Rank Math SEO

Rank Math, ook wel het Zwitserse zakmes onder de SEO tools genoemd, is een uitstekende plugin vol functies om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Het bespaart je uren werk, maakt je website goed vindbaar en zorgt voor een betere positie in Google.
RankMath SEO plugin

Wat is Rank Math en hoe is het ontstaan?

Rank Math SEO is pas in 2018 op de markt gekomen en relatief dus nog een nieuwkomer. Door de eerste SEO plugin te zijn die werkte met artificial intelligence (AI) maakte de tool direct een vliegende start. In minder dan twee jaar tijd groeide de plugin van nul naar 500.000 actieve installaties en inmiddels zijn dat er al meer dan een miljoen.

Dat Rank Math zichzelf vergelijkt met een Zwitsers zakmes is natuurlijk niet voor niets. Rank Math SEO is een plugin die tegelijkertijd 30 fantastische SEO tools runt, zonder daarbij tekort te doen aan de snelheid van een website. De plugin toont je in één oogopslag waar de knelpunten zitten en helpt je op eenvoudige wijze om je website te optimaliseren.

9.2Beoordeling
Rank Math SEO beoordeling

Met meer dan 500.000 actieve installaties is Rank Math SEO erg populair. Als je beter gevonden wilt worden in de zoekresultaten dan kun je met Rank Math SEO je lol op.

Hulp en klantenservice
9.2
Gebruikersgemak van de plugin
9.2
Technische mogelijkheden (functionaliteiten)
9.2
Prijzen
9.2
Om Rank Math SEO helemaal goed in te stellen kun je bovenstaande handleiding te volgen. Je moet echter wel eerst Rank Math SEO installeren op je WordPress om mee te kunnen doen.

Functionaliteiten Rank Math SEO

De belangrijkste mogelijkheden binnen Rank Math SEO

Rank Math SEO - Wizard
Na het installeren van Rank Math SEO kom je op de installatie wizard die je eenvoudig door de beginstappen neemt.

Rank Math SEO is een one-stop-shop voor al je SEO behoeften. Denk aan een ingebouwde 404 monitor, rich snippets, lokale SEO, redirections, XML sitemaps, aanbevelingen voor interne linkbuilding en nog veel meer. We bekijken een aantal opvallende en belangrijke mogelijkheden:

 • SEO analyzer
 • Schema Markup
 • Keyword Ranking
 • Integratie Google Search Console

SEO analyzer

De SEO analyzer van Rank Math laat je, aan de hand van een aantal factoren, precies zien wat de huidige staat van de SEO van je website is. Ideaal, want dan weet je precies welke zaken je kunt aanpassen/verbeteren voor beter resultaat. De analyzer checkt elke post, pagina en product op basis van 40 factoren.

Rank Math SEO - SEO Analyzer

Schema Markup

Gestructureerde data is voor zoekmachines makkelijker te begrijpen en daardoor ook beter weer te geven. Met Schema Markup van Rank math SEO kun je per pagina aangeven welk schema je wil toepassen, zoals een artikel, een evenement, een recept of een review.

Keyword Ranking

Keyword ranking van Rank Math SEO geeft inzicht in jouw positie in de zoekresultaten voor de door jou gekozen zoektermen.

Rank Math SEO - Keyword ranking
Wanneer je Rank Math SEO koppelt aan je Google Search Console kun je hier een mooi overzicht zien en kijken hoe je het doet en waar je eventueel dingen kunt verbeteren.

Integratie Google Search Console

Door Google Search Console te integreren in Rank Math, zie je direct alle essentiële informatie in je WordPress dashboard. Je weet dan altijd op welke zoekwoorden je scoort, hoeveel vertoningen je website krijgt, welke fouten Google heeft aangetroffen, enzovoorts.

Verschillende pakketten en prijzen van Rank Math SEO

Rank Math SEO prijzen en pakketten

De gratis variant van Rank Math SEO is zeer geschikt voor kleine websites en beginnende websitebouwers. Het aantal mogelijkheden in de gratis plugin is uiteraard wel beperkt. Met Rank Math Pro breng je de SEO van je website naar een hoger niveau. Je kunt daarbij kiezen uit drie pakketten. Pro is geschikt als je de plugin gebruik voor eigen websites. Wil je de plugin ook inzetten voor websites van klanten? Kies dan het Business of Agency pakket.

