Avada theme

Het razendsnelle en zoekmachinevriendelijke WordPress thema Avada is heel eenvoudig in gebruik. Combineer Avada theme met je favoriete pagebuilder en gebruik een drag-and-drop systeem om je website in elkaar te klikken. Voor je het weet staat jouw eigen website of webshop online!
Avada theme

Een eigen website maken met Avada theme

Toen oprichter Joe McCullough in 2006 startte met ThemeFusion bleek zijn bedrijf een gat in de markt te zijn. Hij speelde direct in op de grote vraag naar WordPress thema’s en bood gebruikers met het Avada theme een WordPress thema waarmee beginners en gevorderden een eigen website konden maken. Dat inmiddels meer dan 625.000 gebruikers dit hebben gedaan, zegt veel over de kwaliteit van Avada. Vandaag de dag is het dan ook één van de best verkochte WordPress thema’s op ThemeForest.

9.4Beoordeling
Avada theme beoordeling

Met het Avada theme bouw je eenvoudig en snel een WordPress website. Avada is er populair onder alle soorten gebruikers en dat is wel te zien aan het aantal downloads. Met een super fijne pagebuilder bouw je binnen enkele minuten al de meeste prachtige pagina’s voor je website!

Hulp en klantenservice
9.4
Zoekmachine vriendelijk
9.3
Gebruiksgemak en kwaliteit van het thema
9.2
Prijs
9.8

Functionaliteiten Avada theme

De belangrijkste mogelijkheden van het Avada theme

Of je nu een thema zoekt om een eenvoudige WordPress website op te zetten, of een thema voor een complexere website of webshop, met Avada zit je zeker goed. Het thema is licht gebouwd, heeft daardoor een snelle laadtijd en is zoekmachinevriendelijk. We bekeken de mogelijkheden van dit thema en zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

 • Live editing
 • WooCommerce integratie
 • Headers & footers
 • Demo websites
 • Blog layouts
Avada theme na installatie
Na het installeren van Avada op je WordPress website kun je Avada registreren om updates te ontvangen van het thema zodat je altijd de laatste versie van het Avada theme hebt.

Live editing

Door het WordPress Avada theme te combineren met een pagebuilder, kun je gebruik maken van live editing. Hiermee zie je direct het resultaat van een wijziging. Je hoeft dus veel minder vaak te schakelen en bespaart op die manier een heleboel tijd. Zolang een wijziging nog niet is opgeslagen, is deze alleen voor jou zichtbaar. Je kunt dus naar hartenlust testen welke kleur, foto of font het beste past en pas opslaan als je helemaal tevreden bent.

Avada theme live visual builder

WooCommerce integratie

Dankzij de WooCommerce integratie maak je met het Avada theme ook de mooiste webshops. WooCommerce zorgt voor alle functionaliteiten die je nodig hebt om je webshop in elkaar te zetten. Door Avada theme ziet je webshop er straks helemaal gelikt uit.

Avada theme woocommerce integratie
Met Avada kun je gemakkelijk en snel een webshop ontwikkelen in combinatie met de plugin WooCommerce.

Headers & footers

In tegenstelling tot veel andere WordPress thema’s geeft Avada theme je alle vrijheid om de header en de footer van je website te bewerken. Je kunt teksten als ‘deze website is gemaakt met Avada’ dus eenvoudig verwijderen. Op die manier geef je jouw website in een handomdraai een veel professionelere uitstraling.

Demo websites

Avada theme zorgt voor een vliegende start met een demo website. Start je online avontuur met één van de vele voorbeeld websites en pas deze aan tot hij helemaal naar wens is. De vele demopagina’s kunnen je inspireren en besparen je enorm veel tijd. Avada theme heeft demo websites voor veel verschillende branches. Van websites voor fotografen tot pagina’s voor sportscholen en van kapper websites tot online portfolio’s. Er is voor ieder wat wils.

Goed om te weten: Iedere website demo wordt geleverd met bijpassende pagina elementen en widgets. Uiteraard kun je ook externe plugins gebruiken om extra functionaliteiten toe te voegen.

Avada theme template keuzes

Blog layouts

Wanneer je vaak dezelfde soort pagina’s maakt, kan het enorm frustrerend zijn dat je deze keer op keer opnieuw moet bouwen. Avada neemt je dit werk uit handen en biedt je de mogelijkheid om layouts te maken aan de hand van veelgebruikte elementen. Dat is ontzettend handig voor bijvoorbeeld een blog of portfolio.

Avada blog pagina opzetten

Avada theme website builder

Avada Website Builder: Direct aan de slag met jouw eigen website

Na het installeren van het WordPress Avada theme kun je beginnen met het bouwen van je eigen website. Hiervoor werk je standaard in de WordPress editor, waar je altijd toegang toe hebt. Om sneller – en zonder technische kennis – goed resultaat te bereiken kun je echter beter gebruik maken van een pagebuilder. En wat is er dan beter dan te kiezen voor de pagebuilder van dezelfde makers als het door jou gekozen WordPress thema? Met de Avada Website Builder weet je immers zeker dat alle functionaliteiten naadloos aansluiten bij Avada theme.

