Ninja Forms

Met een formulier op je website geef je bezoekers tal van mogelijkheden: informatie aanvragen, aankopen doen, reserveren of aanmelden voor een nieuwsbrief. Met Ninja Forms voor WordPress heb jij de controle over de velden van het formulier en kun je precies de juiste informatie vragen om van jouw bezoeker een tevreden klant te maken.
Ninja Forms

Wat is Ninja Forms en hoe is het ontstaan?

Dat er veel behoefte is aan een eenvoudig te gebruiken plugin voor contactformulieren blijkt wel uit de vele downloads van Ninja Forms. De teller is inmiddels de 30 miljoen downloads voorbij. Naast de – al zeer complete – gratis versie zijn er betaalde pakketten en losse add-ons beschikbaar om met Ninja Forms het perfecte formulier voor je website te maken. Zonder technische kennis, want Ninja Forms komt met een zeer intuïtieve drag-and-drop builder. Wij bekeken de voor- en nadelen van de plugin en zochten uit waarom gebruikers zo enthousiast zijn.

8.9Beoordeling
Ninja Forms beoordeling

Eenvoudig een contactformulier maken doe je met Ninja Forms. De vele downloads laten wel zien dat het een gewaardeerde WordPress plugin is om contactformulieren mee te maken.

Hulp en klantenservice
9.1
Gebruiksgemak van de drag-and-drop builder
8.3
Technische mogelijkheden (add-ons)
9.2
Prijzen
9.1

Functionaliteiten Ninja Forms

De belangrijkste mogelijkheden binnen Ninja Forms

Ninja Forms is gemaakt om snel en eenvoudig mooie formulieren aan je website toe te kunnen voegen. De plugin is dan ook zeer gebruiksvriendelijk en komt met handige functies om het je extra makkelijk te maken. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

 • Drag-and-drop builder
 • Ontwikkelaarsmodus
 • Conditionele logica
 • Koppelingen

Drag-and-drop builder

De overzichtelijke drag-and-drop builder van Ninja Forms maakt het voor iedereen mogelijk om een mooi en functioneel formulier te maken. Ook zonder technische kennis sleep je ieder onderdeel gemakkelijk naar de juiste plek.

Ninja Forms Drag and Drop
Bovenstaande afbeelding geeft een beeld over hoe eenvoudig je met Ninja Forms velden heen en weer kunt verplaatsen met de Drag-and-Drop editor.

Ontwikkelaarsmodus

Wie wél technische kennis heeft en meer controle wil over de formulieren, kan binnen Ninja Forms overschakelen naar de ontwikkelaarsmodus. Daar krijg je toegang tot geavanceerde settings en tools en kun je zelf functionaliteiten koppelen aan de invulvelden van jouw formulier.

Ninja Forms Developer Modus
Een voorbeeld van de mogelijkheden die je hebt als je de Ontwikkelaarsmodus van Ninja Forms activeert.

Conditionele logica

Dankzij conditionele logica maak je jouw Ninja Forms formulieren extra slim. Aan de hand van de antwoorden die in de velden worden ingevoerd, past het formulier zich automatisch aan. Van een bezoeker die informatie wil aanvragen heb je immers andere gegevens nodig dan van een bezoeker die een reservering wil doen. Het levert jou dus de juiste gegevens op en het voorkomt frustratie bij de bezoeker van je website.

Koppelingen

Dankzij de vele add-ons is jouw formulier te koppelen aan tal van andere programma’s. Daarbij kun je denken aan betaalmethodes (zoals de Ninja Forms Mollie koppeling), aan salesprogramma’s (zoals Salesforce en Zoho) en aan e-mailsoftware (zoals Constant Contact en de Ninja Forms MailChimp koppeling).

Ninja Forms Mailchimp
Ninja Forms betaalkoppelingen

Verschillende pakketten en prijzen van Ninja Forms

Ninja Forms prijzen en pakketten

Ninja Forms biedt verschillende pakketten aan: Van een pakket voor persoonlijk gebruik (op één website) tot een pakket voor communicatiebureaus die voor tal van klanten websites online zetten en formulieren bouwen. Kies je voor een pakket waarbij één of meerdere gewenste add-ons niet zijn inbegrepen? Dan heeft Ninja Forms ook een ‘à la carte’ optie waarbij je losse add-ons toevoegt aan het door jou gekozen pakket. Houd dan rekening met een bedrag tussen de 25 en 115 euro per add-on per jaar.

