Een eigen Jimdo website maken

De website builder van Jimdo zet in op snelheid. Het pakket belooft je het meeste werk uit handen te nemen, waardoor je in een handomdraai een eigen website in elkaar zet. Bouw je zelf een blog voor je hobby, een website voor je bedrijf of een webshop? Jouw Jimdo website kan vandaag al online staan.
Jimdo website maken

Makkelijk een website bouwen, dat kan met Jimdo!

Een content management systeem waarmee ondernemers zelf makkelijk een website kunnen bouwen, dat is waar het bij Jimdo om draait. De cijfers laten zien dat dat werkt: sinds 2007 zijn er wereldwijd al meer dan 32 miljoen van deze zelfgebouwde websites online gekomen. Wat begon als een dienst voor het maken van simpele websites is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige service voor blogs, websites en webshops. Met de simpele drag-and-drop editor is werken met Jimdo een fluitje van een cent. Wij zochten voor je uit wat je precies met de software kunt en wat de voor- en nadelen zijn.

8.9Beoordeling
Jimdo beoordeling

Gemakkelijk en snel een website kunnen maken is het doel van Jimdo en we kunnen je vertellen dat dit zeker gelukt is. Met de supersnelle websitebuilder van Jimdo heb je binnen enkele minuten al een website staan.

Hulp en klantenservice
8.9
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
8.7
Prijzen
9

Functionaliteiten Jimdo

De belangrijkste mogelijkheden binnen Jimdo

Jimdo belooft de gebruikers dat ze in slechts 3 minuten een website kunnen maken. Om dat mogelijk te maken, biedt het pakket een aantal handige functionaliteiten:

 • Supersnelle websitebuilder
 • Drag-and-drop editor
 • Responsive design
 • Gratis mediatheek
 • Juridische tekstgenerator
 • Webshop module
Jimdo wel of niet programmeren
Bij Jimdo kun je kiezen of je een website wilt bouwen zonder te programmeren of met. Als je enigszins technisch bent dan kun je er dus ook voor kiezen om het systeem voor programmeurs te kiezen.

Supersnelle websitebuilder

Jimdo biedt je de keuze uit twee mogelijkheden voor het bouwen van je eigen site: Dolphin en Creator. De eerste is een op AI (artificial intelligence) gebaseerde module die je enkele vragen stelt. Op basis van jouw antwoorden maakt de goed ingestelde AI van Dolphin een website voor je die voldoet aan jouw wensen. Finetunen is daarna uiteraard nog mogelijk.

Wanneer je iets meer controle wilt en graag zelf wat code wilt kunnen toevoegen aan je website, kies je voor de optie Creator. Door een keuze te maken uit meer dan 100 sjablonen creëer je snel de basis van je website, die je vervolgens naar hartelust kunt aanpassen.

Jimdo website maken - Websitebuilder
Om je een idee te geven van hoe de website builder van Jimdo eruit ziet het bovenstaande plaatje. Je ziet meteen wat je doet en kunt ontzettend gemakkelijk alles aanpassen naar je eigen wensen.

Drag-and-drop

Met Jimdo is het verwisselen en verplaatsen van foto’s en tekst eenvoudig. Met de drag-and-drop functie in de editor sleep je de verschillende elementen makkelijk naar de juiste plaats. Je ziet direct hoe je webpagina eruit komt te zien en, hoewel de mogelijkheid er wel is, hoeft niet te rommelen met ingewikkelde code om tot een goed resultaat te komen.

Responsive design

Voor een goede website is het noodzakelijk dat de mobiele versie dezelfde optimale ervaring biedt. Jimdo websites hebben daarom standaard een responsive design dat ervoor zorgt dat ze op elk apparaat optimaal worden weergegeven.

Gratis mediatheek

In de Jimdo mediatheek vind je tal van geschikte foto’s om jouw website te voorzien van bijpassende sfeerbeelden. De beelden zijn rechtenvrij én gratis en kunnen een hele goede steun in de rug zijn om een vlotte start te maken met het vullen van je website.

Jimdo Mediatheek
Een voorbeeld van hoe de mediatheek van Jimdo eruit ziet. Hier kun je dus eenvoudig rechten vrije afbeeldingen gebruiken voor op je website.

Juridische tekstgenerator

Om juridische problemen een stap voor te zijn, wil je graag dat ook de kleine lettertjes op je website goed vermeld staan. Jimdo helpt je daar een handje bij met de Juridische Tekstgenerator. Samen met Trusted Shops stelt de generator geheel automatisch juridische teksten op die je op je website kunt gebruiken. Denk aan AVG-conforme voorwaarden, een privacyverklaring en je retourbeleid. Indien gewenst, houdt de generator je bovendien op de hoogte van nieuwe regelgeving, zodat je teksten altijd up-to-date blijven.

Webshop module

Wie een webshop bouwt met de jimdo software kan rekenen op veel gemak. Click & collect, betaalmethodes, aanbiedingen en agendabeheer voor afspraken voeg je eenvoudig toe aan je website om je klanten optimaal te kunnen bedienen.

