Gravity Forms

Of je nu een simpel contactformulier wil maken of een complex formulier voor bijvoorbeeld offerteaanvragen, met Gravity Forms ga je goed van start. Met de betaalde WordPress plugin sleep je velden eenvoudig naar de juiste plek en maak je in een handomdraai de mooiste formulieren voor je website.
Gravity Forms

Wat is Gravity Forms en hoe is het ontstaan?

Toen Gravity Forms in 2008 werd gelanceerd, was het één van de eerste premium WordPress plugins. En de formulierenbouwer bleek een groot succes! Inmiddels wordt de software wereldwijd gebruikt op meer dan 5 miljoen websites. En door steeds te blijven ontwikkelen en finetunen is de plugin nu een geavanceerde tool voor het maken van krachtige WordPress formulieren.

9Beoordeling
Gravity Forms beoordeling

In een handomdraai de mooiste en toch complexe formulieren maken? Met Gravity Forms is dit een fluitje van een cent. Met een eenvoudige drag-and-drop editor maak je zelf de meeste uitgebreide formulieren.

Hulp en klantenservice
8.9
Gebruiksgemak van de drag-and-drop builder
8.4
Technische mogelijkheden (add-ons)
9.5
Prijzen
9.2

Functionaliteiten Gravity Forms

De belangrijkste mogelijkheden binnen Gravity Forms

Gravity Forms is één van de populairste tools voor het maken van formulieren op je WordPress website. Het is dan ook geen verrassing dat de software boordevol handige functionaliteiten zit. We noemen een aantal belangrijke mogelijkheden:

 • Drag-and-drop builder
 • Add-ons en integraties
 • Bijpassende styling
 • Extra velden
 • Polls en quizen

Drag-and-drop builder

Of je nu een simpel contactformulier maakt of een complex formulier voor een offerteaanvraag, in de drag-and-drop builder van Gravity Forms staan alle velden in no-time op de juiste plek. Technische kennis is daarbij niet nodig.

Gravity Forms - Drag and Drop builder
Om je een idee te geven van hoe de drag-and-drop builder van Gravity Forms eruit ziet.

Add-ons en integraties

Bij Gravity Forms kun je gebruik maken van veel verschillende soorten Add-ons. Van een PDF-generator en betaalmethoden tot bijvoorbeeld koppelingen met marketingsoftware. Gravity Forms iDeal zorgt ervoor dat je klanten hun aankopen eenvoudig kunnen afrekenen, met Gravity Forms Mailchimp verzamel je leads op je e-maillijst en door Gravity Forms met WooCommerce te combineren zet je een sterke eCommerce website op.

Gravity Forms Add-ons
Er zijn ontzettend veel add-ons voor Gravity Forms beschikbaar. Zo bijvoorbeeld ook Stripe en PayPal om betalingen aan je formulier te koppelen.

Bijpassende styling

Natuurlijk wil je dat een formulier qua uitstraling zo goed mogelijk past bij je website. Gravity Forms maakt daarom automatisch gebruik van de styling uit je WordPress thema. Uiteraard kun je er ook voor kiezen deze automatische styling uit te zetten. Je laadt dan een geheel uitgekleed formulier in. Met behulp van CSS kun je het formulier vervolgens precies maken zoals jij het wil.

Extra velden

In sommige gevallen is het moeilijk vooraf te bepalen hoeveel velden een bezoeker nodig heeft om een vraag te beantwoorden. Bijvoorbeeld wanneer je vraagt naar de namen van alle gezinsleden. Met Gravity Forms kun je het formulier zo inrichten dat klanten zelf extra velden kunnen toevoegen wanneer dit nodig is.

Polls en quizzen

Met Gravity Forms Elite kun je nog een stapje verder gaan in het leren kennen van je (potentiële) klant. Maak polls, quizzen en vragenlijsten om geïnteresseerden op een leuke manier het hemd van het lijf te vragen en hun behoeftes nog duidelijker in beeld te krijgen.

Gravity Forms Quiz

Verschillende pakketten en prijzen van Gravity Forms

Gravity Forms prijzen en pakketten

Voor wie op zoek is naar gratis software voor het maken van een formulier, kunnen de prijzen van Gravity Forms wat tegenvallen. De software biedt helaas geen gratis optie. De jaarlijkse kosten voor de verschillende pakketten vallen gelukkig enorm mee. Bovendien krijg je voor dat bedrag zeer complete software waarmee je zelf onbeperkt simpele en complexe formulieren kunt bouwen voor op je eigen WordPress website.

