iThemes Security

Vandaag de dag kan iedereen slachtoffer worden van hackers, bots en malware. Maar met goede WordPress beveiliging kun je een hoop leed voorkomen. De WordPress plugin iThemes Security zorgt voor goede controle en beveiliging, zodat jouw website beschermd is tegen aanvallen van buitenaf.
iThemes Security

Beveilig je website met iThemes Security

Al sinds 2014 zijn de makers van iThemes Security dé experts als het aankomt op WordPress beveiliging. De plugin, die eerder bekend stond als de Better WP Security plugin, werd in 2014 gelanceerd en is gratis beschikbaar. Kies je voor de betaalde pro variant? Dan krijg je een uitgebreidere plugin met premium features om je website optimaal te beschermen.

9.2Beoordeling
iThemes Security beoordeling

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is iThemes Security onwijs populair onder de WordPress gebruikers. iThemes Security is goed te betalen, makkelijk in gebruik en heeft veel functies om je website goed te beveiligen.

Hulp en klantenservice
9
Technische mogelijkheden (add-ons)
9.2
Prijzen
9.5

Functionaliteiten iThemes Security

De belangrijkste mogelijkheden van iThemes Security

iThemes Security Setup

Met maar liefst 36 verschillende features doet de iThemes Security plugin zijn uiterste best om jouw website te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Van het detecteren van malware tot het blokkeren van IP adressen van bekende hackers, deze plugin regelt het. Een aantal topfuncties:

 • Veilig inloggen
 • Detecteren van aangepaste files
 • Malware scan
 • Beveiligingsrapport
 • Bots blokkeren en spam verminderen
 • Automatisch stoppen van brute force aanval

Veilig inloggen

De iThemes Security Two-Factor Authentication beveiligt je website door je zowel met een wachtwoord als met een extra code te laten inloggen. Deze extra code wordt naar je telefoon of e-mail verstuurd. Inloggen zonder wachtwoord en codes kan overigens ook, dankzij de functie ‘Passwordless login’. Hierbij wordt een speciale login link naar je e-mail verstuurd. Om in te loggen moet je dus bij de inbox van het desbetreffende e-mailadres kunnen om WordPress te openen.

Detecteren van aangepaste files

Hoe goed je beveiligingssysteem ook is, er kan altijd onverhoopt iemand binnendringen en aanpassingen doen aan je website. Dankzij de File Change Detection van iThemes Security ben je altijd op de hoogte als iemand een file heeft aangepast. Was jij het zelf? Dan is er niets aan de hand. Is de aanpassing door een hacker gedaan? Dan ben je er hopelijk snel genoeg bij om de wijziging weer ongedaan te maken.

Malware Scan

Met de Malware Scan checkt iThemes Security dagelijks de website op malware, errors en oude (onveilige) plugins.

iThemes Security Functies

Beveiligingsrapport

Wil je weten hoe je website presteert op het gebied van beveiliging? iThemes Security zorgt voor een duidelijk beveiligingsrapport. Hierin staat een score voor algehele beveiliging, maar ook scores voor individuele instellingen om je website te beschermen. Daar waar je beveiliging tekort schiet, geeft iThemes Security praktische tips om deze te verbeteren.

Bots blokkeren en spam verminderen

De reCAPTCHA functie van iThemes Security Pro beschermt je website tegen kwaadaardige bots. De plugin blokkeert bots en hun IP adressen en zorgt voor minder spam.

Automatisch stoppen van brute force aanval

Bute force aanvallen zijn bedoeld om gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen.  WordPress zelf kan je niet tegen deze aanvallen van hackers beschermen, maar iThemes Security kan dat wel. De plugin stopt brute force aanvallen en sluit verdachte gebruikers buiten nadat zij herhaaldelijk hebben geprobeerd in te loggen.

Verschillende pakketten en prijzen van iThemes Security WordPress plugin

iThemes Security prijzen en pakketten

iThemes Security biedt een gratis variant van de plugin en een betaalde optie met meer functionaliteiten. Wanneer je kiest voor de betaalde pro variant, heb je de keuze uit drie pakketten. Het grootste verschil daarbij is het aantal websites waarvoor je de plugin wil gebruiken.