Jimdo webshop maken

Verschillende pakketten en prijzen van Jimdo

Jimdo prijzen en pakketten

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, biedt Jimdo diverse pakketten aan. Alle betaalde opties zijn reclamevrij en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Je kunt altijd gebruikmaken van de bibliotheek met afbeeldingen, je eigen domein en e-mailadres verbinden en een contactformulier toevoegen. We zetten de verschillende opties voor je op een rijtje:

.nl domein
reclamevrij
opslagruimte

Play
Je kunt Jimdo altijd gratis proberen en gebruiken
Nu gratis proberen
.nl domein
reclamevrij
opslagruimte
500 MB

Start
Voor je persoonlijke website
€9,- p.m.
Aan de slag
.nl domein
reclamevrij
opslagruimte
5 GB
Meest populair

Grow
Voor je zakelijke website
€15,- p.m.
Aan de slag
.nl domein
reclamevrij
opslagruimte
15 GB

Grow Legal
Juridische teksten voor je persoonlijke website
€20,- p.m.
Aan de slag
.nl domein
reclamevrij
opslagruimte
15 GB

Unlimited
Alles wat je nodig hebt voor succes
€39,- p.m.
Aan de slag
.nl domein
reclamevrij
opslagruimte
Onbeperkt
Jimdo prijzen

Jimdo klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Jimdo

Heb je hulp nodig bij het maken van je website? Dan staat de Jimdo klantenservice voor je klaar. Om je snel op weg te helpen staan er verschillende hulpartikelen online. Kom je er toch niet uit? Dan is er Nederlandstalige ondersteuning via het support center. Gebruikers met een GROW-, GROW LEGAL- of UNLIMITED-pakket genieten daarbij van snellere service en krijgen binnen enkele uren een reactie.

Support telefoonJimdo biedt geen telefonische support
Support e-mailSquarespace heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemJimdo beschikt over een ticket systeem
Chat Squarespace heeft geen support via de chat
Veel gestelde vragen / HelpcenterVeel gestelde vragen Jimdo

Conclusie sitebuilder Jimdo

Waarom wel of niet kiezen voor Jimdo

Net als andere website builders heeft Jimdo voor- en nadelen. Dat je met de websitebuilder in zo’n korte tijd een complete website kunt neerzetten, is verreweg het grootste voordeel van Jimdo. Deze snelle builder gaat echter wel ten koste van andere functionaliteiten. Wanneer je een wat complexere website nodig hebt of meer eisen stelt op het gebied van design, kun je dus ook tegen de nadelen van Jimdo aanlopen.

Voordelen Jimdo
 • Gebruiksgemak
 • Slimme websitebuilder en drag-and-drop editor
 • Meer dan 100 sjablonen
 • Mediatheek met gratis (rechtenvrije) afbeeldingen
 • Responsive design
 • Goede laadsnelheid webpagina’s
 • Meertalige websites
 • Gratis domeinnaam
 • Inzicht in bezoekersstatistieken
 • Juridische tekstgenerator
Nadelen Jimdo
 • Beperkt aantal opties qua design
 • Beperkte mogelijkheid tot aanpassen/toevoegen van HTML code
 • Geen standaard social media knoppen
 • Beperkte SEO mogelijkheden
 • Pagina’s beveiligen met wachtwoord is niet mogelijk

Conclusie: Een eigen Jimdo website maken?

De Jimdo website builder is heel geschikt voor mensen die snel een mooie website online willen hebben. Het intuïtieve systeem helpt je om al in enkele minuten een basis neer te zetten. Daarna is het aan jou om dit verder te verfijnen en uit te breiden. Heb je er behoefte aan om zelf met HTML een website aan te passen of ben je op zoek naar software voor een uitgebreide website met meer mogelijkheden? Dan is Jimdo minder geschikt en komen al snel andere aanbieders in beeld.

Jimdo website stijl kiezen
Tijdens de wizard van Jimdo worden er verschillende vragen gesteld zodat je een template kunt kiezen naar je eigen wensen en stijl. Dit is bijvoorbeeld stap 7 van de wizard waar je een stijl kunt kiezen.

Jimdo ervaringen

Jimdo ervaringen van anderen

Jimdo gebruikers zijn enthousiast over de snelle manier waarop je met de software een website kunt bouwen. Over de Jimdo klantenservice zijn klanten overwegend positief. In enkele reviews is terug te zien dat het persoonlijke contact met medewerkers van klantenservice wordt gewaardeerd. Negatieve reviews richten zich veelal op de kosten en het verlengen van abonnementen.

3.5Beoordeling
Trustpilot

Onze goede ervaringen zie je ook terug in de beoordeling van Jimdo op Trustpilot. Met maar liefst een 3,5 van 5 op basis van honderden reviews waarvan meer dan 50% de website builder met “Uitstekend” beoordeeld.

Jimdo veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Jimdo

Tijdens het gebruik van één van de Jimdo pakketten loop je misschien tegen vragen aan. Gelukkig is er veel informatie te vinden in het Jimdo helpcenter. Wanneer je er niet uit komt, kun je altijd contact opnemen met de Jimdo klantenservice. Wel zo prettig.

Veelgestelde vragen
Kan ik bij een Jimdo website een eigen domeinnaam gebruiken?
Bij alle betaalde pakketten van Jimdo is het mogelijk je eigen domeinnaam te gebruiken. Een gratis .nl domein is inbegrepen in de maandelijkse Jimdo kosten. Kies je voor het gratis pakket? Dan krijg je een .jimdosite.com subdomein voor je website.
Kan ik beginnen met Jimdo START en later upgraden?
Ja, dat kan. Wanneer je overstapt naar een ander pakket worden eerdere betalingen verrekend. De inhoud en opmaak van je website blijft ongewijzigd.
Ik heb een Jimdo website. Kan ik hier ook een e-mailadres aan koppelen?
Heb je een domeinnaam via Jimdo verkregen? Dan heb je een Google Workspace-account nodig om een e-mailadres aan je domeinnaam te koppelen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
 
Kocht je de domeinnaam via een andere provider? Dan kun je jouw externe e-mailaccount aan je (betaalde) Jimdo Dolphin-website koppelen.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

9.2Beoordeling
Wix

Voor professionele websites in hoge kwaliteit.
Meer over Wix

Eigenwebsitemaken.nl
Logo