Een eigen Site123 website maken

Site123 gaat voor snelheid en efficiency. Geen website builder met overbodige functies, maar een duidelijke editor waarmee je jouw eigen website kunt aanpassen.
Website maken Site123

Site123, het bouwen van websites moet voor iedereen mogelijk worden

Al meteen vanaf de oprichting van Site123 heeft het bedrijf één duidelijk doel voor ogen gehad: het bouwen van websites moet voor iedereen mogelijk worden, óók voor gebruikers zonder technische kennis. Het in Israël opgerichte bedrijf richt zich daarbij vooral op websites voor persoonlijk gebruik en kleine bedrijven.

Anders dan veel andere website builders werkt Site123 niet met een drag-and-drop systeem. Met de Site123 editor, die aan de zijkant van je scherm verschijnt, kun je de website eenvoudig aanpassen en personaliseren. Wijzigingen worden meteen zichtbaar.

9.2Beoordeling
Site123 beoordeling

Iedereen moet een eigen website kunnen bouwen, dat is het motto van Site123. Met de website builder van Site123 is het voor iedereen mogelijk om een eigen website te bouwen.

Hulp en klantenservice
8.4
Gebruiksgemak en kwaliteit website builder
9.5
Prijzen
9.7

Functionaliteiten Site123

De belangrijkste mogelijkheden binnen Site123

Site123 wil het voor haar gebruikers zo eenvoudig mogelijk maken om een eigen website te bouwen. Daarbij houdt men rekening met gebruiksgemak, zorgt men voor voldoende sjablonen, afbeeldingen en zelfs SEO-tools om je website goed vindbaar te maken. De meest belangrijke onderdelen van de Site123 service zijn dan ook:

 • Intuïtieve website editor
 • SEO tools
 • Widgets
 • Sjablonen, lay-outs en beeldbank
Site123 prijzen
In eerste instantie lijkt het er op dat er maar 2 mogelijkheden (pakketten) zijn bij Site123 echter zijn er veel meer mogelijkheden. Hier komen we later in dit artikel op terug.

Intuïtieve website editor

Om het extra makkelijk te maken om met Site123 je eigen website te maken, heeft het bedrijf een intuïtieve website editor ontwikkeld. Overbodige functies zijn daarbij zoveel mogelijk achterwege gelaten, om je zo min mogelijk te verwarren.

Site123 website builder
Om je een idee te geven, dit is hoe de websitebuilder van Site123 eruit ziet in basis. Wanneer je op “Bewerken” klikt bij elementen die je wil aanpassen dan opent er een box waar je het kunt aanpassen.

SEO tools

De SEO tools van Site123 helpen je om je website goed vindbaar te maken in zoekmachines. De SEO Advisor geeft je daarbij advies voor mogelijke verbeteringen om nog beter te scoren.

Widgets

In de Site123 App Market kun je terecht voor diverse widgets: presets die je helpen om eenvoudig extra velden en functionaliteiten aan je website toe te voegen.

Site123 plugins en widgets
Bij Site123 heb je de mogelijkheid om tal van Widgets (plug-ins) op je site te integreren zonder technische gedoe. Deze opties zijn wel alleen mogelijk bij een betaald abonnement.

Sjablonen, lay-outs en beeldbank

Site123 biedt tal van sjablonen en lay-outs om in een mum van tijd de basis van je website mee op te zetten. Kies voor een indeling die je aanspreekt en ga daar vervolgens mee aan de slag. Voor extra beeldmateriaal om je website te vullen, kun je terecht in de uitgebreide beeldbank met gratis afbeeldingen.

Site123 template kiezen
Aan de linkerzijde kun je uit verschillende lay-outs kiezen voor de basis van je website.
Site123 afbeeldingen bibliotheek
De afbeeldingenbibliotheek van Site123 is erg gemakkelijk opgezet. Je kunt hier uit honderden afbeeldingen kiezen en het kost helemaal niks!:)

Site123 prijzen en pakketten

Site123 prijzen en pakketten

Site123 is geschikt voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Je kunt er zelfs een eigen webwinkel mee bouwen. Door de diensten onder te verdelen in verschillende pakketten hoopt Site123 zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers, inclusief een daarbij passend maandbedrag.

Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
Opslagruimte

Gratis
Persoonlijk gebruik
Gratis proberen
Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
Opslagruimte
250 MB
meest gekozen

Premium
Zakelijk & e-commerce
€12,80 p.m.
Aan de slag
Eigen domeinnaam koppelen
Reclamevrij
Opslagruimte
10 GB

Wanneer je de prijzen van Site123 bekijkt, lijkt het erop dat je enkel de keuze hebt uit een gratis of een premium pakket. Iets verder in het aanmeldproces blijkt echter dat er maar liefst 4 premium pakketten verkrijgbaar zijn: basis, geavanceerd, professioneel en goud. De prijzen van deze pakketten lopen op tot zo’n 27 euro per maand. Hoe groter het pakket, hoe meer mogelijkheden je krijgt. Zo bieden duurdere pakketten extra betaalopties aan voor webwinkels. Ook kun je dan je website in meerdere talen aanbieden, meer bestellingen verwerken (e-commerce) en extra mailboxen aanmaken. Het is altijd mogelijk om je pakket tussentijds te upgraden naar een hoger niveau.

