je je ook wenden tot de online Elementor kennisbank. Daar worden vrijwel alle meest voorkomende vragen en problemen uitgebreid besproken.

Support telefoonPojo Themes heeft geen telefonische support
Support e-mailPojo Themes heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemPojo Themes beschikt over een ticket systeem
ChatPojo Themes biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://elementor.com/help/

Conclusie Elementor Pro pagebuilder

Conclusie: Een eigen website maken met de Elementor Pro pagebuilder?

Als we kijken naar het uitgebreide pakket aan mogelijkheden met de Elementor Pro Pagebuilder en de Elementor WooCommerce Builder, dan kunnen we niet anders dan enthousiast zijn. Zeker gezien het feit dat alle functionaliteiten niet ten koste gaan van de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van je website. Elementor Pro is gemaakt voor resultaat. De software helpt je om goed te scoren in Google en om bezoekers om te zetten in klanten.

Voordelen Elementor Pro Pagebuilder
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veel mogelijkheden en functionaliteiten
 • Popup Builder
 • Elementor WooCommerce Builder
 • Zoekmachinevriendelijk
 • Goede support
 • Lage leercurve
Nadelen Elementor Pro Pagebuilder
 • Geen splittest functionaliteit

Elementor Pro pagebuilder ervaringen

Elementor Pro pagebuilder ervaringen van anderen

Hoewel er online zeker reviews te vinden zijn van ontevreden gebruikers, zijn de meeste mensen bijzonder tevreden over de Elementor Pro Pagebuilder. De software heeft niet voor niets meer dan 5 miljoen gebruikers. Zij vinden de pagebuilder over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk en zijn daarnaast ook goed te spreken over de support van de klantenservice.

4.1Beoordeling
Trustpilot

Met een gemiddelde van 4,1 van 5 op basis van meer dan 400 beoordelingen is Elementor erg populair en goed beoordeeld op Trustpilot.

4.5Beoordeling
WordPress.org

Op WordPress.org wordt de gratis versie van Elementor erg goed beoordeeld. Met een 4,5 van 5 op basis van meer dan 6000 beoordelingen scoren ze erg goed!

Elementor Pro pagebuilder veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Elementor Pro

In de online kennisbank van Elementor Pro vind je antwoord op veel vragen en problemen waar je bij het gebruik van de pagebuilder tegenaan kunt lopen. Wij bekeken de veelgestelde vragen en geven je hieronder alvast wat antwoorden:

Veelgestelde vragen
Kan ik de Elementor Pro Pagebuilder gratis proberen?
Als je de Elementor Pro Pagebuilder eerst even wil proberen, kun je gebruik maken van de gratis versie. Helaas zijn de functionaliteiten daarvan wel beperkt en kun je dus nooit helemaal testen wat de kracht is van Elementor Pro. Koop je een licentie voor Elementor Pro dan kun je jouw abonnement binnen 30 dagen opzeggen als je niet tevreden bent. Opzeggen is gratis en je ontvangt het volledige aankoopbedrag terug.
Werkt de Elementor Pro Pagebuilder met alle WordPress thema’s?
De Elementor Pro Pagebuilder werkt samen met alle thema’s die zijn ontwikkeld volgens de WordPress coderingsnormen.
Kan ik met de Elementor Pro Pagebuilder ook een webshop bouwen?
Zeker! Zodra je Elementor Pro aanschaft kun je gebruik maken van de Elementor WooCommerce Builder. Deze werkt perfect samen met de WooCommerce plugin voor webshops. Elementor heeft daarnaast ook een groot aanbod aan templates voor webshops in de bibliotheek.

Bekijk vergelijkbare WordPress pagebuilders

9.4Beoordeling
Divi pagebuilder

De totaaloplossing voor het bouwen van een complete website.
Meer over Divi pagebuilder

9Beoordeling
Visual Composer

Voor een vliegende start met je website!
Meer over Visual Composer

Eigenwebsitemaken.nl
Logo