Aantal websites
Klantenservice
Functionaliteiten

Free
Gratis
Aan de slag
Aantal websites
1
Klantenservice
contact-
formulier
Functionaliteiten
Basis
Meest gekozen

Basic
$99,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
1
Klantenservice
e-mail / ticket
Functionaliteiten
PRO

Plus
$199,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
1
Klantenservice
e-mail / ticket
Functionaliteiten
PRO

Agency
$299,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
1
Klantenservice
e-mail / ticket
Functionaliteiten
PRO
iThemes Security Prijzen

iThemes Security klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van iThemes Security

Het kan natuurlijk zijn dat je vragen hebt over het gebruik en de functionaliteiten van iThemes Security. Antwoorden op veelgestelde vragen en uitleg over instellingen vind je terug in de online kennisbank. Toch liever persoonlijk contact? Dan kun je je vragen uiteraard ook stellen aan een medewerker van de iThemes Security klantenservice. Zij zijn op werkdagen bereikbaar en reageren in de meeste gevallen binnen 24 uur op jouw bericht.

Support telefooniThemes Security biedt telefonische support
Support e-mailiThemes Security heeft een ticketsysteem waar je
vragen in kunt stellen
Ticket systeemiThemes Security beschikt over een ticket systeem
ChatiThemes Security biedt geen live chat functionaliteit
aan via de website
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://help.ithemes.com/hc/en-us/categories/200147050-iThemes-Security

Conclusie iThemes Security

Waarom wel of niet kiezen voor iThemes Security

iThemes Security is zeer geschikt voor het beveiligen van jouw website. Met deze gebruiksvriendelijke plugin houd je hackers en bots buiten de deur en kun je ‘s nachts rustig slapen. We zetten de voor- en nadelen van de plugin nog even kort op een rijtje:

Voordelen Sucuri Security
 • Gratis versie beschikbaar
 • Unieke beveiligingsfuncties
 • Gebruiksvriendelijk
 • Malware scan
 • Betaalbaar
 • 36 beveiligingsfuncties
Nadelen Sucuri Security
 • Vooral verdedigende functies (niet pro-actief)
 • Gebrekkige support
 • Niet compatible met alle hosting providers

iThemes Security ervaringen

iThemes Security ervaringen van anderen

Met meer dan 1 miljoen actieve installaties, kunnen we wel zeggen dat de iThemes Security plugin een daverend succes is. Van gebruikers met een simpel blog tot webshop eigenaren maken enthousiast gebruik van de beveiligingstool.

iThemes Security veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over iThemes Security

Veelgestelde vragen
Kan ik iThemes Security gratis gebruiken?
Ja, er is een gratis variant van de iThemes Security plugin. Wil je echter gebruik maken van alle functionaliteiten, dan kun je beter kiezen voor de betaalde versie.
Houd iThemes Security alle aanvallen tegen?
Geen enkele beveiligingsplugin houdt ALLE aanvallen tegen. Met iThemes Security ben je er echter wel van verzekerd dat het overgrote deel van de aanvallen wordt gedetecteerd en onschadelijk wordt gemaakt. Dankzij regelmatige updates is de plugin altijd op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van hacken en beveiliging.
Ik heb de betaalde plugin gekocht. Wordt mijn lidmaatschap automatisch vernieuwd?
Ja, wanneer je gebruik maakt van iThemes Security Pro wordt je lidmaatschap ieder jaar automatisch vernieuwd. Hierdoor houdt je toegang tot de nieuwste updates en ondersteuning van de klantenservice. 7 dagen voor de verlenging ontvang je hierover een herinneringsmail.

Bekijk vergelijkbare WordPress beveiliging plugins

9.4Beoordeling
Sucuri Security

Clean and Protect Your Website Fast
Meer over Sucuri Security

9.1Beoordeling
Wordfence Security

Trust The Global Leaders in WordPress Security
Meer over Wordfence Security

Eigenwebsitemaken.nl
Logo