LET OP: Gravity Forms heeft vaak acties lopen waar je soms kortingen krijgt tot wel 30%. Altijd de moeite om even een kijkje te nemen of er momenteel een actie loopt.
Aantal websites
Conditionele logica
Support

Basic
$59,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
1
Conditionele logica
Support
Standaard

Pro
$159,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
3
Conditionele logica
Support
Standaard
Meest populair

Elite
$259,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
Onbeperkt
Conditionele logica
Support
Priority
Gravity Forms Prijzen

Gravity Forms klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Gravity Forms

Contact opnemen met de klantenservice van Gravity Forms kan gemakkelijk via een – hoe kan het ook anders – formulier op de website. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen algemene vragen, technische vragen en vragen over je account/licentie. Gebruikers met een Basic of Pro licentie krijgen standaard support. Gebruikers met een Elite licentie profiteren van extra snelle priority service.

Support telefoonGravity Forms biedt geen telefonische support
Support e-mailGravity Forms heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemGravity Forms beschikt over een ticket systeem
ChatGravity Forms biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://www.gravityforms.com/help/

Conclusie Gravity Forms

Waarom wel of niet kiezen voor Gravity Forms

Gravity Forms WordPress is een formulieren plugin voor WordPress websites waar je bijna niet omheen kunt. De jaarlijkse licentiekosten zijn relatief laag en daar krijg je bijzonder veel voor terug.

Voordelen Gravity Forms
 • Op maat gemaakte CSS mogelijk
 • Drag-and-drop builder
 • AVG-proof
 • Veel add-ons en koppelingen
 • Styling past bij WordPress thema
 • Anti-spam
Nadelen Gravity Forms
 • Geen gratis pakket
 • Alleen voor WordPress websites
 • Eigen styling alleen via CSS
 • Leercurve (de builder is niet altijd even intuïtief)

Gravity Forms ervaringen

Gravity Forms ervaringen van anderen

Dankzij de vele mogelijkheden die Gravity Forms biedt, zijn zelfs ervaren programmeurs enorm enthousiast. De software, die al sinds 2008 wordt doorontwikkeld, wordt als gebruiksvriendelijk ervaren en de pakketten zijn hun geld zeker waard. De klantenservice wordt snel en kundig genoemd en heeft al vele gebruikers op uitstekende wijze verder geholpen bij vragen en problemen.

4.7Beoordeling
G2

Ook op de website van G2 (Zakelijk software review website) wordt Gravity Forms erg goed beoordeeld. Met een 4,7 uit 5 op basis van honderden reviews kun je wel zeggen dat Gravity Forms er goed wordt ervaren.

Gravity Forms veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Gravity Forms

Veel online hulpvragen over Gravity Forms gaan over specifieke handelingen en problemen bij het maken van een formulier. Toch zijn er ook vragen die veel gesteld worden voordat men besluit een licentie te kopen. Op de website van Gravity Forms vind je veel antwoorden terug op de supportpagina. Hieronder tref je alvast een aantal vragen die vaak worden gesteld voordat men tot aankoop overgaat.

Veelgestelde vragen
Wat heb ik nodig om Gravity Forms te kunnen gebruiken?
Om Gravity Forms te kunnen gebruiken, heb je allereerst natuurlijk een Gravity Forms licentie nodig. Daarnaast is een WordPress website mét Hello Dolly plugin nodig om de formulieren online te kunnen zetten.
Werkt Gravity Forms met ieder WordPress thema?
Gravity Forms is gemaakt volgens de best practices van WordPress. Dat betekent dat de software zou moeten werken met ieder thema dat volgens dezelfde principes ontwikkeld is. Loop je toch tegen problemen aan? Activeer dan (tijdelijk) een default WordPress thema (één van de Twenty * thema’s) om te kijken of de problemen aanhouden. Als dit niet het geval is, raden we je aan contact op te nemen met de ontwikkelaar van het thema dat je graag wil gebruiken.
Kan ik Gravity Forms gratis proberen?
Gravity Forms biedt geen gratis pakket en ook geen gratis proefversie. Om de software te testen, kun je 7 dagen gebruik maken van een volledig werkende online demo.

Bekijk vergelijkbare WordPress contactformulieren

9.1Beoordeling
WPForms

Een krachtige en eenvoudige tool voor WordPress formulieren
Meer over WPForms

8.9Beoordeling
Ninja Forms

Dé drag-and-drop WordPress formulieren builder
Meer over Ninja Forms

Eigenwebsitemaken.nl
Logo