Formidable Forms

Krachtige en stijlvolle formulieren zet je in een handomdraai online met Formidable Forms. Deze plugin voor WordPress formulieren biedt je een groot gebruiksgemak en tal van handige functionaliteiten om jouw website optimaal in te zetten voor klantcontact, aankopen en aanmeldingen.
Formidable Forms

Wat is Formidable Forms en hoe is het ontstaan?

Over de hele wereld werken gedreven mensen voor én met WordPress Formidable Forms. Van de ontwikkelaars en de medewerkers van de klantenservice tot de 300.000+ gebruikers van deze handige plugin. Hun enthousiasme over de software komt niet uit de lucht vallen: De plugin heeft een gebruiksvriendelijke drag-and-drop builder, biedt tal van praktische functies, en kan gekoppeld worden aan vele handige add-ons. Wij hebben deze populaire plugin voor WordPress contactformulieren eens goed bekeken en vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van Formidable Forms.

9Beoordeling
Formidable Forms beoordeling

Met meer dan 300.000 gebruikers is Formidable Forms er populair onder de WordPress gebruikers. Met praktische functies, een gebruiksvriendelijke drag-and-drop builder en vele handige add-ons is Formidable Forms een uitstekende plugin voor je contactformulieren.

Hulp en klantenservice
8.6
Gebruiksgemak van de drag-and-drop builder
9.1
Technische mogelijkheden (add-ons)
9.1
Prijzen
9

Functionaliteiten Formidable Forms

De belangrijkste mogelijkheden van Formidable Forms

Formidable Forms - Begin scherm
Na het installeren en activeren van Formidable Forms kun je direct starten met je eerste formulier!

Aan het online zetten van een formulier wil je uiteraard niet onnodig veel tijd besteden. Dat begrijpen de medewerkers van Formidable Forms maar al te goed. Door de software zo optimaal mogelijk in te richten, bieden ze een compleet pakket met functionele en stijlvolle formulieren voor iedere WordPress website. Een aantal belangrijke functionaliteiten zijn:

 • Drag-and-drop builder
 • 1-click add-on installatie
 • Visuele styler
 • Geïntegreerde weergaven

Drag-and-drop builder

Dankzij de handige drag-and-drop builder sleep je – ook zonder technische kennis – alle onderdelen van je formulier naar de juiste plek. Lekker makkelijk! Heb je kennis van HTML en wil je op dat niveau je formulieren kunnen aanpassen? Dan biedt Formidable Forms je ook gewoon toegang tot de code.

Formidable Forms - Drag and Drop
Zo ziet de editor van Formidable Forms eruit in WordPress. Je kunt ontzettend eenvoudig velden in het menu aan de linkerzijde naar rechts slepen. Dan plaats je ze in het formulier en kun je ze bewerken.

1-click add-on installatie

Met een druk op de knop voeg je de add-ons in jouw Formidable Forms pakket toe aan jouw formulier. Denk aan betaalmethoden, koppelingen met klantsystemen of bijvoorbeeld de optie om bestanden te uploaden.

Visuele styler

Wanneer je een formulier op je website zet, wil je natuurlijk dat het past bij de rest van de site. Formidable Forms biedt daarom een visuele styler waarmee je de look-and-feel van jouw formulier volledig kunt integreren in het bestaande webdesign.

Formidable Forms - Visuele styler
Je kunt de stijl van je formulier gemakkelijk aanpassen. Hij pakt automatisch al de stijl van je thema mee maar je kunt ook de stijl van Formidable Forms kiezen.

Geïntegreerde weergaven

De data die je verkrijgt wanneer een bezoeker jouw formulier invult, wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruiken. Dankzij de geïntegreerde weergaven zet je met Formidable Forms alle nodige data om in bijvoorbeeld lijsten, mappen, kalenders en krachtige front-end content.

Verschillende pakketten en prijzen van Formidable Forms

Formidable Forms prijzen en pakketten

Formidable Forms biedt diverse pakketten: Van een gratis pakket met slechts enkele mogelijkheden tot een zeer uitgebreid business en elite pakket voor zakelijke gebruikers. Hoe groter het pakket, des te meer templates en add-ons er beschikbaar zijn om je formulieren mee te stylen en uit te breiden. Voor de betaalde pakketten betaal je jaarlijks een bedrag. Uiteraard kun je tussentijds altijd je pakket upgraden. Eerst proberen? Dat kan, Formidable Forms hanteert een 14 dagen geld-terug-garantie.

LET OP: Formidable Forms heeft vaak acties lopen waar je soms kortingen krijgt tot wel 50%. Altijd de moeite om even een kijkje te nemen of er momenteel een actie loopt.
Aantal websites
Conditionele logica
Templates

Lite
GRATIS
Aan de slag
Aantal websites
1
Conditionele logica
Templates
1

Basic
$79,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
1
Conditionele logica
Templates
50+

Plus
$199,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
3
Conditionele logica
Templates
90+
Meest populair

Business
$399,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
7
Conditionele logica
Templates
150+

Elite
$599,- per jaar
Aan de slag
Aantal websites
Onbeperkt
Conditionele logica
Templates
170+
Formidable Forms prijzen

Formidable Forms klantenservice

Ondersteuning en klantenservice van Formidable Forms

De klantenservice van Formidable Forms is dagelijks te bereiken via een ticketsysteem. Het bedrijf moedigt betalende klanten aan om vooral eerst in te loggen alvorens ze een bericht sturen. Op die manier weet de klantenservice direct met wie ze te maken hebben én kunnen ze voorrang geven aan jouw vraag of probleem. Wil je graag zelf aan de slag om problemen op te lossen, maar weet je niet hoe? Bekijk dan eens de handleidingen in het online kenniscentrum van de plugin. Vragen die veel voorkomen, worden daar zeker beantwoord!

