Beste website hosting

Jouw eigen website heeft natuurlijk ook een eigen plek op het internet nodig. Wij zetten daarom de beste website hosting voor je op een rijtje. We leggen uit wat het inhoud én waar je op moet letten en welke hosting providers onze favorieten zijn.
Beste website hosting

Website hosting, de basis voor je website

Wie op zoek gaat naar goede website hosting, zal snel ontdekken dat er veel te kiezen valt. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat je weet welke zaken er meewegen. Onderstaande onderdelen van hosting hebben invloed op kwaliteit, maar ook op de prijs van website hosting:

Schijfruimte

Een website bestaat uit heel veel bestandjes: code, lettertypes, tekst, afbeeldingen, enzovoorts. Die nemen ruimte in beslag. Hoe groter de website, hoe meer schijfruimte je dus nodig hebt. Gebruik je op je website veel foto’s en/of video’s? Kies dan ook voor hosting met veel schijfruimte.

Bandbreedte (Dataverkeer)

De bandbreedte ook wel dataverkeer genoemd, van je hostingpakket bepaalt hoeveel bezoekers je maandelijks op je website kunt ontvangen.

Klantenservice

Goede klantenservice is erg waardevol. Dit zie je daarom ook vaak terug in de prijs van webhosting. Let op de bereikbaarheid van de klantenservice, op de taal, op de manieren waarop je met de klantenservice in contact kunt komen en op de reactie snelheid.

Website beveiliging

De beveiliging van je website is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Je wilt immers niet dat je website gehackt wordt, offline gaat of wordt besmet met virussen. Kies daarom voor webhosting die veel aandacht aan beveiliging besteedt.

Aantal websites per pakket

Goedkope website hosting pakketten zijn over het algemeen voor één domeinnaam en website. Wil je meerdere websites hosten? Dan kun je kijken naar een hostingpakket waar je meer domeinnamen in kunt plaatsen.

Om je op weg te helpen in je zoektocht naar goede website hosting, hebben wij de huidige aanbieders bekeken en een top 5 voor je samengesteld. In die top 5 vinden we Cloud86, Hostinger, Mijn.host, Kinsta en SiteGround. Wil je weten welke hosting provider voor jou het meest geschikt is? Lees er alles over in onze artikelen.

Beste website hosting 2024

  1. Cloud86 – Beste prijs-kwaliteit met Nederlandse telefonische support
  2. Hostinger – Meer dan 29 miljoen klanten wereldwijd
  3. Mijn.host – Razendsnelle hosting van Nederlandse bodem
  4. Kinsta – WordPress hosting op z’n best
  5. SiteGround – Specialist in WordPress hosting
Tip van de dag: Een foute keuze bestaat er bijna niet met bovenstaande hosting provider
1

Cloud86

Beste prijs-kwaliteit met Nederlandse telefonische support

Cloud86 webhosting

€1,95 €3,25 per maand
Bij Cloud86 kun je tot 40% korting krijgen aan de hand van je contracttermijn. Bij een driejarig contract ontvang je de meeste korting.

Cloud86 is een Nederlands hostingbedrijf dat ontzettend goed scoort op klantervaring en snelheid. Je kunt bij Cloud86 terecht voor webhosting, WooCommerce hosting, VPS en managed WordPress. Ideaal dus als je een eigen WordPress website wilt maken.

Handig om te weten: In 2020 is Cloud86 bekroond tot snelst geteste Nederlandse hosting provider.

Met een uptime van maar liefst 99,98% kun je er bij Cloud86 op rekenen dat je website altijd online is. Er wordt gebruik gemaakt van Litespeed webservers met cache, wat zorgt voor razendsnelle websites. Heb je vragen? Dan kun je bij de Nederlandstalige klantenservice terecht voor uitstekende service. Cloud86 is telefonisch bereikbaar, op deze manier kun je snel schakelen.

2

Hostinger

Meer dan 29 miljoen klanten wereldwijd

Hostinger webhosting

€1,49 €2,99 per maand
Bij Hostinger kun je tot 81% korting krijgen aan de hand van je contracttermijn. Bij een vierjarig contract ontvang je de meeste korting.

Meer dan 29 miljoen gebruikers gingen je voor met hosting van Hostinger. De provider scoort goed met snelle websites, uitstekende klantenservice en 99,99% uptime. Naast website hosting biedt Hostinger onder andere WooCommerce hosting, WordPress hosting en VPS. Hostinger is een internationaal bedrijf dat in veel landen actief is.

Handig om te weten: De klantenservice van Hostinger is 24/7/365 bereikbaar. Deskundige medewerkers staan altijd klaar om je te helpen.

