SEOPress

SEOPress is een krachtige SEO Plugin voor WordPress. Het is één tool die alles bevat wat je nodig hebt om je WordPress website of WooCommerce webshop naar een hoger niveau te tillen. Duidelijk, eenvoudig en ook zonder technische kennis door iedereen te gebruiken.
SEOPress

Wat is SEOPress en hoe is het ontstaan?

Benjamin Denis, de oprichter van SEOPress, heeft met de SEOPress plugin een sterke tool neergezet. De plugin helpt je om je website(s) beter vindbaar te maken door zoekmachines en bezoekers. Met inmiddels meer dan 250.000 actieve installaties is SEOPress een serieuze speler op de markt geworden die zeker de moeite waard is. Door gebruikers wordt de plugin niet alleen geprezen vanwege de vele mogelijkheden, ook de voordelige prijs van de plugin is enthousiast ontvangen. Wij namen de plugin onder de loep en bekeken de mogelijkheden (en de onmogelijkheden) van de SEO plugin SEOPress.

9Beoordeling
SEOPress beoordeling

SEOPress heeft meer dan 250.000 actieve installaties en is hiermee een serieuze speler op de markt. Wil je beter gevonden worden in de zoekresultaten dan kun je dit zeker realiseren met SEOPress.

Hulp en klantenservice
9
Gebruikersgemak van de plugin
8.7
Technische mogelijkheden (functionaliteiten)
8.9
Prijzen
9.2

Functionaliteiten SEOPress

De belangrijkste mogelijkheden binnen SEOPress

SEOPress configuratie wizard
Met de SEOPress configuratie wizard doorloop je stap voor stap alle instellingen om je SEO zo goed mogelijk in te stellen.

SEOPress analyseert website en content om aan te kunnen geven waar je verbeteringen kunt toevoegen voor zoekmachineoptimalisatie. De vele verschillende functies en mogelijkheden bieden je alle vrijheid om instellingen te wijzigen en je website steeds beter vindbaar te maken. We noemen een aantal belangrijke mogelijkheden:

 • Google Structured Data Types
 • Meta data
 • Redirects
 • WooCommerce integratie
 • Importeerfunctie
 • XML en HTML sitemaps

Google Structured Data Types

Met structured data help je Google om jouw content beter weer te geven in de zoekresultaten. Een FAQ wordt hierdoor bijvoorbeeld uitklapbaar, recepten worden mooi weergegeven of bezoekers kunnen je sterren (reviews) geven. Met SEOPress kun je de volgende structured data types eenvoudig toevoegen: artikel, local business, dienst, vacature, recept, FAQ, evenement, video, cursus, product, review, software app en custom schema.

Meta data

Met SEOPress heb je zelf invloed op de title tags en de meta-beschrijving, maar bijvoorbeeld ook over wel type pagina wel of niet geïndexeerd mag worden. Via Knowledge Graph voeg je extra informatie toe over je bedrijf en je kunt Twitter Cards en Facebook Open Graph gebruiken om informatie voor social media toe te voegen.

SEOPress Meta data
Je kunt de standaard instellingen van je meta-titles en meta-descriptions hier instellen. Super handig!

Redirects

Wanneer je een pagina verwijderd of de URL van een pagina wijzigt, kan dit voor vervelende foutmeldingen zorgen. Dit voorkom je door een 301 redirect in te stellen. Met redirects van SEOPress geef je eenvoudig aan naar welke nieuwe URL een oude (verwijderde) URL moet verwijzen. Zo komen bezoekers en zoekmachines altijd op de juiste pagina terecht.

WooCommerce integratie

WordPress leent zich, dankzij WooCommerce, ook uitermate goed voor het maken van een webshop. En ook daarmee wil je natuurlijk hoog scoren in zoekmachines. De uitstekende WooCommerce integratie van SEOPress biedt hiervoor voldoende ondersteuning en geeft je tal van opties om instellingen aan te passen.

Importeerfunctie

Werkte je eerder met aan andere SEO plugin, zoals Yoast? Dan kun je al je instellen exporteren en via de SEOPress importeerfunctie in één overnemen in je nieuwe SEO plugin. Zo raken gegevens niet verloren en voorkom je uren werk om alles handmatig over te zetten.

SEOPress importeer functie
Je kunt de instellingen van SEOPress gemakkelijk importeren en exporteren zodat je deze bij andere sites gemakkelijk kunt hergebruiken zonder alles opnieuw in te hoeven stellen.

XML en HTML sitemaps

Met SEOPress maak je in een handomdraai een XML of HTML sitemap. Dankzij deze handige inhoudsopgave van je website weten Google en andere zoekmachines precies welke informatie ze bij jou kunnen vinden.