Site123 prijzen
Eerder hebben we het al gehad dat het lijkt dat er maar twee pakketten zijn bij Site123. Niets is minder waar, er zijn veel meer mogelijkheden en als je bovenstaande afbeelding bekijkt zie je dat je zelfs nog naar links kunt met een pijltje. Er zijn meer pakketten met elk zijn extra mogelijkheden en functionaliteiten.

Site123 klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Site123

Site123 streeft ernaar om vragen van (potentiële) klanten zo snel mogelijk te beantwoorden. Je kunt hiervoor 24/7 contact opnemen via de chatfunctie op de website. Daarnaast biedt Site123 ook een uitgebreid supportcenter met tal van artikelen die veelgestelde vragen beantwoorden en je stap voor stap helpen om bepaalde taken uit te voeren.

Support telefoonSite123 biedt geen telefonische support
Support e-mailSite123 heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemSite123 beschikt niet over een ticket systeem
ChatSite123 biedt support via de chat (engelstalig)
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://support.site123.com/en/

Conclusie sitebuilder Site123

Waarom wel of niet kiezen voor Site123

Vrijwel alle gebruikers van website builders willen graag een eigen website maken zonder zelf te programmeren. Heb je wél kennis van HTML of CSS? Dan kan je het als een nadeel ervaren dat je bij Site123 niet bij de broncode kunt. Alle aanpassingen gaan middels de editor en het zelf aanpassen van code is dus niet mogelijk.

Voordelen Site123
 • Intuïtieve website editor
 • SEO tools
 • Veel sjablonen en lay-outs
 • Beeldbank
 • Gratis domein
 • Meertalige websites
 • Responsive design
 • Gebruiksgemak
 • Goede helpdesk
 • Gratis te testen
Nadelen Site123
 • Vormgeving springt er niet echt uit
 • Geen toegang tot broncode
 • Geen backup

Conclusie: Een eigen Site123 website maken?

Site123 responsive maken
Site123 heeft ook de mogelijkheid om je website erg eenvoudig op mobiel en of tablet te bekijken. Zo kun je aanpassingen doen en precies zien hoe dit er op mobiel of tablet uit komt te zien.

Site123 is zeer geschikt voor het maken van websites voor persoonlijk gebruik en kleine ondernemingen. Of Site123 ook bij jou past, kun je gratis testen door te starten met het gratis pakket. Je ontdekt dan zelf of je met de website editor uit de voeten kan én of er genoeg mogelijkheden zijn om de website te bouwen die jij voor ogen hebt. Voor grotere webwinkels en websites is de Site123 software minder geschikt. Heb je voldoende technische kennis om met de HTML of de CSS van een website aan de slag te gaan? Dan zul je de Site123 software bovendien wellicht al snel te beperkt vinden.

Site123 ervaringen

Site123 ervaringen van anderen

Gebruikers van Site123 zijn veelal lovend over de eenvoudige wijze waarop ze met de editor een website konden bouwen. Site123 lijkt de belofte van gebruiksgemak dan ook zeker in te lossen. Kritiek richt zich veelal niet op de kwaliteit van de website builder, maar op (het gebrek aan) service daaromheen. Hoewel de klantenservice overwegend positief wordt ervaren, zijn er gebruikers die moeite hebben met de betaalmethodes en de wijze waarop abonnementen worden verlengd. Daarnaast is het voor Nederlandse gebruikers niet mogelijk om met iDeal te betalen (enkel creditcard en PayPal).

4.3Beoordeling
Trustpilot

Op Trustpilot wordt Site123 over het algemeen erg goed beoordeeld. Met een 4,3 uit 5 op basis van duizenden beoordelingen mag je wel zeggen dat Site123 een uitstekend website builder is.

Site123 veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Site123

Ondanks het gebruiksgemak van Site123 kun je natuurlijk wel tegen vragen of problemen aanlopen. Misschien wil je vooraf meer weten over de verschillende abonnementen en mogelijkheden. Of je hebt tijdens het bouwen van de website een vraag over het implementeren van een specifieke functie. Dan kun je terecht bij het online helpcenter van Site123 of via de live chat contact opnemen met de klantenservice.

Veelgestelde vragen
Is Site123 gratis?
Beginnen met Site123 is gratis. Je kunt dan een eigen website bouwen die bijvoorbeeld prima is voor persoonlijk gebruik. Het gratis pakket is ook ideaal om de software te testen. Wil je meer functies en mogelijkheden? Dan kun je upgraden naar een betaald pakket van Site123.
Is Site123 ook geschikt voor het bouwen van een webshop?
Ja, de software van Site123 kan ook gebruikt worden voor het maken van een webshop. Per pakket verschilt de hoeveelheid producten die je kunt toevoegen en het aantal orders dat je kunt ontvangen. Let ook op de verschillende betaalmogelijkheden per pakket.
Is mijn Site123 website reclamevrij?
Dat is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Bij het gratis pakket maak je gebruik van een Site123 subdomein en staat er ook een banner van Site123 op je website. Kies je voor ‘premium basis’ of ‘premium geavanceerd’, dan plaatst Site123 een klein linkje in de footer van je website. Alleen bij ‘premium professioneel’ en ‘premium goud’ is je website volledig reclamevrij.

Bekijk vergelijkbare sitebuilders

9.5Beoordeling
JouwWeb

In een handomdraai jouw website online.
Meer over JouwWeb

8.8Beoordeling
Jimdo

Jouw eigen website in 3 minuten online.
Meer over Jimdo

Eigenwebsitemaken.nl
Logo