Support telefoonFormidable Forms biedt geen telefonische support
Support e-mailFormidable Forms heeft geen e-mailadres voor support
Ticket systeemFormidable Forms beschikt over een ticket systeem
ChatFormidable Forms biedt geen support via de chat
Veel gestelde vragen / Helpcenterhttps://formidableforms.com/knowledgebase/

Conclusie Formidable Forms

Waarom wel of niet kiezen voor Formidable Forms

Dat Formidable Forms door de drag-and-drop builder zeer gebruiksvriendelijk is, is geen verrassing. Maar de software kent nog meer voordelen. Zo zijn er veel templates en add-ons beschikbaar en kun je gebruik maken van conditionele logica. Nadelen zijn er uiteraard ook. Denk dan aan de beperkte functies in de gratis versie van de plugin.

Wie flink met geavanceerde formulieren aan de slag gaat, of de ultieme controle over het uiterlijk wil, kan met Formidable Forms goed uit de voeten. De drag-and-drop editor samen met de vele sjablonen maken het werken met veel uiteenlopende soorten formulieren zo eenvoudig mogelijk. Wanneer je al kennis hebt van HTML of CSS, is het mogelijk om formulieren te maken die perfect geïntegreerd zijn in je website.

Voordelen Formidable Forms
 • Gebruiksgemak (drag-and-drop builder)
 • Conditionele logica
 • Toegang tot HTML
 • Veel templates, add-ons en mogelijkheden
 • e-Commerce mogelijk
Nadelen Formidable Forms
 • Gratis versie is behoorlijk beperkt
 • Alleen geschikt voor WordPress websites

Formidable Forms ervaringen

Formidable Forms ervaringen van anderen

Formidable Forms wordt door veel gebruikers geprezen om het gebruiksgemak. Ook mensen die nooit eerder een formulier maakten, gebruikten zonder moeite WordPress Formidable Forms op hun website. Een belangrijke kanttekening daarbij is dat er wel een leercurve is voor het maken van meer geavanceerde formulieren. Enige kennis van HTML zou dan wel van pas kunnen komen, maar met een dosis geduld kom je ook een heel eind. Zowel beginners als gevorderde websitebouwers kunnen goed met de plugin uit de voeten.

4.3Beoordeling
Trustpilot

De beoordelingen op Trustpilot zijn over het algemeen ook alleen maar positief. Met een gemiddelde van een 4,3 uit 5 op basis van tientallen reviews is dat niet slecht.

4.9Beoordeling
G2

Op de website van G2 waar zakelijk software beoordeeld wordt scoort Formidable Forms ook erg goed. Met een 4,9 uit 5 op basis van meer dan 50 reviews is dit niet slecht. Het zijn niet veel reviews maar degene die geschreven zijn, zijn erg positief.

Formidable Forms veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over Formidable Forms

De meeste uitdagingen waar je bij het bouwen van een formulier tegenaan loopt zijn niet uniek. Sterker nog, de Formidable Forms klantenservice kan je precies vertellen welke vragen er vrijwel dagelijks gesteld worden. Aan de hand daarvan maakten zij een helpcenter en een lijst met handleidingen die jou verder op weg kunnen helpen. Grote kans dat het antwoord op jouw prangende vraag daar te vinden is.

Veelgestelde vragen
Wat heb ik nodig om Formidable Forms te kunnen gebruiken?
Formidable Forms is een WordPress plugin. Dat betekent dat je, naast de plugin zelf, ook WordPress nodig hebt om formulieren te kunnen bouwen.
Wordt mijn website langzamer door Formidable Forms?
Zeker niet. Formidable Forms is ontwikkeld om mooie formulieren te kunnen bouwen, zonder dat dit de prestatie van je website negatief beïnvloedt. Ook met meerdere formulieren van Formidable Forms naast elkaar zou je website nog net zo snel en soepel moeten laden als voor het gebruik van de plugin.
Welke technische kennis is er nodig voor het gebruiken van WordPress Formidable Forms?
Om formulieren te bouwen met Formidable Forms is geen enkele technische kennis nodig. Dankzij de gebruiksvriendelijke drag-and-drop builder sleep je de verschillende elementen van een formulier eenvoudig naar de juiste plek. Wie kennis heeft van programmeren, heeft bij Formidable Forms wel toegang tot de HTML code.

Bekijk vergelijkbare WordPress contactformulieren

9Beoordeling
Gravity Forms

Voor simpele én complexe formulieren
Meer over Gravity Forms

9.1Beoordeling
WPForms

Een krachtige en eenvoudige tool voor WordPress formulieren
Meer over WPForms

Eigenwebsitemaken.nl
Logo