SEOPress XML Sitemaps
Je kunt met SEOPress gemakkelijk een XML sitemap genereren zodat zoekmachines je website sneller indexeren.

Verschillende pakketten en prijzen van SEOPress

SEOPress prijzen en pakketten

Bij SEOPress heb je de keuze uit 4 pakketten: Een gratis variant en 3 betaalde abonnementen op waaronder SEOPress Pro. In de gratis variant tref je alle belangrijke functies voor een stevige basis van de SEO van je website. De betaalde versies bieden meer mogelijkheden en is te gebruiken voor een ongelimiteerd aantal websites.

LET OP: SEOPress heeft veel en vaak acties lopen waar je leuke kortingen krijgt tot wel 20%. Altijd de moeite om even een kijkje te nemen of er momenteel een actie loopt.
Enhanced Ecommerce
Custom broodkruimels
Backlink tracker
Enhanced Ecommerce
Custom broodkruimels
Backlink tracker

SEOPress Pro
$49,- per jaar
Aan de slag
Enhanced Ecommerce
Custom broodkruimels
Backlink tracker
Meest populair

SEOPress Insights
$99,- per jaar
Aan de slag
Enhanced Ecommerce
Custom broodkruimels
Backlink tracker

SEOPress Bundle
$148,- per jaar
Aan de slag
Enhanced Ecommerce
Custom broodkruimels
Backlink tracker
SEOPress prijzen

SEOPress klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van SEOPress

Met startersgidsen, tutorials, ebooks, hooks voor ontwikkelaars, en FAQ’s helpt SEOPress je bij veel vragen en problemen snel op weg. De klantenservice is via een e-mail, ticketsysteem en chat bereikbaar voor snelle en deskundige hulp.

Support telefoonSEOPress biedt geen telefonische support
Support e-mailSEOPress heeft een e-mailadres voor support
Ticket systeemSEOPress beschikt over een ticket systeem
ChatSEOPress biedt support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://www.seopress.org/support/

Conclusie SEOPress

Waarom wel of niet kiezen voor SEOPress

SEOPress is een SEO plugin waar je eigenlijk niet omheen kan. Zowel de gratis plugin als de pro variant bevatten veel mogelijkheden, geen advertenties en de mogelijkheid om whitelabel te gebruiken. Dit maakt SEOPress een zeer goede keus. We zetten de voor- en nadelen nog even op een rij:

Voordelen SEOPress
 • Voordelig tarief
 • Gratis plugin beschikbaar
 • Snel
 • Ongelimiteerd aantal websites
 • Gebruiksgemak
 • Importeerfunctie
 • WooCommerce integratie
 • Whitelabel
 • Uitgebreide kennisbank
Nadelen SEOPress
 • Gratis variant niet genoeg mogelijkheden voor geavanceerde gebruiker

SEOPress ervaringen

SEOPress ervaringen van anderen

Rank Math is sinds de start razendsnel gegroeid en dat was natuurlijk nooit gelukt zonder enthousiaste gebruikers. Zij zijn over het algemeen zeer tevreden over de functionaliteiten van de plugin én over de klantenservice. Wil je een eigen WordPress website maken en scoren in Google dan is SEOPress een uitstekende tool.

4.8Beoordeling
WordPress.org

De gratis versie van SEOPress wordt op WordPress.org goed ontvangen. Met een gemiddelde beoordeling van 4.8 uit 5 op basis van honderden ervaringen is dit een uitstekende score!

SEOPress veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over SEOPress

We noemden hierboven al even dat SEOPress een uitgebreide kennisbank heeft boordevol informatie en tutorials. Ook de antwoorden op de meestgestelde vragen vind je daar terug. We delen hieronder vast een aantal vragen en antwoorden.

Veelgestelde vragen
Voor hoeveel websites kan ik SEOPress Pro gebruiken?
Je kunt SEOPress Pro gebruiken voor zoveel websites als je maar wil. Dat betekent dat je het ook kunt gebruiken voor websites die je voor klanten maakt.
Wat kost het om SEOPress Pro na een jaar te verlengen?
De prijs die je het eerste jaar voor SEOPress betaald, blijft alle jaren daarna gelijk. Óók als er tussentijds een prijsstijging voor nieuwe leden is geweest.
In hoeveel talen is SEOPress beschikbaar?
SEOPress is beschikbaar in 19 talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Duits, Nederlands, Russisch, Japans en Chinees.

Bekijk vergelijkbare WordPress SEO plugins

9.3Beoordeling
All in One SEO

Compleet SEO pakket om je website te optimaliseren
Meer over All in One SEO

9.2Beoordeling
Rank Math SEO

Alle functies in Rank Math SEO zijn modulair
Meer over Rank Math SEO

Eigenwebsitemaken.nl
Logo