LET OP: Rank Math SEO heeft veel en vaak acties lopen waar je enorme kortingen krijgt tot wel 60%. Altijd de moeite om even een kijkje te nemen of er momenteel een actie loopt.
Zoekwoord Rank Tracker
Bijgehouden zoekwoorden
WooCommerce SEO PRO
Zoekwoord Rank Tracker
Bijgehouden zoekwoorden
WooCommerce SEO PRO

Pro
$59,- per jaar
Aan de slag
Zoekwoord Rank Tracker
Bijgehouden zoekwoorden
500
WooCommerce SEO PRO
Meest populair

Bedrijf
$199,- per jaar
Aan de slag
Zoekwoord Rank Tracker
Bijgehouden zoekwoorden
10.000
WooCommerce SEO PRO

Bureau
$499,- per jaar
Aan de slag
Zoekwoord Rank Tracker
Bijgehouden zoekwoorden
50.000
WooCommerce SEO PRO
Rank Math SEO - Prijzen

Rank Math SEO klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Rank Math SEO

Om je snel op weg te helpen heeft Rank math een uitgebreide kennisbank online staan met tutorials en antwoorden op de meestgestelde vragen. De Rank Math klantenservice is daarnaast 24/7 bereikbaar om je te helpen met al je vragen en problemen met de plugin. Heb je een business of agency pakket? Dan wordt je extra snel geholpen.

Support telefoonRank Math biedt geen telefonische support
Support e-mailRank Math heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemRank Math beschikt niet over een ticket systeem
ChatRank Math biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://rankmath.com/kb/

Conclusie Rank Math SEO

Waarom wel of niet kiezen voor Rank Math SEO

Rank Math SEO heeft zich in korte tijd bewezen als uitstekende SEO plugin voor WordPress websites. Het is een all-in-one tool die andere plugins overbodig maakt. Door de aanwijzingen te volgen kun je er in no-time voor zorgen dat jouw website(s) hoger scoren in de zoekresultaten.

Voordelen Rank Math SEO
 • 24/7 support
 • Koppeling met Google Analytics en Search Console
 • 30 krachtige SEO tools
 • Google Search Console integratie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Artificial intelligence
 • Redirection module
 • Ondersteuning Open Graph en Twitter Card
Nadelen Rank Math SEO
 • Leercurve
 • Niet compatible met sommige WordPress plugins

Rank Math SEO ervaringen

Rank Math SEO ervaringen van anderen

Rank Math is sinds de start razendsnel gegroeid en dat was natuurlijk nooit gelukt zonder enthousiaste gebruikers. Zij zijn over het algemeen zeer tevreden over de functionaliteiten van de plugin én over de klantenservice.

4.9Beoordeling
WordPress.org

De beoordelingen op WordPress.org over de gratis variant van Rank Math SEO plugin zijn erg lovend. Met een gemiddelde van een 4,9 uit 5 op basis van duizenden ervaringen kun je wel zeggen dat Rank Math SEO uitstekend ervaren wordt door de gebruikers.

Rank Math SEO veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Rank Math SEO

In de Rank Math SEO kennisbank vind je veel informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. We lichten er hieronder vast enkele voor je uit.

Veelgestelde vragen
Werkt Rank Math SEO ook voor WordPress WooCommerce webshops?
De gratis variant van Rank Math is niet geschikt voor WooCommerce webshops. Gebruik Rank Math Pro om je webshop te optimaliseren.
Voor hoeveel websites mag ik de Rank Math SEO plugin gebruiken?
Je kunt Rank Math voor een onbeperkt aantal (eigen) websites gebruiken. Wanneer je Rank Math wil inzetten om websites van cliënten te optimaliseren, zul je moeten opschalen naar een business of agency abonnement.
Voor wie is Rank Math geschikt?
Rank Math is geschikt voor iedereen die een website heeft en die wil optimaliseren om hoger te scoren in de zoekresultaten. Van een persoonlijk blog tot een webshop en van een zakelijke website tot een portfolio, elke website scoort beter met Rank Math.

Bekijk vergelijkbare WordPress SEO plugins

9.3Beoordeling
All in One SEO

Compleet SEO pakket om je website te optimaliseren
Meer over All in One SEO

8.9Beoordeling
SEOPress

Simpele, snelle en krachtige WordPress SEO plugin
Meer over SEOPress

Eigenwebsitemaken.nl
Logo