De Avada Website Builder heeft een eenvoudig drag-and-drop systeem. Alle elementen zijn volledig naar eigen wens op te maken, zonder ook maar enige code te schrijven. Ideaal! De Avada Website Builder zit inbegrepen bij je Avada theme licentie en helpt je de maximale potentie van je website te bereiken.

Avada theme voorbeelden

Avada theme website voorbeelden

De vele gebruikers die je voorgingen in het bouwen van een website met het WordPress Avada theme maakten prachtige websites. Bekijk onderstaande voorbeelden en laat je inspireren voor jouw volgende project.

Avada website voorbeeld 1
Dit marketingbureau in Florida heeft ook Avada gebruikt voor de bedrijfswebsite.
Avada voorbeeld website 2
Jack Whitehall heeft Avada gebruikt voor zijn persoonlijke website (portfolio).
Avada voorbeeld website 3
Ook deze stoere website voor motor trainingen is ontwikkeld met het Avada theme!
Avada voorbeeld website 4
Deze designer heeft ook besloten zijn werk te laten zien met het Avada theme.

Avada theme prijs

Prijs van het Avada theme

Het Avada theme beschikt niet over verschillende pakketten en prijzen. Ze rekenen één prijs voor het thema en hiermee kun je Avada altijd gebruiken en updaten op één website. Voor meerdere websites moet je meerdere licenties kopen. Ook kun je via de website van Themeforest extra support kopen.

6 maanden Premium support
120+ designs & layouts
Woocommerce ondersteuning
Avada theme

Avada
$69,- eenmalig
Aan de slag
6 maanden Premium support
120+ designs & layouts
Woocommerce ondersteuning
Avada theme prijs

Avada theme klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Avada

ThemeFusion kent het belang van goede klantenservice. Er zit daarom dagelijks een team van maar liefst 20 man klaar om je van dienst te zijn. Zij geven doorgaans zeer snel antwoord op al jouw vragen en bieden kundige ondersteuning bij (technische) problemen.

Support telefoonThemeFusion heeft geen telefonische support
Support e-mailThemeFusion heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemThemeFusion beschikt over een ticket systeem
ChatThemeFusion biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://theme-fusion.com/documentation/avada/

Conclusie Avada theme

Een eigen website maken met het Avada theme?

Avada is een veelzijdig WordPress thema waar zowel beginners als gevorderde gebruikers goed mee uit de voeten kunnen. Je kunt er werkelijk ieder type website mee maken. De Avada Website Builder is bovendien overzichtelijk en intuïtief, waardoor het maken van je website zeer eenvoudig is.

Voordelen Avada theme
 • Voordelige prijs
 • WooCommerce integratie
 • Responsieve websites
 • Demo websites
 • Meertalige websites mogelijk
 • Gebruiksvriendelijk
 • Toegang tot premium plugins
Nadelen Avada theme
 • Standaard 6 maanden support
 • Geen gratis versie

Avada theme ervaringen

Avada theme ervaringen van anderen

Gebruikers van Avada theme noemen het thema en de bijbehorende website builder een alleskunner en een absolute hit. Er is dan ook maar weinig negativiteit te vinden als het aankomt op gebruikerservaringen. Van de meer dan 600.000 actieve gebruikers gaven ruim 22.000 mensen een review met vijf sterren. En loop je toch ergens tegen aan? Dan staat het supportteam van ThemeFusion volgens gebruikers altijd voor je klaar.

4.8Beoordeling
Theme Forest

Avada is het meest populaire en gekochte thema op Theme Forest. De beoordelingen van andere geven ook wel aan dat het een hele goede koop is. Met een 4,8 van 5 op basis van meer dan 25.000 reviews worden ze uitstekend beoordeeld.

Avada theme veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Avada

Op de website van het WordPress Avada theme vind je veel informatie over het thema en over het oplossen van veelvoorkomende issues. Wij pikten er een aantal veelgestelde vragen uit om hier alvast te beantwoorden.

Veelgestelde vragen
Hoe zit het met de laadtijd van websites met het Avada theme?
Het WordPress Avada theme is zo gebouwd dat de laadtijd kort is en websites dus razendsnel vertoond kunnen worden. Kies je daarbij ook voor snelle hosting, dan zit het met de laadtijd van je website én met zoekmachinevriendelijkheid helemaal goed.
Zijn de demo websites aan te passen?
Ja. Alle demo websites van het Avada theme zijn volledig aan te passen. Van grote elementen tot het kleinste detail, je hebt het design van jouw website zelf in de hand.
Zijn er terugkerende kosten bij het gebruik van het Avada theme?
Om het Avada theme te kunnen gebruiken, betaal je eenmalig de licentiekosten. Daarna kun je gratis gebruik maken van updates. Er zijn dus geen terugkerende kosten. Standaard support is 6 maanden. Wil je langer ondersteuning van de klantenservice ontvangen? Dan kun je ervoor kiezen extra tijd bij te kopen. Deze kosten zijn optioneel.

Bekijk vergelijkbare WordPress themes

9.7Beoordeling
Astra theme

Gemaakt voor gebruik met jouw favoriete pagebuilder.
Meer over Astra theme

9.3Beoordeling
Divi theme

Dé totaaloplossing voor een succesvolle website. Meer over Divi

Eigenwebsitemaken.nl
Logo