Het is de missie van Hostinger om het leven van ontwikkelaars en websitebouwers gemakkelijk te maken. En dat lukt behoorlijk goed. Er wordt volop geïnvesteerd in techniek, snelheid, servers en infrastructuur om te blijven innoveren. Voor jou betekent het dat je kan profiteren van snelle websites, automatische backups, een gebruiksvriendelijk dashboard en 99,99% uptime. Dat dit alles ook nog eens voor scherpe tarieven beschikbaar is, maakt het aanbod van Hostinger extra aantrekkelijk.

3

Mijn.host

Razendsnelle hosting van Nederlandse bodem

Mijn.host webhosting

€1,99 €3,99 per maand
De actieprijs van Cloud86 is alleen geldig voor de eerste 12 maanden, daarna geldt de normale prijs.

Mijn.host maakt zich met succes hard voor uitstekende performance tegen een scherp tarief. Je kunt bij de webhost terecht voor onder andere webhosting, VPS hosting, e-mail, WordPress hosting en domeinregistratie.

Handig om te weten: In 2022 is deze webhost van Hollandse bodem benoemd tot snelste hosting provider. Met de snelheid van je website zit het bij Mijn.host dus wel goed.

Klanten van Mijn.host beoordelen het bedrijf met een gemiddeld cijfer van 4,8 / 5. Dat heeft alles te maken met de goede klantenservice, de snelheid van de servers, het gebruiksgemak en de uptime van 99,9%. De klantenservice van Mijn.host is 7 dagen per week bereikbaar, maar heeft helaas geen telefonische helpdesk.

4

Kinsta

WordPress hosting op z’n best

Met de volle focus op performance en optimalisatie gaat Kinsta voor WordPress hosting. Zij willen de beste WordPress hosting aanbieder worden van de wereld en maken grote stappen. WordPress hosting is dan ook het enige wat zij doen, voor andere hosting oplossingen kun je niet bij Kinsta terecht.

Handig om te weten: Kinsta biedt alleen WordPress hosting aan en is hierin gespecialiseerd. Je krijgt top kwaliteit servers voor WordPress en medewerkers die expert zijn in WordPress en je overal bij kunnen ondersteunen.

Kinsta wordt erg goed beoordeeld en ontvangen op het internet. Enige nadeel is dat de instapkosten aan de hoge kant zijn maar als je op zoek bent naar een expert op het gebied van WordPress hosting dan zit je bij Kinsta perfect!

5

SiteGround

Specialist in WordPress hosting

SiteGround webhosting

€2,49 €12,99 per maand
Actieprijs bij SiteGround is alleen van toepassing op de eerste contractperiode, daarna gelden de normale tarieven.

Siteground biedt hosting van goede kwaliteit, met een flinke dosis functionaliteiten en features. Het bedrijf is dus absoluut een premium hosting partij en een aanrader voor het hosten van jouw website.

Handig om te weten: SiteGround heeft zich, naast gewone webhosting, gespecialiseerd in WordPress hosting. WordPress zelf raadt het hostingbedrijf zelfs aan als één van de beste WordPress hosting partijen wereldwijd!

Voor gebruikers die geen moeite hebben met een engelstalige klantervaring en engelse support, is Siteground absoluut een goede hosting provider. Het bedrijf biedt bij hosting tal van extra’s zoals gratis SSL, WordPress pre–install, goede verhuisservice en een WordPress SuperCache plugin.

Website hosting, wat komt er nog meer bij kijken?

Beste website hosting

Webhosting is één van de belangrijkste elementen bij het online zetten van een website. Maar er zijn nog een paar zaken die zeker even geregeld moeten worden:

Je website beveiligen met een SSL certificaat

Iedere betrouwbare website is voorzien van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en de server. Het zorgt ervoor dat jouw data en de data van bezoekers van je website veilig zijn. Hackers kunnen er niet zomaar meer bij! Je herkent het SSL certificaat bij een website aan het grijze/groene slotje in de zoekbalk van de browser.

Het registreren van een goede domeinnaam

Om je website vindbaar te maken, heeft het natuurlijk ook een adres nodig. Zonder die domeinnaam is je website niet bereikbaar. Let er op dat de domeinnaam van je website uniek moet zijn, niet te lang én makkelijk te onthouden. Een domeinnaam registreer je meestal apart van je hostingpakket. Je betaald hiervoor jaarlijks een bedrag.