LET OP: Ninja Forms heeft vaak acties lopen waar je soms kortingen krijgt tot wel 50%. Altijd de moeite om even een kijkje te nemen of er momenteel een actie loopt.
Aantal websites
Conditionele logica
Priority support
Aantal websites
1
Conditionele logica
Priority support

Personal
$99,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
1
Conditionele logica
Priority support
Meest populair

Small business
$199,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
20
Conditionele logica
Priority support

Webdesign
$399,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
Onbeperkt
Conditionele logica
Priority support
Ninja Forms prijzen

Ninja Forms klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Ninja Forms

De Ninja Forms klantenservice is onder kantoortijden via een ticketsysteem bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Zij streven ernaar om potentiële klanten en klanten met een gratis pakket altijd binnen 24 uur te helpen. Heb je een betaald Ninja Forms pakket? Dan kun je over het algemeen binnen 8 uur een reactie verwachten. Snel aan de slag? Kijk dan of je het antwoord op jouw vraag kunt vinden in het uitgebreide helpcenter op de Ninja Forms website.

Support telefoonNinja Forms biedt geen telefonische support
Support e-mailNinja Forms heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemNinja Forms beschikt over een ticket systeem
ChatNinja Forms biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://ninjaforms.com/documentation/

Conclusie Ninja Forms

Waarom wel of niet kiezen voor Ninja Forms

Ninja Forms is voor zowel beginnende websitebouwers als voor ervaren programmeurs een geschikt contactformulier voor je eigen WordPress website. Wie geen enkele technische kennis heeft, sleept in de drag-and-drop builder alle elementen van het formulier eenvoudig naar de juiste plek. Ontwikkelaars met kennis van HTML kunnen overschakelen naar de ontwikkelaarsmodus voor geavanceerde settings en tools. De plugin wordt bovendien voortdurend ontwikkeld, problemen worden opgelost en er worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Voordelen Ninja Forms
 • Gebruiksgemak
 • Drag-and-drop builder
 • Stijlvolle designs
 • Anti-spam
 • Conditionele logica
 • Ontwikkelaarsmodus
 • Add-ons los verkrijgbaar
 • AVG-proof
Nadelen Ninja Forms
 • Hoge pakketprijzen
 • Beperkte mogelijkheden in gratis versie

Ninja Forms ervaringen

Ninja Forms ervaringen van anderen

Hoewel de prijzen voor Ninja Forms pakketten sommige nieuwkomers wellicht een beetje afschrikken, doen de ervaringen van gebruikers dat zeker niet. Veel gebruikers zijn lovend over de plugin. Met name het gebruiksgemak en de opties om je formulier te stylen worden geprezen. Gebruikers die contact hebben gehad met de Ninja Forms klantenservice geven aan dat ze op een prettige en kundige manier geholpen zijn.

4.7Beoordeling
G2

Op de website van G2 (Zakelijk software review website) wordt Ninja Forms goed beoordeeld. Het zijn niet heel veel reviews maar met een 4,3 uit 5 op basis van tientallen reviews kun je wel zeggen dat Ninja Forms goed ontvangen wordt.

Ninja Forms veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Ninja Forms

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, biedt Ninja Forms tal van handleidingen waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook staat de klantenservice voor je klaar om vragen te beantwoorden. Is jouw vraag al vaker gesteld? Dan vind je hem wellicht terug tussen de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Heeft Ninja Forms een demo versie die ik kan proberen?
Een speciale demoversie heeft Ninja Forms helaas niet. Gelukkig is er wel een 14-daagse proefperiode voor alle pakketten én voor de losse add-ons. Ben je na 14 dagen niet tevreden? Dan krijg je zonder gedoe je geld terug.
Wat gebeurt er als ik na een jaar mijn licentie niet verleng?
Voor optimaal gebruik van Ninja Forms is een licentie zeer wenselijk. Kies je ervoor deze aan het einde van een periode niet te verlengen? Dan blijven de gemaakte formulieren in principe intact. De plugin en add-ons worden echter niet meer geüpdatet en kunnen daardoor na verloop van tijd wel technische issues veroorzaken.
Is Ninja Forms geschikt voor WordPress
Ja, je kunt de plugin installeren in WordPress en je formulieren toevoegen aan je WordPress website.

Bekijk vergelijkbare WordPress contactformulieren

9Beoordeling
Gravity Forms

Voor simpele én complexe formulieren.
Meer over Gravity Forms

9.1Beoordeling
WPForms

Een krachtige en eenvoudige tool voor WordPress formulieren Meer over WPForms

Eigenwebsitemaken.nl
Logo