Een eigen Wix webshop maken

Wil je een webshop maken maar heb je geen technische kennis? Dan zou Wix weleens het geschikte pakket voor jou kunnen zijn. De webshop builder biedt meer dan 500 webshop templates om snel van start te gaan. En dankzij de ruime keuze aan betaalmethodes en widgets voeg je daaraan alles toe wat je nodig hebt om jouw klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Wix website maken

Start nu met je eigen Wix webshop

Waarom zou het maken van een eigen webshop of website zo moeilijk moeten zijn? Wix-oprichters Avishai Abrahami, Nadav Abrahami en Giora Kaplan braken hun hoofd over dit vraagstuk terwijl zij bezig waren met een andere startup. Daar, op het Israëlische strand waar zij zaten te werken, ontstond een nieuw idee: een platform waarmee iedereen zonder technische kennis eenvoudig een eigen webshop of website kan maken. In de 15 jaar die volgden, groeide dit platform uit tot een enorme website builder met tal van mogelijkheden voor het bouwen van websites en web apps. En ook aan functionaliteiten voor webshops en online bedrijven ontbreekt het niet. Wix maakte er zelfs speciale abonnementen voor, die we in dit artikel onder de loep nemen.

9.2Beoordeling
Wix webshop beoordeling

Een eigen webshop maken met Wix is een verademing. Programmeren? Niet nodig! Met de Wix website builder kun je erg eenvoudig zelf een webshop ontwikkelen.

Hulp en klantenservice
8.6
Gebruiksgemak en kwaliteit webshop builder
9.5
Prijzen
9.5

Functionaliteiten Wix webshop

De belangrijkste mogelijkheden binnen Wix

Wanneer je het gebruiksgemak van de Wix website builder combineert met functionaliteiten voor webshops, heb je een totaalpakket dat rijk is aan mogelijkheden om online geld te verdienen. Van het verkopen van producten uit eigen voorraad en dropshipping tot digitale producten en abonnementen. Dit zijn de belangrijkste mogelijkheden en functionaliteiten van Wix eCommerce:

 • 500+ webshop templates
 • Online betaalmethoden
 • Webshop builder
 • Wix Owner App
 • Overzichtelijk dashboard
Wix webshop productoverzicht
Dit is hoe het overzicht van al je producten eruit ziet in de Wix editor. Overzichtelijk toch?

500+ webshop templates

Een Wix webshop maken begint met de keuze voor één van de ruim 500 webshop templates. Dit wordt de basis voor jouw webshop. De templates zijn uniek en veelzijdig waardoor er voor iedereen genoeg te kiezen valt.

Wix webshop templates

Online betaalmethoden

Goede en bekende betaalmethoden zijn een must voor iedere webshop. Via Wix Payments kunnen klanten in je webshop betalen met onder andere creditcards, Apple Pay en debetcards. Andere betaalmethoden die je kunt selecteren zijn onder andere iDeal, Pay Now, Klarna, PayPal, Mollie en Giropay.

Wix webshop betaalmethodes
Je kunt bij Wix tientallen verschillende betaalmethodes instellen voor je webshop. In dit overzicht kun je deze verschillende methodes koppelen aan je webwinkel.

Webshop builder

De Wix webshop builder is gemaakt om eenvoudig en snel je eigen webshop te kunnen bouwen. Je kunt daarbij gebruikmaken van een van de 500+ webshop templates, of met een leeg canvas beginnen. In de Wix editor kun je elk detail van je webshop tot op de pixel nauwkeurig aanpassen, zodat je shop bij de lancering echt aan al je eisen voldoet. Bovendien zijn er voor tal van functionaliteiten kant-en-klare widgets verkrijgbaar. Daarmee voeg je in een handomdraai nuttige functies toe zoals live chat, online boekingen en nieuwsbrieven.

Wix product bewerken
Het aanpassen van een bestaand product of het toevoegen van een nieuwe is erg eenvoudig en overzichtelijk in Wix zoals je kunt zien op de bovenstaande afbeelding.

Wix Owner App

De Wix Owner App is een handige app waarmee je vanaf ieder mobiel apparaat je webshop te allen tijde kunt beheren. Een greep uit de mogelijkheden van de Wix Owner App: Bestellingen afhandelen, webteksten aanpassen, chatten met klanten, e-mailcampagnes maken en statistieken bekijken.

Overzichtelijk dashboard

Achter de schermen heeft iedere Wix webshop een overzichtelijk dashboard. Daar zie je de bestellingen, regel je de verzending en het printen van labels, onderhoud je contact met klanten, check je dagelijks je statistieken en nog veel meer.

Wix dashboard

Wix prijzen en pakketten

Verschillende pakketten en prijzen van Wix

Speciaal voor webshops en andere bedrijven die online betalingen willen ontvangen, heeft Wix een drietal abonnementen samengesteld. Naast 50+ betaalmethoden zitten deze pakketten vol met handige en essentiële zaken voor je webshop of online business.