Het aanmaken en koppelen van e-mailadressen

Wil je in contact komen met bezoekers van je website? Dan is een e-mailadres uiteraard erg handig. Kies hiervoor een hostingpakket waarbij e-mail is inbegrepen. Je kunt dan een e-mailadres maken die past bij je website, zoals info@mijnwebsite.nl

Komen er nog andere extra kosten bij het maken van een website?

Voor website hosting betaal je over het algemeen een maandelijks bedrag. De kosten daarvan zijn afhankelijk van het soort hosting dat je kiest en de grootte van je hostingpakket. Daarnaast zijn er nog een aantal andere kosten waar je bij het maken van een eigen website rekening mee moet houden:

Domeinnaam

We schreven het hierboven al even: De domeinnaam is het adres van je website. Je betaald hiervoor jaarlijks een bedrag rond van enkele tientallen euro’s.

CMS

Wil je een content management systeem (CMS) gebruiken om je website te bouwen? Voor sommige website builders betaal je maandelijks of jaarlijks een bedrag. Goed om te weten: het gebruik van WordPress is gratis.

WordPress thema

Wie een eigen website maakt met WordPress, heeft daarvoor ook een thema (template) nodig. Er zijn diverse gratis thema’s beschikbaar, die prima volstaan voor een simpele website. Wil je een grotere of meer professionele website, dan raden we je aan een WordPress thema aan te schaffen of op maat te laten maken.

SSL certificaat

In veel gevallen zit het SSL certificaat inbegrepen bij je hostingpakket. Is dat niet zo? Dan kun je deze los aanschaffen bij je webhost of bij een externe partij voor enkele tientjes per jaar.

Back ups

Als er onverhoopt iets mis gaat met je website, dan is het fijn om te weten dat er een recente back up klaar staat. Veel website hosting providers bieden deze service aan binnen hun hosting pakketten. Je kunt ook zelf handmatig back ups maken of hiervoor een abonnement afsluiten bij je hosting provider.

Conclusie

Met de vijf hosting providers die we in dit artikel bespreken, kun je eigenlijk niet verkeerd kiezen. Welke partij voor jou de beste website hosting biedt, is afhankelijk van jouw wensen en eisen. Iedere hosting provider heeft voor- en nadelen. Wil je graag een Nederlands dashboard en Nederlandse klantenservice? Dan is het uiteraard slim om te kiezen voor een Nederlandse webhost. Vergelijk verder prijzen, kwaliteit en inhoud van hostingpakketten, gebruiksvriendelijkheid, snelheid en support om een keuze te maken. Gekeken naar prijs-kwaliteitsverhouding springt Cloud86 er bij ons wel bovenuit. Het is één van de betere hostingproviders, het bedrijf is van Nederlandse bodem en ze zijn telefonisch goed bereikbaar.

Website hosting weetjes

  • Wist je dat er steeds meer webhosting pakketten komen die zich richten op een specifiek CMS? WordPress hosting is daar een goed voordeel van, maar ook voor andere pakketten bestaat al speciale hosting.
  • Wist je dat de meeste beginnende website bouwers eerst kiezen voor het kleinste hosting pakket? Niet zo gek, want daarbij zijn de hosting kosten het laagst. Zodra de website of het aantal bezoekers groeit, zullen ze echter  wel moeten opschalen naar een groter pakket.
  • Wist je dat je ook je eigen website kunt hosten? Je hebt dan wel een eigen server nodig en voldoende kennis om ook onderhoud, backups en beveiliging te kunnen waarborgen.
Veel gestelde vragen over website hosting
Wat kost website hosting?
De kosten van hosting zijn afhankelijk van het soort hosting dat je kiest. Je kunt al een website hosten vanaf 1 à 2 euro per maand.
Wat is het verschil tussen een domeinnaam en hosting?
Hosting heeft betrekking op de ruimte die nodig is om alle bestandjes van jouw website op te slaan. Het zorgt er ook voor dat je website bereikbaar is via het internet. De domeinnaam is daarbij het adres van je website. Zonder domeinnaam, kan je website niet gevonden worden. Sommige website builders bieden gratis abonnementen aan op een subdomein. Voor een persoonlijke website kan dit een prima uitkomst zijn. Er zijn ook website builders die korting geven bij betaling voor een heel jaar, in plaats van een maandelijks bedrag.
Is een webhost met servers in Nederland beter dan een internationale webhost?
Beiden zijn prima opties. Als je website alleen Nederlandse bezoekers trekt, kan het aantrekkelijk zijn deze in Nederland te hosten. Echter, veel internationale partijen hebben wereldwijd servers. Hierdoor is jouw website altijd snel beschikbaar, ook als deze internationaal gehost wordt.
Eigenwebsitemaken.nl
Logo