WordPress thema kopen

Als de hosting geregeld is en WordPress is geïnstalleerd, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan de slag met het maken van je eigen website. Toch is het beter om er even rustig de tijd voor te nemen om goed van start te gaan. De eerste stap? Een geschikt WordPress thema kopen.

Maar waar kun je een goed WordPress thema kopen? En waar moet je op letten als je een WordPress thema aanschaft? Daar vertellen we je graag meer over.

Waarom zou je een WordPress thema kopen?

Bij je zoektocht naar een geschikt WordPress thema, kom je ook veel gratis thema’s tegen. Waarom zou je dan toch een WordPress thema kopen? Betaalde thema’s zijn vaak van hogere kwaliteit en bevatten meestal meer functionaliteiten en opties. Daarnaast zorgen ontwikkelaars van betaalde thema’s voor beter onthoud. Nieuwe functies worden toegevoegd, bugs opgelost en beveiligingsrisico’s afgedekt. Wel zo prettig.

Waar kun je een WordPress thema kopen?

Wanneer je op Google zoekt naar ‘WordPress thema kopen’, zul je zien dat het aanbod betaalde WordPress thema’s echt enorm is. Soms kun je een thema rechtstreeks bij de ontwikkelaar aanschaffen. Er zijn ook speciaal soort marktplaatsen met een ruim aanbod aan thema’s. We zetten een aantal grote spelers in de WordPress thema markt voor je op een rijtje:

 • ThemeForest
 • StudioPress
 • TemplateMonster
 • Elegant Themes
 • Themify

De gemiddelde kosten van een WordPress thema liggen tussen de €40,- en €100,-. Daar zit vaak een periode van ondersteuning bij inbegrepen (vaak is dit 6 maanden). Lees voor je een WordPress thema koopt goed de beschrijving door zodat je niks mist. Dan weet je zeker dat het thema alles te bieden heeft wat jij nodig hebt en ook compatibel is met plug-ins die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld een meertalige website wilt maken met WPML dan moet het thema dit ook wel ondersteunen.

WordPress theme kopen themeforest

#1. ThemeForest

ThemeForest is ’s werelds grootste marktplaats met meer dan 48.000 WordPress thema’s. Het enorme aanbod biedt voor elk wat wils, maar vereist wat zoekwerk. Gelukkig heeft Themeforst een gebruiksvriendelijke website met handige filters zoals ‘4 stars and higher’ en ‘Top Sellers’. Themeforest heeft een mogelijkheid om een thema direct te bekijken in zijn “volle glorie” met de optie “Preview”, dan kun je de website dus al goed bekijken voordat je een keuze maakt. Themeforest heeft zijn hoofdkantoor in Australie en is mede bekend om populaire thema’s als Avada en Porto. Het aanbod is enorm maar als je de reviews goed leest en kijkt hoe lang het thema al bestaat dan zijn wij er van overtuigd dat je een goede keuze zult maken.

#2. StudioPress

Bij StudioPress is het aanbod van WordPress thema’s een heel stuk kleiner dan bij ThemeForest, met ongeveer 60 thema’s. Hoewel de prijs per thema vaak meer dan €100,- bedraagt, wordt dit gecompenseerd door een eenvoudigere keuze en een sterke focus op kwaliteit. StudioPress staat vooral bekend om het Genesis Framework, een open-sourceframework dat wereldwijd veel wordt gebruikt als basis voor WordPress-websites. Met het Genesis Framework ben je verzekerd van een schone maar hele snelle website.

#3. TemplateMonster

TemplateMonster is ook een marktplaats waar meer dan 1.600 ontwikkelaars duizenden thema’s aanbieden, waaronder 2.000 specifiek voor WordPress met prijzen vanaf €41,-. Het grote aanbod zorgt voor competitieve prijzen, maar de website kan wat overweldigend zijn betreft het aanbod en alles wat er op gebeurd. Gelukkig hebben ze goede zoekfilters die helpen bij het vinden van geschikte thema’s. Ze bieden ook het ONE-abonnement aan, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot veel thema’s en plug-ins. Als je bijvoorbeeld een Internetbureau hebt dan kan dit wel handig zijn en kun je klanten een groot aanbod van thema’s aanbieden waaruit ze kunnen kiezen.

#4. Elegant Themes

Elegant Themes, de exclusieve verkoper van het veelgeprezen WordPress thema Divi. Met meer dan 1,3 miljoen websites wereldwijd gebouwd met Divi, is het veelgebruikt en erg populair thema. De handige visuele paginabouwer maakt het aanpassen van de lay-out erg eenvoudig, zelfs zonder kennis van HTML kun je in een korte tijd een hele leuke en mooie eigen website neerzetten. Voor €80,- per jaar of een eenmalig bedrag van €220,- krijg je toegang tot het Divi thema en enkele aanverwante producten. Divi is niet het goedkoopste WordPress thema wat er is maar het biedt wel enorm veel mogelijkheden.

#5. Themify

Themify begrijpt dat een overvloed aan thema’s een spreekwoord “door de bomen het bos niet meer zien” eer aan doet. Op de homepage presenteren ze daarom meteen hun beste thema’s voor veel voorkomende categorieën, zoals Ultra voor flexibiliteit, Shoppe voor webshops en Music voor artiesten. De demo websites bieden een uitgebreid inzicht in de mogelijkheden die het thema te bieden heeft. Themify’s thema’s zijn per stuk te koop voor ongeveer €50-, inclusief één jaar ondersteuning en updates. Twijfel je nog? Themify biedt een aantrekkelijke proefperiode met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

WordPress thema kopen? Er valt veel te kiezen!

Bij het kiezen van een nieuw WordPress thema, kijk je natuurlijk naar hoe het thema eruit ziet en wat je er allemaal mee kunt. Daarnaast is het ook heel verstandig om goed te kijken naar de ontwikkelaar van het thema en de ondersteuning die je krijgt. Wanneer je meerdere websites wil maken, kan het slim zijn om te kiezen voor een bundel of all-in-one aanbieding die een ontwikkelaar aanbiedt. Bij Divi kun je bijvoorbeeld alles afkopen voor eenmalig €220,-.

Heb je een geschikt WordPress thema gevonden? Check dan zeker ook de preview om te zien wat de mogelijkheden zijn. Kun je kleuren en lettertypes aanpassen naar jouw huisstijl en wensen? Zijn er sjablonen beschikbaar om voorbeeldpagina’s snel na te maken en daarna te voorzien van je eigen inhoud en stijl? Houd bij het bekijken van de preview in je achterhoofd welke functionaliteiten voor jouw website belangrijk zijn en kijk goed of jouw wensen haalbaar zijn met het gekozen thema. Voor sommige functionaliteiten is een plug-in nodig. Dan is het fijn als deze plug-ins naadloos integreren in het WordPress thema.

Natuurlijk geef je het liefst zo min mogelijk uit aan een WordPress thema. Maar let op: Goedkoop is vaak duurkoop. Bovendien is je website je online visitekaartje en dat is best wat geld waard! Als je website er goed uitziet, haal je makkelijker klanten binnen en verdien je die kosten in no-time terug.

   Eigenwebsitemaken.nl
   Logo