Opslagruimte
Aantal producten
Verkoop op marktplaatsen

Business Basic
Accepteer online betalingen
€20,- p.m.
Aan de slag
Opslagruimte
20 GB
Aantal producten
Onbeperkt
Verkoop op marktplaatsen
meest gekozen

Business Unlimited
Laat je bedrijf groeien

€30,- p.m.
Aan de slag
Opslagruimte
35 GB
Aantal producten
Onbeperkt
Verkoop op marktplaatsen

Business VIP
Het volledige bedrijfspakket
€44,- p.m.
Aan de slag
Opslagruimte
50 GB
Aantal producten
Onbeperkt
Verkoop op marktplaatsen
Goed om te weten: Alle pakketten van Wix kun je 14 dagen GRATIS uitproberen.
Wix webshop prijzen

Wix webshop klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Wix

Via een uitgebreid helpcenter deelt het team van Wix volop kennis, handleidingen en antwoorden op vragen. Daarmee kun je in veel gevallen zelfstandig aan de slag om problemen op te lossen. Medewerkers van de klantenservice zijn daarnaast 24/7 bereikbaar via de chat. Heb je een Business VIP abonnement? Dan profiteer je van extra snelle service.

Support telefoonWix biedt telefonische support
Support e-mailWix heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemWix beschikt niet over een ticket systeem
ChatWix biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://support.wix.com/en/

Conclusie Wix webshop builder

Waarom wel of niet kiezen voor Wix

Het mag gezegd worden: Wix biedt veel mogelijkheden voor online bedrijven en webshops. Er zijn dan ook best wel wat voordelen wanneer je kiest voor Wix. Om het bouwen van een webshop daadwerkelijk eenvoudig te houden, is er wel voor gekozen om geen broncode beschikbaar te stellen. Daarnaast worden niet alle webshop templates goed weergegeven op alle mobiele apparaten. Hiervoor is soms extra finetuning nodig. Een nadeel, maar gelukkig geen onmogelijkheid.

Voordelen Shopify
 • Keuze uit 500+ webshop templates
 • 50+ betaalopties
 • Volledig aanpasbare winkelwagen en afrekensysteem
 • Meertalige webshop
 • Gestroomlijnde verzendprocessen
 • Geschikt voor (digitale) producten, dropshipping, print on demand en abonnementen
Nadelen Shopify
 • Geen toegang tot de broncode
 • Niet alle templates zijn responsive

Conclusie: Een eigen Wix webshop maken?

Of je nu veel of weinig ervaring hebt met het maken van een eigen webshop, de Wix webshop builder neemt je graag het werk uit handen. Met het eenvoudig te bedienen systeem zet je in no-time de basis van je webshop neer, die je vervolgens kunt aanpassen. Hierdoor is Wix een aanrader voor iedereen die zonder technisch gedoe snel een webshop online wil zetten. Kun je echter wel goed met code overweg? Dan ervaar je wellicht de beperkingen van de webshop builder en ben je beter af met software van een andere aanbieder.

Wix webshop meertalig
Wix beschikt over de mogelijkheid om je webshop meertalig te maken. Hier boven een voorbeeld van hoe de wizard eruit ziet en hoe je hier mee kunt starten.

Wix webshop ervaringen

Wix ervaringen van anderen

Dat de Wix webshop builder eenvoudig te gebruiken is blijkt ook uit de ervaringen die andere gebruikers online hebben gezet. Ook de vele stijlvolle en unieke webshop templates worden geroemd. Over de kwaliteit van de klantenservice wordt afwisselend gesproken. Wanneer het financiële kwesties betreft, voelen mensen zich niet goed/snel gehoord. Voor praktische zaken op het gebied van webshop maken is men wel enthousiast over de grote kennisbank die Wix via hun helpcenter aanbiedt.

1.7Beoordeling
Trustpilot

De beoordelingen op Truspilot zijn niet echt goed ondanks onze goede ervaringen met Wix. Vooral support schijnt soms steekjes te laten vallen. Met een 1,7 van 5 op basis van duizenden beoordelingen is dat wel jammer gezien de kwaliteit van de software die ze aanbieden.

Wix webshop veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Wix

Bij het kiezen en gebruiken van een webshop builder kun je tegen allerlei vraagstukken aanlopen. In het Wix helpcenter vindt je tal van handleidingen en artikelen om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Staat jouw vraag of probleem er niet tussen? Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met de Wix klantenservice.

Veelgestelde vragen
Welke betaalmethodes accepteert Wix?
Wix biedt meer dan 50 betalingsproviders die je kunt toevoegen als betaalmethode in je webshop. Je kunt onder andere kiezen uit iDeal, PayPal, Stripe en Square.
Kan ik in een Wix webshop maken voor digitale producten?
Zeker. En dankzij goede automatisering ontvangen klanten na aankoop direct een e-mail met de downloadlink naar het betreffende product.
Ik wil mijn Wix webshop in meerdere talen online zetten. Kan dat?
Ja, dat kan. Dankzij de Wix Multilingual eCommerce tools kun je een website eenvoudig vertalen en meertalig online zetten. Heb je een Business Unlimited of Business VIP pakket afgesloten? Dan kun je klanten ook in diverse soorten valuta laten afrekenen.

Bekijk vergelijkbare Webshop builders

9.6Beoordeling
Shopify

Wereldwijd de #1 webshop builder.
Meer over Shopify

9.5Beoordeling
JouwWeb

Maak zonder technische kennis eenvoudig je eigen webshop.
Meer over JouwWeb

Eigenwebsitemaken.nl
Logo